www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Dertiende jaargang - n° 654 - Week 23 : van 5 tot 11 juni 2016

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

CAFE 't KRUISKEN IN DE
BAN VAN DE RODE DUIVELS

CAFE 't KRUISKEN IN DE BAN VAN DE RODE DUIVELS
Café 't Kruisken zit zowel van binnen als van buiten onder de nationale driekleur. Voor de voetballiefhebbers breekt er een hemelse periode aan. Van 11 juni tot en met 10 juli, is er dankzij het E K voetbal in Frankrijk, iedere dag voetbal op TV.

Omdat veel voetballiefhebbers veel liever in groep dan alleen naar een wedstrijd kijken, zijn er verschillende verenigingen en café's die een aantal wedstrijden van het EK op een groot scherm uitzenden.

Café 't Kruisken bij Koen en Christiane, is daar een van koplopers van.

"Voor speciale gelegenheden pakken wij graag uit met iets speciaals.

Tijdens de jaarwisseling lieten wij onze klanten raden naar het aantal lampjes die er in onze kerstbomen buiten hingen.

In 2014 staken wij ons café van binnen en buiten in de Belgische driekleur.

Iedere klant die een wedstrijd kwam volgen kon gratis een formulier invullen.

De klanten moesten raden hoeveel vlaggen er in en buiten het café hingen. Aan die wedstrijd waren enkele prachtige prijzen verbonden.

Voor het Ek voetbal in Frankrijk hebben wij niet alleen onze voorraad vlaggen en wimpels van voor twee jaar bovengehaald, wij hebben onze voorraad nog uitgebreid!

Nu hangen er binnen en buiten het café meer dan 2.600 vlaggen en wimpels, zelfs de bloemen in onze bloembakken vormen ook de nationale driekleur" vertelde Koen.

Dankzij de actie van twee jaar terug, en de voetbalwedstrijden van de Jupiler League die regelmatig in 't Kruisken worden uitgezonden, is Café 't Kruisken bij de brouwerij opgeklommen tot het nummer 1 van de Jupiler league café 's.

CAFE 't KRUISKEN IN DE BAN VAN DE RODE DUIVELS Tijdens de E K, kan café 't Kruisken onder de mensen die daar wedstrijden volgen, meer dan 25 verschillende soorten gadgets uitdelen.

"Door die eerste plaats staan wij ook op de eerste rij, als de brouwerij, zoals nu bij het EK voetbal, gadgets ter beschikking stelt om uit te delen.

Samen met de gadgets die wij nog zelf hebben aangekocht kunnen wij de komende maand meer dan 25 verschillende soorten gadgets aan onze klanten uitdelen.

Met de meer dan 2600 vlagen en wimpels die wij als versiering hebben uitgehangen, willen wij niet alleen onze eerste plaats behouden maar die ook nog verstevigen" deed Koen zijn verhaal verder.

PROGRAMMA
In 't Kruisken worden niet alleen alle wedstrijden van de Rode Duivels uitgezonden, er worden ook veel andere wedstrijden uitgezonden. Er is iedere dag voetbal te zien.

Voor speciale wedstrijden heeft Koen ook nog enkele verrassingen voor zijn klanten achter de hand.

Omdat er net als tijdens het WK in Brazilië ook nu veel voetballiefhebbers in 't Kruisken verwacht worden, zal er niet alleen in het café een groot scherm opgesteld staan.

Ook in de boltent zal er een groot scherm staan. En als de weersomstandigheden het toelaten zal er ook op het terras een groot scherm geplaatst worden.

TOMBOLA
Dit jaar is er geen wedstrijd verbonden aan de versiering van het café, maar dat betekent niet dat er tijdens het E K geen prijzen te winnen zijn.

Iedereen die in 't Kruisken een wedstrijd komt volgen, krijgt een lot. Op 11 juli worden de winnende nummers van deze tombola uitgetrokken.

Er zijn aan deze tombola enkele waardevolle prijzen verbonden.


E K VOETBAL
IN DEN HOOGEN PAD

KVK Adegem projecteert (voorlopig) twee wedstrijden van de Rode Duivels op het EK in Frankrijk, op een groot scherm in den Hoogen Pad.

Telkens verbinden zij aan die organisatie een After work Party.

Op maandag 13 juni wordt om 21 uur de wedstrijd tussen België en Italië uitgezonden. De After Work Party begint om 18 uur.

Op woensdag 22 juni is om 21 uur de wedstrijd België - Zweden te volgen. De After Work Party begint om 18 uur.


WIE OPENT EEN POP-UP TWEEDEHANDSZAAK OF EEN POP-UP CREMERIE?

Vorig jaar verhuurde het Maldegems gemeentebestuur het Oud Schepenhuis voor enkele maanden om er een pop-up restaurant te laten uitbaten.

Omdat er nu ook mensen zijn die belangstelling hebben om in datzelfde gebouw een pop-up zaak te runnen, heeft het Maldegems gemeentebestuur de voorwaarden vastgelegd om het oud Schepenhuis voor een aantal maanden te kunnen huren. De voorwaarden zijn terug te vinden op www.maldegem.be/concessies.

De concessie vervalt ten laatste op 31 12 2016. De concessie kan vroeger worden afgebroken als er een koper voor het Oud Schepenhuis (samen met het Oud Stadhuis) komt opdagen.

Het schepencollege had een minimum huur van 300 euro per maand voorgesteld. Volgens Wim Swyngedouw (Open VLD), is dat een lage huurprijs als die vergeleken wordt met de huur die andere handelaars in het centrum moeten betalen. De heer Swyngedouw vond dat een oneerlijke concurrentie tegenover de bestaande handelaars. Burgemeester Marleen Van den Bussche wees er het Open VLD raadslid op dat dit slechts een voorgestelde minimum huurprijs gaat.

Wie zich kandidaat stelt moet bij zijn kandidaatstelling niet alleen een omschrijving geven van de zaak die ze in het Oud Schepenhuis willen uitbaten. Ook de huurprijs die ze voor het pand willen betalen (met een minimum van 300 euro) moet vermeld worden.

Volgens schepen van lokale economie Marten De Jaeger (CD&V) werd de komst van een pop-up tweedehandszaak in het Oud Schepenhuis in de handelsraad besproken. Daar vonden de handelaars van het centrum het geen concurrentie voor hun handelszaken.

Raadslid Ann Van den Abeele stelde (CD&V) voor om, nu er in het centrum van Maldegem geen ijskar meer te zien is, ook het boldershuisje in het park Wallyn open te stellen om er gedurende enkele maanden een pop-up cremerie in uit te baten. Dat voorstel werd door alle raadsleden gunstig onthaald. Volgens burgemeester Van den Bussche is een grondige kuisbeurt voldoende om aan de slag te gaan.

Er zullen voor de cremerie wel enkele beperkingen zijn: er zal enkel schepijs mogen verkocht worden en alleen drank in blik mag te koop worden aangeboden. De cremerie zal maar mogen open zijn tussen 14 en 21 uur. Ook de voorwaarden voor die concessie zijn terug te vinden op www.maldegem.be/consessies.

Mensen die belangstelling hebben voor een van deze concessies kunnen hun kandidatuur richten aan het schepencollege.


AANLEG TUNNEL ONDER N49
LOOPT VERTRAGING OP

Volgens de site van het Agentschap Wegen en verkeer (AWV), zou op 22 februari in Balgerhoeke begonnen worden met de bouw van het noordelijk deel van de tunnel onder de Expresweg. De werken zouden net voor het bouwverlof moeten afgerond worden. Na het bouwverlof zou dan het 2de deel (noordelijk deel) van de tunnel worden aangelegd.

Tijdens de werken wordt er ook een nieuw wegdek over de brug aan Celieplas aangelegd. Door die werken is het kruispunt van de Expresweg met de Sint Laureinsesteenweg voor het verkeer afgesloten.

Dat en het afsluiten voor het gemotoriseerd verkeer van de afslag richting Adegem op de Expresweg, heeft voor gevolg dat automobilisten die van Sint Laureins naar Adegem of Maldegem (en omgekeerd) moeten, een grote omweg moeten maken.

VERTRAGING
Omdat de aannemer voor de aanleg van de tunnel een ander procedé wou gebruiken dan met het AWV was overeengekomen, vroeg het AWV eerst de berekeningen van het nieuwe procedé. Omdat die berekeningen niet onmiddellijk konden voorgelegd worden, mocht er niet begonnen worden met de aanleg van de tunnel.

Volgens de woordvoerder van het AWV heeft de aannemer de eerste reeks van de berekening nog altijd niet voorgelegd. Bijgevolg wordt er ook nog geen toestemming gegeven om met de werken te starten. Toch blijft men er bij het AWV er dat de vooropgestelde einddatum van de werken (voorjaar 2017) behouden blijft.

Volgens het AWV zal de aannemer zijn werkschema moeten aanpassen. Daarbij wordt dan gedacht aan langere shiften en werken tijdens het verlof en op zaterdag.


CENTRUMBRADERIE
MET EEN FRANS TINTJE

CENTRUMBRADERIE MET EEN FRANS TINTJE
Nadat het VHMC vorig jaar een Schots strikje rond de centrumbraderie bond, heeft ze, nu het EK voetbal in Frankrijk wordt georganiseerd, de centrumbraderie die doorgaat vanaf zaterdag 18 juni, een Frans tintje aangemeten.

De voetballiefhebbers worden op zaterdag 18 juni al verwend: zij kunnen op de markt gratis de voetbalwedstrijd België - Ierland volgen. De opwarming begint om 14 uur.

De VHMC trakteert iedere bezoeker op een Ricard. De kooplustigen kunnen zaterdag al van de braderieprijzen genieten. Zaterdagavond is Bal Populaire op de Markt en zondag laat Retro fun "Les Gendarmes de Saint Tropez" op de centrumbraderie los.

Aan de terrasjes van de café's van het centrum zal accordeonmuziek weerklinken. Het Vredesplein wordt voor een dag Maldegems Montmartre. Kunstenaars kunnen zich inschrijven bij Optiek Coens. Op de markt kan er petanque gespeeld worden en staat er een Kickerterrein met levende spelers opgesteld. De VHMC zoeken nog ploegen die aan een tornooi willen deelnemen.

Ook de enige echte kickertafel van de Rode Duivels staat op de braderie. Wie daar een partij kan winnen verdient een McDonalds hamburger.

In Het Sint Annapark pakt de Aardenburgse hondenschool uit met enkele spectaculaire attracties.

In de Noordstraat worden de motorliefhebbers en de verkopers van tweedehandsartikelen verwacht.

Vooraf inschrijven bij Hans Dobbelaere is verplicht. Iedere deelnemer mag maximaal 5 artikelen verkopen.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home