Adegems Nieuws

De Week van Pol Veirman

Vijftiende jaargang - n° 755 - Week 20 : van 13 tot 19 mei 2018 Archief…

BRUTALE OVERVAL IN DE KALLESTRAAT

BRUTALE OVERVAL IN DE KALLESTRAAT
De overvallers hadden in de eerste plaats aandacht voor de inhoud van de bestelwagen van Jan Verniest.

De familie Verniest Vermeire uit de Kallestraat in Adegem heeft dinsdagmorgen de schrik van haar leven beleefd. Het echtpaar woont met zijn kinderen in de Kallestraat en heeft een computerbedrijf ADJ Benelux, op het industrieterrein.

Dinsdagmorgen was Jan Verniest rond 6 uur naar zijn bedrijf vetrokken omdat hij die dag met een grote levering computerpakketten de baan op moest. Voordat hij met de geladen camionette naar zijn eerste klant vertrok reed hij nog eens naar huis om een fles water op te halen.

Enkele meters voor de oprit van zij woning stond er een bestelwagen op de straat die hem de weg versperde. Voor Jan het goed besefte was een man uit de bestelwagen gekomen en bedreigde hem met een pistool. Jan moest op de grond gaan liggen. Hij wou de man die hem bedreigde zijn portefeuille geven zodat hij er zonder kleerscheuren kon vanaf komen.

De overvallers die met 3 bleken te zijn hadden aanvankelijk geen oog voor het geld: zij hadden het op de inhoud van de auto van Jan voorzien. Hij moest de auto opendoen. Zij haalden er alle dozen uit de auto en haalden de computerpakketten er uit om ze daarna in hun voertuig over te laten. Op het einde van hun overval pikten zij ook nog het geld van Jan in.

TWEEDE WAGEN
Van zodra de overvallers de vlucht richting Adegem Dorp hadden genomen belde Jan aan bij zijn woning. Zijn echtgenote had niet kunnen verhinderen dat hun kinderen het ontredderde gezicht van hun papa zagen.

Anja dacht eerst, omdat de auto van ouders die naast hen wonen niet op zijn normale plaats stond, dat de overvallers ook bij hen waren geweest. Dat was gelukkig niet het geval.

Volgens een meisje uit de buurt zouden er niet een maar twee wagens bij de overval betrokken zijn: zij heeft een zwarte VW Polo van op de plaats van de overval zien vertrekken.

BRUTALE OVERVAL IN DE KALLESTRAAT
Op basis van de persoonsbeschrijving die Jan van de overvaller die hem bedreigde kon geven heeft de politie een robotfoto gemaakt. Wie die man herkent kan contact opnemen met de politie.

VOORBEREID
Zowel Jan als Anja zijn er van overtuigd dat het geen toevallige overval was: de gangsters hadden hun raid goed voorbereid. Zij moeten op een of andere manier geweten hebben dat Jan die dag met een bijzonder grote levering op de baan ging.

De snelheid waarmee zij hun overval hebben uitgevoerd bewijst volgens Jan ook dat de overvallers niet aan hun proefstuk toe waren en de taken hadden verdeeld: iedereen voerde stipt uit wat was afgesproken en er werden behalve "open the car" geen woorden gewisseld. Van de daders is er voorlopig nog geen spoor.

WIJZIGINGEN VAN DE SPAM-PLANNEN VOOR DE VERBRANDEN BOS

WIJZIGINGEN VAN DE SPAM PLANNEN VOOR DE VERBRANDEN BOS
Na de infomarkten en voor de commissievergadering van aanstaande donderdag ging raadslid Noël Wille (CD&V) zich zaterdagnamiddag in de Verbranden Bos nog eens van de toestand vergewissen.

In het kader van het SPAM 12 dossier zijn er ook werken voorzien in de Verbranden Bos. Een deeltje van die straat heeft al een gedaanteverwisseling ondergaan.

Niet iedereen was onverdeeld gelukkig met de vernieuwing: vooral de breedte van het wegdek is vooral voor de automobilisten een probleem. Voor de fietsers zijn de werken daarentegen een zegen.

Eind vorig jaar ging raadslid Wille de breedte van het vernieuwde wegdek in het eerste stuk van de Verbranden Bos opmeten. Hij kwam tot de conclusie dat het wegdek te smal is voor het drukke verkeer dat er in de straat is. Hij pleitte toen al voor de aanpassing van het plan voor het tweede deel van de straat.

Dat er aanpassingen zullen komen werd ons in het verleden al door schepen Annelies Lammertyn (CD&V) bevestigd. Donderdag zullen de raadsleden tijdens een commissie over de aanpassingen worden ingelicht.

KLJ FUIF TE LUIDRUCHTIG

KLJ Adegem pakt jaarlijks uit met een fuif. De fuiftent stond dit jaar opgesteld in de Vulderstraat.

Het gaat er op die fuif altijd gezellig aan toe. De muziek in de kleine uurtjes was voor inwoners uit de buurt echter te lawaaierig: er liepen bij de politie een zevental klachten binnen.

Bij het einde van de fuif liepen de gemoederen bij sommige jongeren te hevig op. Gelukkig was er de eigen security en de politie om alles in goede banen te leiden.

OPEN VLD STELDE NIEUWE KANDIDATEN VOOR

OPEN VLD STELDE NIEUWE KANDIDATEN VOOR

In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober stelden Open VLD voorzitter Wim Swyngedouw en lijststrekker Bart Van Hulle een eerste reeks nieuwe kandidaten voor.

Het zijn: Henk De Prest (dierenarts en zaakvoerder dierenhotel D'Hoeve), Raf Pauwels (vertegenwoordiger horecagroothandel Filip De Vlieger), Keen Van den Driessche (medewerkster in familiebedrijf Forma Rent), Fransie Van der Steen (bewegings- en voedingscoach), Annuska van Hoorebeke (financieel adviseur bij AVH Advies) en Marc Van Hulle (bedrijfsleider houtbuigerij Van Hulle).

MOTORRIT TEN VOORDELE VAN KOTK

Op Pinkstermaandag organiseert Peter Van Hecke zijn 4de motorrit ten voordelen van KOTK, met start en aankomst in Den Hoogen Pad in Adegem. Voor de uitstippeling van de 220 km lange rit kon Peter ook dit jaar rekenen op Nico Verhoestraete en Alexander Werrebroeck.

Dit jaar worden de motards richting Bachten de Kupe (Veurne) gestuurd. Op vraag van de deelnemers aan vorige edities wordt er een controlepost voorzien waar er iets kan gegeten worden.

Starten kan tussen 9 en 11 uur. De eerste deelnemers worden rond 15 uur terug in Adegem verwacht. Deelnemen kost 10 euro; Wie vanaf 17 uur wil aanschuiven voor de BBQ betaalt 15 euro. Inschrijven voor de rit en voor de BBQ kan op www.maldegemsemotorrit.be. Daar is ook meer informatie over het initiatief te vinden.

BETONBLOKKEN IN DE VEBRANDEN BOS

BETONBLOKKEN IN DE VEBRANDEN BOS
Sedert zaterdag heeft een inwoner van het vernieuwde gedeelte van de Verbranden Bos - tot ergernis van de automobilisten - zijn eigendom afgebakend met betonblokken.

De automobilisten die regelmatig door de Verbranden Bos rijden hadden al klachten over de betonblokken die de gemeente op het kruispunt van de Verbranden Bos met de Kallestraat heeft geplaatst. Zij hadden ook al klachten over de breedte van het vernieuwd wegdek in het stukje Verbranden Bos, aan de kant van het Kruisken.

Sedert zaterdag klagen ze nog meer: een bewoner van dat gedeelte van de straat heeft zijn eigendom afgebakend met betonblokken die niet zullen wijken voor een auto. Volgens de eigenaar van de betonblokken kan men hem niets verwijten: hij blijft met zijn afsluiting binnen de rooilijn.

Hij is er zich van bewust dat de automobilisten geen gebruik meer zullen kunnen maken van zijn eigendom om uit te wijken als er een auto uit de andere richting komt en wijst erop dat de gemeente bij het opmaken van de plannen wist hoever zijn eigendom kwam.

Voor zijn initiatief heeft hij al positieve reacties uit de buurt gekregen...

CD&V STELDE NIEUWE GEZICHTEN VOOR

CD&V STELDE NIEUWE GEZICHTEN VOOR

Nadat zij tijdens de nieuwjaarsreceptie een eerste reeks kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen had voorgesteld, stelde lijsttrekker Valerie Taeldeman een volgende reeks nieuwe gezichten voor.

Het gaat om: Kurt Reyckenboer (57j, Donk, voormalig chauffeur), Thaïs De Ruyter (21j, Maldegem, studente BIO- ingenieur), Hristo Gentier (20j, Maldegem, student rechten), Bart Verloo (45j, Adegem, stagecoördinator U Gent), Andre De Coster (58j, Maldegem, bruggepensioneerde) en Brigitte Coppieters (53j, Adegem, verpleegster).