www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Veertiende jaargang - n° 691 - Week 8 : van 19 tot 25 februari 2017

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

ERE-SCHEPEN NOEL WILLE KEERT
TERUG NAAR DE GEMEENTERAAD

ERE-SCHEPEN NOEL WILLE KEERT TERUG NAAR DE GEMEENTERAAD
Onverwacht verschijnt ere-schepen Noël Wille opnieuw op het politiek toneel...

Eind 2012 nam Noël Wille als schepen en raadslid afscheid van de gemeenteraad.

De heer Wille had bij de verkiezingen van oktober 2012 610 voorkeurstemmen gekregen. Op de CD&V lijst -hij stond op voorlaatste plaats- was dat niet voldoende om verkozen te zijn. In de rangorde van de opvolgers kwam hij op de derde plaats.

De heer Wille kwam in januari 1983 in de gemeenteraad. De eerste zes jaar was hij raadslid. Vanaf de tweede bestuursperiode tot eind 2012 was hij schepen. Sport en openbare werken lagen hem het nauwst aan het hart.

Bij CD&V nam in december 2014 Antoine Pauwels ontslag als schepen en gemeenteraadslid. Hij werd opgevolgd door de eerste opvolger op de lijst: Isabel Colpaert.

Omdat Maarten De Smet (CD&V) tijdelijk voor zijn beroep naar het buitenland moet wordt hij in de gemeenteraad tijdelijk opgevolgd door de tweede opvolger Jacques De Taeye.

Vorige week maandag heeft Isabel Colpaert schriftelijk, wegens te drukke beroepsbezigheden, haar ontslag in de gemeenteraad ingediend. Omdat Noel Wille de derde opvolger is bij CD&V werd hij gevraagd of hij die opvolging zou aanvaarden.

Binnen CD&V kringen waren er velen van oordeel dat de heer Wille aan de terugkeer in de gemeenteraad zou verzaken, maar maandag in de late namiddag heeft de heer Wille burgemeester Marleen Van den Bussche bevestigd dat hij vanaf donderdag in de gemeenteraad zal zetelen.

Van Noel Wille is geweten dat hij tijdens de bespreking over het bestuursakkoord niet achter een coalitievorming met Groen stond. Hij is nu niet veranderd van gedacht, maar zal het onderhandelde bestuursakkoord respecteren.

DEFINITIEVE VERVANGER
Ondertussen raakte bekend dat ook Maarten De Smet die zich tijdelijk in de gemeenteraad laat vervangen, besloten heeft om ontslag te nemen uit de gemeenteraad.

Jacques De Taeye, die hem al tijdelijk vervangt, wordt nu zijn definitieve vervanger. De heer De Taeye zetelt het ook nog in de Raad van het OCMW. Of hij die beide mandaten samen zal blijven uitvoeren zal later blijken.


KLEUTERKIJKDAG
IN VBS DE PAPAVER

Op maandag 20 februari organiseert de VBS De Papaver tussen 8 en 10 uur een peuterkijkdag.

Ouders met peuters die binnenkort naar de peuterklas komen krijgen maandag de gelegenheid om samen met hun peuter kennis te maken met de school en met de peuterklas van juffrouw Tineke, waar de kleuters na de paasvakantie terecht komen.


OPNIEUW DOORGAAND VERKEER
IN DE WALEWEG

Omdat de vzw Stoomcentrum de spoorwegbedding tussen Maldegem en Eeklo vernieuwt was het kruispunt van die bedding met de Waleweg in Adegem tijdelijk voor het verkeer afgesloten.

Via een schrijven had de vzw de mensen uit de Waleweg van het tijdelijk afsluiten van het kruispunt op de hoogte gebracht.

In tegenstelling met andere steden en gemeenten in de regio vond Maldegem het niet nodig om de bevolking vooraf in te lichten over het voor weken afsluiten van de Waleweg voor het doorgaand verkeer.

De werken aan de spoorwegbedding in de omgeving van de Waleweg zijn nu afgerond. Vanaf dit weekend is er opnieuw doorgaand verkeer mogelijk.


MINISTER SCHAUVLIEGE OVER
RUIMTE VLAANDEREN

MINISTER SCHAUVLIEGE OVER RUIMTE VLAANDEREN

Tijdens de discussie in het Vlaams parlement over het witboek van Ruimte Vlaanderen viel het woord betonstop.

Omdat ook in onze regio veel mensen zich zorgen maken over de betekenis van die betonstop (bouwstop) nodigde CD&V Maldegem vorige week maandag minister Joke Schauvliege, verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening, naar Maldegem uit om meer uitleg te geven over de plannen van Ruimte Vlaanderen.

Alle zitjes in de concertzolder van het dienstencentrum Oud Sint-Jozef waren bezet toen de minister haar uitleg gaf.

Of ze bij alle aanwezigen de twijfels kon weg nemen was achteraf niet duidelijk.


SCHOLEN OPENEN
CARNAVAL IN MALDEGEM

SCHOLEN OPENEN CARNAVAL IN MALDEGEM
Prinscarnaval Nick loodst -samen met zijn prinses Ellen, adjudant Kjell en De Raad van Elf- Maldegem door het carnavalsweekend.

Eind vorige maand werd Nick Van de Casteele door de Raad van Elf als Prinscarnaval 2017 aangesteld.

Bij Nick zit het carnaval al in zijn bloed van in zijn kinderjaren. Eerst ging hij met zijn ouders mee naar het bal van 't Folkloorke. Later werd hij lid van de Soepkiekens en momenteel is hij actief bij de carnavalsvereniging KJP in het Nederlandse Ede.

Nic vindt het een eer om prinscarnaval van Maldegem te mogen zijn. Hij wil er dan ook een spetterend feest van maken. Vrijdag 24 februari zijn het de scholen die het Maldegemse carnavalsweekend openen. Alle scholen zetten vrijdagnamiddag de feestneus op en trekken in stoet door de straten. De carnavalsverenigingen verdelen zich zodat er bijna overal een vereniging aanwezig is.

Zaterdagnamiddag is er in de feesttent het kidscarnaval met de verkiezing van de jeugdprins en de jeugdprinses. 's Avonds wordt in het gemeentehuis Prins Nick officieel aangesteld. Na de aanstelling trekt de prins met zijn gevolg op kroegentocht in het centrum van Maldegem.

Zondag staan er 3 stoeten op het programma: de kinderstoet start om 15u30 op het Stationsplein. Aansluitend daarop volgt de reclamestoet. Om 17u30 is er de traditionele gouden worstenworp. Om 19u30 start in de Noordstraat de avondstoet. Aansluitend is er het straatcarnaval in de feesttent en vanaf 21 uur is er een carnavalsfuif. Om 24 uur zetten de carnavalisten de maskers af.

Zondagnamiddagnamiddag en 's avonds tot 22 uur wordt het centrum van Maldegem verkeersvrij gehouden.


OPEN VLD VOORZITTER
TE GAST IN MALDEGEM

OPEN VLD VOORZITTER TE GAST IN MALDEGEM

Gwendolyn Rutten, nationaal voorzitter van Open VLD, nam ontslag als parlementslid om in het kader van de komende verkiezingen haar toer te doen door Vlaanderen. Zij wil voor de komende gemeenteraadsverkiezingen alle steden en gemeenten bezocht hebben. Tijdens haar bezoek legt zij haar oor te luistern bij de plaatselijke besturen en bij de bedrijven.

Op dinsdag 7 februari was voorzitter Rutten te gast in Maldegem. Zij pleegde overleg met het Maldegems Open VLD bestuur en bracht een bezoek aan twee bedrijven.

Als eerste bezocht zij de boomkwekerij van B&C Van Hulle. Daarna was te gast bij de firma Timmerman. In beide bedrijven nam ze haar tijd om haar de werking van het bedrijf te laten uit leggen en te praten over de problemen die ondernemers hebben.


TOCH OOST-VLAAMS GELD VOOR
WEST-VLAAMSE MUG-HELIKOPTER?

Af en toe wordt in onze regio de hulp van de MUG-Heli ingeroepen om een zwaargewond slachtoffer van een ongeval of een persoon die het slachtoffer werd van een ernstige aandoening over te brengen naar het ziekenhuis.

De werking van vzw MUG-Heli, die in West-Vlaanderen gevestigd is, wordt voor een belangrijk deel gefinancierd door giften en subsidies van steden en gemeenten en de provincie West-Vlaanderen.

Omdat de vzw -die het financieel moeilijk heeft- ook actief is in een deel van Oost-Vlaanderen had zij gehoopt dat het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen ook met een subsidie over de brug zou komen. Het Provinciebestuur van Oost-Vlaanderen houdt echter de boot af.

Maldegem is wel een van de Meetjeslandse gemeenten die jaarlijks de vzw MUG-Heli financieel steunen.

Nadat hij tijdens de gemeenteraadszitting van januari had gewezen op het belang van de interventies van de MUG-Heli in onze regio, vroeg Jason van Landschoot (Open VLD) burgemeester Marleen Van den Bussche om met de Zorgzone Meetjesland te onderzoeken of er van uit die hoek geen financiële steun voor de MUG-Heli kan komen.

Ook in nog andere gemeenten van de Meetjeslandse Zorgzone werd die vorm van subsidie aan de MUG-Heli aangekaart. Op een vergadering van de Zorgzone Meetjesland werd overeengekomen om de mogelijkheid van subsidie aan de MUG-Heli ernstig te onderzoeken.


DE LAPPERKES STELDEN HUN
CARNAVALSWAGEN VOOR

DE LAPPERKES STELDEN HUN CARNAVALSWAGEN VOOR

De Adegemse carnavalsvereniging De Lapperkes is klaar voor het carnavalsseizoen: vorige week zondag stelden zij in 't Lapperke in Adegem Dorp hun nieuwe carnavalswagen voor.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home