www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Dertiende jaargang - n° 682 - Week 51 : van 18 tot 24 december 2016

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

SPANJAARDSHOEK EN KRUISKEN
KRIJGEN AFGELIJNDE PARKEERZONE

SPANJAARDSHOEK EN KRUISKEN KRIJGEN AFGELIJNDE PARKEERZONE
Op Spanjaardshoek en een gedeelte van 't Kruisken zitten de buizen voor de nieuwe riolering al in de grond.

Doordat wij nog niet veel slecht weer hebben gehad zitten de SPAM-werken op Spanjaardshoek en Kruisken op schema.

Tijdens de gemeenteraadszitting van woensdag 14 december heeft de Maldegemse gemeenteraad nog een wijziging van het wegtracé op Spanjaardshoek en Kruisken goedgekeurd.

"Kort voor de werken begonnen hebben wij voor de inwoners van de beide straten een infomarkt georganiseerd in het Maldegemse gemeentehuis. Daarop werd de mensen uitgelegd hoe de werken zullen verlopen.

Tijdens die infomarkt kregen wij van verschillende mensen de opmerking dat het parkeren op de rijweg hen geen voldoende veilig gevoel gaf. Wij hebben die opmerkingen besproken met de ontwerper en de aannemer en hebben voor de inwoners een oplossing gevonden die het veiligheidsgevoel met de geparkeerde wagens zal verhogen.

In een gedeelte van Spanjaardshoek en Kruisken wordt (langs de kant van café 't Kruisken) een gedeelte van het wegtracé als parking aangelegd. De afgelijnde parkeerplaatsen zullen in een andere kleur worden uitgewerkt zodat het goed zichtbaan is dat het om parkeerplaatsen gaat" legde schepen van openbare Werken Erwin Goethals uit.

Door deze ingreep zal het, als de straten opnieuw voor het verkeer worden opengesteld, voor auto' s in de zone met de parkeerplaatsen onmogelijk zijn om elkaar te kruisen. Een van de voertuigen zal de andere voorrang moeten verlenen.

Dat zal volgrens schepen Goethals de automobiliste verplichten om hun snelheid op Spanjaardshoek en Kruisken aan te passen.


AVT STEUNDE VBS DE PAPAVER

AVT STEUNDE VBS DE PAPAVER
Dankzij de steun van het AVT kon de VBS De Papaver nieuwe pc schermen aankopen.

Het AVT lokt jaarlijks volle zalen met zijn toneelvoorstellingen. Zij spelen echter niet alleen toneel voor zichzelf en voor hun publiek: een gedeelte van het geld dat door de voorstellingen binnenkomt wordt aan een of meerdere goede doelen geschonken.

Dinsdagnamiddag was een delegatie van het AVT te gast bij de Papaver. Ze konden er zien hoe de school het bedrag dat zij van het toneelgezelschap gekregen heeft besteed heeft. In het ECT lokaal zagen zij de nieuwe PC-schermen staan.

Dankzij die nieuwe schermen kunnen de laptops die vroeger in het lokaal stonden nu in andere klaslokalen gebruikt worden. De rest van het geschonken bedrag werd gebruikt om een digitaal bord te helpen financieren.

Directeur Annelies Lammertyn wees er in haar dankwoord op dat scholen op het vlak van ECT aan bepaalde normen moeten voldoen. De Papaver was aan een inhaalbeweging toe. Dankzij de steun van het AVT en de ouderraad is die inhaalbeweging financieel draaglijk geworden.


VEEL TE SNEL OP DE ZWEPE

Als de Maldegemse politie snelheidscontroles uitvoert staat de flitscamera bijna altijd een tijdje op de Zwepe. Hoewel er daar regelmatig controles zijn, wordt er nog altijd snel gereden.

Van de 1497 voertuigen die dinsdag gecontroleerd werden reden er 212 voorbij de camera op de Zwepe. Bij 17 chauffeurs ging daar de flits af. Bij alle controles samen werden er 160 chauffeurs in overtreding gevonden.

Er werden tijdens de controles 2 rijbewijzen ingetrokken. Een eerste omdat de chauffeur een roodlicht negeerde. De tweede chauffeur reed op de Zwepe aan 130 km/u. Dat is 60km te snel.


TC 't LOBBEKE ORGANISEERT
TWEEDE KERST KINDERTOER

Op maandag 26 december organiseert 't Lobbeke zijn tweede kerst kindertoer. Alle jongeren die geboren zijn in 2006 of later zijn welkom.

Inschrijven is verplicht en kan tot 23 december via www.tennisvlaanderen.be. In geval van problemen met de inschrijving is mailen naar [email protected] aangeraden.


DE LAATSTE TUSSENKOMST VAN
RAADSLID FREDDY BOELS

DE LAATSTE TUSSENKOMST VAN RAADSLID FREDDY BOELS
Met een monoloog heeft Freddy Boels afgelopen dinsdag afscheid genomen van de Maldegemse gemeenteraad.

Gedurende 10 jaar heeft Freddy Boels deel uitgemaakt van de Maldegemse gemeenteraad. Tijdens de vorige bestuursperiode stond hij op de OGP lijst. De partij behaalde drie zetels en belandde in de oppositie.

OGP ging bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen op in de N-VA. Die lijst behaalde negen zetels. Gezien zijn aantal voorkeurstemmen lonkte niet alleen een plaats in de meerderheid maar ook een schepenzetel. De onderhandelingen over de vorming van een nieuwe meerderheid sprongen echter af en N-VA en Open VLD belandden opnieuw in de oppositie.

Net als tijdens de vorige bestuursperiode wiep Freddy Boels zich ook de laatste vier jaar op als de verdediger van de Adegemse belangen en als financieel expert van de partij.

Enkele maanden terug hoorden wij voor het eerst dat Freddy, die enkele jaren terug zijn echtgenote verloor, opnieuw de liefde toeliet in zijn hart. Nu heeft hij beslist om zijn hart te volgen en naar Eeklo te verhuizen. Sedert 16 december staat hij dan ook officieel daar ingeschreven.

Vorige week donderdag heeft hij tijdens zijn afscheidsrede nog eens alle registers opengetrokken: hij had woorden van lof voor iedereen maar deelde ook hier en daar een politieke prik uit.

Met applaus en geschenken van de gemeente en van zijn partij verliet Freddy Boels het Maldegemse politieke toneel.

Door het verdwijnen van de heer Boels uit de gemeenteraad verliest Adegem een zware stem in de raad. Hij wordt niet door iemand uit Adegem opgevolgd (Sonja Coppieters was de 5de opvolger), maar door Jan De Metsenaere (6de opvolger) uit Maldegem.


PIETER BLOMME OP DE PRAATSTOEL
IN DEN HOOGEN PAD

PIETER BLOMME OP DE PRAATSTOEL IN DEN HOOGEN PAD
Pieter Blomme (met baard) voelde zich thuis in de cafetaria van Den Hoogen Pad.

Dit jaar zetten DavidsFonds Adegem en de Gezinsbond Adegem Pieter Blomme op de praatstoel tijdens hun jaarlijkse aperitiefgesprek. Pieter traint digital storytellers, is radioproducer en doceert radio aan de U Gent.

In zijn inleiding bekende Pieter dat de belangstelling voor alles wat muziek en media aangaat er bij hem al van kindsbeen af inzat. Het is dan ook niet toevallig dat hij zijn toekomst in die richting zoekt.

In het eerste deel van zijn gesprek had hij het vooral over de manier waarop wij met onze klassieke mediakanalen verhalen en berichten brengen. Wij proberen dat op een dusdanige manier te doen, dat het belangrijkste van wat wij te vertellen hebben bij de mensen blijft hangen.

Na de pauze trok Pieter het venster van de toekomst open.

Met de snel evoluerende mediawereld bereiken wij steeds sneller en steeds meer mensen. Wat we te vertellen hebben moet korter en krachtiger zijn. Hetzelfde geldt voor wat we willen zien en ontvangen.

Met enkele voorbeelden nam hij zijn geboeid publiek mee in de nieuwe wereld van de sociale media.


MALDEGEM VERKOOPT BASKASTEN

In september werd de geluidsinstallatie in Den Hoogen Pad vervangen. Een groot deel van de afschreven installatie wordt in stock gehouden voor back-up.

De twee baskasten worden samen verkocht. De kasten zijn nog tot 10 februari 2017 op afspraak te bezichtigen in Den Hoogen Pad. Er kan een afspraak gemaakt worden via het nummer 0479 86 28 47 of via [email protected].

Prijsoffertes (minimum 400 euro) kunnen tot 17 februari aangetekend ingediend worden bij Het gemeentebestuur, t.a.v. de Dienst Cultuur, Marktstraat 7 te Maldegem.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home