www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Veertiende jaargang - n° 724 - Week 41 : van 8 tot 14 oktober 2017

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

ING ADEGEM SLUIT EIND
MAART 2018 ZIJN DEUREN

ING ADEGEM SLUIT EIND MAART 2018 ZIJN DEUREN
Op 31 maart 2018 vervalt het huurcontract dat ING heeft voor het pand in Adegem Dorp.
ING verlengt het huurcontract niet meer.

Er was een tijd dat iedere financiële instelling, hoe klein ook, een filiaal met een maximale dienstverlening in Adegem moest hebben. De afgelopen jaren heeft men ons gratis leren geld uit de muur halen en onze betalingen thuis via onze pc te regelen.

Door de automatisatie is bij de meeste financiële instellingen een belangrijk deel van de dienstverlening minder persoonlijk geworden. Er was ook minder personeel nodig. In Adegem hebben een aantal financiële instellingen hun dienstverlening teruggeschroefd of hun filiaal gesloten.

In mei en juni van dit jaar deed in Adegem het gerucht de ronde dat ook het ING zijn kantoor in Adegem zou sluiten. Dat bleek loos alarm. Het ging enkel om de vervanging van de kantoorverantwoordelijke.

Toen wij in die periode contact opnamen met de directie hoorden wij dat er tegen het einde van het jaar zoals steeds een evaluatie van de filialen zou gebeuren. Recent vernamen wij dat het huurcontract van het ING-filiaal in Adegem op 31 maart 2018 afliep en dat de bank de eigenaar had laten weten het huurcontract niet te zullen verlengen.

Toen wij met de directie van ING -eerst in Gent en daarna in Brussel- contact opnamen, werden wij van het kastje naar de muur gestuurd. Het telefoontje met meer informatie dat ons door de directie werd beloofd is er tot op heden nog altijd niet gekomen.

In het ING-kantoor in Adegem werd ons wel bevestigd dat het huurcontract voor het filiaal in Adegem na maart van volgend jaar niet meer verlengd wordt.

De Adegemnaren zullen als zij met ING iets te regelen hebben vanaf 1 april van volgend jaar naar het kantoor in Maldegem moeten. Voor belangrijke zaken kan er ook een afspraak gemaakt worden. Dan komt iemand van de bank aan huis.


BRAND ZORGT VOOR
VERVROEGDE SLUITING VAN BLOKKER

BRAND ZORGT VOOR VERVROEGDE SLUITING VAN BLOKKER
Aan de achterzijde van Blokker in de Koning Leopoldlaan werd dinsdagnacht brand gesticht.
Door de brand zal Blokker vroeger sluiten dan voorzien.

Vorige week dinsdag werd de brandweer opgeroepen voor een brand bij warenhuisketen Blokker in de Koning Leopoldlaan. De brand was ontstaan bij het afvalpapier dat achteraan het gebouw was opgeslagen.

Door de hitte smolt de zinken poort en sloeg het vuur over naar het gebouw. Het snel optreden van de brandweer voorkwam erger. Toch was de schade al aanzienlijk. Ook de winkels in de buurt liepen rook- en roetschade op.

Een branddeskundige van het parket stelde vast dat de brand was aangestoken. De PZ startte een onderzoek. Door de brandschade werd Blokker gesloten.

De Maldegemse afdeling van Blokker is een van de afdelingen die in november zijn deuren zou sluiten. Door de brand wordt Blokker Maldegem vroeger gesloten.

VERDACHTEN OPGEPAKT
De brand bij Blokker was al de derde aangestoken brand in Maldegem binnen enkele dagen. Op 29 september werd een reclamebord in brand gestoken in de Boudewijn Lippensstraat en dinsdag werd rond 20u45 in het St. Annapark een vuilnisbak in brand gestoken.

Het onderzoek leidde de PZ Maldegem naar twee minderjarigen uit Maldegem. Zij werden in aanwezigheid van hun advocaat ondervraagd en bekenden de feiten.

Een van de twee werd voor drie maanden in een gesloten instelling geplaatst. De tweede minderjarige zal zich binnenkort voor de jeugdrechter moeten verantwoorden.


OKRA ADEGEM VERWENDE
ZIJN TACHTIGPLUSSERS

OKRA ADEGEM VERWENDE ZIJN TACHTIGPLUSSERS

Niet alle tachtigplussers kunnen nog deel nemen aan alle activiteiten die door ORA Adegem georganiseerd worden. Daarom organiseert de Adegemse seniorenvereniging jaarlijks een namiddag speciaal voor haar tachtigplussers. Die namiddag geeft het bestuur ook de gelegenheid om de nieuwkomers op het treintje van de tachtigplussers voor te stellen en hen eens extra te verwennen.

De nieuwkomers die zich dinsdagnamiddag op het treintje inschreven waren Elise Van Den Neste, Rosana Willems, Eveline Lemeire, Jenny De Caluwé, Joannina Van de Gejuchte, Kamiel de Busschere, Agnes de Vos, Angèle Van Oost en Firmin Van Hamme.

Van de 88 tachtigplussers die lid zijn van OKRA Adegem waren er 61 op de afspraak. Zij werden allemaal verwend met pannenkoeken en koffie. Bij een spel waren er prijsjes te winnen en voor de nieuwkomers bij de tachtigplussers was er op het einde van de namiddag nog een kleine attentie.


KAFKA IN
ADEGEM DORP

KAFKA IN ADEGEM DORP
Adegem Dorp was niet meer onderbroken maar toch stonden er van zaterdag 30 september tot en met donderdag 5 oktober op verschillende plaatsen in de straat nog verkeersborden met de aanduiding dat de straat onderbroken was en er enkel plaatselijk verkeer was toegelaten.

Om de aansluiting van de riolering van de toekomstige verkaveling Huysman aan de riolering van Adegem-Dorp te kunnen koppelen, had de verkavelaar de toestemming gevraagd om die werken te mogen uitvoeren en om de nodige verkeersborden te plaatsen.

Op 28 en 29 september werden er werken uitgevoerd. De resterende werken werden pas op vrijdag 6 oktober uitgevoerd.

De aannemer die de werken uitvoerde, had op 29 september de wegversperring in Adegem Dorp ter hoogte van de werken verwijderd, zodat normaal doorgaand verkeer mogelijk was. De verkeersborden die de wegonderbreking en het plaatselijk verkeer aankondigden bleven echter staan.

Mensen die van op de N9 naar de Spanjaardshoek of naar de Kallestraat moesten maakten onnodig een omweg via de Hillestraat. Ook handelszaken in het centrum stelden vast dat zij die dagen minder volk dan gewoonlijk over de vloer kregen.

Op zaterdag 1 oktober werd een eerste maal contact opgenomen met de PZ Maldegem om die verkeersborden af te dekken. Omdat die verkeersborden een paar dagen later nog niet waren afgedekt werd opnieuw contact opgenomen met de politie.

De beller kreeg het advies om zijn probleem op mail te zetten. Er werd aan toegevoegd dat het plaatsen en verwijderen van verkeersborden een zaak is voor de technische dienst van de gemeente.

Er waren drie telefoontjes nodig voordat de beller bij de juiste persoon op de technische dienst terecht kwam. Die moest hem noodgedwongen voor de problemen met de verkeersborden naar de dienst mobiliteit verwijzen.

Pas donderdagnamiddag kreeg de persoon die het probleem had aangekaart van de dienst mobiliteit de verzekering dat de zaak zou nagekeken worden.

Dat hoefde toen echter niet meer. Vorige week vrijdag werd Adegem Dorp opnieuw voor het autoverkeer onderbroken om de resterende werken uit te voeren. Vrijdagavond waren de werken eindelijk afgerond en de verkeersborden verwijderd.


SPANNINGEN BINNEN DE PZ MALDEGEM
KWAMEN OP DE GEMEENTERAAD

Dat er spanningen waren binnen de PZ Maldegem was ongeveer een publiek geheim in Maldegem. Niemand binnen het korps hing die spanningen aan de grote klok.

Nadat raadslid Nicole Maenhout (N-VA) van enkele leden van het korps informatie had gekregen heeft zij de spanningen binnen het korps op de septemberzitting van de Maldegemse gemeenteraad onder de aandacht gebracht.

Omdat het om een delicaat onderwerp ging en er namen zouden genoemd worden, werd het punt in geheime zitting behandeld.

Over wat er tijdens de geheime zitting besproken werd, wordt door niemand uit de gemeenteraad gecommuniceerd.

Het staat echter vast de personeelsmutaties van de afgelopen jaren, de personeelsmutaties die er nu nog staan aan te komen en het incident met de foto van de evaluatiepapieren die door korpschef Yasmine Vanavermaete werden opgemaakt, en dit in niet altijd lovende woorden voor leden van het korps, aan bod zijn gekomen.

WACHTEN

Ook korpschef Vanavermaete wenste niet te reageren op het punt dat in de geheime zitting van de gemeenteraad werd behandeld. Zij wacht eerst op de feedback van burgemeester Marleen Van den Bussche.

De korpschef vond het wel jammer dat raadslid Maenhout, voordat zij haar punt op de gemeenteraad bracht, als lid van de politieraad geen contact met haar had opgenomen.

Burgemeester Van den Bussche bevestigde ons dat de korpschef gevraagd had om op de geheime zitting aanwezig te mogen zijn maar dat werd niet toegestaan.

De burgemeester bevestigde ook dat zij kort na de feiten op de hoogte was van de foto die van de evaluatiepapieren genomen werd. Zij heeft toen de betrokken partijen bij haar geroepen om de zaak te bespreken.

AUDIT

Om de eventueel gemaakte brokken te lijmen zal er nu een schriftelijke bevraging komen bij het personeel. Zo krijgen alle leden van het korps de gelegenheid om hun visie op het korps en op zijn werking te geven.

Die bevraging zal ook belangrijk zijn bij de audit die in de nabije toekomst bij de PZ Maldegem zal worden uitgevoerd.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home
 
Onze bezoekers in kaart