www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Veertiende jaargang - n° 728 - Week 45 : van 5 tot 11 november 2017

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

RAF EN JEANINE VIERDEN HUN
GOUDEN HUWELIJKSJUBILEUM

RAF EN JEANINE VIERDEN HUN GOUDEN HUWELIJKSJUBILEUM
Ter gelegenheid van hun gouden huwelijksjubileum werden Jeanine Blomme en haar echtgenoot Raf Van Canneyt samen met hun familie in het Maldegemse gemeentehuis ontvangen.

Stralend van gezondheid en geluk stapten Raf Van Canneyt en zijn echtgenote Jeanine Blomme als gouden paar zaterdagvoormiddag de trouwzaal in het gemeentehuis binnen.

Op hun identiteitskaart staan ze gekend als Raphael en Jeannie maar iedereen kent hen als Raf en Jeanine. Schepen van Burgerlijke Stand Annelies Lammertyn blikte voor de familie terug op het leven van de jubilarissen.

Jeanine werd op 26 oktober 1947 geboren in haar ouderlijke woning in Adegem-Dorp (toen nog de Dorpsstraat). Zij doorliep de lagere school in De Meisjesschool in Adegem. Daarna studeerde zij verder bij de Zusters Maricolen in Maldegem.

Raf zag op 13 mei 1945 het levenslicht in zijn ouderlijke woning in het Broekelken. Nadat hij in de jongensschool het lager onderwijs had gevolgd trok hij naar het college in Eeklo. Net als de meeste jongens moest hij voor hij aan zijn beroepsloopbaan kon beginnen bij het leger.

In café Het Grenadiersplein, bij Clement en Madeleine, werd de basis van de toekomst van Jeanine en Raf gelegd. In 1962 was Jeanine daar op bezoek bij haar vriendin José, een dochter van Clement en Madeleine. Raf was daar ook (bij zijn oom en tante), samen met zijn vriend Jacky Pauwels.

Zoals toen in de meeste café's stond er in het Grenadiersplein een jukebox met de succesnummers uit die tijd. Er werd daar regelmatig een dansje gedaan. Jeanine en Raf raakten ook samen op de dansvloer en het klikte.

Jeanine werd supporter van toen nog FC Adegem waar Raf als stopper speelde.

Op 3 november 1967 trouwden zij in het Adegemse gemeentehuis. Een dag later werd hun huwelijk in de St. Adrianuskerk ingezegend. Het jonge paar vestigde zich in de Statiestraat, die later de Canadezenlaan werd. Zij kregen 3 kinderen en zijn nu ook de trotse grootouders van 7 kleinkinderen.

RAF EN JEANINE VIERDEN HUN GOUDEN HUWELIJKSJUBILEUM
Raadslid Boudewijn De Schepper overhandigde het gouden paar het gemeentelijk geschenk.

Jeanine begon na haar studies als bediende te werken bij de sigarenfabriek Janssens in Maldegem. Toen de jongste dochter geboren werd besloot Jeanine on onthaalmoeder te worden voor kinderen tussen 0 en 12 jaar. In de loop der jaren zijn er honderden kinderen bij moeke Jeanine geweest.

Raf ging na zijn studies in het college aan de slag bij een financiële instelling. Hij heeft zijn ganse loopbaan (40 jaar) op verschillende locaties bij dezelfde Bank gewerkt.

Raf is al enkele jaren met pensioen maar zijn dagen zijn nog altijd goed gevuld. Zijn wekelijkse fietstochtjes met vrienden, samen met de trainingen die hij aan de jeugd van Waarschoot geeft, zorgen er voor dat hij nog altijd fit is.

Ook Jeanine zorgt voor de conditie. Zij is regelmatig te zien op de tennisvelden in Eeklo.

Zij genieten samen van de kleine dingen van het leven. Gaan graag eens uit eten en pikken ook graag een reisje mee. Zij hopen nog vele jaren samen gelukkig te kunnen zijn.


MATHIAS OPSOMMERE
VERONGELUKT IN LEUPEGEM

Vorige week zaterdag omstreeks 22 uur kwam de 29 jarige Mathias Opsommere uit de Weide in Adegem om het leven bij een verkeersongeval in Leupegem.

Mathias reed op de N60 richting Oudenaarde, waar zijn vader en zijn vrienden wonen. Om een nog onbekende reden verloor hij de controle over het stuur van zijn wagen. Mathias overleed aan de opgelopen verwondingen.

Hij werd zaterdag in Oudenaarde begraven.


AVT BRENGT
CAFÉ PASSÉ

Ook dit jaar verwent het Adegems Volkstheater zijn publiek met een comedy die borg staat voor een avondje lachen.

Huisschrijver Etienne Notteboom heeft de redding van een Café in een dorp waar de horecazaken bijna allemaal verdwijnen als basis voor zijn nieuw toneelstuk, Café Passé, gebruikt.

De trouwe stamgasten die voor de redding willen zorgen en uitbaatster Bea zorgen voor dolkomische situaties. In den Hoogen Pad is het stuk nog te zien op 9, 10,11 en 12 november.

Kaarten kunnen online besteld worden op de website www.adegemsvolkstheater.be of op het nummer 0479 21 66 52.


VERHUIS AVONTUURLIJKE BRUG
WORDT DURE AANGELEGENHEID

VERHUIS AVONTUURLIJKE BRUG WORDT DURE AANGELEGENHEID

De verhuis van de avontuurlijke brug van het ontmoetingscentrum in Middelburg naar Den Hoogen Pad in Adegem dreigt een dure zaak te worden.

De gemeente heeft voor dat transport een gespecialiseerde firma aangeschreven. Volgens de prijsofferte zou het verplaatsen van de avontuurlijke brug 7000 euro kosten. Dat is volgens raadslid Nicole Maenhout meer dan voor een begeleid uitzonderlijk vervoer van Polen naar Adegem.

In Middelburg is niet iedereen gelukkig met de mogelijke verhuis van hun brug: men vraagt zich af of de gemeente dat speeltuig wel kan verplaatsen zonder toestemming van de eigenaar.


ALEX VAN SUYT NAM AFSCHEID
VAN DE BRANDWEER

ALEX VAN SUYT NAM AFSCHEID VAN DE BRANDWEER
Eind oktober trok Majoor Alex Van Suyt de deur van het administratiecentrum van de Hulpverleningszone Meetjesland in Eeklo voor de laatste maal achter zich dicht.

In de brandweerkazerne van Maldegem waar hij het langste deel van zijn carrière bij de brandweer heeft doorgebracht nam Alex Van Suyt vorige week zaterdag officieel afscheid van de hulpverleningszone Meetjesland. Vanaf 1 november is hij met pensioen.

"Als kind vluchtte ik weg als ik de sirenes van de brandweerwagens hoorde. Het is pas toen bij de gemeente begon te werken en dagelijks de pompiers de Boterhalle naast het gemeentehuis in en uit zag lopen dat ik belangstelling kreeg voor het werk dat ze deden. Op 13 september 1978 werd ik stagiair-brandweerman.

De Boterhalle was de naam van brandweerkazerne onwaardig: ze was te klein en niet water- en winddicht. De verhuis naar de Bloemestraat was dan ook een goede zaak voor zowel de brandweermannen als hun materiaal.

Er is in Maldegem echter niet alleen geïnvesteerd in de infrastructuur van de brandweer: er werd ook voor gezorgd dat wij opleidingen konden volgen. Dankzij die opleidingen en mijn inzet heb ik bevorderingen gekregen.

Toen mijn verantwoordelijkheden als Kapitein-Bevelvoerder nog moeilijk te combineren waren met mijn werk bij de gemeente werd ik op 1 juni 2008 beroepsbrandweerman. In die hoedanigheid werkte ik mee aan de opstart van de Meetjeslandse hulpverleningszone.

Toen die op 1 januari 2015 officieel van start ging werd ik tot Majoor bevorderd en verhuisde ik naar het administratief centrum van de zone" vertelde Alex van Suyt ons net voor zijn afscheid.

De brand in de Swaan Spaan, de regelmatig terugkerende brand op de vuilnisbelt in Middelburg en de overstromingen die vooral Kleit troffen zal Alex Van Suyt nooit vergeten.


WIE BESCHADIGDE HET VOETBALVELD
ACHTER IN SINT ANNAPARK?

WIE BESCHADIGDE HET VOETBALVELD ACHTER IN SINT ANNAPARK?

De voetbalploegen die op het terrein achter het Sint Annapark hun wedstrijden spelen zorgen er voor dat het veld er altijd goed bijligt. Een veertiental dagen terug was er op sommige stroken nog gras ingezaaid.

Groot was dan ook de teleurstelling van de leden van deze voetbalploegen toen ze vaststelden dat er iemand met zijn auto verschillende keren over het voetbalveld was gecrost en gespind heeft waardoor er op verschillende plaatsen diepe sporen werden achtergelaten.

Vast staat dat het ingezaaide gras verloren is. Er werd van dit vandalisme aangifte gedaan bij de politie.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home
 
Onze bezoekers in kaart