www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Veertiende jaargang - n° 688 - Week 5 : van 29 januari tot 4 februari 2017

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

DOKTER HERREBAUTLAAN
KLONK OP HET NIEUWE JAAR

DOKTER HERREBAUTLAAN KLONK OP HET NIEUWE JAAR

Het was vrijdagavond druk in het nummer 6 van de Dokter Herrebautlaan: al wie in het straatje niet ziek was, die was aanwezig op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de wijk.

Sofie Willems, Desiree Van der Schoor, Stijn Desmadryl en Marnix Willems zorgden er als wijkbestuur voor, dat iedereen op tijd en stond van spijs en drank voorzien werd.

Samen zorgden zij er voor dat het een gezellige avond werd. Iedereen mocht een glaasje (meer) drinken, want iedereen kon te voet naar huis.


GEZINSBOND ADEGEM KLONK OP
2017 EN OP TROUWE MEDEWERKERS

GEZINSBOND ADEGEM KLONK OP 2017 EN TROUWE MEDEWERKERS
De bestuursploeg die ook de afgelopen jaren zorgde voor een goede werking van de afdeling staat klaar om ook van 2017 een aantrekkelijk jaar te maken voor de leden.

De gezinsbond Adegem begint zijn nieuw jaar traditioneel met de nieuwjaarsreceptie. Ook dit jaar kon het bestuur op ruime belangstelling voor deze eerste bijeenkomst van het jaar rekenen.

Voorzitter Dorine De Vlieger blikte even korte terug op het voorbije jaar en zag dat het goed was: dat er 300 gezinnen aangesloten zijn bij de Gezinsbond Adegem, bewijst volgens zijn voorzitter dat het bestuur een werking aanbiedt dat de gezinnen aanspreekt.

Zij dankte alle bestuursleden en medewerkers die zich het afgelopen jaar voor de gezinsbond hebben ingezet. Ook voor 2017 heeft de gezinsbond een aantrekkelijk programma samengesteld.

Bij het overlopen van dat programma dat ook terug te vinden is in Prikbord, het ledenblad van de Gezinsbond, is te zien dat er ook dit jaar aan de conditie wordt gewerkt, dat de innerlijke mens niet wordt vergeten en dat er ook cultuur op het programma staat.

Marc Engels van de studiedienst van de Gezinsbond, nam zondagvoormiddag even kort het woord om uitleg te geven bij de actie "Wat Kan Jij", waarvan er folders op de tafel lagen. Met deze enquête wil de Gezinsbond de leden laten nagaan, wat hun eigen talenten zijn en hoe zij die talenten kunnen delen met de andere leden van de Gezinsbond.

Dat kan door bestuurslid of medewerker te worden. Voor de bestuursverkiezing die volgens de statuten moest georganiseerd worden, hebben zich geen nieuwe kandidaten gemeld. De huidige bestuursploeg zet zijn werk verder.

HULDIGING

GEZINSBOND ADEGEM KLONK OP 2017 EN TROUWE MEDEWERKERS

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden ook enkele trouwe en verdienstelijke leden in de kijker gezet. De hoogste onderscheiding van de Gezinsbond, het eerste plaket, werd uitgereikt aan Karel De Roo, de man die de leden al jaren kinderen begeleid terwijl zij zwemmend of turnend aan hun conditie werken.

Een zilveren ereteken was er voor Wilfried Sierens. Iris Boels, Maria Coopman, Brigitte Coppieters (verontschuldigd), Daniel Rycek, Luc Van Acker en Henriette Van der Jeught ontvingen het bronzen ereteken.

Na de huldiging van de verdienstelijke en trouwe leden werd er nog eens geklonken op de gelauwerden en het nieuwe jaar.


CANTICORUM EN DE PAPAVER
STEUNEN GOEDE DOELEN

CANTICORUM EN DE PAPAVER STEUNEN GOEDE DOELEN

Op zondag 18 december brachten het Gemengd Koor Canticorum en het kinderkoor van de VBS De Papaver een dubbel kerstconcert. Er was tussen de koren afgesproken, dat een aanzienlijk deel van de opbrengst van die concerten aan goede doelen zouden geschonken worden.

Vrijdagnamiddag ontvingen delegaties van de beide koren in De Papaver vertegenwoordigers van KVG Maldegem en Nood Zoekt Troost Adegem. Aan de vertegenwoordigers van beide organisaties werd een cheque van 2.000 euro overhandigd.

Een schenking waarvoor KVG en Nood Zoekt Troost dankbaar zijn.


KRUISPUNT CELIEPLAS - N49
GAAT VOLLEDIG DICHT

Zoals aangekondigd, stelde Jason van Landschoot (Open VLD) tijdens de gemeenteraadszitting van donderdag 26 januari voor, om op Celieplas de betonblokken weg te nemen zodat de auto's uit Adegem, Maldegem en Sint Laureins opnieuw de N49 zouden kunnen oversteken. Daarbij zou er wel moeten voor gezorgd worden, dat de vrachtwagens geen gebruik kunnen maken van de oversteek.

Volgens de heer van Landschoot had hij van verschillende mensen en handelszaken klachten gekregen over de huidige regeling. Dat laatste vond burgemeester Marleen Van den Bussche eigenaardig, want bij de gemeente en volgens haar collega van Sint Laureins waren er ook daar de laatste maanden geen klachten meer binnen gekomen.

Volgens de burgemeester is het Agentschap Wegen en Verkeer, dat met zijn signalisatiebesluit de beslissing heeft genomen om de afslag Celieplas richting Adegem voor het gemotoriseerd af te sluiten.

"Er is een omleiding voorzien. Als automobilisten die omleiding te ver vinden kunnen zij nog altijd via de Bredeweg over de Koebrug van Maldegem naar Sint Laureins en omgekeerd. Tellingen hebben uitgewezen dat van die weg weinig wordt gebruik gemaakt" merkte de burgemeester op.

De afslag nu terug openstellen zou volgens burgemeester Van den Bussche een slecht signaal zijn. Van zodra de tunnel op Balgerhoeke (vermoedelijk rond de vakantie) voor het verkeer wordt opengesteld, gaat op de N49 ook de afslag richting Sint Laureins aan Celieplas definitief dicht.

Hoewel er nog geen plannen van bekend zijn komt er een eindje verder van het huidige kruispunt, richting Eeklo, een fietsbrug over de Expresweg.


NIEUWE GEZICHTEN IN
DE MALDEGEMSE GEMEENTERAAD

NIEUWE GEZICHTEN IN DE MALDEGEEMSE GEMEENTERAAD

Vorige maand nam de Maldegemse gemeenteraad afscheid van Freddy Boels (N-VA).

In november van vorig jaar liet Johan de Metsenaere (N-VA) aan Koenraad De Ceuninck, voorzitter van de gemeenteraad, weten dat hij niet meer deel zou nemen aan de gemeenteraadszittingen. Omdat dit niet als een ontslagbrief als raadslid kon worden aanzien, moest de heer De Metsenaere met een nieuw schrijven zijn ontslag als gemeenteraadslid indienen.

Tijdens de eerste raadszitting van 2017, legde Frank Balllegeer (met de armen gekruist) de eed af als nieuw raadslid. Hij vervangt Freddy Boels.

Ook Jan De Metsenaere (Naast Nicole Maenhout) legde de eed af als nieuw gemeenteraadslid. Hij komt in de plaats van Johan De Metsenaere.


GUIDO VAN HEULENDONK
TE GAST IN TOAST LITERAIR

GUIDO VAN HEULENDONK TE GAST IN TOAST LITERAIR

Vorige week zondag was schrijver Guido Van Heulendonk de centrale gast in de Toast Literair, die door de DF Afdeling Maldegem en Adegem en de Bibliotheek werd georganiseerd.

Na de koffie en de koeken, ging recensent Jooris Van Hulle in gesprek met de Adegemse auteur over zijn nieuwste boek "Niemand uit België" en over zijn beweegredenen om te schrijven.

Met zijn boek neemt Guido Van Heulendonk zijn lezers mee naar Engeland in de tijd van de Slag om Hastings. Terwijl het hoofdpersonage in het boek daar is om het huwelijk van zijn dochter bij te wonen, blikt hij terug op alle belangrijke gebeurtenissen in zijn leven.

De Adegemse auteur is geen veelschrijver. Hij laat zijn verhaal rijpen voor hij zich aan het schrijven zet. Van lezers die het boek al hebben gelezen, hoorden wij dat Guido Van Heulendonk zijn nieuw boek zeker naast zijn vorige boeken mag staan.


KIDSCROSS IN DE MIST

KIDSCROSS IN DE MIST
Leerlingen van de VBS De Papaver reden in de mist op het parcours van de Parkcross.

Maandag en dinsdag beleefden de leerlingen van het 3de en 4de leerjaar van alle Adegemse en Maldegemse scholen hun kidscross. Het programma bestond uit drie delen.

Zij kregen uitleg over de cyclocrossfiets. Daarbij werden de grote verschillen tussen een cyclocrossfiets en een gewone koersfiets uit de doeken gedaan. Daarna was er een hindernissenparcours en een verkenning van een deel van het parcours van de parkcross.

De leerlingen die dinsdag aan de beurt kwamen moesten hun fietsopdrachten in de dichte mist afleggen. Dat was voor hen geen probleem. Ze vonden het eerder spannend. Vooral over het wasbord rijden was voor hen een bijzondere beleving.


NICK IS PRINS CARNAVAL VAN MALDEGEM

NICK IS PRINSCARNAVAL VAN MALDEGEM

Vrijdagavond stelde de Raad van Elf in hun Lokaal De Schouwburg hun prinscarnaval 2017 voor.

Er waren dit jaar meerdere kandidaten voor de titel van Prinscarnaval. Nick Van de Casteele, die al carnavalist is van in zijn kinderjaren, was voor de Raad van Elf de beste kandidaat.

Nick I heeft Ellen Dauwens als prinses aan zijn zijde. Zijn secondant is Kjell. Beiden hebben jaren carnavalservaring.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home