www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Dertiende jaargang - n° 645 - Week 14 : van 3 tot 9 april 2016

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

WIND EN REGEN
HIELDEN DE GEZINSBOND NIET TEGEN

WIND EN REGEN HIELDEN DE GEZINSBOND NIET TEGEN
Samen met de paashaas trokken de kinderen het Maeyensbos in om de verborgen paaseieren te zoeken.

Ieder jaar maakt de Adegemse afdeling van de Gezinsbond iets speciaals van zijn paaseierenraap op paasmaandag in het Maeyensbos in de Oude Weg.

Dit jaar probeeerden de wind en de regen spelbreker te zijn. De paashaas, en voorzitter Dorine De Vlieger, besloten maandagmorgen, dat de ongungstige weeromstandigheden, de paaseierenraap waar de kinderen al weken naar uitkeken, niet in de weg mochten staan.

Rond 10u waren de meeste van de 70 ingeschrevenen op de afspraak aan het Meyensbos.

Goed ingeduffeld tegen de regenen de wind, gingen zij samen met de paashaas op zoek naar de verborgen paaseieren. Omdat ook de allerkleinsten hun deel van de verborgen paaseieren zouden vinden, kregen zij een apart deeltje van het bos toegewezen.

WIND EN REGEN HIELDEN DE GEZINSBOND NIET TEGEN Terwijl de kinderen de paaseieren zochten, hadden de ouders en grootouders de weg naar de hapjes en de drankjes al gevonden.

De paaseierenraap is niet alleen voor de kinderen een gezellige voormiddag. Ook de ouders en grootouders die meekomen naar het Maeyensbos, genieten van de paasmaandag. Hapjes en drankjes zorgen er voor dat het wachten op de terugkeer van de kinderen op een gezellige manier gebeurt.

Vooraleer ook de kinderen genieten van een hapje en een drankje, mogen zij eerst nog aanschuiven voor hun paaseierenpakket.


MALDEGEMSE WIJKINSPECTEURS
RIJDEN ALS EERSTE ELEKTRISCH

MALDEGEMSE WIJKINSPECTEURS RIJDEN ALS EERSTE ELEKTRISCH
Dat de passage over de versterking van de wijkwerking, die hoofdcommissaris Yasmin Vanavermaete in haar opdrachtbrief schreef, naar aanleiding van het begin van haar tweede ambtsperiode bij PS Maldegem geen ijdele woorden zijn, bewijzen de personeelsbezetting bij de wijkwerking en de vernieuwing van het wagenpark.

Vorige week werden de vier nieuwe wagens die ter beschikking staan van de wijkinspecteurs voorgesteld. De Pz Maldegem is de eerste Pz in Vlaanderen waarbij de wijkinspecteurs met elektrische wagens rijdt.

Voor de vier Nissan Leaf voertuigen werd een leasingcontract van 5 jaar afgesloten. De nieuwe wagens zullen vooral ingezet worden voor de grotere afstanden die de wijkinspecteurs moeten afleggen.

Voor de korte afstanden en als het droog weer is zijn er nog altijd de fietsen.

Met een volle batterij kunnen de wagens 160 km afleggen. In de garage van het politiebureau hebben zij hun oplaadpunten. De wijkinspecteurs die er mee gereden hebben, hebben alleen maar positieve kritiek op hun nieuwe voertuigen.

Er is binnenin meer ruimte dan in de vorige wagens, zij rijden vlot en de motor maakt geen lawaai.


HET TOILET IS BIJNA KLAAR

HET TOILET IS BIJNA KLAAR

Langzaam maar zeker nadert het toilet in de Sint Adrianuskerk zijn voltooiing.

De meeste van de mensen die al een kijkje gingen nemen naar de werken fronsten de wenkbrauwen toen zij de zwarte faience tegels aan de muur zagen.


BUITENSPEELDAG ACHTER
HET SINT ANNA PARK

Op woensdag 13 april organiseert Vlaanderen zijn jaarlijkse buitenspeeldag. Het wordt opnieuw een namiddag zonder sociale media. Tussen 13u en 17u wordt de Maldegemse jeugd op het terrein rond de piramide verwacht.

Een legertje van van monitoren zullen de jongeren met volksspelen en andere attracties een heerlijke namiddag bezorgen. Deelnemen aan de namiddag kost niets. Maldegem maakt zijn klimaatactieplan op

. In het programma van de buitenspeeldag zijn ook een vijftal activiteiten opgenomen waarin elementen van het milieu centraal staan.

De jeugddienst die deze namiddag organiseert, kan nog best wat helpende handen gebruiken van ouders, grootouders om de namiddag in gezellige banen te leiden.

Wie zich geroepen voelt kan contact opnemen met het nummer 050-72.86.26


VOORLEES HALFUURTJE IN
DE ADEGEMSE BIBLIOTHEEK

VOORLEES HALFUURTJE IN DE ADEGEMSE BIBLIOTHEEK
Ondanks de paasvakantie, waren er zaterdagvoormiddag toch nog verschillende kinderen op het voorlees halfuurtje, dat voor het eerst in de Adegemse afdeling van de bibliotheek werd georganiseerd.

Om de kinderen al op zeer jonge leeftijd vertrouwd te maken met een bezoek aan de bibliotheek, organiseert de Maldegemse bibliotheek sedert begin jaar iedere eerste zaterdag maand een voorlees halfuurtje ( van 10u tot 10u30).

Ieder leeshalfuurtje heeft zijn eigen thema. Het leeshalfuurtje is er voor de kinderen van de tweede kleuterklas tot de leerlingen van het zesde leerjaar.

De kinderen worden volgrens leeftijd in drie groepen ingedeeld. De voorlezers waarop de bibliotheek kan rekenen, zijn Lieve Blondeel, Leen de Moor, Diane Desmet, Nathalie Coppens, Petra Verbeke en Annelies Debbaut.

Tot vorige maand werden die voorlees halfuurtjes in de hoofdbibliotheek in Maldegem georganiseerd.

De opkomst voor het eerst eerste editie van het voorlees halfuurtje was niet groot maar dat ontmoedigde de initiatiefnemers niet.

Naast de folders die werden verspreid om het voorlee shalfuurtje aan te kondigen, werden de kinderen persoonlijk in de klas over het voorlees initiatief aangesproken.

Die aanpak had succes. Het aantal kinderen dat de weg naar het voorlees halfuurtje vond ging vlot de hoogte in. De kaap van de 50 kinderen werd nog net niet bereikt.

Voor het eerst werd zaterdag het voorlees halfuurtje in de bibliotheek in Adegem georganiseerd. De voorlezers van dienst hadden voor de aprileditie van het voorleeshalfuurtje boekjes waarin afval een rol speelden.

De voorlezers zorgen er voor dat de kinderen het halfuurtje niet alleen luisterend moeten doorbrengen. Zij worden ook berokken bij het bespreken van het verhaal.

Op het einde van het voorlees halfuurtje krijgen de kinderen een stempel op hun kaartje.

Als het kaartje vol is, krijgen de kinderen een attentie. Voor de vakantie zijn er nog twee voorleeshalfuurtjes. Het thema voor 7 mei is nog een verrassing. Op het voorleeshalfuurtje van zaterdag 4 juni zijn land - reizen en anders centraal.


WIE HEEFT HERINNERINGEN
AAN VKAJ ADEGEM ?

WIE HEEFT HERINNERINGEN AAN VKAJ ADEGEM ?

Op zondag 24 april is er naar aanleiding van Erfgoeddag in de dienstinfrastructuur een tentoonstelling " Met Vlag en Wimpel.

Tot tevredenheid van de mensen die deze tentoonstelling hebben voorbereid, is vorige week onverwacht de vlag van VKAJ opgedoken.

Die krijgt zeker een plaats in de tentoonstelling. Er wordt voor de tentoonstelling ook nog uitgekeken naar foto's van de werken van VKAJ Adegem.

Oud bestuursleden en leden die nog over foto's of andere attributen uit de VKAJ werking in hun bezitten en die tijdelijk willen ter beschikking stellen van de Erfgoeddag, kunnen contact opnemen met Piet Blomme (050/71 43 57 - [email protected]) of Erik Blomme (050/72 86 21 - [email protected])


WEGWIJS IN DE DIGITALE WERELD

De bibliotheek en het dienstencentrum Oud Sint Jozef hebben van april hun digitale maand gemaakt.

Leken die hun eerste stappen in die wereld willen zetten of mensen met al enige ervaring in de digitale wereld die hun kennis er over willen uitbreiden, kunnen tussen 11 en 21 april op een of beide locatie terecht.

Wie meer wil weten over de vele facetten van gratis software, communicatie apps of over het delen van foto's op het web kan in de bibliotheek terecht.

Wie een interessante workshop over tabletgebruik of over online privacy en veiligheid is in het Lokaal dienstencentrum aan het juiste adres.

Op www.maldegem.be/digitale-maand-2016, staat een korte omschrijving van elke activiteit.

Voor meer informatie en inschrijving kunnen belangstellenden terecht bij www.vormingplusgent-eeklo of [email protected] tel09 224 22 65.


TOBY BLIJFT IN HET NIEUWS

De Duitse Herdershond die in Maldegem bij drie bijtincidenten betrokken was, en op last van burgemeester Van den Bussche in beslag werd genomen en momenteel in een asiel in Gent verblijft, blijft in het nieuws.

De burgemeester had, nadat zij zich door een deskundige had laten adviseren, beslist dat Toby moest inslapen.

De eigenares van de hond en de dierenwelzijnsorganisatie Desk hebben nu een kortgeding aangespannen tegen burgemeester Van den Bussche om de euthanasie van Toby te voorkomen.

Nu de hond in een asiel verblijft, heeft de Maldegemse burgemeester volgens de aanklacht geen bevoegdheid meer over Toby.

De zaak komt voor op woensdag 8 april.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home