www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Veertiende jaargang - n° 729 - Week 46 : van 12 tot 18 november 2017 - 2de editie

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

LOUIS EN LISA
GAAN DOOR

LOUIS EN LISA GAAN DOOR

Bij de 48 artiesten in wording die dit jaar door de preselectie van The Voice op VTM raakten, waren er met Louis De Roo en Lisa Okoh twee Adegemnaren.

Zij raakten niet alleen door de selecties, maar werden ook door een van de vier muzikale autoriteiten geselecteerd om in hun team verder mee te dingen naar de titel van The Voice van Vlaanderen.

Vrijdagavond werden de "Battles" die de kandidaten voor de life-optredens moesten aanduiden op VTM uitgezonden. Omdat Louis De Roo doorgedrongen was tot The Battles richtten vrienden en familieleden een vereniging "den Artiest" op, die in een minimum van tijd een gratis festivalavond in elkaar staken waarop de VTM-uitzending op een groot scherm kon gevolgd worden.

Toen bleek dat met Lisa Okoh nog een tweede Adegemse tot de Battles was doorgedrongen, werd ook zij mee opgenomen in het programma van het festival.

Een legertje medewerkers hebben er voor gezorgd dat de honderden supporters en sympathisanten die vrijdagavond naar de festivalweide op het Vliegplein waren afgezakt, een fantastische avond hebben beleefd.

Niet alleen zagen zij Louis en Lisa doordringen tot de groep die naar de life optredens gaan. Zij konden daarna ook nog genieten van life optredens van Louis en Lisa. Daarna waren er nog dj's die voor nog meer ambiance zorgden.

Nu kijkt Adegem uit naar de life optredens van Louis en Lisa. Hun supporters en sympathisanten zullen bij die optredens voor de nodige stemmen moeten zorgen die hen verder helpen.


KERSTCONCERT MET
DANA WINNER

Op zondag 17 december organiseert de VBS een kerstconcert om 18u30 in de St. Adrianuskerk. Voor dat concert waarvan de opbrengst voor de renovatie van de school zal gebruikt worden werd Dana Winner uitgenodigd.

Naast tijdloze kerstklassiekers brengt Dana Winner ook eigen werk van vroeger en nu. Het voorprogramma met kerstliederen wordt verzorgd door het kinderkoor van de Papaver onder de leiding van Annelies Lammertyn.

Kaarten voor het kerstconcert kosten 35 euro. Zij kunnen besteld worden op het secretariaat van de school op het nummer 050 71 15 93 of 0497 02 16 35.


EANDIS ZORGT VOOR
VERTRAGING OP HET KRUISKEN

EANDIS ZORGT VOOR VERTRAGING OP HET KRUISKEN
De werken aan het gedeelte van het Kruisken tussen het Kruispunt met de Verbranden Bos en het Staalijzer liggen al enkele weken stil.

In het kader van het groot SPAM-dossier worden er op het Kruisken en op Heulendonk momenteel nieuwe rioleringen en waar nodig ook een nieuw wegdek aangelegd.

Volgens zowel de aannemer die de werken uitvoert, schepen van openbare werken Erwin Goethals (Groen) als de technische dienst van de gemeente in de Bloemestraat zitten de werken op schema en moeten die in die zone tegen het einde van dit jaar afgerond zijn. De inwoners van 't Kruisken houden daar een andere mening op na.

In het eerste gedeelte van 't Kruisken zijn de werken al enkele maanden afgerond. In de zone waar er nu gewerkt wordt, liggen die werken echter al enkele weken stil.

Uit de reactie van schepen Goethals en de technische dienst ligt de oorzaak van de vertraging in die zone bij Eandis. Die staat in voor de overkoppeling van de elektriciteitsaansluitingen van de woningen van de palen naar de ondergrondse leidingen.

Omdat Eandis (het jaar voor de verkiezingen) op veel verschillende plaatsen met werken bezig is, lopen de werken in Adegem vertraging op. Er moet volgens schepen Goethals een paal worden overgekoppeld. Dat zou volgende week gebeuren. Zolang die overkoppeling niet is gebeurd kunnen de werken aan het nieuw wegdek niet verdergezet worden.

GEEN VERTRAGING

EANDIS ZORGT VOOR VERTRAGING OP HET KRUISKEN
Omdat er niet verder kan gewekt worden op 't Kruisken heeft de aannemer zijn werken tijdelijk naar de Verbranden Bos verplaatst.

Zowel schepen Goethals al de technische dienst benadrukken dat ondanks die vertragingen op 't Kruisken het project geen vertraging oploopt.

In de periode dat er in de zone van 't Kruisken niet kan gewerkt worden, werkt de aannemer verder op Heulendonk en in de Verbranden Bos. "De werken zitten nog altijd op schema" klinkt het bij iedereen die bij het dossier betrokken is.


ADEGEM HERDACHT
EINDE WO I

ADEGEM HERDACHT EINDE WO I
Aan de gedenksteen op het kerkhof bracht Adegem op 11 november hulde aan de slachtoffers uit de beide wereldoorlogen.

Ondanks de aanhoudende fijne regen was er in Adegem nog meer volk dan de vorige jaren op de herdenking van het einde van WO I.

Omdat hij wegens gezondheidsproblemen niet aanwezig kon zijn, werd de toespraak van ere-kolonel Georges De Vos, voorzitter van Eendracht Maakt Macht Adegem, aan de gedenksteen voorgelezen door Jef Beelaert.

Net als schepen Annelies Lammertyn in haar toespraak, onderstreepte ook voorzitter De Vos in zijn toespraak het belang van de deelname van de jeugd aan de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid.

In beide toespraken werd erop gewezen dat wij de generatie zijn die de oorlog niet meer aan den lijve hebben ondervonden.

Dagelijks krijgen wij echter op tv beelden te zien van mensen die nu in de ellende leven die onze ouders en grootouders tijdens WOI en WO II hebben meegemaakt.

ADEGEM HERDACHT EINDE WO I
Leerlingen van de VBS De Papaver en de GBS De Kruipuit planten een kleine Belgische vlag aan de graven van de in WO I en WO II gesneuvelde soldaten.

Om onze jeugd er blijvend aan te herinneren dat onze vrede er niet zonder grote offers is gekomen, zijn de jaarlijkse herdenkingsplechtigheden noodzakelijk.

De kinderen van de VBS De Papaver en de GBS De Kruipuit toonden met hun eigen woorden en met Belgische vlagjes hun waardering en dankbaarheid voor alle oorlogsslachtoffers.

Naast voorzitter De Vos moest ook Joris Clauws, die gewoonlijk instaat voor een belangrijk deel van de muzikale omlijsting van de plechtigheid, wegens gezondheidsredenen verstek geven.

Zijn taak werd op een prachtige manier overgenomen door Benard Wauters.


GRANAAT TOT ONTPLOFFING
GEBRACHT IN DE VULDERSTRAAT

Vorige week vrijdag werd tijdens opzoekingen met een metaaldetector langs het afleidingskanaal in de omgeving van 't Oosteindeken een gevechtspantsergranaat uit WO II gevonden.

De PZ Maldegem verwittigde de ontmijningsdienst DOVO. Die heeft maandag de granaat op veilige afstand van de woningen op een weide in de Vulderstraat tot ontploffing gebracht.


AVONTUURLIJKE BRUG
STAAT AL IN ADEGEM

AVONTUURLIJKE BRUG STAAT AL IN ADEGEM

De mensen die op 11 november deelnamen aan de herdenkingsplechtigheid op het kerkhof, keken raar op toen zij na de plechtigheid naar Den Hoogen Pad gingen: in het grasveld voor de cafetaria stond een toestel dat er vorige week nog niet stond.

Wat sommigen een gedrocht noemden is niets anders dan de avontuurlijke brug die enkele dagen eerder nog aan het ontmoetingscentrum in Middelburg stond.

Binnenkort zullen de kinderen zich op die avontuurlijke brug kunnen uitleven.


PANIEK OP DE
MAANDAGMARKT

Vorige week maandagvoormiddag liepen er bij de PZ Maldegem enkele telefoontjes binnen van verontruste bezoekers van de maandagmarkt: er werd op de markt een man met een masker gesignaleerd.

Toen de politie ter plaatse kwam, bleek het om een persoon te gaan met een verstandelijke beperking, die zeker geen kwade bedoelingen had.

De politie nam de man voor verhoor mee naar het kantoor. Na het verhoor kon hij beschikken. Hij zal wel verder worden opgevolgd.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home
 
Onze bezoekers in kaart