www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Dertiende jaargang - n° 663 - Week 32 : van 7 tot 13 augustus 2016

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

ZINGEN MET DE GEZINSBOND
EN DE KAMPVUURKADULLEN

ZINGEN MET DE GEZINSBOND EN DE KAMPVUURKADULLEN
Zij waren zaterdagavond met meer dan zeventig om samen te zingen in het Maeyensbos in de Oude Weg.

Dit jaar sloegen de Gezinsbond Adegem en de Kampvuurkadullen de handen in elkaar om op zaterdag 6 augustus de "Zing met ons mee" avond in het mooie Maeyensbos te organiseren.

Rond 20u verzamelden meer dan 70 mensen uit alle leeftijdsgroepen rond het kampvuur in het Maeyensbos.

Om de avond in goede muzikale banen te leiden, kon gerekend worden op Jan Wauters, dirigent van het Gemengd koor Canticorum.

Er was een brochure met 149 Nederlandstalige liedjes, waaruit tijdens het eerste deel van de openlucht zangavond kon gekozen worden.

Na de pauze met een drankje en een hapje, werden van een aantal liedjes die niet in brochure waren opgenomen, de teksten op een scherm geprojecteerd.

Ook die liedjes werden door iedereen meegezongen. Wie zaterdagavond te voet of met de fiets door de Oude Weg trok, die kon van op de straat het gezang in het Maeyensbos horen.


TRICOJOCA LIGT TEGEN DE VLAKTE

TRICOJOCA LIGT TEGEN DE VLAKTE

Net voor het bouwverlof heeft de Maldegemse gemeenteraad de aanleg van de wegen en de nutsleidingen in de nieuwe verkaveling Huysman in Adegem-Dorp goedgekeurd.

Vorige week werd begonnen met de afbraak van de gebouwen die plaats moeten maken voor de nieuwe verkaveling.

Marnix was erbij toen het fabriekje waarin Tricojoca is groot geworden, als eerste tegen de vlakte ging.


DRUKKE 18 DECEMBER

Eerder kondigden wij al aan dat het Adegems feestcomité op zondag 18 december in Den Hoogen Pad in de voormiddag een tweehandsbeurs en in de namiddag een dansnamiddag organiseert.

Jan Wauters, dirigent van het Gemengd koor Canticorum, liet ons weten dat er eveneens op 18 december om 15u00 en om 18u30 een kerstconcert is in de Sint Adrianuskerk.

Naast Canticorum werken ook het koor van de VBS De Papaver, Les violonist d'été en een begeleidingsgroep bestaande uit Stijn Wauters (piano), Thomas De Schepper (gitaar) en Jan Wauters (blokfluit) aan het kerstconcert mee.

Meer nieuws over het kerstconcert volgt er begin december.


NIEUWE FIETSPADEN KOMEN
ER PAS VOLGEND JAAR

De aanleg van nieuwe fietspaden in de Westeindestraat, was de belangrijkste infrastructuur investeringen die de gemeente Maldegem voor dit jaar voorzag.

Die werken worden volgens schepen van Openbare werken Erwin Goethals naar volgend jaar verschoven.

De nieuwe fietspaden worden volgens schepen Goethals de westelijke ontsluiting van het centrum.

Omdat die werken zo belangrijk zijn, is er dit jaar 75.000 euro extra uitgetrokken om het dossier van de werken samen met een studiebureau op punt te stellen.

Die studie zal nu uitgevoerd worden. Daardoor zal de aanleg van de nieuwe fietspaden met een jaar vertraging gebeuren.


WAAKZAAMHEID GEBODEN

De voorbije week kwamen er bij de PZ Maldegem verschillende meldingen van pogingen van diefstal met list binnen.

Een man van rond de 30 jaar, meldt zich bij vooral oudere mensen aan, met de vraag of hij even een stylo mag lenen om iets in te vullen.

Terwijl de bewoner in een andere kamer schrijfgerief zoekt, probeert de man de geldbeugel of de portefeuille van de bewoner in zijn zakken te laten verdwijnen.

De politie raadt de mensen aan om personen die met een dergelijk smoesje aanbellen niet binnen te laten, maar zelf de politie te verwittigen dat de man zich in hun straat bevindt.


VERZAKKING AAN WEG EN BERM
WOREN (EINDELIJK) AANGEPAKT

VERZAKKING AAN WEG EN BERM WOREN (EINDELIJK) AANGEPAKT
Enkele maanden terug, brachten mensen uit de Kleine Moerewege en de Oude Staatsbaan er zowel de gemeente als het Agentschap Waterwegen en Zeekanaal (AWZ) van op de hoogte, dat er een verzakking was aan de berm naast het Schipdonkkanaal en in de daarnaast gelegen weg.

De mensen kregen de verzekering dat het problemen binnen een paar weken zou opgelost zijn.

Omdat het aanvankelijk niet duidelijk was wie de herstellingswerken moest uitvoeren en betalen, lieten de herstellingswerken op zich wachten.

Wij zijn nu bijna drie maanden verder en aan de verzakking van de berm is nog niets gedaan.

Voor de verzakking in het wegdek heeft de gemeente voor een voorlopige oplossing gezorgd.

Ondertussen is uitgemaakt dat het AWZ de werken moet uitvoeren. Vanaf maandag 8 augustus worden de werken aangevat.

Tijdens de duur van de werken (vermoedelijk tot half september), zal dat gedeelte van de straat langs het schipdonkkanaal voor alle verkeer worden afgesloten.


HOGEDRUKREINIGERS ZONDER DRUK

HOGEDRUKREINIGERS ZONDER DRUK
Vrijwilligers die zaterdag de Leopardtank ging afspuiten, hebben door problemen met de hogedrukreinigers die hen door de gemeente ter beschikking werden gesteeld, hun werkzaamheden moeten staken.

De Leopardtank is eigendom van het Legermuseum maar wordt door de Gidsen ter beschikking gesteld van de gemeente Maldegem.

Aanvankelijk stond de tank aan de brug op de hoek van de Gidsenlaan en de Oude Aardenburgse Weg.

Sedert enkele jaren staat de meer dan 50 ton wegende Leopardtank op het terrein in de Brugse Steenweg.

Daar kreeg hij al bezoek van zowel vredesactivisten als van vandalen met minder goede bedoelingen.

Omdat op zijn huidige locatie een nieuw gebouw komt, moet de tank binnenkort opnieuw verhuizen.

Voor de Leopardtank terug naar de Gidsenlaan (achter het monument) verhuist, wilden vrijwilligers de tank die sedert hij in Maldegem is toegekomen nog nooit een onderhoudsbeurt gekregen heeft, eerst grondig afspuiten.

Als hij op zijn nieuwe locatie staat, willen de vrijwilligers de tank een volledige onderhoudsbeurt geven.

Zij kregen al de verzekering dat zij van het leger de stukken zullen krijgen die aan de tank moeten vervangen worden. Zaterdagvoormiddag stond de hogedrukreiniger en het waterreservoir met 1000 L water, die door de gemeente ter beschikking werd gesteld, klaar naast de Leopardtank.

Er was een probleem. Toen de mensen wilden beginnen met het afspuiten van de tank weigerde de hogedrukreiniger dienst. De technische dienst van de gemeente stelde een tweede hogedrukreiniger ter beschikking maar die was te licht om de kladden mos op de tank los te spuiten.

Er werd door de gemeente een derde zware hogedrukreiniger aangevoerd.

Nadat nog extra stroomkabels waren aangevoerd bleek dat het niveauverschil tussen de hogedrukreiniger en het waterreservoir te klein was om voldoende druk op het water te krijgen.

De drie vrijwilligers konden niets anders doen dan hun werkzaamheden naar een latere datum te verschuiven en hopen dat er dan wel degelijk materiaal voor handen is.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home