www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Veertiende jaargang - n° 727 - Week 44 : van 29 oktober tot 4 november 2017

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

VBS DE PAPAVER NAM AFSCHEID
VAN CLAUDINE BASTIEN

VBS DE PAPAVER NAM AFSCHEID VAN CLAUDINE BASTIEN
Alle kleuters van de VBS De Papaver zongen vrijdagvoormiddag een passend afscheidslied voor hun juf Claudine die met pensioen gaat.

Na een beroepsloopbaan van meer dan 40 jaar mag Claudine Bastien vanaf 1 november samen met haar echtgenoot Jean Pierre Bauwens genieten van een welverdiende rust.

Zij begon haar beroepsloopbaan als opvoedster in een instelling voor kinderen die onder het toezicht van het gerecht stonden.

Daarna werkte zij ook nog als verzorgende bij het OCMW van Maldegem en in het WZC Adagio in Aalter, waar ze verantwoordelijk was voor de nachtploeg.

Toen kwam er voor het eerst in een school in onze gemeente een plaats open voor kinderverzorgster. Zo werd Claudine de eerste kinderverzorgster in de VBS De Papaver in Adegem.

Gedurende 17 jaar was zij het gezicht van de instapklas van de Papaver. "Ik begon sommige schooljaren met 5 peuters en eindigde dat schooljaar met meer dan 20 peuters.

Hoeveel pampers ik de afgelopen 17 jaar heb ververst kan ik zelfs bij benadering niet schatten. Ik heb de kinderen geleerd zindelijk te zijn en hoe zij mee kunnen helpen om hun jasje aan te doen.

Ik heb hier 17 aangename jaren gehad, waar ik voelde dat mijn werk gewaardeerd werd. Veel kinderen herinneren zich nog dat zij bij mij in de klas hebben gezeten.

Eentje vertelde mij onlangs nog dat hij zich herinnerde dat hij bij mij dikwijls in zijn broek had gekakt. Dat zij mij na al die jaren nog herinneren bewijst dat ik iets voor hen heb betekend" klonk Claudine tevreden.

TOEKOMST

VBS DE PAPAVER NAM AFSCHEID VAN CLAUDINE BASTIEN Ook de leerklachten houden aan hun Claudine goede herinneringen over en wensen haar het beste de komende jaren.

Claudine heeft graag tussen de peuters gestaan maar vindt dat het nu genoeg is geweest. Zij begint nu samen met haar echtgenoot Jean Pierre, die jaarlijks als politieman minstens eenmaal op bezoek kwam in de klas, aan een nieuwe fase in haar leven. "In een zwart gat zal ik niet vallen, mijn echtgenoot is al enkele jaren met pensioen.

Wij verhuizen binnenkort naar Roeselare. Voor wij dat doen gaan wij al een eerste maal op reis. Wij gaan de warmte opzoeken. Het zal zeker onze laatste reis niet zijn.

Eens terug in België en in onze nieuwe woning, kunnen wij beginnen aan al die zaken die wij in het verleden bij gebrek aan tijd hebben uitgesteld.

Ik denk dat wij net als de meeste gepensioneerden tijd te kort zullen hebben" klonk het bij Claudine en haar echtgenoot.


BOEKBESPREKING MAKEN NOG
NOOIT ZO LEUK ALS NU MET BOOKTUBE

BOEKBESPREKING MAKEN NOG NOOIT ZO LEUK ALS NU MET BOOKTUBE
Samen met de leerlingen van het vijfde leerjaar van De Ark stelde de Regiobib, een onderdeel van COMEET, in Maldegems gerenoveerde bibliotheek het nieuw project "De digitale boekbespreking op Booktube" voor.

Het lezen van een boek en vooral er daarna een bespreking over maken was tot voor kort voor veel leerlingen een lastige en vervelende opdracht.

De Regiobib waarbij de meeste bibliotheken uit het Meetjesland zijn aangesloten wil met Booktube het lezen en vooral het maken van de boekbesprekingen aantrekkelijker maken. Daarvoor maakt ze gebruik van de moderne sociale media.

Aan verschillende scholen, waaronder De Papaver van Adegem, werd gevraagd om in het kader van dat nieuw project met een klas (5de leerjaar) een boek te lenen en er de boekbespreking van te maken in de vorm van een filmpje, waarvan de leerlingen het scenario schrijven. Dat filmpje kan dan op Booktube gezet worden zodat ook ander leerlingen in klasverband of alleen de filmpjes met een app kunnen bekijken.

Een vijftal scholen hebben voor de lancering van de digitale boekbespreking een filmpje gemaakt. Uit de reacties blijkt dat de leerlingen enthousiast tewerk gingen.

De leerlingen van andere scholen die de filmpjes al konden bekijken zien het ook zitten om digitale boekbesprekingen te maken. Overleg tussen de Regiobib en de scholen moet het project verder doen groeien.

Het nieuwe project wordt ook buiten het Meetjesland op de voet gevolgd. Omdat het idee van de digitale boekbespreking van uit de Maldegemse bibliotheek komt is Maldegem genomineerd voor de Bib Web Award.


WIELERCEL TE GAST IN 't LAPPERKE

WIELERCEL TE GAST IN 't LAPPERKE

Wie de reclamefolder bijhield die door de Maldegemse Wielercel ter gelegenheid van de wielerwedstrijd tijdens de week van Maldegemkermis werd uitgegeven, kon een vlucht met een warme luchtballon winnen.

Een onschuldige hand trok Noel De Rycke als winnaar van de ballonvaart. De overhandiging van de prijs gebeurde vorige week maandag in café 't Lapperke in Adegem.


DOKTER HERREBAUTLAAN
HULDIGDE ZIJN IRONMAN DEELNEMER

DOKTER HERREBAUTLAAN HULDIGDE ZIJN IRONMAN DEELNEMER
In de Dokter Herrebautlaan was iedereen die zich donderdagnamiddag kon vrij maken er bij om Bart De Vrieze, die heeft deelgenomen aan de Ironman Hawaii, te huldigen.

Op 14 oktober werd in Hawaii de jaarlijkse Ironman georganiseerd. Wie aan deze loodzware wedstrijd, 3,880 km zwemmen, 180,2 km fietsen en 43,193 km lopen, wil deelnemen moet zich eerst plaatsen door een goed resultaat in een van de wedstrijden van de Ironman-circuit te behalen.

Dit jaar mochten er meer dan 2000 deelnemers van start gaan. Van de 56 Belgen die aan de start kwamen waren er drie profatleten.

Onder de 53 andere Belgen was er met Bart De Vrieze uit de Dokter Herrebautlaan (bibnummer 2004) een Adegemnaar aan de start. Hij heeft de zware triatlon in 10 uur en 20 minuten afgewerkt.

De inwoners van de Dokter Herrebautlaan vonden dat de sportieve prestatie van Bart niet onopgemerkt mocht voorbijgaan: er werd een groot spandoek gemaakt en er waren bloemen om Bart bij zijn terugkeer in Adegem te huldigen.

Bart en zijn echtgenote waren aangenaam verrast door het initiatief van de buren.

"Ik kreeg na een goede prestatie in een van de triatlons van het circuit de kans om mij voor de Ironman van Hawaii in te schrijven. Dat was een unieke maar ook dure aangelegenheid. Het inschrijvingsgeld bedraagt 950 dollar. Daarbij komen dan nog de reis- en verblijfskosten.

Om aan het klimaat te wennen was ik een tiental dagen voor de start van de wedstrijd ter plaatse. Mijn zus was mee als begeleidster. Ik heb daar nog wel gezwommen en gefietst.

Lopen deed ik niet omdat dit te belastend is voor de gewrichten." Vertelde Bart, die net als zijn vrouw bij E-Crane werkt.

Om aan de Ironman deel te nemen en hem ook nog volledig af te werken, moet je goed voorbereid zijn. Die voorbereiding neemt volgens Bart bijna een jaar in beslag.

Ondanks de goede voorbereiding is niemand die aan de start verschijnt zeker van de goede afloop. Veel hangt af van de conditie van de dag en van de weersomstandigheden.

"Ik ben in geen enkel van de disciplines een uitschieter, maar ik kan in alle drie mijn mannetje staan. Dit jaar was het fietsen, door de aanhoudende felle wind, bijzonder zwaar. Het is als atleet de kunst om uw wedstrijd goed in te delen en niet te kijken naar de prestaties van de andere deelnemers.

Zorgen dat je tijdens de wedstrijd regelmatig en voldoende drinkt en eet is zeer belangrijk. Ik heb mijn wedstrijd goed ingedeeld en kwam tevreden over de aankomst.

Het duurt wel verschillende weken voor je lichaam zich van deze zware inspanning heeft hersteld. De zin om te sporten begint terug te komen.

Ik wou de Ironman eens meemaken. Ik denkt niet dat ik het nog een tweede maal zal proberen." Besloot Bart zijn verhaal.

Daarna kon hij samen met zijn buren genieten van een glaasje met bubbels.


K. O. T .K. HAALT OPNIEUW
MEER DAN 50.000 EURO OP

K O T K HAALT OPNIEUW MEER DAN 50.000 EURO OP
Vorige week zondag werd in Den Hoogen Pad de slotdag van Maldegems tweejaarlijkse KOTK-actie georganiseerd. Maldegem was aan zijn 22ste editie toe.

In de loop der jaren is de samenstelling van het KOTK-team gewijzigd maar het enthousiasme is nog altijd even groot. Ook de bevolking blijft zich verder inzetten voor de actie.

Zondag was er de hele dag door iets informatiefs en/of ontspannends te beleven in Den Hoogen Pad.

Voor de brunch waren er meer aanvragen dan dat er plaatsen waren en de mensen die 's namiddags de wafels bakten moesten geen moment kijken waar de vogels vlogen.

Rond 16 uur werd aangekondigd dat de KOTK-actie 2017 51.438,94 euro had opgebracht. Daarmee was de doelstelling van 50.000 euro ruim bereikt.


BRISTOL VIER WEKEN DICHT
NA BRAND BIJ BLOKKER

BRISTOL 4 WEKEN DICHT NA BRAND BIJ BLOKKER
De aangestoken brand bij Blokker in de Koning Leopoldlaan heeft ook voor de handelszaken in de onmiddellijke omgeving zware financiële en praktische gevolgen gehad. Franky Mandavin, manager van schoendiscount Bristol, en de vijf andere personeelsleden werken momenteel in de Bristol afdeling in Deinze.

"Ik werd de avond van de brand bij Blokker rond 23 uur door de PZ Maldegem op de hoogte gebracht van de brand en mogelijke gevolgen voor onze zaak.

Toen ik aan de winkel kwam en de deur opende kwam de rook- en brandgeur ons tegemoet. Wij dachten dat enkele dagen sluiten voor een ontluchting en kuisbeurt voldoende zou zijn om de zaak opnieuw te openen.

Een paar dagen later was het duidelijk dat de brand- en reukgeur in alles wat in de winkel stond bleef zitten. Alles moest er uit. Wij hebben van de verzekeringen 14 dagen moeten wachten om de winkel leeg te maken.

Naast hetgeen in de winkel stond was ook al 95% van de wintercollectie al in de zaak aanwezig. Ook die was voor de verkoop verloren.

Wij hebben Renco, een gespecialiseerde firma, aangesproken om de winkel te kuisen. Door de producten die zij hebben gebruikt is de brand- en reukgeur verdwenen", vertelde de zaakvoerder.

De winkel is ondertussen volledig schoongemaakt en tegen 1 november moet de winkel volledig zijn ingericht voor de heropening.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home
 
Onze bezoekers in kaart