www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Dertiende jaargang - n° 646 - Week 15 : van 10 tot 16 april 2016

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

VERWARRING ROND WERKEN IN MALECOTE

VERWARRING ROND WERKEN IN MALECOTE
In Malecote zijn de werken aan de riolering in hun eindfase. Als de weersomstandigheden gunstig blijven is de aanleg van de drukriolering in het tweede deel van Malecote voor over een paar weken.

In het kader van het Strategisch Plan Afvalwater Maldegem (SPAM) worden momenteel in Malecote werken uitgevoerd.

In het eerste deel van de straat is een dubbel rioleringsnet aangelegd. In het tweede gedeelte richting Oosteindeke, komt er een drukriolering.

Het eerste deel van het werk is achter de rug. Momenteel wordt er werk gemaakt aan de aanleg van de drukriolering.

Over de uitvoering van de werken zijn de inwoners van Malecote tevreden.

De mensen op de werf doen wat ze kunnen om de hinder door de werken zo beperkt mogelijk te houden. Minder gelukkig zijn ze met de informatie die ze van Aquafin over de werken krijgen.

Mensen die zich ingeschreven hebben op de nieuwsbrief Aquafin van de werken, hebben over de werken nog geen extra informatie ontvangen.

Ook op de website van Aquafin is er over de werken in het tweede deel van Malecote geen informatie te vinden. Een paar weken terug kregen inwoners te horen, dat de aansluiting van hun leiding van afvalwater op de nieuwe drukriolering nog enkele maanden op zich zou laten wachten.

In de loop van de voorbije week kregen zij een brief van Aquafin, dat zij alles in orde moesten maken om de aansluiting van hun leiding.

Zij moeten ook het attest kunnen voorleggen dat de koppeling gekeurd is. De inwoners weten even niet waar ze het hebben. Naast die onduidelijkheid, hebben zij in Malecote ook nog problemen met hun leidingwater.

Ook aan die leiding werden werken uitgevoerd. Zij hadden pas vorige week bericht gekregen dat hun leiding water opnieuw drinkbaar was.

Een paar dagen later kregen ze opnieuw een brief van de Watergroep met de melding dat zij hun leidingwater tot nader order opnieuw moeten koken voor zij het voor consumptie kunnen gebruiken.


KOMT VERBINDINGSWEG ER VROEGER
DAN NIEUW INDUSTRIETERREIN ?

De beslissing om een nieuw industrieterrein aan te leggen tussen de Lekvijverswegel en het Vliegplein werd nog genomen in de vorige bestuursperiode.

Toen waren er al klachten van de oppositie, dat er in dat dossier dat door Veneco wordt beheerd, geen schot komt. Er moet nog altijd onderhandeld worden over de onteigening van de gronden.

Op dat nieuw industrieterrein komt een straat die loopt van de Ringbaan tot aan de N9.

Die straat moet aangelegd worden door Veneco. De aansluiting van die straat met de N9 wordt gefinancierd door het Vlaams Gewest.

Op een vraag Van Vlaams parlementslid Valerie Taeldeman (CD&V) over de financiering van die aansluiting, liet ministers Ben Weyts (N-VA)weten dat er door het Vlaams Gewest volgend jaar geld wordt vrijgemaakt voor die aansluiting.

Het staat nu al vast, dat er de eerstvolgend jaar nog geen sprake kan zijn van een nieuw industrieterrein. Dat laat nog zeker nog enkele jaren op zich wachten.


AANSLAGBILJET ECONOMISCHE
BEDRIJVIGHEID ZORGT VOOR VERWARRING

Naast spanning in de gemeenteraad, heeft de belasting op de economische bedrijvigheid, nu ook voor verwarring gezorgd bij de personen en bedrijven die hun aanslagbiljet aanslagjaar 2015 hebben ontvangen.

Zowel de bespreking over de invoering van de belasting op de economische bedrijvigheid, als de behandeling van de wijziging van dat belastingreglement, zorgde destijds voor vuurwerk in de gemeenteraad.

Oppositielid Bart Van Hulle (Open VLD), diende tegen de invoering van deze belasting een klacht in bij de Raad van State. Er is in die zaak nog altijd geen uitspraak.

De natuurlijke en rechtspersonen die op het Maldegems grondgebied een economische bedrijvigheid uitoefenen, hebben vorige maand hun voorstel van aanslag voor 2015 ontvangen.

Verschillende mensen en bedrijven keken raar op, toen zij vaststelden dat niet alle gegevens over hun bedrijf die door de gemeente op het aanslagbiljet waren ingevuld, strookten met de werkelijkheid.

Een controle door de financiële dienst legde een fout bloot, die in het computerprogramma van de belasting was geslopen. Samen met het bedrijf dat het computerprogramma schreef, wordt naar een oplossing gezocht om het probleem uit de wereld te helpen. Ondertussen hebben ook al verschillende mensen met hun formulier contact opgenomen met de financiële dienst van de gemeente.

De gegevens werden aangepast, en de mensen kregen de verzekering dat ondanks de fouten op het aanslagbiljet, de belasting op de economische bedrijvigheid toch correct zal berekend worden. De gemeente beschikt immers over de juiste gegevens.

In een reactie heeft Bart Van Hulle iedereen die een aanslagbiljet gekregen heeft, aangeraden om hun formulier goed te lezen, en voor ze het terugsturen alle foute gegevens te verbeteren.

Hij raadt hen ook aan om later op het jaar, als zij hun uitnodiging tot het betalen van de belastingen krijgen, na te zien of er bij de berekening van de belasting wel rekening gehouden is met de juiste gegevens van hun bedrijf.


ADEGEMS VOLKSTHEATER TIJDENS DE WAK

ADEGEMS VOLKSTHEATER TIJDENS DE WAK
In het kader van de Week van de Amateurkunsten (WAK) brengt het Adegems volkstheater op zaterdag 30 april om 19u en op zondag 1 mei om 10u30 in de cafetaria van den Hoogen Pad de legende " De vrouw die haar man doet herbakken."

Het verhaal draait rond een vrouw die niet meer tevreden is over haar wat oudere man.

In plaats van hem te verlaten gaat zij hulp zoeken bij een kwakzalver die vrouwen beloofd dat hij van hun wat oudere man, door hem te herbakken, een jongere versie kan maken.

Dat leidt tot de nodige komische situaties. Kaarten voor een van de optredens kosten 5 euro.

Die kaarten kunnen niet op voorhand besteld worden. Op zaterdag en zondag napraten aan den toog kan wel.


PENALTYCUP ORGELPUNT VAN
GESLAAGDE VOETBALSTAGE

PENALTYCUP ORGELPUNT VAN GESLAAGDE VOETBALSTAGE
Ook dit jaar was de deelnemerslijst voor de paasstage die door de sportdienst en KSK Maldegem werd georganiseerd vlug volzet.

De 130 jonge sporters, hebben er samen met hun 12 trainers en de coördinator een gezellige een leerrijke vierdaagse van gemaakt.

De sporters die volgens leeftijd in verschillende groepen waren ingedeeld, hebben zowel of fysiek als techniek getraind. Ook dit jaar, werd de paasstage met de penaltycup afgesloten.

De drie spelers die in hun groep het best gescoord hadden, mochten vrijdagnamiddag aan de penaltycup deelnemen.

Er waren dit jaar geen bekers, maar wedstrijdballen te winnen voor de beste strafschopnemer per groep.

In tegenstelling met de vorige jaren, kregen de deelnemers aan de penaltycup in iedere ronde maar 1 kans. Wie zijn strafschop miste, lag er uit.

Toch waren er in de drie leeftijdsgroepen verschillende ronden nodig om de winnaars te kennen. Bij de deelnemers tot 7 jaar, was Leon Verheecke van de Goalgetters Sint Laureins.

Arjen Thys, de 7 jarige speler van KSK Maldegem, won bij de deelnemers tot 9 jaar.

In de oudste leeftijdsgroep was de overwinning voor Matz Praet.


OOSTKUSTLEEUWKES
WONNEN VANAVOND QUIZ SCHAT

OOSTKUSTLEEUWKES WONNEN VANAVOND QUIZ SCHAT
Door de verhuis naar den Hoogen Pad wist Augias, de Oud - leidersvereniging van KSA Maldegem, dat ze maar 70 ploegen mocht inschrijven voor haar jaarlijkse quiz "Vanavond quiz schat.

Daardoor moesten zij een aantal ploegen weigeren. De ploegen die wel een plaats op de deelnemerslijst hadden gekregen, kwamen vooral uit oost en West Vlaanderen.

Uit de reactie van enkele ploegen die ook in het verleden aan de quiz van Augias deelnamen, leerden wij dat zij het toch aangenamer vonden in een zaal zoals den Hoogen pad dan in een tent. Winnaar van de quiz werden de oostkustleeuwkes.

Op de tweede plaats eindigden The outsiders. In die ploeg zaten de Adegemnaren Frank Buyck, en Beert Van Kerrebroeck, Dirk Van de Walle (Sijsele) en Nancy Turpyn (Eeklo).

Bernard Roeygens, Luc Dombrechjt, Kristof de Baets en Jasper Dobbelaere, allen uit Maldegem, eindigden op de derde plaats.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home