www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Veertiende jaargang - n° 713 - Week 30 : van 23 tot 29 juli 2017 - 2de editie

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

ALGEMENE VERGADERING
BIJ ADEGEM.NET

ALGEMENE VERGADERING BIJ ADEGEM.NET
Ook dit jaar ging de jaarlijkse Algemene Vergadering van adegem.net door bij Marnix Van de Kerckhove in de Dr. Herrebautlaan.

Doordat Geert in het Franse Agde resideert, verlopen de contacten tussen de vier van adegem.net (Geert De Baets, Marnix Van de Kerckhove, David Storm en Leopold Veirman) meestal via de sociale mediakanalen.

Een uitzondering daarop vormt de jaarlijkse algemene vergadering. Die wordt in Adegem georganiseerd, als Geert hier voor enkele dagen met vakantie is.

Vorige week maandag werd in de namiddag bij Marnix thuis teruggeblikt op het voorbije werkjaar.

Wij konden met tevredenheid vaststellen dat wij adegem.net nog altijd zonder inkomsten draaiende kunnen houden en dat wij met onze site Adegem onder de aandacht blijven houden.

Mensen en verenigingen die nieuws of activiteiten hebben waarvan zij menen dat die een plaats verdienen op adegem.net, kunnen de gegevens daarover altijd aan een van ons doorgeven.

Wie zijn nieuwsjes of activiteiten in "De week van Pol Veirman" wil zien opgenomen worden, kan de gegevens ook rechtstreeks doorsturen naar [email protected].


MALDEGEM BLIJFT
EEN VEILIGE GEMEENTE

MALDEGEM BLIJFT EEN VEILIGE GEMEENTE
Net voor de vakantie stelde de PZ Maldegem haar jaarverslag 2016 voor. Het was een tevreden korpschef Yasmine Vanavermaete die net voor de vakantie het jaarverslag 2016 van haar korps voorstelde.

Uit het jaarverslag blijkt dat Maldegem er op vlak van veiligheid nog is vooruitgegaan. De cijfers tonen aan dat het aantal inbraken in woningen verder is gedaald en dat het aantal geflitste en automobilisten en het aantal geverbaliseerde roodrijders in vergelijking met vorig jaar fors gedaald zijn.

Ook de alcoholcontroles die zowel binnen als buiten de BOB-campagnes worden uitgevoerd tonen aan dat chauffeurs die door Maldegem moeten rijden voorzichtiger zijn bij het gebruik van alcohol.

PREVENTIE
Dat het aantal inbraken in woningen - dat in 2014 nog 102 bedroeg- in 2016 naar 51 werd teruggedrongen, is volgens korpschef Vanavermaete te danken aan de preventieve aanpak van het korps: van zodra er inbraken gemeld worden in de gemeente, worden er extra patrouilles ingezet.

Ook het werk van de dienst inbraakpreventie, die in 2015 bij 73 woningen inbraakpreventieadvies gaf, werpt zijn vruchten af.

Daarnaast is er ook nog de goede samenwerking met de Maldegemse BIN afdeling.

CONTROLES
Chauffeurs met een zware voet weten ondertussen al dat de pakkans in Maldegem sterk verhoogd is.

In 2015 passeerden 556.516 auto' s voorbij de flitscamera's. Het gebruik van extra camera's heeft er voor gezorgd, dat het aantal wagens dat op hun snelheid gecontroleerd werd in 2016 opliep tot 1.440.786.

In 2016 werden 8.573 auto's geflitst. Dat is 6.570 meer dan in 2015. Ook voor het hoger aantal roodrijders die vorig jaar op de bon gingen (van 152 in 2015 naar 233 in 2016) is er volgens commissaris John Van Acker een eenvoudige verklaring.

"Na een aantal zware ongevallen op kruispunten die met verkeerslichten zijn uitgerust, hebben wij het toezicht op de roodrijders verscherpt. Omdat het aantal roodrijders nog altijd hoog blijft, zal ons korps die controles ook in de toekomst verderzetten" gaf de commissaris mee.

Tijdens de zomer BOB-campagne van 2016 werden 1.427 chauffeurs aan een ademtest onderworpen. In 2015 waren er dat 1708. Vorig jaar werden er tijdens die campagne 7 rijbewijzen ingetrokken tegenover 23 in 2015.

De goede cijfers in het jaarverslag zijn voor korpschef Vanavermaete en haar medewerkers een bewijs dat hun aanpak vruchten afwerpt en bijgevolg verder moet gezet worden.


GEORGES VERPAELE EN LUCRECE VERBORGT
VIERDEN HUN GOUDEN HUWELIJK

GEORGES VERPAELE EN LUCRECE VERBORGT VIERDEN HUN GOUDEN HUWELIJKS
Ter gelegenheid van hun gouden huwelijksjubileum werden Georges Verpaele en zijn echtgenote Lucrèce Verborgt samen met hun familie in het Maldegemse gemeentehuis ontvangen.

Vijftig jaar nadat zij elkaar in het Adegemse gemeentehuis het jawoord gaven, werden Lucrèce Verborgt en Georges Verpaele als gouden paar in het Maldegemse gemeentehuis ontvangen.

Burgemeester Marleen Van den Bussche, die schepen van Burgerlijke Stand Annelies Lammertyn (met vakantie) verving, blikte even terug op de levensloop van het gouden paar.

Lucrèce werd op 28 mei 1948 in haar ouderlijke woning op Veldekens in Adegem geboren. Zij doorliep de lagere school in Oostwinkel. Toen zij 14 jaar was, ging ze aan de slag in De Lilan (koekjesfabriek) in Eeklo.

Georges zag op 20 mei 1942 het levenslicht in het moederhuis in Sleidinge. Hij groeide op in Oosteeklo, waar hij het lager onderwijs volgde. Daarna volgde hij verder les in Zelzate.

Toen hij 18 jaar was, trok hij de schooldeuren achter zich dicht om thuis op de boerderij te helpen.

Omdat de boerenstiel hem niet lag, trok hij voor een jaar op stage naar Siemens in Berlijn. Na dat jaar kwam hij naar Siemens België.

De wegen van Georges en Lucrèce kruisten elkaar een eerste maal op de dansvloer in dancing de Rodeo in Balgerhoeke. Op oudejaarsavond schoven zij opnieuw in elkaars armen over de dansvloer in dancing Europe.

Galant als hij was, bracht Georges Lucrèce, haar broer en zussen in de vroege morgen terug naar huis. 's Morgens gingen ze samen naar de mis. De basis voor hun toekomst was gelegd.

Na zes jaar verkering trouwden zij op 13 juli voor de wet in het Adegemse gemeentehuis. Het kerkelijk huwelijk werd in Oostwinkel ingezegend.

Het scheelde niet veel of de trouw liep vertraging op: de taxi die Georges van Oosteeklo naar Adegem bracht, werd in Eeklo door een vrachtwagen aangereden. Gelukkig zonder erg. Hij was nog op tijd op Veldekens.

Het jonge paar trok in bij de ouders van Lucrèce. Zij kochten bouwgrond op de Zwepe en dat werd later hun vaste stek. Lucrèce en Georges kregen een zoon en zijn nu ook de trotse grootouders van drie kleinkinderen.

GEORGES VERPAELE EN LUCRECE VERBORGT VIERDEN HUN GOUDEN HUWELIJKS Raadslid Rudy De Smet overhandigde de jubilarissen het erediploma dat bij een gouden huwelijksjubileum hoort.

Lucrèce, die lid was van KVLV, bleef na hun huwelijk nog enkele jaren werken en bleef daarna thuis om voor het huishouden te zorgen.

Georges bleef tot hij met pensioen ging bij Siemens werken. In zijn vrije tijd was hij gedurende 10 jaar actief bij Vakantiegenoegens Oostwinkel. Hij zat ook in de raad van beheer van ACME en maakte een aantal jaren deel uit van het feestcomité van de Kruipuit.

Nu zorgen Lucrèce en Georges samen voor de tuin. Op maandag fietsen of wandelen zij samen met de zussen van Lucrèce.

Zij genieten samen van het leven en hopen nog vele jaren samen hun kleinkinderen te zien opgroeien.


MALDEGEM ZOEKT
SPORTLAUREATEN

De dinsdag van Maldegem kermis (19 september) zet Maldegem in de sporthal Meos vrijwilligers en laureaten in de schijnwerpers. De sportlaureaten worden voorgedragen door de sportraad, die zijn informatie krijgt van de sportclubs.

Omdat er ook sporters zijn die, hoewel ze niet bij een sportclub zijn aangesloten, het afgelopen jaar toch opmerkelijke prestaties hebben neergezet doet de gemeente een oproep naar die sporters om zich voor 31 juli te melden bij de sportdienst via [email protected].

Zij worden dan ook uitgenodigd naar de laureatenavond.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home