www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Dertiende jaargang - n° 683 - Week 52 : van 25 tot 31 december 2016

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

Het Adegem.net team
wenst u allen een
prettig eindejaar toe !

 

ADEGEM GENOOT
VAN ZIJN KERSTCONCERTEN

ADEGEM GENOOT VAN ZIJN KERSTCONCERTEN
Bij ieder kerstconcert slagen het Gemengd Koor Canticorum en het kinderkoor van de VBS De Papaver er in om zichzelf te overtreffen.

Omdat de belangstelling voor het driejaarlijks kersconcert van het Gemengd Koor Canticorum en het Kinderkoor van de Papaver in stijgende lijn blijft gaan, besloten de koren om dit jaar op zondag 18 december een namiddag- en een avondconcert te organiseren. Daardoor hebben 900 mensen van het kerstconcert kunnen genieten.

Op de tonen van "A la berline Postiljon", begeleidden Les Violons d'été en het combo de beide koren naar hun podium.

Voor zijn onderdeel van het programma ging het koor Canticorum meerstemmig de internationale toer op. Het kinderkoor koos voor gekende Nederlandstalige liedjes waar schwung in zat.

Hoewel er voor het begin van het kerstconcert gevraagd werd om niet na ieder nummer te applaudisseren, kwam er toch regelmatig applaus van het publiek.

ADEGEM GENOOT VAN ZIJN KERSTCONCERTEN Zowel Les Violons d'été als het combo bestaande uit Stijn Wauters (piano), Thomas De Schepper (Gitaar) en Jan Wauters (fluit), gaven extra kleur aan het kersconcert.

Canticorum kreeg bij een aantal van zijn liederen muzikale ondersteuning van "Les Violons d'été". Dat strijkersorkest bevestigde zowel bij zijn begeleidend- als bij zijn solo optreden al het goede wat wij over het muzikaal gezelschap al hadden gehoord.

Naast de begeleiding van het kinderkoor pakte het combo ook uit met enkele nummers uit het lichte jazzgenre.

Het slotlied van het kerstconcert was een samenspel tussen de koren, de strijkers en het combo.

Na afloop waren er bij het publiek enkel lovende woorden te horen over het kerstconcert, dat bijna twee uren had geduurd.


SLUITINGSDAGEN VAN
GEMEENTELIJKE DIENSTEN

Tijdens de eindejaarsperiode zijn verschillende gemeentelijke diensten een of meerdere dagen gesloten.

- Den Hoogen Pad is de ganse kerstvakantie gesloten.

- Alle gemeentelijke diensten en het recyclagepark zijn op 26 december gesloten.

- De bibliotheek is op 26 en 31 december gesloten.

- De kinderopvang UKKIE PUKKIE en de buitenschoolse opvang De Zandloper zijn gesloten van 26 tot 30 december.

- Het Sint Anna Zwembad is gesloten op 26 december en van 31 december tot en met 2 januari.

- Op 26 december en 2 januari gaat de maandagmarkt normaal door.

- Op 2 januari wordt de Marktstraat afgesloten vanaf het Sint Annakasteel tot aan het kruispunt van de Nieuwstraat met de Boudewijn Lippensstraat.


VROUW MALDEGEMSE SPREEUWENVANGER
IN BEROEP VRIJGESPROKEN

In april veroordeelde milieurechter Vandenberghe in Gent D. T., een Maldegems "natuurliefhebber", voor het vangen, doden en verkopen van spreeuwen tot 6 maanden cel met uitstel, en een boete van 30.000 euro waarvan 21.000 euro met uitstel.

Zijn echtgenote werd veroordeeld tot 3 maanden cel met uitstel en een boete van 9.000 euro waarvan 6.000 euro met uitstel.

De wagen van het echtpaar werd verbeurdverklaard.

D. T. ging niet in beroep tegen zijn straf, maar wel tegen de veroordeling van zijn vrouw en de verbeurdverklaring van hun auto.

Vorige week werd de echtgenote van D. T. vrijgesproken. De verbeurdverklaring van de auto werd in beroep niet ongedaan gemaakt.

Er moet ook nog een schadevergoeding van 5.250 euro betaald worden aan Vogelbescherming Vlaanderen.


't FOLKLOORKE BAKTE PANNENKOEKEN

't FOLKLOORKE BAKTE PANNENKOEKEN

Net als vorig jaar trok 't Folkloorke voor zijn jaarlijkse pannenkoekendag naar De kastelein in Oostwinkel. Daar konden vrienden en sympathisanten genieten van de versgebakken pannenkoeken.

Waar de opbrengst van hun pannenkoekendag dit jaar naartoe gaat, stond al een tijdje vast: 't Folkloorke is eerder dit jaar het slachtoffer geworden van diefstal van zijn praalwagen, die in de loods achter het café 2Fun stond.

't Folkloorke wil er alles aan doen om dit jaar als een volwaardige carnavalsvereniging aan carnaval in Maldegem te kunnen deelnemen. Zij vinden het prachtig dat zowel "de Soepkiekens" als "de Globetrotters" bereid zijn om hen een onderstel voor hun praalwagen ter beschikking te stellen.

't Folkloorke dankt al de mensen die hen door het eten van hun pannenkoeken gesteund hebben. Een speciaal woord van dank was er voor de uitbaatster van De Kastelein, die haar accommodatie ter beschikking stelde.


KAARTENVERKOOP VOOR
PARKCROSS VAN 1 FEBRUARI

De Maldegemse Parkcross heet vanaf nu officieel "Brico Cross - Parkcross. Omdat het wereldkampioenschap op zondag 29 januari wordt verreden, staat de Parkcross op woensdag 1 februari geprogrammeerd. Kaarten, zowel de gewone als de vip kaarten, kunnen vanaf nu besteld worden in de vaste verkooppunten.


MALDEGEM KRIJGT ZIJN
POP-UP SPIEGELTENT

MALDEGEM KRIJGT ZIJN POP-UPSPIEGELTENT
De vzw Lapland en de verenigde Handelaars Maldegem Centrum (VHMC), brengen een Pop-up spiegeltent op de Markt in Maldegem.

Enkele jeugdvrienden die elkaar nooit uit het oog hebben verloren, vonden enkele maanden terug dat het tijd was om nog eens iets samen te organiseren. Omdat zij hun toekomstig initiatief in de periode van kerst en nieuwjaar zagen gebeuren, kozen zij voor Lapland (verblijfplaats van de kerstman en zijn rendier Rudolf) als naam voor hun vereniging. In de VHMC vonden zij een bondgenoot om van 29 december tot 7 januari extra ambiance in het centrum van Maldegem te brengen.

Op donderdag 29 december om 19u30 opent de Spiegeltent een eerste maal haar deuren. Voor de openingsavond werd Isolde Lasoen (de vaste drummer van Daan) en haar 3 Ben's naar Maldegem uitgenodigd.

Omdat de plaatsen in de spiegeltent beperkt zijn zal het drummen worden voor een kaart. De 200 feestvierders die er in geslaagd zijn om voor de avond van oud naar nieuw een plaats in de spiegeltent te reserveren, zullen er een onvergetelijke jaarwisseling meemaken.

Wie op maandag 2 januari in de voormiddag naar de markt gaat en in de spiegeltent binnengaat, wordt er door UNIZO Maldegem op een glaasje bubbels getrakteerd. In de spiegeltent is er vanaf 10u30 ook de tentoonstelling "Beroepen en beweging".

Dinsdag 3 januari is het theatergezelschap Kukulu te gast in de spiegeltent. Om 14u30 en om 16u30 brengt het gezelschap "Mia en de verloren zoon", een humoristisch en interactief schouwspel. Kaarten voor dit optreden kosten 5 euro.

Op woensdag 3 januari pakt KOTK Maldegem uit met zijn "Kom Op Ladies Evening". Bij hun aankomst om 19 uur worden de dames met een drankje en een hapje verwelkomd. Om 20 uur is er een optreden van Abosongs. Er wordt afgesloten met een uitgebreid dessertbuffet. Voor meer informatie over die activiteit is er [email protected].

Op vrijdag 6 januari wordt de eerste werkweek van 2017 afgesloten met een afterworkparty. Er is muziek en gratis hapjes. Er wordt ook voor aangepaste dranken gezorgd. Gezien de beperkte capaciteit van de spiegeltent, is er vroeg aanwezig zijn de boodschap.

De VZW Lapland en VHMC sluiten hun eerste pop-upinitiatief af op zaterdag 7 januari met Spiegelrock, Party on!!! met de zeven- koppige Mega-show-Coverband "De Toape Geraapte". Kaarten kosten 10 euro.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home