Adegems Nieuws

De Week van Pol Veirman

Vijftiende jaargang - n° 749 - Week 14 : van 1 tot 7 april 2018 Archief…

INBRAAK OP 't KRUISKEN - GESTOLEN AUTO IN BRUSSEL TERUGGEVONDEN

INBRAAK OP
Via een gat in de afsluiting en door het forceren van een verborgen raam, verschaften inbrekers zich in de nacht van donderdag op vrijdag toegang tot het café 't Kruisken. Hun buit zou hoger dan 2.000 euro zijn.

Witte donderdag en goede vrijdag zijn duidelijk geen rustdagen voor inbrekers. In de nacht van donderdag op vrijdag waren inbrekers in Adegem actief.

In een loods op 't Kruisken hebben zij uit een garage waar twee auto's stonden werkmateriaal gestolen. Daarna hebben zij ingebroken in café 't Kruisken waar ze geld, sigaretten en sterke dranken ter waarde van meer dan 2.000 euro hebben gestolen.

De inbrekers hebben die nacht ook nog een auto gestolen uit een garage in de Molenstraat. Die auto werd vrijdag verkeerd geparkeerd op een parking in Brussel teruggevonden. Voor Koen Van Rijckeghem, uitbater van café 't Kruisken is het de tweede maal in drie jaar dat er bij hem werd ingebroken. De vorige keer hadden zij zijn auto gestolen.

"De inbraken van donderdag op vrijdag waren duidelijk gepland en goed voorbereid. De inbrekers hebben eerst ingebroken in een loods op korte afstand van mijn café. Met het materiaal dat ze daar gestolen hebben maakten zij een gat in de afsluiting aan de achterzijde van mijn café.

Ik daag iedereen uit die niet voorbereid is daar 's nachts te komen en het verborgen raam te vinden dat de inbrekers hebben geforceerd. Zij hebben mijn kassa's, sigaretten en een 15 tal flessen korte drank meegenomen. Ik ben meer dan 2.000 euro kwijt.

De dieven zijn niet lang binnen geweest. Zij hebben de moeite niet gedaan om in de kasten en laden naar waardevolle zaken te zoeken. Ik heb vrijdag mijn lege kassa's en een deel van het materiaal dat in de loods in de buurt gestolen werd in de omgeving van de loods teruggevonden" vertelde een aangeslagen Koen.

AUTO
Het verhaal van de gestolen auto is ook iets speciaals. Het is nog niet geweten of de auto bij het begin of op het einde van de inbraken in Adegem gestolen werd. Toen Walter Stul vrijdagmorgen rond 6 uur in de Molenstraat naar de garage ging waarin zijn jeep staat, zag hij al van op een afstand dat de garagepoort die hij de avond voordien afgesloten had gedeeltelijk open stond. Toen hij bij de garage kwam zag hij dat zijn auto verdwenen was.

Net als op 't Kruisken werden ook daar door de politie de vaststellingen gedaan. Het labo van de federale politie kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. In de loop van vrijdagnamiddag liep in Maldegem het bericht binnen dat de auto van Walter op een parking in Brussel was teruggevonden. Hij zal daar op sporen van de inbrekers worden onderzocht. Daarna mag Walter hem terug ophalen.

Vast staat dat de personen die de auto gestolen hebben ermee door de Windvang gereden zijn. Daar heeft een kennis van Walter zaken gevonden die in de auto Walter lagen en er door de inbrekers onderweg werden uitgegooid.

Een andere kennis van Walter dacht dat Walter vrijdagochtend vroeg uit de veren was. Toen hij rond 4 uur door Adegem reed zag hij de auto van Walter staan in de omgeving van het kruispunt van de Hillestraat met de Staatsbaan. Hij wist toen nog niet dat de auto gestolen was.

Volgens geruchten in Adegem zouden er diezelfde nacht nog pogingen tot inbraak in loodsen geweest zijn. Daarover kon men ons bij de PZ Maldegem geen bevestiging geven.

DE PAPAVER BRACHT SCHLAGERFESTIVAL IN HET WZC HET WARMHOF

DE PAPAVER BRACHT SCHLAGERFESTIVAL IN HET WZC HET WARMHOF
De leerlingen van het eerste leerjaar van de VBS De Papaver Adegem zongen in de cafetaria van Het Warmhof zowel op het podium als tussen de senioren.

Door de senioren die in De Pastorij in Adegem wonen en de senioren van het WZC Het Warmhof af en toe bij activiteiten te betrekken, zorgen juffrouw Conny en juffrouw Christa van de GBS de Papaver er voor dat er een goede band groeit tussen de senioren en hun leerlingen.

Afgelopen maandag waren de leraressen samen met hun 40 leerlingen en enkele begeleiders te gast in Het Warmhof. Ook de senioren van De Pastorij Adegem die dit wensten mochten mee naar Maldegem.

De leerlingen brachten er in de volle cafetaria een schlagerfestival met liedjes die ook bij de senioren goed in het oor lagen. De senioren genoten zo van het optreden dat er regelmatig met de kinderen werd meegezongen.

DE PAPAVER BRACHT SCHLAGERFESTIVAL IN HET WZC HET WARMHOF
Regelmatig trok een deel van de leerlingen de cafetaria in voor een polonaise.

Voor enkele senioren was het hoogtepunt van de namiddag het moment dat zij van een van de kinderen een tekening kregen of dat er een van de kinderen bij hen op de schoot kwam zitten.

Zowel de leerlingen als de senioren beleefden een heerlijke namiddag. Voor de senioren mogen er nog scholen op bezoek komen om hen met een optreden te verrassen.

Binnenkort moeten wij onze belastingbrief over 2017 invullen. Het is voor een leek niet eenvoudig om dat foutloos te doen.

De FOD Financiën en het Sociaal Huis Maldegem organiseren op vrijdag 25 mei en woensdag 30 mei telkens tussen 9 en 12 uur en 14 en 16 uur een zitdag in het Sociaal Huis in de Mevr. Courtmanslaan 92, waarop 65 plussers en personen met een beperking hulp kunnen krijgen bij het invullen van hun belastingaangifte.

Let wel: enkel de personen die op 17 of 19 april tussen 9 uur en 16u30 een afspraak gemaakt hebben via het nummer 050 40 39 28 kunnen op die zitdagen geholpen worden.

Wie zich op een van de twee zitdagen in Het Sociaal Huis voor hulp aanmeldt en snel en doeltreffend geholpen wil worden, zorgt er voor dat hij volgende stukken bij zich heeft : papieren aangifte - aanslagbiljet van het aanslagjaar 2017 - fiscale fiches van 2017 - attest woonleningen - attest pensioensparen, levensverzekeringen - attest i.v.m. dienstencheques - attest i.v.m. kinderopvang - bewijsstukken (factuur, offerte, attest en bewijs van betaling) m.b.t. betaalde onderhoudsuitkeringen - bewijsstukken (factuur, offerte, attest en bewijs van betaling) m.b.t. dakisolatie en eventuele andere bewijsstukken van aftrekbare uitgaven.

KWALITEIT OP DE TWEEDEHANDSBEURS VAN DE GEZINSBOND

KWALITEIT OP DE TWEEDEHANDSBEURS VAN DE GEZINSBOND

Ook dit jaar had de tweedehandsbeurs van kinderkledij en speelgoed van de Gezinsbond Adegem in Den Hoogen Pad geen gebrek aan standhouders. Lang voor inschrijvingsdatum voor de tweedehandsbeurs bereikt was moesten de inschrijvingen wegens volzet worden afgesloten.

Wie naar de tweedehandsbeurs van de Gezinsbond in Adegem komt weet dat daar kwantiteit en kwaliteit is en dat men er gezellig tussen de verschillende standen kan wandelen.

TWEEDE PAPAVERRUN WERD GROOT SUCCES

TWEEDE PAPAVERRUN WERD GROOT SUCCES
Om 13u45 openden de eerste leerlingen de tweede Papaverrun. De leerkrachten en ouders van de leerlingen sloten om 15 uur de run voor het goede doel af.

De VBS De papaver ging sportief en met een goed gevoel de paasvakantie in. De laatste namiddag voor de paasvakantie organiseerde de Papaver zijn tweede Papaverrun voor het goede doel.

Per klas en in groepjes legden eerst de leerlingen rondjes in de omging van de school af. Voor de veiligheid werd er in het gedeelte van Adegem Dorp naar de Pastorij tijdens de Papaverrun eenrichtingsverkeer ingevoerd.

TWEEDE PAPAVERRUN WERD GROOT SUCCESDe Papaverrun bracht 1.900 euro op voor de Seidemann Nursery School in Gambia.

Er kwamen heel wat mensen de lopende kinderen aanmoedigen. Om 15 uur, net voor de leerkrachten en ouders de tweede Papaverrun lopend afsloten, werd door directeur Annelies Lammertyn bekend gemaakt dat er dankzij de Papaverrun 1.900 euro kan geschonken worden aan de Seidemann Nursery School in Gambia.

TENNISTERREINEN PAS OP 6 APRIL SPEELKLAAR

TENNISTERREINEN PAS OP 6 APRIL SPEELKLAAR

Het was de bedoeling dat er vanaf 1 april kon gespeeld worden op de tennisvelden in het Maurice De Waele sportstadion. De weersomstandigheden hebben er voor gezorgd dat de heraanleg van de tereinen vertraging heeft opgelopen. Daardoor zullen de tennisvelden pas vanaf 6 april bespeelbaar zijn.

Wie zich tennisstickers of een tennisabonnement wil aanschaffen, kan daarvoor bij de sportdienst in de sporthal Meos terecht.

PAASHAAS AL OP ZATERDAG IN MALDEGEM

PAASHAAS AL OP ZATERDAG IN MALDEGEM

Op uitnodiging van VHMC was de Paashaas op paaszaterdag te gast in Maldegem. Hij werd per koets door het centrum gereden.

Wie zaterdag in de voor- of namiddag in het centrum van Maldegem winkelde had kans om de paashaas tegen te komen. De paashaas deelde veel zakjes met paaseieren uit.