www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Dertiende jaargang - n° 658 - Week 27 : van 3 tot 9 juli 2016

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

EENRICHTINGSVERKEER
IN DE ZANDAKKERS

Voor de veiligheid van de kinderen die tijdens juli en augustus deelnemen aan de speelpleinwerking op de Zandakkers, is er tijdens die maanden eenrichtingsverkeer in die straat.

Enkel van op het kruispunt van de Zandakkers, de Ringbaan en de Kallestraat mogen voertuigen de Zandakkers inrijden.

De voorbije jaren waren het vooral ouders die hun kinderen met de auto naar het speelplein brachten en afhaalden en bewoners van de Zandakkers zelf die vergaten dat er eenrichtingverkeer in de straat was...


RUIME BELANGSTELLING VOOR
DE GROENE OASE VAN ANNEMIE EN RONNY

RUIME BELANGSTELLING VOOR DE GROENE OASE VAN ANNEMIE EN RONNY
Ook dit jaar hadden Annemie en Ronny ter gelegenheid van het opentuinweekend voor prachtige kleurschakeringen in hun thematuintjes gezorgd.

Voor de derde maal namen Annemie Van den Abeele en haar echtgenoot Ronny Van Hecke, in de Oude Staatsbaan 139 G, deel aan het opentuinweekend dat door de Landelijke Gilde werd georganiseerd.

De weken die aan het opentuin-weekend vooraf gingen, heeft het regelmatig veel geregend. Volgens Annemie was dat voor de tuinen in de Oude Staatsbaan geen probleem: die tuinen liggen in de zandgrond en kunnen dagelijks een portie regen verdragen.

Het was wel jammer dat het zowel op zaterdag als zondag van het opentuinweekend het niet altijd droog bleef.

Ondanks het wankele weer kwam er veel volk naar de Groene Oase van Annemie en Ronny.

RUIME BELANGSTELLING VOOR DE GROENE OASE VAN ANNEMIE EN RONNY In de feesttent achter de tuintjes kon het publiek
de kunstwerken van 16 hobbyisten bewonderen.

Annemie heeft niet alleen Groene vingers: met verhardend materiaal maakt zij ook prachtige beelden.

Samen met nog vijftien andere hobbyisten, stelde zij een aantal van haar kunstwerken tentoon in de tent, waar de bezoekers na hun wandeling door de tuinen konden genieten van een drankje.


EXTRA PLATEN HOUDEN
DE WOLHANDKRABBEN NIET TEGEN

EXTRA PLATEN HOUDEN DE WOLHANDKRABBEN NIET TEGEN
De extra platen langs de berm van het Schipdonkkanaal volstaan niet om de chinese wolhandkrabben te verhinderen om naar de Oude Staatsbaan en de Kleine Moerwege op te rukken.

Het heeft de Chinese Wolhandkrabben maar een paar dagen gekost om er achter te komen dat zij voorbij de platen met een gladde zijde moesten kruipen om op de openbare weg te geraken.

Adegem is niet de enige streek in Vlaanderen die met deze harige krabben geconfronteerd wordt.

Vlaams Volksvertegenwoordiger en schepen van Maldegem Valerie Taeldeman, heeft over de problemen met de wolhandkrabben een vraag gesteld aan minister van milieu Joke Schauvliege.

Uit het antwoord van de minister werd duidelijk, dat het onmogelijk is om de chinese wolhandkrabben volledig uit te roeien.

Het Agentschap Water en Zeekanalen en het Agentschap Natuur en Bossen kunnen, als de wolhandkrabben zich in het najaar terugtrekken om zich voort te planten, wel acties ondernemen om te voorkomen dat de krabbenpopulatie nog verder uitbreidt.

De minister vroeg ook aan de gemeenten die met het krabbenprobleem geconfronteerd worden, samen te werken met de beide agentschappen.

De mensen die zelf naar een van beide agentschappen gebeld hebben hebben weinig vertrouwen in die samenwerking, en zeker na de antwoorden die zij van die agentschappen te horen kregen.


UURREGELING GEMEENTELIJKE
DIENSTEN TIJDENS DE VAKANTIEMAANDEN

De gemeentelijke diensten en het Sociaal Huis zijn gesloten op maandag 11 juli, donderdag 21 juli en 15 augustus.

De dienst burgerzaken/bevolking blijft in juli en augustus op donderdagavond wel open tussen 16 uur en 18 uur 30.

Op 3 september zijn de dienst burgerzaken/bevolking en het onthaal de eerste maal op zaterdagvoormiddag open.

Het loket van Den Hoogen Pad is gesloten van 15 juli tot 15 augustus. In die periode kunnen er wel tickets besteld worden via www.maldegem.be/webshop.

Het recyclagepark is enkel op donderdag 21 juli gesloten.

Het gemeentelijk archief is gesloten van 18 tot 23 juli, van 15 tot 20 augustus en van 19 tot 24 september.

Na de onderhouds- en renovatiewerken opent het Sint Annazwembad zijn deuren vanaf 17 juli.

Informatie over de zitdagen van de externe diensten in het Sociaal Huis tijdens de vakantiemaanden, kan opgevraagd worden via het nummer 0800-96.524 en is terug te vinden op www.ocmwmaldegem.be.


ADEGEM HIJST
DE KERMISVLAG

Van vrijdag 8 tot en met dinsdag 12 juli wappert boven Adegem de kermisvlag.

Met een voorstelling van de poppenkast Perolino in Den Hoogen Pad wordt de kermis op vrijdagnamiddag geopend.

Op zaterdag wordt Adegem-Dorp tussen 6 en 18 uur verkeervrij gehouden voor de rommel - antiekmarkt.

Zondag zijn er op de terreinen aan Den Hoogen Pad de Highland Games.

Maandagnamiddag is er in den Hoogen Pad de seniorennamiddag met Roland De Ridder.

Kaarten (5 euro) voor deze namiddag zijn te bekomen bij Daniel de Metsenaere 04846-12.84.13.

Dinsdagavond is Adegem - Dorp verkeersvrij voor de 33ste avondmarkt.

Voor het volledige programma van Adegem kermis verwijzen wij naar de site van het Adegems feestcomité.


FEEST IN DE
DOKTER HERREBAUTLAAN

FEEST IN DE DOKTER HERREBAUTLAAN

Ook dit jaar was de belangstelling groot voor het straatfeest van de Dokter Herrebautlaan. Enkel diegenen die al op reis waren ontbraken op de jaarlijkse afspraak in de tuin van Marnix en Paula.

Dit jaar moest er voor het straatfeest niet betaald worden: er waren zoveel gezinnen in de Dokter Herrebautlaan die iets (een geboorte, jaren huwelijksgeluk of een nieuwkomer) samen met hun buren wilden vieren dat het dit jaar een gratis straatfeest werd.


DE PAPAVER NAM AFSCHEID VAN
HET SCHOOLJAAR EN DIRECTEUR DE KEZEL

DE PAPAVER NAM AFSCHEID VAN HET SCHOOLJAAR EN DIRECTEUR DE KEZEL
Complimentjes schrijven voor andere leerlingen en leerkrachten was een van de opdrachten die de leerlingen de laatste dagen van het schooljaar kregen.

Ook voor de leerlingen en leerkrachten van de VBS De Papaver zit het schooljaar 2015 - 2016 er op. Eens de proefwerken zijn afgenomen, en de rapporten geschreven zijn, staat er voor de laatste schooldagen vooral ontspanning op het programma.

Voor dinsdag 28 juni stond er een spel op het programma waaraan alle klassen van De Papaver zouden deelnemen. Voor dat spel zou er uitgeweken worden naar de Kampel. Het thema van het spel was immers "klimmen".

Omdat de weiden daar echter te drassig lagen door de regen van de afgelopen weken, werd van die uitstap afgezien en werden de spelen op de speelplaats georganiseerd.

Er wachtten de leerlingen acht opdrachten, allemaal in het teken van de dieren van de Roos. Voor iedere opdracht kregen de klassen een aantal minuten. Op het einde van het spel had iedere klas alle opdrachten uitgevoerd.

AFSCHEID

DE PAPAVER NAM AFSCHEID VAN HET SCHOOLJAAR EN DIRECTEUR DE KEZEL Na twee jaar waarnemend directeur in De Papaver te zijn geweest, heeft Geert De Kezel beslist dat hij terugkeert naar de Meidoorn om er vanaf september opnieuw voor de klas te staan.

Geert De Kezel studeerde af in 1984, en na een aantal interims en stages begon hij in 1988 in het Sint Lievenscollege.

Via schaalvergroting maakte de heer De Kezel tot augustus 2014 deel uit van het onderwijzend team van de Meidoorn.

In september 2014 werd hij waarnemend directeur van de VBS De Papaver aangesteld.

"Ik was klaar voor een nieuwe uitdaging. Ik ondervond al snel dat ik als leerkracht niet wist welke taken er allemaal op een directeur van een VBS afkomen. Je wordt zelfs in je vrije tijd het aanspreekpunt voor alle grote en kleine problemen van de school.

Je moet de eerste jaren naar vormingsvergaderingen, terwijl er stapels werk op je wachten in je eigen school. Met de leerlingen zelf heb je, behalve als ze iets mispeuterd hebben, nog nauwelijks contact.

Ik heb mijn job de afgelopen twee schooljaren met hart en ziel gedaan, maar ik wil terug voor de klas staan" vertelde Geert De Kezel een paar dagen voor hij afscheid nam van De Papaver.

Hij geeft met een gerust gevoel de fakkel door.


OOK IN ONZE GEMEENTE
SLOEG HET E K VOETBAL AAN

OOK IN ONZE GEMEENETE SLOEG HET E K VOETBAL AAN
Vrijdagavond werd er op de markt in Maldegem gevierd toen België scoorde tegen Wales.

OOK IN ONZE GEMEENETE SLOEG HET E K VOETBAL AAN
Het feestcomité van Heulendonk had zijn programma van vrijdagavond aangepast om de voetballiefhebbers de kans te geven om de wedstrijd tussen België en Wales op een groot scherm te kunnen volgen. Het werd muisstil in de feesttent doen de Welshmen gelijkstelden.


CHRISTEL PAUWELS
WORDT TERUG LEERKRACHT

CHRISTEL PAUWELS WORDT TERUG LEERKRACHT
Om meer tijd te hebben voor haar kinderen, zal Christel Pauwels vanaf september terug voor de klas staan in plaats van te beginnen aan haar tiende jaar als directrice van de benedenbouw van de Zusters Maricolen.

Minder dan een jaar nadat zij was afgestudeerd, kon Christel Pauwels aan de slag als lerares van het vijfde leerjaar van de Zusters Maricolen.

Toen zij tien jaar les had gegeven, kwam de plaats van directeur van de benedenbouw van de Zusters Maricolen vrij en mevr. Pauwels was een van de kandidaten voor deze post.

"Na de sollicitatiegesprekken werd ik als de nieuwe directrice aangesteld. Ik had het voordeel dat ik uit het eigen huis kwam. Ik kon snel een goede band met de leerkrachten en de ouders van de leerlingen opbouwen.

Ik ervoer al vlug dat er bij de het werk van een directrice veel meer komt kijken dan wij als leerkrachten dachten. Je wordt plots het aanspreekpunt voor alle grote en kleine problemen van de school.

Het is ook geen job met vaste uren. Op ieder moment van de dag, ook tijdens het weekend, kan je worden aangesproken over die kleine en grote problemen.

Na de gewone leiding van de school heb ik de afgelopen jaren ook de dossiers van de verbouwingswerken aan de wijkscholen van het Vossenhol en Strobrugge opgevolgd. Ik deed mijn werk graag en keek op geen uur.

Het was maanden terug een opmerking van mijn kinderen die bij mij een belletje deed rinkelen, en mij deed beseffen dat mijn kinderen ook recht hebben op voldoende aandacht van hun moeder, en ik mijn prioriteiten moest leggen.

Daarbij kwam nog dat ik het rechtstreeks contact met de leerlingen steeds meer begon te missen.

Toen heb ik, ook al deed ik mijn job graag, de knoop doorgehakt en het schoolbestuur van mijn beslissing op de hoogte gebracht" vertelde Mevr. Pauwels.

Nu ze de beslissing heeft genomen, kijkt zij uit naar het begin van het volgend schooljaar.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home