Adegems Nieuws

De Week van Pol Veirman

Vijftiende jaargang - n° 751 - Week 16 : van 15 tot 21 april 2018 Archief…

KAPSALON BESTOLEN

Donderdagnamiddag rond 14 uur kreeg een coiffeursalon in het centrum van Adegem het bezoek van een Engelssprekende klant die de zaakvoerster vroeg om hem een massage te geven.

Toen die zei dat zij dat niet deed, vroeg de man om zijn wenkbrauwen bij te stellen. Toen de uitbaatster de man uitlegde dat zij dat ook niet deed verliet de man de zaak.

De zaakvoerster vond de handelswijze van de man verdacht en meende ook iets verdachts te horen in een van haar privévertrekken. Toen zij ging kijken zag zij nog net een man vluchten. Bij nazicht bleek er een som geld uit haar handtas verdwenen te zijn.

Kort daarna zag de zaakvoerster een wagen uit de Molenstraat komen en in die auto herkende zij zowel de persoon die zich bij haar als klant voordeed als de man die in haar privévertrek geld had gestolen. Zij kon de politie een beschrijving van de verdachten en van het voertuig geven.

Van de daders is er voorlopig geen spoor. Bij de politie merkt men op dat dit een van de listen is die die dieven regelmatig gebruiken om hun slag te slaan.

A DANCESCHOOL SCHITTERDE IN BRITSE ESSEX

A DANCESCHOOL SCHITTERDE IN BRITSE ESSEX
Een delegatie van de A Danceschool van Alexandra Van Landschoot danste zich in Essex in de kijker en kwam met vijf gouden en een bronzen medaille naar huis.

Het leven van Alexandra Van Landschoot staat al van in haar kinderjaren in het teken van dansen. Als kleuter trok zij al de dansschoentjes aan om net als haar ouders over de dansvloer te zweven.

Ze wou alles weten over dansen en danstechnieken. Het was voor haar ouders dan ook geen verrassing dat zij haar opleiding in de richting van het dansen zocht. Voor die opleiding trok zij naar London. In de International Dance Teachers Association (IDTA). Zij wou niet alleen perfect leren dansen maar zich ook voorbereiden op een toekomst als danscoach.

Zij kreeg er opleiding van de beste danscoaches in de wereld en behaalde 12 internationale diploma's. Zij volgde haar opleiding als vrouwelijke en mannelijke danspartner. Dat is volgens haar belangrijk als je later les wil geven.

A DANCESCHOOL SCHITTERDE IN BRITSE ESSEX
A Danceschool heeft in de zaal van het Canadamuseum een ideale dansvloer.

Alexandra heeft een internationale danscarrière uitgebouwd. Omdat zij haar danservaring en haar enthousiasme voor het stijldansen ook aan anderen wil doorgeven heeft zij op het Staalijzer in Adegem haar eigen dansschool opgericht.

A Dansschool focust zich uitsluitend op stijldansen: "Mijn dansschool staat open voor jong en oud met een passie voor stijldansen. Mijn leden komen uit alle hoeken van Vlaanderen en zelfs vanuit Waterloo heeft men de weg al naar het Staalijzer gevonden.

Niet alleen mensen die aan wedstrijden willen deelnemen, maar ook mensen die van stijldansen hun hobby willen maken zijn bij A Danceschool welkom, maar het is logisch dat de lat bij de cursisten die aan wedstrijden willen deelnemen hoger ligt dan bij mensen die van stijldansen enkel hun hobby willen maken", vertelde Alexandra. De dansschool staat nog in haar kinderschoenen, maar herbergt toch al talent in haar rangen.

Het is volgens Alexandra wel jammer dat noch zij noch haar leerlingen in België gemakkelijk aan de bak komen: de Belgische Dansfederatie aanvaardt de internationale diploma's van Alexandra niet. Dat is opmerkelijk, want de Belgische Federatie gebruikt voor haar opleidingen de cursussen van het IDTA waar Alexandra heer opleiding kreeg.

SAMENWERKING
"Wie als danser wil groeien moet aan wedstrijden en liefst aan internationale wedstrijden deelnemen. Ik heb nog altijd een goede samenwerking met de danscoaches in Engeland die mij hebben gevormd. Zij hebben samen met mijn begeleiders onze deelnemers aan de Essex Jubilee Awards (met internationale bezetting) onder hun vleugels genomen.

Mijn dansers hebben nog maar weinig internationale ervaring maar dat was er in Essex niet aan te zien: Yme nam er aan 5 events deel en behaalde vijf maal goud. Jayde, die in enkele van die events als zijn danspartner optrad, behaalde zelf een bronzen medaille in de Fun Competitie Chachacha. Ook de andere leden van onze delegatie kregen positieve kritieken", klonk het tevreden bij Alexandra.

A DANCESCHOOL SCHITTERDE IN BRITSE ESSEX
Op de dansvloer op het Staalijzer worden er nieuwe dansfiguren aangeleerd voor de volgende optredens.

TOEKOMST
De goede resultaten en positieve kritieken zijn voor zowel Alexandra als voor de dansers een bewijs dat zij met de A Danceschool de juiste koers varen.

Alexandra ontwerpt zelf de nieuwe stijlfiguren. "Door regelmatig nieuwe figuren aan te leren blijft het voor de cursisten altijd leuk en spannend. Het is mooi om te zien hoe ook de jeugd kan opgaan in het stijldansen" rondde Alexandra ons bezoek af.

GALA-AVOND BIJ KLJ ADEGEM

GALA-AVOND BIJ KLJ ADEGEM
Ook dit jaar mochten de leden van KLJ Adegem familie en vriendjes uitnodigen naar de gala-avond.

Ieder jaar organiseert KLJ Adegem op een vrijdagavond van de paasvakantie een gala-avond. Voor die gelegenheid worden de lokalen van KLJ op de Zandakkers omgetoverd tot filmzalen.

Ieder lid had 4 tickets ontvangen die mochten uitgedeeld worden aan familie en vrienden. Op de gala-avond was voor de gasten de rode loper uitgerold.

Bij hun aankomst werden zij verwend met een glaasje kinderchampagne. Na de groepsfoto mochten zij kiezen welke film zij zouden bekijken.

De KLJ-leiding vond het ook dit jaar een geslaagde avond en was zeer tevreden over de opkomst.

NOG GEEN CHAMPAGNE VOOR KVK ADEGEM

NOG GEEN CHAMPAGNE VOOR KVK ADEGEM

Bestuur, spelers en supporters van KVK Adegem hoopten zaterdagavond na de wedstrijd tegen Lovendegem de titel en de promotie naar 1ste provinciale te kunnen vieren. Bij een overwinning was Adegem immers zeker van de titel.

Lovendegem, dat in de competitie niets meer te winnen of te verliezen heeft, speelde het spel eerlijk en heerlijk. Het ving Adegem goed op en liet de bal het werk doen. Na ongeveer 20 minuten kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong.

Adegem dreigde, maar de laatste pas of de afwerking miste precisie. Na de rust verdubbelde Lovendegem bij zijn eerste aanval zijn voorsprong.

Adegem is nooit in zijn gekend voetbal gekomen. Het schakelde te snel over naar de lange bal. De bezoekers konden rustig in hun verdedigende stelling afwachten en loeren op de counter. Ongeveer 10 minuten voor het affluiten lukte Adegem de aansluitingstreffer, maar verder kwam het niet meer.

Het is nu afwachten wat zondag Zeveren (tegen Kleit), Maldegem (op Poesele), en Zomergem (op Mariakerke) doen. Volgende week zondag trekt Adegem zonder Arne De Smet naar Merendree. Maldegem krijgt Zeveren op bezoek en Zomergem ontvangt Bellem.

WENNEN AAN DE WEGVERSMALLING

WENNEN AAN DE WEGVERSMALLING

Als straks de wegsignalisatie verwijderd wordt en het verkeer tussen den Appelboom en Adegem Dorp opnieuw normaal kan verlopen zal het verkeer dat uit de richting Appelboom komt moeten wennen aan de wegversmalling die vanaf Kleemputte doorgevoerd is...

BART VAN HULLE LIJSTTREKKER BIJ OPEN VLD

Open VLD is de derde partij in Maldegem die de naam van haar lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober bekend maakt.

Wim Swyngedouw, die bij de verkiezingen van 2012 de lijst trok, had bij zijn verkiezing als nieuwe voorzitter van de afdeling al aangekondigd dat hij als voorzitter geen kandidaat meer was om de lijst te trekken. Op voorstel van de fractie heeft het Open VLD bestuur unaniem beslist dat Bart Van Hulle de lijst zal trekken.

De heer Van Hulle haalde in 2012 717 stemmen binnen en stond toen op de vijfde plaats. Tijdens deze bestuursperiode heeft Bart Van Hulle zich tot bij de Raad van State verzet tegen de belasting op de economische bedrijvigheid die door de CD&V Groene meerderheid werd ingevoerd. Zijn verzet heeft er voor gezorgd dat ongeveer 2000 bedrijven die belasting bij de gemeente konden terugvorderen.

Peter Van Hecke, die in 2012 op de derde plaats stond en goed was voor 723 voorkeurstemmen, wordt in oktober lijstduwer.

Jason van Landschoot, die in 2012 als lijstduwer 611 stemmen achter zijn naam kreeg, zal nu op de derde plaats staan. Over de plaats van voorzitter Swyngedouw werd nog geen beslissing genomen.

Binnenkort zal Open VLD een eerste reeks namen van kandidaten bekend maken. Jong Open VLD heeft een aantal kandidaten dat het bij de komende verkiezingen op de lijst wil zien staan.

ERFGOEDDAG IN HET GEMEENTEHUIS EN OUD STADHUIS

ERFGOEDDAG IN HET GEMEENTEHUIS EN OUD STADHUIS
"Kiezen voor Erfgoed" staat dit jaar centraal op de Erfgoeddag van zondag 22 april

In Maldegem concentreert Erfgoeddag zich in het gemeentehuis, het Oud schepenhuis en het Oud Stadhuis.

Er wordt door Koenraad de Ceuninck en Etienne Dhont teruggeblikt op de gemeenteraadsverkiezingen in Maldegem van bij het ontstaan van België tot nu. Om 14 en 16 uur zijn er ook rondleidingen door de beide heren.

Koenraad De Ceuninck beperkt zijn rondleiding tot het gemeentehuis. De heer Dhont geeft ook een rondleiding in het Oud schepenhuis en het Oud Stadhuis. Die beide historisch waardevolle gebouwen zijn sedert vorig jaar veranderd van eigenaar en krijgen na hun renovatie een nieuwe bestemming.

Over de oude gebouwen is er een tentoonstelling met foto's van Luc De Coninck en een film met interview met mensen die een bijzondere herinnering aan de twee historische gebouwen hebben. Ook over de renovatie van het gebouw zal er uitleg gegeven worden door het architectenbureau.

In het gemeentehuis is er in de zondagvoormiddag om 10u30 een debat waaraan de verschillende politieke fracties deelnemen. Onderwerpen zijn: Het Maldegems erfgoed en wat doen we ermee.

De erfgoeddag is in Maldegem niet alleen op zondag 22 april tussen 10 en 18 uur: ook op maandagvoormiddag 23 april zijn zowel het gemeentehuis als het oud schepenhuis en het Oud stadhuis te gratis te bezoeken.