www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Veertiende jaargang - n° 707 - Week 24 : van 11 tot 17 juni 2017

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

FIETSERS EN VOETGANGERS TEN VROEGSTE
EIND 2017 OVER NIEUWE FIETSBRUG

FIETSERS EN VOETGANGERS TEN VROEGSTE EIND 2017 OVER NIEUWE FIETSB
De fietsbrug over het Schipdonkkanaal wordt niet hersteld maar vervangen door een nieuwe brug.

Tijdens de gemeenteraadszitting van mei beloofde burgemeester Marleen Van den Bussche (CD&V) nog aan Jason van Landschoot (Open VLD) dat zij er bij het Agentschap Waterwegen en Zeekanaal (AWZ) zou op aandringen dat er snel zou begonnen worden met de herstellingswerken aan de fietsbrug over het Schipdonkkanaal tussen Eeklo en Adegem.

Op advies van haar juridische dienst, had het AWZ beslist dat zij pas aan de herstellingswerken zouden beginnen als de nodige bouwvergunningen waren afgeleverd.

In een nieuwe reactie laat het AWZ nu weten dat de fietsbrug die door betonrot is aangetast niet hersteld wordt, maar zal vervangen worden door een nieuwe fietsbrug.

Uit contacten met de Vlaamse overheid is gebleken dat er voor het aanleggen van een nieuwe fietsbrug over het Schipdonkkanaal een omgevingsvergunning moet aangevraagd worden, ook al is de fietsbrug geen beschermd monument.

VERTRAGING
Door de nieuwe beslissing van het AWZ staat het nu al vast dat het dossier van de fietsbrug veel vertraging oploopt en de voetgangers en fietsers ten vroegste tegen het einde van dit jaar van de nieuwe brug gebruik zullen kunnen maken.

Als in augustus de tunnel onder de Expresweg voor het verkeer wordt opengesteld, zal het nog drukker dan nu worden op en rond de ophaalbrug tussen Adegem en Balgerhoeke.

Bij het AWZ vernamen wij dat de omgevingsvergunning eerstdaags nog niet is aangevraagd maar spoedig in orde gebracht zal worden. Vervolgens start de administratieve molen, met onder meer een openbaar onderzoek dat ongeveer een maand aansleept.

Bij het AWZ gaat men er van uit dat de nieuwe fietsburg pas tegen het einde van het jaar klaar zal zijn.


NIET MOKKEN MAAR BLOKKEN
VERVANGT TAKE A BREAK

NIET MOKKEN MAAR BLOKKEN VERVANGT TAKE A BREAK

Voor de studenten is de blokperiode aangebroken. In 2015 en 2016 organiseerden Beweging.net (vroegere ACW) en de CD&V-jongeren tijdens de blokperiode hun "Take a Break".

Met hun scooterbrigade bezorgden de CD&V Jongeren de studenten die hun naam hadden opgegeven tijdens de blokperiode aan huis een verwenpakket. In dat pakket zaten verschillende gadgets die studenten kunnen gebruiken om zich tijdens het blokken even te ontspannen.

Ook dit jaar bezorgen Beweging.net en de CD&V-jongeren de studenten hun verwenpakketten. Nu gebeurt dat onder de vlag van "NIET MOKKEN MAAR BLOKKEN".

Dat de actie aanslaat bij de studenten blijkt uit de meer dan 80 studenten uit onze gemeente die hun naam voor een verwenpakket hebben opgegeven.

Op Pinkstermaandag stond de Scooterbrigade van de CD&V-jongeren klaar om te beginnen met het uitvoeren van de verwenpakketten.


WIE BAKT FRIETEN
OP DE MARKT?

Wie op vrijdag-, zaterdag- of zondagnacht nog honger heeft weet dat hij nog terecht kan bij het frietkot van Heidi op de markt in Maldegem.

Op 30 juni loopt de concessie van Heidi af en zij heeft het gemeentebestuur laten weten dat zij die niet wenst te verlengen.

Het uitschrijven van een nieuwe concessie en het goedkeuren van haar voorwaarden werd tijdens de raadszitting van april verdaagd omdat Peter Van Hecke (N-VA) verwees naar een decreet dat zegt dat enkel nog vaste constructies op openbare plaatsen mogen staan.

Omdat mobiele frituren blijkbaar toch nog toegelaten zijn heeft de Maldegemse gemeenteraad tijdens zijn zitting van mei een nieuwe concessie uitgeschreven.

De inschrijfprijs is minimum 5.000 euro voor een maximumoppervlakte van 20m². De volledige lijst met de concessievoorwaarden kan opgevraagd worden bij de personeelsdienst in het gemeentehuis op 050 72 89 52 of via www.maldegem.be/concessie-frituur-markt.

De concessie wordt toegewezen op basis van de inschrijfprijs, een uitbatingsplan en een plan van aanpak om de omgeving van het frietkot proper te houden en de overlast te beperken.

Wie vanaf 1 juli 2017 tijdens het weekend op de markt frieten wil bakken kan tot 28 juni zijn kandidatuur indienen bij de gemeente.


JONG VLD
ROERT ZICH

JONG VLD ROERT ZICH
Lisa Snauwaert, Janna Bauters (Jong VLD Wortegem-Petegem), Kiran Van Landschoot, Aaron Boonaert, Ruben Notteboom, Mattias De Vuyst (voorzitter Jong VLD Oost Vlaanderen), Liesbet Demasure en Glenn Longeville stelden maandagavond Jong VLD Maldegem officieel voor.

Enkele politiek ambitieuze jongeren die het liberaal gedachtengoed genegen zijn en de politiek al enige tijd van nabij volgen vormen de kern van de nieuwe Maldegemse Jong VLD.

Volgens zijn voorzitter Kiram Van Landschoot Staat Jong VLD voor Vrijheid, Vriendschap en vooruitgang. Wie zich in deze waarden kan vinden is welkom bij Jong VLD.

De jonge kern volgt niet alleen de politiek: zij denken ook al aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Zij hopen dat hun ideeën een plaats krijgen binnen het verkiezingsprogramma van Open VLD Maldegem en dat er jonge krachten de kans krijgen om deze ideeën te verdedigen.

Voor meer informatie over Jong VLD Maldegem is er hun facebookpagina. Voorzitter Kiram Van Landschoot is te bereiken op het nummer 0494 83 47 07.


JAN CLAEYS RIJDT MET EEN
FIETS VAN SVEN NYS

JAN CLAEYS RIJDT MET EEN FIETS VAN SVEN NYS

Wij kennen Jan Claeys als de behulpzame werkman van de gemeente.

Jan is echter ook een fervent sporter: hij loopt en fietst regelmatig tegen een meer dan behoorlijk tempo.

Hij was ook gedurende jaren een van de trouwste supporters van Sven Nys.

Toen deze de fiets definitief aan de haak hing, was het de droom van Jan om een blijvende herinnering aan zijn idool te hebben.

Het heeft eventjes geduurd maar nu rijdt Jan wekelijks zijn kilometers met een fietskader van Sven Nys en hij geniet ervan.


ING ADEGEM KRIJGT NIEUWE
KANTOORVERANTWOORDELIJKE

ING ADEGEM KRIJGT NIEUWE KANTOOIRVERANTWOORDELIJKE

Volgens de heer Vleeshouwers, huidig verantwoordelijke van het ING-kantoor Adegem, was het niet zeker dat de klanten van ING na 1 juli nog bij het kantoor in Adegem-Dorp terecht zouden kunnen voor hun verrichtingen.

Een telefoontje met de hoofdzetel in Brussel leerde ons dat de nieuwe kantoorverantwoordelijken voor de kantoren Maldegem en Adegem in de nabije toekomst zullen voorgesteld worden.

Over de verdere toekomst van het kantoor in Adegem wou men ons geen informatie geven.

Men wees ons er op dat, zoals ieder jaar, het kantoor in het najaar geëvalueerd zal worden.


FIETSREGISTRATIE IS GRATIS
EN HEEFT ZIJN VOORDELEN

FIETSREGISTRATIE IS GRATIS EN HEEFT ZIJN VOORDELEN
Op pinkstermaandag kon iedereen op de markt zijn fiets gratis laten registreren door mensen van de PZ Maldegem.

In de loods bij de PZ Maldegem staan er tientallen fietsen die niet aan hun rechtmatige eigenaar kunnen terugbezorgd worden omdat de politie de naam van de eigenaars niet kent.

Mochten die fietsen wel een registratienummer hebben, dan zouden zij binnen de kortste keren aan de eigenaar terugbezorgd kunnen worden.

Bij speciale gelegenheden organiseert de PZ Maldegem een fietsregistratie. Dit keer lieten 63 mensen op pinkstermaandag hun fiets registeren op de markt in Maldegem.

Navraag bij de politie leerde ons dat er in Maldegem in 2016 slechts 33 fietsendiefstallen bij de politie werden aangegeven. Dit jaar werd nog maar negenmaal aangifte gedaan van een fietsdiefstal.

Bij de politie is men er van overtuigd dat het aantal fietsdiefstallen ook in Maldegem veel hoger ligt.

Veel mensen doen blijkbaar de moeite niet meer om een fietsdiefstal aan te geven. Het aantal teruggevonden fietsen die bij de politie staat is daar het beste bewijs van.

Het voordeel van het rijden met met een geregistreerde fiets is tweeledig:
- Fietsen met een zichtbaar registratienummer zijn minder in trek bij mensen die fietsen stelen.
- Als een gestolen geregistreerde fiets teruggevonden wordt, kan de eigenaar dankzij het registratienummer onmiddellijk verwittigd worden dat zijn fiets terecht is.


MET KOTK MALDEGEM
NAAR DE DODENTOCHT

Ook dit jaar neemt KOTK Maldegem deel aan de Dodentocht in Bornem. Het comité is nog op zoek naar mensen die aan het initiatief willen meewerken.

Mensen die willen deelnemen aan de wandeltocht over 100 km of die de Maldegemse deelnemers daar logistiek willen ondersteunen zijn welkom op de infovergadering die op dinsdag 13 juni om 19u30 doorgaat in het fractielokaal in het gemeentehuis.


ONKRUID WIEDEN
OP DE SPANJAARDSHOEK

ONKRUID WIEDEN OP SPANJAARDSHOEK

Op de Spanjaardshoek komt er tussen de fietspaden en de rijweg voor het gemotoriseerd verkeer een haagje.

Van dat haagje is nog geen spoor, maar het onkruid tiert er wel al weelderig.

Niet iedereen wacht tot het onkruid hoog opgeschoten is en mensen van de groendienst het komen verwijderen.

Zaterdagnamiddag staken sommige mensen zelf al de handen uit de mouwen.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home