www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Dertiende jaargang - n° 659 - Week 28 : van 10 tot 16 juli 2016

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

ADEGEM KERMIS STARTTE
ONDER EEN STRALENDE ZON

ADEGEM KERMIS STARTTE ONDER EEN STRALENDE ZON
Ook dit jaar genoten de kinderen van het optreden van Poppenkast Pedrolino. Tijdens de pauze trokken zij wel naar buiten om in de zon van hun gratis drankje te genieten.

De zon scheen alle bomen hoog toen het Adegemse feestcomité vrijdagnamiddag de kermisvlag hees. Bijna 200 kinderen kwamen op de namiddag met de Poppenkast Pedrolino af.

Ook dit jaar had Pedrolino een fantastisch verhaal voor de kinderen. Tijdens de pauze trokken de kinderen naar buiten om in de zon van hun drankje te genieten.

ADEGEM KERMIS STARTTE ONDER EEN STRALENDE ZON
Alle plaatsen in Adegem-Dorp waren zaterdag ingenomen voor de rommel-antiekmarkt. We hoorden zaterdag geen standhouders klagen.

Het voorspelde mooie weer had meer standhouders naar de rommel- en antiekmarkt in Adegem gelokt dan er ingeschreven waren.

Met een beetje kunst- en vliegwerk kon het feestcomité ervoor zorgen dat de meeste van de mensen die niet ingeschreven waren toch een nog een plaatsje kregen in Adegem-Dorp of in een gedeelte van de Schoolstraat.

Vooral zaterdagvoormiddag was het meer dan behoorlijk druk in Adegem-Dorp. Volgens de mensen die hu koopwaar hadden uitgestald was het dit jaar een geslaagde markt. Er waren veel kopers onder de bezoekers.


HEULENDONK
ROND DE FEESTTAFEL

HEULENDONK ROND DE FEESTTAFEL

Vorige week zaterdag sloot Heulendonk zijn 10de wijkfeest af rond de feesttafel.

Voor iedere deelnemer aan het feest was er een attentie. Voor de gelegenheid waren het de mensen die van dienst waren die als eerste mochten aanschuiven voor de BBQ.


MISDAADCIJFERS
DALEN

Volgens de statistieken is Maldegem een van de politiezones waar het aantal geregistreerde misdaden daalt.

In 2011 waren er nog 1400 geregistreerde misdaden, in 2014 was dat aantal gedaald tot 1286 en vorig jaar daalde het aantal verder tot 1122.


DAKTERRAS GEMEENTEHUIS
TIJDELIJK BUITEN GEBRUIK

DAKTERRAS GEMEENTEHUIS TIJDELIJK BUITEN GEBRUIK
Omdat om nog onbekende redenen tegels op het dakterras van het gemeentehuis barstten werd beslist om het terras tijdelijk niet meer te gebruiken.

Toen in 2012 het gerenoveerde en uitgebreide gemeentehuis feestelijk in gebruik werd genomen was het nieuwe dakterras boven op de nieuwbouw een van de paradepaardjes van de vernieuwing.

Het dakterras zou gebruikt worden voor kleine optredens en recepties, maar ook voor het nemen van foto's bij jubilea was het een ideale locatie.

Kort na de officiële opening van het gemeentehuis brak tijdens een receptie een eerste tegel op het dakterras. Die breuk werd toen toegeschreven aan iemand van de aanwezigen die een salto maakte, maar later kwamen er ook zonder aanleiding barsten in andere tegels op het dakterras.

Tussen de tegels en de grondlaag is er een ruimte van een 8-tal centimeter. Langs die tussenruimte loopt bij regenval het water dat op het dakterras terechtkomt af naar de Ede, naast het gemeentehuis.

Aanvankelijk werden de gebarsten tegels vervangen door tegels die de aannemer die het dakterras had aangelegd ter beschikking stelde. Er werden ook tegels verplaatst naar plaatsen op het terras waar geen mensen komen.

OPLOSSING
Om te voorkomen dat mensen zich kwetsen als zij over een gebarsten tegel struikelen, besliste de gemeente om het dakterras voorlopig te sluiten.

Samen met de leverancier van de tegels, de aannemer en de ontwerper zoekt de gemeente naar een duurzame oplossing voor het probleem. Tussen de tegels en de grondlaag stabilisé leggen is onmogelijk: het gebouw zou het extra gewicht van de stabilisé niet kunnen dragen.

Gevreesd wordt dat de huidige tegels door een ander soort tegels moeten vervangen worden. Wie er voor de kosten van die vervanging moet opdraaien zal de volgende vraag worden...


NIEUWE VERKAVELING IN
ADEGEM DORP GOEDGEKEURD

NIEUWE VERKAVELING IN ADEGEM DORP GOEDGEKEURD
Zo ziet het grondplan van de Verkaveling Huysman er uit. De loten 1 tot en met 8 liggen in Adegem Dorp.

Tijdens de gemeenteraadszitting van donderdag 23 juni heeft de Maldegemse gemeenteraad het wegtracé voor de nieuwe verkaveling Huysman in Adegem Dorp goedgekeurd.

Tijdens de onderhandelingen over de plannen van de verkaveling heeft de gemeente de bouwpromotor er op gewezen dat zijn plan moest passen in de visie van het Masterplan voor Adegem.

Er komt een straat in het midden van de verkaveling. In Adegem Dorp komen er tweemaal 4 rijwoningen. De andere 21 woningen komen langs de weg die in de verkaveling wordt aangelegd. Langs die weg en op het pleintje in de verkaveling zijn er 9 extra parkeerplaatsen.

Aan de ene kant paalt de verkaveling aan de Beeke. Naast de Beeke komt er een groene zone met een fietspad, dat later kan verbonden worden met Den Hoogen Pad en de Lekvijverswegel.

Door de aanleg van de groene zone kunnen bijna alle bestaande prachtige bomen behouden worden.

SLOPEN
Alvorens de weg en de nutsvoorzieningen van de nieuwe verkaveling kunnen aangelegd worden moeten er verschillende gebouwen worden gesloopt.

NIEUWE VERKAVELING IN ADEGEM DORP GOEDGEKEURD
Het "fabriekske" dat er na ongeveer 10 jaar leegstand net als de woning van ere-Burgemeester Albert De Kesel vervallen bij staat verdwijnt ook onder de sloophamer.

Vanaf de woning waar vroeger de familie Boels woonde tot en met de woning van wijlen ere-Burgemeester De Kesel verdwijnen alle gebouwen. Ook de vroegere Tricojoca-fabriek wordt gesloopt.

Die fabriek was in het begin van de vorige eeuw -ten tijde van August de Kesel- een melkerij, en voordat Tricojoca er gevestigd werd werd het gebouw ook nog een aantal jaren gebruikt als kousenfabriek. Achter de fabriek was er ook nog een aantal jaren een wasserij.

Al die gebouwen moeten eerst verdwijnen voordat er met de aanleg van de verkaveling kan begonnen worden.


ADEGEM KRIJGT NOG
TWEE AED-TOESTELLEN

ADEGEM KRIJGT NOG 2 AED-TOESTELLEN

Vorige week maandag werd aan de zaal Kanunnik Andries in Middelburg het AED-toestel geplaatst dat door het Rode Kruis aan de gemeente Maldegem werd geschonken.

Dat toestel werd door het RK aangekocht met de opbrengst van de RK stickers.

Tijdens haar toelichting bij het nieuwe toestel kondigde Jeanine Lips, voorzitter van het RK Maldegem, aan dat door een anonieme schenker een bedrag ter beschikking werd gesteld om nog een AED-toestel aan te kopen.

Dat toestel zal geplaatst worden aan de GBS op de Kruipuit.

Er wordt nog een volgend AED-toestel in het vooruitzicht gesteld; dat zou volgens mevr. Lips aan de gemeentelijke lokalen op de Zandakkers komen.


KAMPVUUR, GEZANG EN BURENBIB
OP 15de BUURTFEEST

KAMPVUUR, GEZANG EN BURENBIB OP 15DE BUURTFEEST
Vorige week zaterdag organiseerden de Ringbaan, Zandakkers en Blekkersgat hun 15de buurtfeest.

In het kader van "Vlaanderen Feest" organiseert het buurtcomité van de Ringbaan, Zandakkers en Blekkersgat al 15 jaar zijn buurtfeest. Dat feest heeft ondertussen zijn vaste plaats op de activiteitenkalender van de buurt gekregen.

De inwoners van de drie straten werden in de lokalen op de Zandakkers 16 verwacht om er samen te tafelen. Tot tevredenheid van Kathelijne Vermeulen, woordvoerster van het buurtcomité, waren er dit jaar ook enkele nieuwe gezichten op het feest te zien.

Mevr. Vermeulen stelde Machteld Van Kerschaever en Rika Casier voor als nieuwe leden van het buurtcomité.

Nadat de innerlijke mens versterkt was werd de Burenbib, die vorig jaar was aangekondigd, voorgesteld.

De Burenbib is een kast die prachtig werd opgesmukt door de afdeling hout en die een plaats krijgt op de hoek van de Zandakkers en de Ringbaan.

In de Burenbib kunnen mensen (groot en klein) boeken deponeren. Andere mensen kunnen er de boeken uithalen om ze te lezen. Zij kunnen het boek als ze het gelezen hebben naar keuze terugbrengen naar de Burenbib of het behouden.

Voor het tweede deel van het buurteest verplaatste het gezelschap zich naar het amfitheater op de speelweide, om er rond het kampvuur samen met Jan Wauters te zingen.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home