www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Veertiende jaargang - n° 690 - Week 7 : van 12 tot 18 februari 2017

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

TOBY ONTSNAPT AAN
DODELIJK SPUITJE

TOBY ONTSNAPT AAN DODELIJK SPUITJE
Goed nieuws voor ter dood veroordeelde herdershond Toby: hij krijgt geen spuitje maar een nieuwe thuis.

Nadat de Duitse herdershond Toby, die een inwoner van Maldegem driemaal iemand had gebeten, werd hij op bevel van burgemeester Marleen Van den Bussche in beslag genomen en in een asiel in Gent geplaatst.

Nadat hij door een gedragstherapeut was onderzocht, besliste burgemeester van den Bussche dat de hond moest inslapen.

Gesteund door dierenactiviste Brenda Neirinck (die ondertussen eigenaar geworden is van Toby) van de vzw Desk uit Gentbrugge, ging de eigenaar van de Duitse herdershond tegen de beslissing van de burgemeester in beroep.

Burgemeester Van den Bussche kreeg door haar beslissing een karrevracht van haatmails (en zelfs een met doodsbedreiging) over haar heen. "Ik heb die beslissing genomen in het belang van de veiligheid van onze inwoners" verdedigde de burgemeester haar beslissing.

Het dossier van Toby is voor de rechter verschenen. Meer dan een jaar later kan het dossier afgesloten worden.

Toby heeft ongeveer een jaar in het asiel gezeten en werd er volgens zijn nieuwe eigenaar goed begeleid. Er zou zich in die periode geen enkel incident hebben voorgedaan.

Onlangs werd Toby met succes op zijn sociale vaardigheden getest.

De Duitse herdershond heeft ondertussen een nieuwe thuis gekregen. Hij is nu opgenomen in een asiel in Zonnebeke.

Aan onze collega's van het Laatste nieuws verklaarde burgemeester Van den Bussche dat zij geen verdere stappen zal ondernemen.

"Ik heb destijds in eer en geweten gehandeld in het belang van de veiligheid van onze inwoners. Ik moet mij niet moeien met wat er buiten onze gemeente gebeurt" gaf de burgemeester nog mee.


WINKELKETENS KOMEN EN GAAN

Nadat enkele maanden terug Ad Delhaize zijn Deuren in de Handelskilometer (Koning Leopoldlaan) opende, heeft deze week ook Lidl zijn nieuwe vestiging in de handelskilometer geopend.

Er is ook minder goed nieuws: de winkelketen Blokker kondigde deze week aan dat hij, wegens tegenvallende resultaten in ons land, bijna de helft van zijn winkels zal sluiten.

Ondertussen raakte bekend dat de vestigingen in Maldegem, Eeklo en Deinze bij de groep winkels zijn die worden afgestoten.


EEN AVONDJE UIT MET PIV HUVUV

Wie een gezonde portie humor wil slikken, heeft op vrijdag 24 februari afspraak in De Hoogen Pad: Piv Huvluv brengt er vanaf 20u30 zij show Yolo.

Hij verplaatst zich samen met zijn publiek op zijn gekende manier naar de laatste 24 uren van ons bestaan.

Kaarten kosten in voorverkoop 12 euro. De avond van de voorstelling betaalt men 15 euro.


HOOFDBIBLIOTHEEK TIJDELIJK GESLOTEN

Omdat er ingrijpende aanpassingswerken aan de hoofdbibliotheek op de Schouwburgplaats moeten gebeuren, wordt de collectie en de administratie van de hoofdbibliotheek tijdelijk (vermoedelijk tot september) overgebracht naar Project 82 in de Mevr. Courtmanslaan.

De hoofdbibliotheek is gesloten van maandag 13 februari tot en met zondag 26 februari.


VBS DE PAPAVER TEVREDEN
OP ZIJN EERSTE HUMORFESTIVAL

VBS DE PAPAVER TEVREDEN OP ZIJN EERSTE HUMORFESTIVAL

Nadat zij vorige week zaterdag driemaal hun humorfestival hadden gebracht, heeft het Team van de VBS de Papaver hun eerste humorfestival geëvalueerd.

Zij hebben zich kostelijk geamuseerd en ook de reacties uit het publiek waren positief.


DAVIDSFONDS ORGANISEERDE
NEDERLANDS DICTEE

DAVIDSFONDS ORGANISEERDE NEDERLANDS DICTEE

De DF Afdelingen Adegem, Eeklo en Maldegem organiseerden op zaterdag 11 februari hun Nederlands dictee in de feestzaal van de Mevr. Courtmansschool. De taaltest stond open voor de leerlingen van de laatste graad van het basis onderwijs en de middenschool.

Zowel de 24 miniemen ( 11 en 12 jarigen), als de 31 cadetten (13 en 14 jarigen), kregen als opdracht in een tekst worden in te vullen en van een aantal woorden kregen zij verschillende schrijfwijzen. Zij moesten er het juist geschreven woord uithalen.

De taaltest begon om 10 uur en om 11u30 werden de prijzen uitgereikt. Niemand van de deelnemers ging met lege handen naar huis.

Bij de Miniemen ging de eerste prijs naar Eefje Moens van De Driesprong. Anna Van Daele van De Ark mocht als tweede een boekenprijs kiezen. De derde plaats was voor Babeau Bonte van de Kleitheuvel.

Bij de cadetten ging de eerste drie plaatsen naar leerlingen van de Middenschool van de Mevr. Courtmansschool. Het waren Lobke Van Gaver(1ste), Luca Baeckeland (2de) en Tybo Vercaemer (3de).


SCHAATSPLEZIER OP DE MARKT

SCHAATSPLEZIER OP DE MARKT

Nog tot zondag 5 maart staat dank zij VHMC de ijspiste op de markt in Maldegem. Vrijdagnamiddag kon er vanaf 16 uur geschaatst worden.

De jeugd liet niet lang op zich wachten.

's Avonds na de officiële opening zorgde The Motorboat Club voor de muzikale ambiance.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home