www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Veertiende jaargang - n° 685 - Week 2 : van 8 tot 14 januari 2017

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

DENISE AL 40 JAAR
IN CAFE 't BLONDJE

DENISE AL 40 JAAR IN CAFE 't BLONDJE
Vrijdagavond kreeg Denise in haar café 't Blondje in de Oude Staatsbaan het bezoek van de drie koningen.

In 1979 besloten enkele Adegemse jongeren tussen pot en pint om een carnavalswagen te bouwen. "Getrouwd" zou het thema van hun eerste carnavalswagen worden.

Een maand later werd "'t Folkloorke" de naam van de nieuwe Adegemse vereniging. Hun lokaal werd Café 't Blondje bij Denise, die enkele jaren eerder de nieuwe uitbaatster van het café was geworden.

Denise stond meteen achter de nieuwe vereniging en zorgde mee voor de nodige sponsors. Zij werd ook een van de steunpilaren voor Frank Willems toen hij zich kandidaat stelde voor prins carnaval en drie jaar later tot Keizer carnaval werd gekroond.

't Folkloorke was niet de enige bruisende vereniging die haar thuisbasis bij 't Blondje had: er was ook een schuttersvereniging die er samen met 't Folkloorke regelmatig voor ambiance zorgden. De meeste ambiance was er in 1987 en 1988 toen haar zoon Luc Belgisch kampioen bij de motorcrossers werd.

Denise maakte van haar café een echt volkscafé waar iedereen welkom is en iedereen voldoende aandacht krijgt. Er mocht en mag veel in 't Blondje maar Denise trekt de lijn en daar wordt niet overgegaan. Wie dat probeert krijgt met de bazin Denise te maken.

HOOG BEZOEK
Denise is dit jaar 40 jaar het gezicht van café 't Blondje. Zij wou die verjaardag in stilte laten voorbijgaan maar dacht 't Folkloorke anders over. Op vrijdag 6 januari trok een delegatie van't Folkloorke in het gezelschap van Drie Koningen uit het verre Oosten naar 't Blondje om -zoals de traditie het wil- goud, wierook en Mirre te schenken. Een gebaar dat door Denise zeer gewaardeerd werd.


RINGBAAN ZANDAKKERS EN
BLEKKERSGAT KLONKEN OP 2017

RINGBAAN ZANDAKKERS EN BLEKKERSGAT KLONKEN OP 2017

Het buurtcomité Ringbaan, Zandakkers Blekkersgat nodigde de inwoners van de wijk uit om afgelopen zaterdagavond samen bij een hapje en een drankje te klinken op een voorspoedig nieuw jaar. Het buurtcomité maakt van de gelegenheid gebruik om de inwoners te informeren over wat zij het komen jaar mogen verwachten.

Dit jaar stond het mobiliteitsplan, dat in de loop van het jaar door de gemeenteraad zal worden goedgekeurd, centraal. Wie het ontwerp van het mobiliteitsplan nog niet had gezien kon het op een scherm bekijken.

Wie dat wenste kon ter plaatse zijn opmerkingen neerschrijven of dat later thuis doen en het bij Lieve en Piet posten. Het buurtcomité zal er voor zorgen dat de opmerkingen voor 18 januari bij de mobiliteitsambtenaar zijn.

Uit de reacties die we ter plaatse opvingen bleek dat er op de wijk nog altijd gewacht wordt op maatregels die er voor zorgen dat de zware vrachtwagens uit hun wijk blijven.

Daarnaast zijn er de klachten over de hoge snelheden die door de automobilisten in de Ringbaan worden ontwikkeld. Dat zijn zeker aandachtspunten die aan de mobiliteitsambtenaar zullen overgemaakt worden.

Het formuleren van de op- en aanmerkingen was maar een klein onderdeel van de nieuwjaarsdrink. De meeste tijd werd gebruikt om gezellig bij te praten.


WAAR MEN REED LANGS MALDEGEMSE WEGEN KWAM MEN DE CONTROLES TEGEN

De winter BOB campagne loopt nog tot eind januari. In alle steden en gemeenten worden er in die periode extra controles gedaan. Vorige week woensdag werden bij een controle 38 chauffeurs aan een ademtest onderworpen.

Een chauffeur zat net over de veilige zone en moest zijn rijbewijs voor 3 uren inleveren. Het koste hem ook nog een boete. In een ander voertuig werd ook nog een kleine hoeveelheid drugs gevonden. Die werd in beslag genomen.

Wie vrijdag Maldegem doorkruiste kon op verschillende plaatsen de combi's zien staan. Wij hebben ze langs de Staatsbaan, de Aalterbaan en de Westendestraat opgemerkt. De resultaten van de vrijdagcontroles werden nog niet vrijgegeven.


EXCELSIOR DONK PAKTE UIT
MET DULLE DONK

EXCELSIOR DONK PAKTE UIT MET DULLE DONK

Vrijdagavond klonken bestuur, spelers, sponsors en supporters van Excelsior Donk op het nieuwe jaar.

Voorzitter Danny Vannevel sprak in zijn toespraak de hoop uit dat de ploeg dit jaar de promotie en haalt en dat ook de beloften de beste in hun reeks worden.

Na de toespraak van de voorzitteer pakte het bestuur uit met een verrassing. Zij stelden het nieuw Donks bier de "Dulle Donk" voor.

Om dat licht bruin biertje van 6,5 graden op de markt te brengen heeft Excelsior Donk samengewerkt met de vzw Ambibrew, die vorig jaar haar 10 jarig bestaan vierde.

Er is in Donk niet alleen een nieuw biertje, er is ook een nieuw glas voor de Dulle Donk...


NU OOK E-READERS IN
MALDEGEMSE BIBLIOTHEEK

De Maldegemse bibliotheek is al enige tijd op zoek naar een manier om zijn klanten ook e-readers te kunnen aanbieden.

Vanaf maandag 16 januari is dat nu mogelijk in de hoofdbibliotheek.

Iedere klant zal gratis een e-reader met maximum 10 e-boeken voor maximum 3 weken kunnen ontlenen.

Welke e-boeken er te ontlenen zijn is terug te vinden op www.maldegem.bibliotheek.be.


WZC TILIA VIERDE 10 JARIG BESTAAN
MET DANA WINNER

WZC TILIA VIERDE 10 JARIG BESTAAN MET DANA WINNER

Net voor de jaarwisseling vierde het Woonzorgcentrum Tilia uit de Koningin Astridlaan zijn 10 jarig bestaan.

Het WZC maakt deel uit van de vzw Bejaardenzorg "De Lindeboom". Delegaties van andere afdelingen van De Lindeboom waren naar Maldegem uitgenodigd om de viering van het 10 jarig bestaan van Tilia bij te wonen.

Hoogtepunt van de viering was het gastoptreden van Dana Winner.


PROJECT 82 ZETTE
ZIJN DEUREN OPEN

PROJECT 82 ZETTE ZIJN DEUREN OPEN
Een jaar nadat na de eerste steenlegging zette het Project 82 in de Mevr. Courtmanslaan zaterdagnamiddag haar deuren open voor het publiek. KUMA heeft zijn intrek al genomen in het nieuwe gebouw.

Als de gebouwen van de KUMA gerenoveerd zijn verhuist een deel van de kunstacademie terug naar haar gerenoveerde gebouwen. Ook Nut en Vermaak heeft er zijn nieuw repetitielokaal.

De verhuis van De Redekiel is voor enkele maanden uitgesteld.

Omdat er belangrijke werken in de bibliotheek moeten gebeuren verhuist de bibliotheek voor een zestal maanden naar de ontmoetingszaal/fuifzaal en het lokaal van de Redekiel.

De verantwoordelijken van De Redekiel zijn niet te spreken over het uitstel van hun verhuis en de manier (zonder overleg) waarop het schepencollege die beslissing heeft genomen.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home