www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Veertiende jaargang - n° 689 - Week 6 : van 5 tot 11 februari 2017

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

DANNY OPENDE
CAFE 't LAPPERKE

DANNY OPENDE CAFE 't LAPPERKE
Al meer dan 15 jaar droomde Danny Willems ervan om een café uit te baten. Hij was schrijnwerker, maar hielp al in enkele bevriende café's als het daar druk was.

Toen het Damberd vorig jaar zijn deuren sloot probeerde Danny Willems de zaak over te nemen, maar de onderhandelingen sprongen af.

Toen vervolgens ook café den Osschaert zijn deuren sloot, schoot Danny onmiddellijk in actie: hij bereikte een akkoord om de zaak (niet de naam) over te nemen.

De afgelopen weken heeft hij keihard in het café gewerkt. Hij heeft het interieur en de ramen volledig naar zijn eigen zin ingericht.

Vrijdagnamiddag was Danny nog druk aan het werk, maar vrijdagavond ontving hij een delegatie van het Schepencollege en iedereen die eens een kijkje wou nemen in zijn nieuwe zaak.

De naam van zijn café had hij tot vrijdagavond geheimgehouden. "Ik wou bij de keuze van de naam bij Adegem blijven. Lapperken was vorige eeuw een gekende dorpsfiguur en het is ook de naam van een van de Adegemse carnavalsorden" vertelde Danny vrijdagavond. De foto van Lapperke hangt nu in het café in Adegem Dorp.

Met 't Lapperke heeft Adegem-Dorp opnieuw een café, dat ook in de voormiddag (behalve op dinsdag, zijn sluitingsdag, vanaf 10 uur open is.

't Lapperke kan zowel voor het café, als in zijn tuin een terras inrichten. Dat hoort ook tot de plannen van Danny.

Als nieuwe cafébaas blijft hij lid van de carnavalsorde de Lapperkes en van de Flandriens.


't BROEKELKEN KLONK
OPNIEUW OP HET NIEUWE JAAR

't BROEKELKEN KLONK OPNIEUW OP HET NIEUWE JAAR
Leen De Groote, Mario Willems, Kurt Houwenhuyse, Ellen Sierens, David Callant en Nancy De Craene hebben er voor gezorgd dat de inwoners van 't Broekelken opnieuw samen klonken op het nieuwe jaar.

Na een onderbreking van twee jaar, werd er in 't Broekelken opnieuw samen geklonken op het nieuwe jaar.

Toen twee jaar terug het vorige comité besloot om met de organisatie van de nieuwjaarsreceptie te stoppen, stond er niet onmiddellijk een nieuwe groep klaar om hun werk over te nemen.

"Vorig jaar hebben wij met enkele mensen besloten, dat deze mooie traditie niet mocht verloren gaan. De reacties die wij van de mensen uit onze straat kregen, bevestigden dat zij daar ook zo over dachten" vertelde Kurt Houwenhuyse.

't BROEKELKEN KLONK OPNIEUW OP HET NIEUWE JAAR
Jong en oud genoot van de nieuwjaarsbijeenkomst.

Zaterdagavond waren alle inwoners van het Broekelken vanaf 19 uur verwacht in huisnummer 42. Tegen 20u30 zat de tent al meer dan vol.

De bewoners van de straat zorgden er samen voor, dat er een voldoende drank- en hapjesvoorraad was, en het nieuwe wijkcomité zorgde er voor dat iedereen van de avond kon genieten.


INFOMARKT OVER NIEUWE
WINDMOLENS LANGS DE N49

Er loopt momenteel een openbaar onderzoek voor de vergunningen van de bouw van nieuwe windturbines langs de N49 tussen Maldegem en Kaprijke.

In het kader van dat openbaar onderzoek, organiseren de exploitanten van de 19 te bouwen windturbines een aantal infomarkten.

De eerste infomarkt gaat door op maandag 6 februari tussen 17 en 21 uur in Den Hoogen Pad.

Om 19u30 wordt er algemene informatie over de bouw van de nieuwe windmolens gegeven Ervoor en erna kunnen de mensen persoonlijk bij de exploitanten van de windmolens terecht.

Wie maandag niet aanwezig kan zijn op de infomarkt in Adegem, kan op dinsdag 7 februari terecht op de infomarkt in het Jeugdcentrum Kubiek in Eeklo of op woensdag 8 februari in het ontmoetingscentrum SOCK in Kaprijke, telkens tussen 17 en 21 uur.


VBS DE PAPAVER
ORGANISEERDE HUMORFESTIVAL

VBS DE PAPAVER ORGANISEERDE HUMORFESTIVAL
Het sollicitatiegesprek voor een tijdelijke leerkracht was een van de komische scènes tijdens het humorfestival van De Papaver.

Het schooljaarthema van de VBS De Papaver is "Leuker met een lach". Dat jaarthema brengt het team van de school ook over aan de leerlingen. Hoe dat gebeurt heeft het team zaterdag aan het grootpubliek in Den Hoogen Pad laten zien.

De afgelopen maanden hebben de directie, de leerkrachten en het personeel van de VBS De Papaver er niet alleen voor gezorgd dat dat hun leerlingen hun portie wijsheid meekregen, zij hebben ook een scenario voor een humorfestival geschreven, en de uitvoering ervan in elkaar gestoken.

Voor dat humorfestival bekeken zij het leven op hun school door een roze bril. Niet alleen zij, ook de kleuters en leerlingen, van klein tot groot, kregen een rol in het humorfestival.

Omdat veel mensen het humorfestival wilden bijwonen, stond het van bij het begin vast, dat er meer dan een festival moest georganiseerd worden. Zaterdag stond het humorfestival van De Papaver driemaal geprogrammeerd in Den Hoogen Pad.

Na ieder optreden kon het publiek nog even nagenieten in de humorbar.

HUMORBOEKJE
Tijdens het schrijven van het scenario van hun humorfestival, hebben de mensen van De Papaver ook nog de tijd gevonden om een humorboekje te schrijven.

In dat boekje staan niet enkel alle hilarische uitspraken van de kinderen, alle kleuters en kinderen zijn in collages per klas in het humorboekje opgenomen.

Dat boekje is voor de ouders en kinderen een blijvende herinneringen aan hun aanwezigheid in De Papaver.


WEGGEEFKAST IN HET LOKAAL
DIENSTENCENTRUM OUD SINT JOZEF

WEGGEEFKAST IN HET LOKAAL DIENSTENCENTRUM OUD ST. JOZEF
Sedert kort staat er in het Kaffee van het dienstencentrum Oud Sint Jozef in de Mevr. Courtmanslaan een kast, waarvoor mensen spullen kunnen aanleveren die ze zelf niet meer kunnen gebruiken, maar die bij iemand anders wel nog een leven hebben.

Iedereen heeft thuis wel spullen die hij niet meer kan of wil gebruiken, maar die nog te goed zijn om ze met het afval mee te geven. Om van een deel van die spullen af te geraken, heeft het Dienstencentrum Oud St. Jozef in zijn Kaffee een weggeefkast geplaatst.

Mensen die huisraad of andere spullen hebben, die proper bruikbaar en in goede staat zijn, en in de weggeefkast mogen, kunnen binnengebracht worden bij de centrumleider.

Elektrische en elektronische apparaten worden, net als schoenen, kleren en bederfbaar voedsel, niet aanvaard.

Wat niet in de weggeefkast past, wordt aan de mensen die het brengen terug meegegeven. Zelf iets in of voor de weggeefkast plaatsen is niet toegelaten.

Wie naar het dienstencentrum komt, kan zonder dat daar toestemming moet voor gevraagd worden, een kijkje nemen in de weggekast. Staat er iets in dat de persoon kan gebruiken, dan mag hij dat gewoon meenemen.

Men is niet verplicht om iets anders mee te brengen als men iets uit de weggeefkast mee wil nemen naar huis.


WERELDKAMPIOEN NIET OP HET
PODIUM VAN DE MALDEGEMSE PARKCROSS

WERELDKAMPIOEN NIET OP HET PODIUM VAN DE MALDEGEMSE PARKCROSS
De parkcross die op 1 februari in Maldegem werd georganiseerd, was een eerste herkansing van het wereldkampioenschap dat vorige week zondag werd georganiseerd.

Bij de mannen heeft Wout Van Aert enkel tijdens de eerste honderden meters in de kop van de groep gereden.

Mathieu Van der Poel ging er na een halve ronde vandoor en won met meer dan 1 minuut voorsprong op Michael Vantourenhout, die in de laatste ronde afstand had genomen van Tim Merlier. De wereldkampioen kwam met anderhalve minuut achterstand als vierde over de streep.

Bij de vrouwen stond er geen maat op Marianne Vos. Wereldkampioen Sanne Cant vond in het tweede deel van de wedstrijd haar goede benen terug en eindigde op ruime afstand als tweede. Zij nam in de laatste honderden meters een kleine voorsprong op Sophie de Boer.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home