Adegems Nieuws

De Week van Pol Veirman

Vijftiende jaargang - n° 784 - Week 49 : van 2 tot 8 december 2018 Archief…

VIVIANE EN DANIEL VIERDEN HUN GOUDEN HUWELIJKSJUBILEUM

VIVIANE EN DANIEL VIERDEN HUN GOUDEN HUWELIJKSJUBILEUM
Ter gelegenheid van hun gouden huwelijksjubileum werden Daniel De Rocker en zijn echtgenote Vivianne De Coster samen met hun familie en vrienden in het Maldegemse gemeentehuis ontvangen.

Vivianne De Coster en haar echtgenoot Daniel De Rocker straalden zaterdagvoormiddag, toen zij onder applaus van familie en vrienden door schepen van Burgerlijke Stand Annelies Lammertyn ter gelegenheid van hun gouden huwelijksjubileum in het Maldegems gemeentehuis werden ontvangen.

Voor de familie en vrienden blikte schepen Lammertyn kort terug op het leven van de jubilarissen.

Vivianne werd op 13 september 1952 in haar ouderlijke woning in Oostwinkel geboren. Zij liep eerst school in Oostwinkel en daarna twee jaar in Onze-Lieve-Vrouw-ten Doorn in Eeklo. Daarna was het tijd om aan het werk te gaan.

Daniel zag op 9 mei 1948 het levenslicht in het moederhuis in Eeklo. Hij groeide op bij zijn ouders op Veldekens. School liep hij tot zijn 14 jaar op de Kruipuit. Als militair werd hij in mei 1967 ingezet bij het opruimen na de grote Brand in de Innovation in Brussel. Koning Boudewijn kwam de soldaten daar persoonlijk voor bedanken.

In januari 1967 ging Daniel met zijn vriend een pintje drinken in het café van Madeleintje in Balgerhoeke. Vivianne was daar ook met vriendinnen. Omdat de vader van Daniel drank leverde bij de ouders van Vivianne was zij voor Daniel geen onbekende. In het café werd er ook gedanst. Het is tijdens een van die dansen dat de liefdesvonken bij Vivianne en Daniel zijn overgesprongen.

Op 26 november 1968 trouwden zij voor de wet in Oostwinkel. Twee dagen laten trouwden ze, eveneens in Oostwinkel, voor de kerk. Het jonge koppel ging eerst ook in Oostwinkel wonen. In 1976 verhuisden zij naar de woning die ze op Veldekens in Adegem hadden gebouwd.

Vivianne en Daniel kregen 2 kinderen die een schoonzoon en een schoondochter meebrachten naar huis. Zij zorgden ook voor de 5 kleinkinderen die nu door Vivianne en Daniel verwend worden.

GOUDEN HUWELIJKSJUBILEUM
Raadslid Ann Van den Abeele overhandigde het gouden paar het gemeentelijk geschenk.

De eerste werkgever van Vivianne was UCO. Daarna stapte ze over naar Siemens om haar beroepsloopbaan af te sluiten als poetsvrouw.

Daniel heeft in zijn beroepsloopbaan enkel Stassano als werkgever gehad. Door herstructurering werd hij verplicht om op 52jarige leeftijd met brugpensioen te gaan. Dat was voor Daniel veel te vroeg maar er was geen andere keuze.

Daniel en Vivianne zijn nu al enige jaren met pensioen maar ze hebben een drukke agenda. Er wordt gebold en gekaart. Zij zijn ook lid van OKRA Blankenberge, waar ze regelmatig een activiteit meepikken. Zij hebben sportieve kleinkinderen en hun prestaties worden door Daniel en Vivianne op de voet gevolgd.

Vivianne en Daniel genieten van de kleine dingen van het leven en hopen dat nog vele jaren samen te kunnen doen.

SENIORENFEEST IN DEN HOOGEN PAD

SENIORENFEEST IN DEN HOOGEN PAD

Ieder jaar organiseert de gemeente, in samenwerking met de Seniorenraad, een ontspanningsnamiddag voor de senioren in Den Hoogen Pad tijdens de Week van de Derde Leeftijd. Vrijdagnamiddag hebben 250 senioren van die namiddag genoten.

Vaste onderdelen van het programma zijn de koffie en het gebak. Voor de ontspanning werd dit jaar een beroep gedaan op Komisch Duo Boopsie, Guy Neve en Diane Rodriguez.

De senioren hebben een leuke namiddag beleefd, er zat humor en veel goede muziek in het programma. Zij werden ook regelmatig uitgenodigd om gekende liedjes mee te zingen.

't FOLKLOORKE BAKTE PANNENKOEKEN


Ook buiten het carnavalsseizoen zit het Adegems Folkloorke niet stil...

De pannenkoekendag heeft zijn vaste plaats op de activiteitenkalender van 't Folkloorke. De Kastelein in Oostwinkel was ook dit jaar de plaats waar de pannenkoeken gemaakt en gesmaakt werden.

In de voormiddag werd alles in gereedheid gebracht voor de ontvangst van de vele vrienden en sympathisanten. In de keuken werden er tot in de vooravond pannenkoeken gebakken.


Het was zondagnamiddag doorlopend druk in De Kastelein.

Veel carnavalisten kwamen de pannenkoeken proeven. Er kwam ook een groep in de zaal die niemand kende.

Een praatje met leden van dat gezelschap leerde ons dat het leden van KWB Sint-Amandsberg waren die in Oostwinkel en omgeving een wandeling van 12km deden.

Toen zij in de Kastelein een drankstop inlasten sloeg de geur van de pannenkoeken hen in de neus. Zij besloten dan ook maar om aan te schuiven en te genieten van de lekkere pannenkoeken.

SINTERKLAAS MOEST OVERUREN DOEN

SINTERKLAAS MOEST OVERUREN DOEN

Voor de vierde maal organiseerde VHMC een "White Night" om de kerstverlichting aan te steken. Ook dit jaar waren, naast burgemeester Marleen Van den Bussche, ook de Kerstman en Sinterklaas uitgenodigd op die White Night.

De Sint kwam iets vroeger, omdat hij voor al de kinderen die vrijdagavond naar de markt in Maldegem kwamen een cadeautje had. Hij begon iets na 18 uur met het uitdelen van geschenken.

Er kwamen zoveel kinderen met hun ouders naar de markt dat het aansteken van de kerstverlichting eventjes moest uitgesteld worden.

Terwijl de ouders en kinderen toch op de markt waren konden ze genieten van het optreden van Tamara en Tom en zich per koets laten rondvoeren langs de kerstverlichting.

MALDEGEM ZOEKT METERS EN PETERS VOOR HONDENLOSLOOPWEIDE

Het Drongengoed is de enige plaats in onze regio waar baasjes hun hond eens vrij kunnen laten rondlopen. Ook het Maldegemse gemeentebestuur heeft al van verschillende hondenbaasjes de vraag gekregen om in de gemeente een hondenlosloopweide aan te leggen.

De gemeente heeft nu besloten om daar werk van te maken. Zij rekent daarvoor wel op de medewerking van de bevolking. Zij zoekt meters en peters voor de hondenlosloopweide, die zal aangelegd worden in de omgeving van het boldershuisje en het smoefelpark in het Sint-Annapark.

Mensen die zich geroepen voelen om meter of peter te worden van de Maldegemse hondenlosloopweide kunnen hun kandidatuur tot 6 januari 2019 indienen bij [email protected], of dat telefonisch doen op het nummer 050 72 86 00.

Van de meters en peters wordt verwacht dat zij op de hoogte zijn van wat de honden en hun baasjes van een losloopweide verwachten. Zij zullen ook betrokken worden bij het opstellen van een reglement, dat er moet voor zorgen dat de losloopweide er altijd proper blijft bijliggen. Daarom is het nodig dat de meters en peters een oogje in het zeil houden op de naleving van het gebruiksreglement van de weide.

Mensen die zelf geen belangstelling hebben om peter of meter te worden maar die wel ideeën hebben over de inrichting van een hondenlosloopweide en over een gebruikersreglement kunnen zich ook melden bij de dienst infrastructuur.

MIDDENBERMEN OP DE N49 WORDEN AFGESLOTEN

Om de veiligheid op de N49 te verhogen wil het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), totdat de N49 volledig autosnelweg wordt, de middenberm afsluiten op de kruispunten die niet uitgerust zijn met verkeerslichten.

Auto's die uit een zijstraat komen zullen nog enkel naar rechts kunnen afslaan. Ook de auto's die op de N49 rijden zullen op die plaatsen enkel nog naar rechts kunnen afslaan.

In Maldegem worden de middenbermen ter hoogte van de Passiedreef, de Vakebuurtstraat, de Oostdreef en Zoetendaele afgesloten. Ook de doorsteek ter hoogte van De Hoeve gaat dicht.

De werken beginnen op 3 december en zullen, als de weersomstandigheden gunstig zijn, ongeveer drie weken duren. Tijdens de werken verloopt het verkeer ter hoogte van de werken in beide richtingen over één rijstrook.