Adegems Nieuws

De Week van Pol Veirman

Zestiende jaargang - n° 810 - Week 23 : van 2 tot 8 juni 2019 Archief…

DE LEERLINGEN VAN DE KLEIHEUVEL KUNNEN TERUG NAAR KLEIT

DE LEERLINGEN VAN DE KLEIHEUVEL KUNNEN TERUG NAAR KLEIT
Nog tot woensdag 5 juni staan er in Den Hoogen Pad schoolbanken.

Nadat er tijdens werken aan de sporthal De Berken in Kleit asbest was vrijgekomen werd er rond de sporthal een veiligheidszone ingesteld. Omdat ook de VBS De Kleiheuvel en de kinderopvang Ukkie Pukkie in die perimeter vielen moesten de kinderen die daar schoollopen of worden opgevangen op een andere locatie ondergebracht worden.

De leerlingen van de VBS De Kleiheuvel kregen op drie locaties in Adegem een tijdelijk onderkomen. De kleuters die in Ukkie Pukkie worden opgevangen konden in de Adegemse en Maldegemse afdelingen van Ukkie Pukkie worden ondergebracht.

De firma Recon kreeg de opdracht om de perimeter asbestvrij te maken. De werken zijn zo ver gevorderd dat er aan de VBS De Kleiheuvel en Ukkie Pukkie al nieuwe stalen konden genomen worden om na te gaan of deze gebouwen en hun omgeving asbestvrij zijn.

Tijdens de gemeenteraadzitting van woensdag 29 mei kondigde burgemeester Bart Van Hulle aan dat de resultaten van de nieuwe onderzoeken hebben aangetoond dat zowel de omgeving van de school als de kinderopvang asbestvrij zijn. Vanaf donderdag 6 juni kan er opnieuw lesgegeven worden in De Kleiheuvel en kunnen de kleuters opgevangen worden in Ukkie Pukkie

LATER
Omdat er nog werken moeten uitgevoerd worden aan he dak van de sporthal worden zowel de sporthal als de Chirolokalen nog niet vrijgegeven. Volgens de burgemeester kan het nog een of een paar weken duren voor ook die locaties terug kunnen gebruikt worden.

INFORMATIEVERGADERINGEN OVER WERKEN AAN DE N9

In augustus beginnen in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken aan de N9, tussen de Gentse Steenweg (grens met Adegem) en de Brielwegel in Maldegem. Zowel de rijweg als het fietspad krijgen een overlaging in asfalt. Ter hoogte van de Popkensstraat zal er een veilige oversteekplaats voor fietsers worden aangelegd.

Er zal van de werken gebruik gemaakt worden om ook de grachten en de bermen langs de N9 een opnetbeurt te geven.

Om zowel de bedrijven als de bevolking over de werken te informeren organiseert het AWV op woensdag 12 juni twee infomomenten in Den Hoogen Pad in Adegem.

Om 18u30 worden de bedrijven in Den Hoogen Pad verwacht. De buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn er vanaf 20u30 welkom.

FEEST IN DE GBS DE KRUIPUIT

FEEST IN DE GBS DE KRUIPUIT

Elena Chavez Daguillar, Matteo Chavez Daguillar, Lennert Claeys, Félix Cleppe, Stan Cocquyt, Marie De Craemer, Amelie Huyghe, Gaetano Mestdagh, Noor Sierens, Rens Strubbe, Arne Vervaeke en Alexine Wauters, allen leerlingen van het 1ste leerjaar van de VBS De Kruipuit, deden vorige week donderdag (O L H Hemelvaat) hun eerste communie in de kerk van Oostwinkel. Na de plechtigheid in de kerk werden zij en hun familie door de school uitgenodigd op een drankje en een hapje.

FEEST IN DE GBS DE KRUIPUIT

Voor het eerst organiseerde de VBS De Kruipuit zaterdag in zijn eigen school een Lentefeest voor de 6-jarigen en een Feest van de Vrijzinnige jeugd voor de 12-jarigen. Aan het lentefeest namen Louis De Muynck, Maxime Himschoot, Cas Lampo en Oona Van der Jeught deel.

Miro Baeckeland, Emma Debbaut, Tich Dedapper, Ryan Dekeyser, Henric De Muynck Amina Donvez, Ciara Martens en Amélie Verloo genoten samen van hun feest van de Vrijzinnige jeugd.

Het feest werd onder een stralende zon met een drankje en een hapje afgesloten.

EMIEL STOOMT ZICH KLAAR VOOR NIEUW VELDRITSEIZOEN

EMIEL STOOMT ZICH KLAAR VOOR NIEUW VELDRITSEIZOEN

Over enkele maanden beginnen de cyclocrossers aan hun nieuw veldritseizoen. Emiel Verstrynge begon half maart al aan zijn voorbereiding van het nieuw seizoen.

Dankzij de steun van zijn supportersclub en de sponsors start hij het nieuw seizoen met nieuw materiaal. Naast zijn trainingen heeft Emiel ook al deelgenomen aan een wegwedstrijd in Waarschoot en een mountainbikewedstrijd in Moerbeke Waas. Hij ziet die wedstrijden vooral als een goede voorbereiding op het veldrijden.

In Waarschoot was hij doorlopend vooraan terug te vinden. In de finale nam hij geen risico's en liet hij het sprinten over aan de andere deelnemers.

In Moerbeke Waas was hij op weg naar de 4de plaats toen hij door pech werd achteruitgeslagen.

In die wedstrijden zijn niet zozeer de uitslagen maar de geleverde inspanningen belangrijk voor Emiel.

ONGERUSTHEID BIJ DE ADVIESRADEN

Bij de cultuurraad waren zij verrast toen zij vanwege het schepencollege de vraag kregen om een aantal artikels uit de goedgekeurde statuten te verwijderen.

Hoewel zij er nog geen verdere uitleg over gekregen hebben vrezen ze onder meer bij de cultuurraad dat de klassieke adviesraden weldra tot het verleden zullen behoren.

Uit de informatie die bij hen is doorgesijpeld zou het schepencollege werken aan het opstarten van een participatieraad, waarin vertegenwoordigers van de huidige adviesraden een plaats zouden hebben. Binnen die participatieraad zouden dan clusters worden opgestart.

Zo zit de kans er in dat in de toekomst vertegenwoordigers van de sportverenigingen bij het formuleren van adviezen betrokken worden bij projecten die niets met sport te maken hebben.

Tijdens de gemeenteraadszitting van 29 mei werden er over de toekomst van de adviesraden vragen gesteld door Koenraad De Ceuninck (CD&V).

Schepen Nicole Maenhout (N-VA) bevestigde dat er binnen het schepencollege nagedacht wordt over de hervorming van de adviesraden en dat er ten gepasten tijde met de adviesraden contact zal opgenomen worden om tekst en uitleg te geven.

GAAIBOLDERS UIT OSSENISSE TE GAST IN HET ANDRE TRENSONSTADION

GAAIBOLDERS UIT OSSENISSE TE GAST IN HET ANDRE TRENSONSTADION
Vorige week zaterdag was er in het André Trensonstadion een verbroedering tussen de Maldegemse gaaibolders en hun collega's uit het Nederlandse Ossenisse.

Zestien jaar geleden legden Raf Van de Velde en Gino De Deyne, bestuursleden van het Maldegems gaaibolcriterium, op verzoek van de Belgische Krulbolbond contacten met de gaaibolders uit Ossenisse. Dat jaar speelden de twee gaaibolclubs voor het eerst op de Europese dag van de Volkssporten in Doornzele. Daar werden de vriendschapsbanden gesmeed.

De Maldegemse gaaibolders zijn al enkele malen op bezoek geweest in Ossenisse en hun Nederlandse vrienden vonden ook al enkele malen hun weg naar Maldegem Donk.

Vorige week zaterdag werd er in het André Trensonstadion verbroederd. Tussen de hapjes en drankjes werd er ook nog een wedstrijd gespeeld. De Nederlandse gaaibolders moesten zich voor de gelegenheid aanpassen aan de Belgische speelwijze.

Net als bij de vorige verbroederingen ging er gezellig aan toe.

Op 11 augustus ontmoeten de gaaibolders elkaar opnieuw in Doornzele, op de Europese dag van de Volkssporten.