www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Dertiende jaargang - n° 681 - Week 50 : van 11 tot 17 december 2016

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

OKRA ADEGEM VIERDE
ZIJN JUBILERENDE ECHTPAREN

OKRA ADEGEM VIERDE ZIJN JUBILERENDE ECHTPAREN

Ieder jaar nodigt OKRA Adegem zijn leden, die in de loop van het jaar hun gouden, diamanten of briljanten huwelijksjubileum vierden, uit op de koffie.

Dinsdagnamiddag stonden in de cafetaria van Den Hoogen Pad het aperitief, de koffie en de taart klaar voor de Diamanten paren Diane Driessens - Juliaan Veirman en Jenny De Caluwé - Richard Versluys en voor de gouden paren Lisette Desmet - Valere Van de Woestyne en Margaretha De Vuldere - Romaan De Caluwé.

Er stond ook een fruitmand en een fles wijn op de jubilerende echtparen te wachten.


ADEGEMSE KANDIDATEN VOOR
DE KRAK VAN HET BRUGSCH HANDELSBLAD

ADEGEMSE KANDIDATEN VOOR DE KRAK VAN HET BRUGSCH HANDELSBLAD
Ook dit jaar organiseert het Brugsch Handelsblad zijn verkiezing van de Maldegemse KRAK van het jaar, Bij de vijf kandidaten die voor de titel van KRAK 2016 in aanmerking komen, zijn er twee afkomstig uit Adegem.

Isabel De Baets, die op Celieplas woont, was tot voor kort nog actief als middagoppas in de Ark Middelburg. Zij was voorzitter van het Oudercomité van de Ark Middelburg.

Met de steun van haar raad en de Middelburgse bevolking, is zij er in geslaagd om de aangekondigde sluiting van de school in Middelburg (voorlopig) ongedaan te maken.

Nu is ze tewerkgesteld als receptioniste bij een privéfirma. Daarnaast is zij ook dirigent van het jeugdkoor Taratantara en nam ze deel aan de preselecties van The Voice van Vlaanderen.

Zij wacht vol ongeduld op haar uitslag.

Noël Van Hoorebeke (70j) woont in de Kleine Moerwege. Sport is de rode draad in het leven van Noël.

Nadat hij in zijn kinderjaren ondervond dat voetbal niets voor hem was, zette hij het op een lopen. Hij sloot zich aan bij AJAX Gent. Zijn wedstrijden op de piste zag hij als een voorbereiding op zijn veldloopseizoen.

Dat veldlopen bracht hem ook in het buitenland. Toen zijn dochter in zijn sportieve voetsporen trad, werd hij eerst haar trainer en daarna jeugdtrainer bij ACME. Dat bleef hij tot een paar maanden terug. Aan de laatste training die hij op verzoek van de atleten gaf, namen verschillende oud-AMCE atleten deel.

In het Brugsch Handelsblad van vorige week zat een stemformulier. Er kan ook online gestemd worden. Daarvoor moet er naar www.kw.be/KRAK gesurft worden.

Dr.HERREBAUTLAAN STAK
DE KERSTVERLICHTING AAN

Dr.HERREBAUTLAAN STAK DEKERSTVERLICHTING AAN

Nu Sinterklaas terug naar Spanje is vertrokken, denkt men ook in de Dr. Herrebautlaan aan de eindejaarfeesten.

Dit weekend werd de kerstverlichting aangestoken. Er werd dit jaar in milieuvriendelijke led-verlichting geďnvesteerd.


SNELHEIDSCONTROLES

Vorige week zondag heeft de PZ Maldegem op verschillende plaatsen snelheidscontroles uitgevoerd.

Langs de N49 reden 1.251 voertuigen voorbij de flitscamera. Bij 60 passanten ging de flits. De hoogst genoteerde snelheid was 151km/u.

In de Prins Boudewijnlaan werden 131 voertuigen op hun snelheid gecontroleerd. Hier was de hoogste snelheid 139km/u. Er reden 15 chauffeurs te snel.

Tijdens de periode dat de flitscamera op de Zwepe stond opgesteld liepen 17 van de 137 voertuigen die passeerden een bekeuring op.


CANTICORUM EN DE PAPAVER
IN DUBBEL KERSTCONCERT

CANTICORUM EN DE PAPAVER IN DUBBEL KERSTCONCERT
Dinsdagavond repeteerden het Gemengd Koor Canticorum en het kinderkoor van De Papaver voor het eerst samen in de Sint Adrianuskerk.

Om de drie jaar organiseren het Gemengd Koor Canticorum onder de leiding van Jan Wauters, en het kinderkoor van de VBS De Papaver onder de leiding van Annelies Lammertyn, een kerstconcert in de Sint Adrianuskerk.

Omdat bij de vorige edities de kerk uitverkocht was en er nog veel vraag naar kaarten was, hebben de beide koren samen besloten om dit jaar op zondag 18 december 2 kerstconcerten te organiseren. Om 15u begint het eerste concert. Het tweede kerstconcert begint om 18u30.

Net als bij de vorige kerstconcerten, wordt er ook dit jaar een instrumentale groep uitgenodigd om mee te werken aan de concerten. Dit jaar viel de keuze op "Les Violons d' été" uit Eeklo.

Voor zijn begeleiding kan het koor van De Papaver rekenen op een combo bestaande uit Stijn Wauters (piano), Thomas De schepper (gitaar) en Jan Wauters (Blokfluit).

Kaarten kosten in voorverkoop 8 euro, aan de inkom betaalt men 10 euro Kinderen tot 12 jaar betalen 5 euro. De kaarten kunnen besteld worden bij het secretariaat van de VBS De Papaver en bij de leden van Canticorum. Voor meer informatie en reservatie kan ook contact opgenomen worden met [email protected] tel 0484-95.43.44.

De opbrengst van de beide kerstconcerten gaat naar Nood Zoekt Troost en KVG Maldegem. Voor de organisatie van de concerten kunnen de koren rekenen op de medewerking van Femma Adegem, KVLV Adegem en de ouderraad van De Papaver.

Van dirigent Wauters vernamen wij dat de Sint Adrianuskerk voor het namiddagconcert al volledig is uitverkocht, en dat ook de kaarten voor het tweede concert als zoete broodjes de deur uitgaan.


MEER TIJD OM HET
MOBILITEITSPLAN TE BEKIJKEN

MEER TIJD OM HET MOBILITEITSPLAN TE BEKIJKEN
De overgrote meerderheid van de mensen, die het ontwerp van het nieuw mobiliteitsplan gingen bekijken, hebben problemen met de plannen om de Maldegemse markt autovrij te maken.

Normaal kon de bevolking het ontwerp van het nieuw mobiliteitsplan tot vorige woensdag gaan bekijken. Het schepencollege besliste maandag al dat er nog extra infomomenten voor de adviesraden kwamen.

De belangstelling voor het ontwerp was echter zo groot dat het schepencollege beslist heeft om de themapanelen in de zaal Adegem te laten staan tot het einde van het jaar.

De mensen kunnen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis het ontwerp gaan bekijken. Zij kunnen hun opmerkingen onmiddellijk doorgeven aan het personeel dat ter plaatse is of ze opschrijven op de formulieren die er ter beschikking liggen en in de ideeënbus deponeren.

Wie thuis het ontwerp wil bekijken, moet daarvoor surfen naar www.maldegem.be/mobiliteitsplan. Via deze weg kunnen ook de opmerkingen doorgegeven worden.

Ondertussen klinkt het verzet tegen het autovrij maken van de markt steeds luider. Wij vingen dit weekend ook de eerste geruchten op over mogelijke acties die kunnen gevoerd worden als de gemeenteraad beslist om over enkele jaren de markt autovrij te maken.

Het is nu eerst wachten op het aantal opmerkingen dat er op het ontwerp binnenkwamen, en hoe er door het schepencollege en het studiebureau zal op gereageerd worden op die opmerkingen en voorstellen. Het wordt daarna uitkijken met welk plan het schepencollege naar de gemeenteraad zal gaan.


VK ADEGEM ORGANISEERT KERSTWANDELING

Op vrijdag 23 december organiseert VK Adegem een kerstwandeling van 7 km met start en aankomst in de kantine van de voetbalploeg in de Waleweg. Tijdens de wandeling zijn 3 stops met sneukels voorzien.

Na de wandeling kunnen de deelnemers genieten van macaroni met ham en kaas of hutsepot.

Deelnemen kost 12 euro. Kinderen betalen 7 euro. Om praktische redenen is het vooraf (tot 18 december) aankopen van deelnemerskaarten noodzakelijk. De kaarten zijn te koop bij het bestuur en de spelers, Frank Colmann en bij tankstation De Meyere in de Moerwege.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home