www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Veertiende jaargang - n° 714 - Week 31 : van 30 juli tot 5 augustus 2017 - 2de editie

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

DE WEIDE BELEEFDE
HAAR EERSTE BUURTFEEST

DE WEIDE BELEEFDE HAAR EERSTE BUURTFEEST
De inwoners van de Weide waren bijna allemaal op de afspraak voor hun eerste buurtfeest.

In de Weide keken de mensen al lang uit naar het eerste buurtfeest in hun straat. Het was enkel nog wachten op de mensen die het initiatief voor een dergelijk feest zouden nemen.

Enkele maanden terug hebben enkele inwoners de koppen bij elkaar gestoken en hebben beslist dat het eerste buurtfeest van de Weide op de nationale feestdag (21 juli) zou doorgaan.

Er werd niet met voorinschrijvingen gewerkt, iedereen in de straat kreeg een briefje in zijn brievenbus waarmee hij naar het buurfeest werd uitgenodigd. Aan wie kwam werd gevraagd om iets mee te brengen om te knabbelen en te drinken.

Rond 14u30 kwamen de eerste inwoners toe. Een halfuurtje later was bijna iedereen aanwezig en was er een enorme voorraad aan spijs en drank.

Het werd een bijzonder gezellige bijeenkomst. Iedereen praatte met iedereen. Voor de nieuwkomers in de straat was het een ideale gelegenheid om de anciens te leren kennen.

Rond middernacht was het eerste buurtfeest afgelopen. Iedereen was het er over eens dat het buurtfeest volgend jaar voor herhaling vatbaar is.


ZING MEE MET DE ZANG - EN
KAMPVUURKADULLEN

Op zaterdag 5 augustus organiseren de zang- en Kampvuurkadullen hun jaarlijkse zangstonde in het Maeyensbos in de Oude Weg 48 in Adegem.

Deelnemen aan de zangstonde kost 3 euro. In die prijs is ook een drankje en een hapje begrepen.

Wie niets van de zangstonde wil missen, is om 20 uur aanwezig in het Maeyensbos.

Voor informatie en inschrijving kan tot 1 augustus contact opgenomen worden met Marc Maeyens tel 050 71 36 46, of via [email protected].


BIBLIOTHEEK ZOEKT
HELPENDE HANDEN

In het najaar opent de vernieuwde hoofbibliotheek op de Schouwburgplaats zijn deuren.

Het is de bedoeling dat in de vernieuwde bibliotheek de klanten kunnen gebruik maken van de automatische uitleenstations.

Om met automatische uitleenstations te kunnen werken moet alles wat in de hoofdbibliotheek kan ontleend worden uitgerust worden met een kleine chip.

Die chips moeten manueel worden aangebracht. Om dat werk tijdig klaar te krijgen zoekt de hoofdbibliotheek vrijwilligers die bij het aanbrengen van de chips willen helpen.

Wie op maandag, woensdag, vrijdagen of zaterdagvoormiddag wil helpen kan contact opnemen met bibliotheek op het nummer 050 71 55 22 of via www.maldegem.be/vrijwilligers-bib.


BEN EN ANNY ONTMOETTEN
ELKAAR OP DE TREIN

BEN EN ANNY ONTMOETTEN ELKAAR OP DE TREIN
Ter gelegenheid van hun gouden huwelijksjubileum werden Benjamin ( iedereen zegt Ben) Notteboom en zijn echtgenote Anny Van Landschoot in het gemeentehuis ontvangen.

Vijftig jaar nadat ze elkaar hun jawoord gaven, werden Ben Notteboom en zijn echtgenote Anny Van Landschoot als gouden paar door burgemeester Marleen Van den Bussche in het Maldegemse gemeentehuis ontvangen.

Ben werd op 15 juli 1945 in de materniteit in Eeklo geboren. Hij groeide op in Adegem in de Oude Staatsbaan.

Toen hij 14 jaar was ging hij, net als enkele van zijn zusters, werken in de bakkerij van zijn broer in Brussel.

Anny zag op 5 augustus 1946 het levenslicht aan de kust. Haar moeder diende bij een familie in Blankenberge. Ook voor haar duurde de schooltijd tot haar 14 jaar. Toen ging zij in Brussel werken.

In de grootstad bij een bakker of beenhouwer werken was geen pretje. Vrije dagen waren er niet.

Anny mocht eenmaal om de veertien dagen met haar baas meekomen naar huis in Maldegem.

Toen ze 18 jaar was kreeg de zondagnamiddag vrijaf. Zij spoorde toen twee en een half uur naar Maldegem om een paar uren bij haar familie te zijn, om daarna terug naar Brussel te vertrekken.

Op een van die zondagse treinreizen kwam zij in contact met de zuster van Ben.

Toen Ben op een Pinksterzondag ook van Brussel naar Maldegem spoorde om er een optreden van de opkomende ster Dave Barry bij te wonen, ontmoette hij Anny voor de eerste maal.

Daar werd de basis gelegd van hun gemeenschappelijke toekomst, en op 20 juli 1967 traden zij in het huwelijk.

BEN EN ANNY ONTMOETTEN ELKAAR OP DE TREIN Schepen Valerie Taeldeman overhandigde het goudenpaar het gelukwenstelegram van het vorstenhuis.

Het was logisch dat zij zich in Brussel vestigden. Daar bouwden zij later ook hun eigen bakkerij - patisserie uit.

Er was zoveel werk dat zij soms de tijd niet hadden om van uit hun zaak in Koekelberg naar hun woning in Wemmel te gaan.

Na 38 jaar hebben zij een punt achter hun beroepsloopbaan gezet. Hoewel zij al lang in Brussel woonden kwamen zij na 46 jaar toch terug naar Maldegem. Zij wonen nu in de Reesinghelaan.

Hun dochter woont met haar gezin in Roemenië en hun zoon heeft zich met zijn gezin in Zwitsersland gevestigd. Zij komen regelmatig op bezoek naar Maldegem. De kinderen volgen, als het geen vakantie is, hier ook les.

Toen zij in hun zaak in Brussel stonden hadden Anny en Ben geen tijd voor hobby's. Nu genieten zij van ieder mooi moment dat het leven hen schenkt. Zij hopen dat nog vele jaren te kunnen doen.


ELZA CROMHEECKE VIERDE
HAAR 103de VERJAARDAG

ELZA CROMHEECKE VIERDE HAAR 103DE VERJAARDAG

Op 21 juli werd Elza Cromheecke 103 jaar. Daarmee is zij de oudste inwoner van Maldegem.

Zij vierde haar verjaardag met haar familie en de bewoners van het WZC Tilia waar ze verblijft.

Elza volgt nog wat er in de wereld gebeurt en kan ook nog altijd goed gedichten voordragen.

Zij straalde van gezondheid en geluk en heeft het in Tilia naar haar zin. Zij wil er nog enkele gelukkige jaren beleven.


ANTOINE EN ANGELE VONDEN
ELKAAR IN DE RODEO

ANTOINE EN ANGELE VONDEN ELKAAR IN DE RODEO
Samen met hun familie en vrienden werden Antoine Pauwels en zijn echtgenote Angèle Coopman ter gelegenheid van hun gouden huwelijksjubileum in het Maldegemse gemeentehuis ontvangen.

Antoine Pauwels en Angele Coopman straalden van geluk, toen zij zaterdagvoormiddag als gouden paar de trouwzaal van het Maldegemse gemeentehuis betraden. Schepen van burgerlijke Stand Annelies Lammertyn blikte teug op het leven van de jubilarissen.

Antoine werd op 18 mei 1944 in de ouderlijke woning in de Murkel in Adegem geboren. Hij liep school in Oostwinkel, op de Kruipuit en aan het K. A. in Maldegem.

Zijn legerdienst bracht hem naar Stokkem en het Duitse Siegen. Tijdens zijn legerdienst deed hij zijn ingangsexamen bij de rijkswacht en na zijn legerdienst maakte hij de overstap naar de rijkswacht, waar hij Cavalerie eerste wachtmeester werd. Hij werd er ook sportmonitor.

Angèle zag op 1 november 1944 het levenslicht in het moederhuis in Beernem. Zij groeide op in Doomkerke, waar zij de lagere school doorliep. Daarna volgde zij als intern in Gent de opleiding kapster. In Beernem opende zij samen met haar zuster een kapsalon.

Op 1 november 1966 vierde Angèle samen met vriendinnen haar verjaardag in dancing de Rodeo in Balgerhoeke. Ook Antoine was op die avond aanwezig in de dancing. Hij vroeg de jarige ten dans en de vonken sloegen over. Er volgden daarna nog verschillende dansen en ontmoetingen.

Op 4 juli 1967 trouwden zij voor de wet en de kerk in Beernem, waar zij zich ook vestigden. Door het beroep van Antoine moest het paar later wel een aantal keren verhuizen.

Angèle gaf haar beroep als kapster op om huisvrouw te worden. Zij steunde haar echtgenoot in de opbouw van zijn carrière.

Angèle en Antoine kregen 2 kinderen en zijn ondertussen ook de trotse grootouders van 5 kleinkinderen.

ANTOINE EN ANGELE VONDEN ELKAAR IN DE RODEO Burgemeester Marleen van den Bussche overhandigde het gouden paar het gelukwenstelegram van het vorstenhuis.

In 1980 werd Antoine commandant van de rijkswachtbrigade Maldegem en dat bleef hij tot 2000.

Toen hij met pensioen ging, werd hij voor CD&V kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij werd met 1.267 voorkeurstemmen verkozen en hij bleef in de gemeenteraad tot 2015. Gedurende de laatste 8 jaar was hij schepen. Mensen helpen was zowel in zijn beroep als in de politiek zijn devies.

Ook buiten zijn beroep en de politiek was Antoine een bezige bij. Hij was zelf actief in de atletiek en trainde de jeugd. Hij maakt deel uit van de Wielercel en is voorzitter van OKRA Maldegem.

Angèle en Antoine weten hoe belangrijk de gezondheid is. Samen met vrienden gaan zij wandelen, fietsen. Ook reizen is hen niet vreemd. Samen supporteren zij in Donk en Deinze voor hun voetballende kleinzonen.

Zij hopen nog samen met hun kinderen en kleinkinderen van het leven te kunnen genieten.


FEESTCOMITE KRUIPUIT
ORGANISEERT FIETSZOEKTOCHT

Nog tot 3 september kan er deelgenomen worden aan de fietszoektocht die door het feestcomité van de Kruipuit wordt georganiseerd. De zoektocht is 38km lang en start aan het St. Annazwembad in Maldegem.

Deelnemen kost 5 euro. De deelnemingsformulieren kunnen aangekocht worden bij het bestuur, bij krantenshop Maxim (Maldegem) en in 't Schrijverke (Adegem).

Voor meer informatie over de fietszoektocht kan contact worden opgenomen met Roger De Kneef op het nummer 0485 53 91 77.


ATLETIEKPISTE KRIJGT NIEUWE TOPLAAG

Tien jaar na de opening van de atletiekpiste is de toplaag van de veel gebruikte piste aan vervanging toe. Normaal moesten de werken vorige week zijn uitgevoerd, maar onder meer door de weersomstandigheden zijn de werken naar deze week verschoven.

De piste zal, als de weersomstandigheden gunstig blijven, tot 4 augustus overdag niet beschikbaar zijn. Van 7 tot en met 11 augustus zal er ook 's avonds niet op de piste kunnen getraind worden. De Finse piste blijft wel doorlopend beschikbaar.


PIZZAHUT KOMT NAAR ADEGEM

In het najaar opent Pizzahut een filiaal in de Staatsbaan 2a in Adegem. Het wordt de eerste vestiging van Pizzahut in het Meetjesland.

Voor zijn vestiging in Adegem zoekt Pizzahut 10 medewerkers die helpen in de keuken en Pizza's aan huis bezorgen.

Wie hiervoor belangstelling heeft kan zich aanmelden bij [email protected].


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home