www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Dertiende jaargang - n° 644 - Week 13 : van 27 maart tot 2 april 2016

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

KRUISWEG OP 't OOSTEINDEKE

KRUISWEG OP 't OOSTEINDEKE

Traditie getrouw werd op Goede Vrijdag om 15u gebeden aan de Kruisweg op het Oosteindeke.

Het grasperk voor de kruisweg lag er door de regen van de afgelopen weken wat drassig bij, en ook bouwmaterialen voor de wegenwerken op Malecote zorgden voor enige hinder op het grasperk.


KLEUTERKIJKDAG IN DE PAPAVER

KLEUTERKIJKDAG IN DE PAPAVER

Binnenkort gaan ook in Adegem een aantal peuters voor het eerst naar school.

Om zowel de ouders als de peuters eens te laten zien hoe het er bij de VBS De papaver in een kleuterschool aan toe gaat, organiseerde De Papaver afgelopen maandag een peuterkijkdag.

Enkele van de peuters vonden het daar zo gezellig dat zij er meteen wilden blijven.


HET RODE KRUIS REIKTE BREVETTEN UIT

HET RODE KRUIS REIKTE BREVETTEN UIT

Ieder jaar organiseert de Maldegemse afdeling van het Rode Kruis cursussen in zijn leslokaal in de Bloemestraat. Aansluitend op de cursus Eerste Hulp wordt een cursus Helper georganiseerd.

Om aan die cursus te mogen deelnemen, moeten deelnemers het brevet van Eerste Hulp al hebben of geslaagd zijn voor de testen van de eerste cursus.

Mensen die de cursus Helper volgden kunnen, als zij in de testen slagen, meewerken in de hulpploegen van het Rode Kruis.

Het is volgens Jeanine Lips voorzitter van R K Maldegem de bedoeling dat er in de nabije toekomst in maldegem opnieuw een hulpploeg komt.

Er zijn al een aantal Maldegems R K leden die het brevet van Helper hebben die meewerken met het hulpteam van R K Eeklo.

De deelnemers die een of beide cursussen met succes hadden gevolgd, waren vorige week zondag in de Bloemenstraat uitgenodigd op de uitreiking van de brevetten.

Het EHBO brevet was er voor: Anja Buysse, Els, Claeys, Kyandro De Volder, Heidi Plasschaert en Soraya Coppens. Arjen De Decker, Vicky De Windt, Isabelle De Zutter en Antoon Grammens mochten hun brevet van R K helper in ontvangst nemen. Monika Klejn- Den Tyn, Dino Lateste, Mieke Matthys, Elissa Matton, Geert Savat, David Storm, Frederik T., Bavo Van Houcke en Alexander Werrebroeck hadden met succes beide cursussen gevolgd en mochten beide brevetten in ontvangst nemen.


't FOLKLOORKE EN CC ROT WEISS
TE GAST IN HET WARMHOF

't FOLKLOORKE EN CC ROT WEISS TE GAST IN HET WARMHOF

Al 37 jaar brengen delegaties van 't Folkloorke en CC Rot Weiss de zondag van het verbroederingsweekend van 't Folkloorke een bezoek van de Adegemse senioren in het woonzorgcentrum.

Vroeger was dat bezoek op zondagnamiddag maar sinds vorig jaar gaan de delegaties aperitieven met de bewoners van het Warmhof.

Tijdens het aperitieven werden ook dit jaar de prinscarnaval en de prinses van het Warmhof gehuldigd en was er een attentie voor de senioren.


SINT ANNA ZWEMBAD
GAAT ANDERHALVE MAAND DICHT

Zwemmers die het Sint Annazwembad gekozen hebben om hun hobby te beleven, zullen van tussen maandag 30 mei en half juli een andere locatie moeten zoeken om te zwemmen.

In die periode worden er in de kelder van het zwembad renovatiewerken uitgevoerd.

Er worden 2 stookketels vervangen en er wordt een nieuwe luchtgroep en zonneboiler geplaatst. In die periode krijgen ook de zwembadhal en de kleedkamers hun jaarlijks groot onderhoud.

Op maandag 18 juli gaan de deuren van het Sint Annazwembad weer open.


ROUWREGISTER IN HET GEMEENTEHUIS

Naar aanleiding van de aanslagen in Brussel en Zaventem, heeft de gemeente Maldegem een rouwregister geopend.

Mensen die hun medeleven aan de slachtoffers van de aanslagen in het rouwregister willen schrijven, kunnen daarvoor nog tot zaterdag 2 april tijdens de openingsuren terecht bij de dienst onthaal in het gemeentehuis.


EEN GEZELLLIGE DRUKTE OP DE
TWEEDEHANDSBEURS IN DEN HOOGEN PAD

EEN GEZELLLIGE DRUKTE OP DE TWEEDEHANDSBEURS IN DEN HOOGEN PAD

De tweedehandsbeurs die jaarlijks door de Gezinsbond Adegem in den Hoogen pad wordt georganiseerd, heeft zich een zo goede reputatie opgebouwd, dat standhouders uit onder meer Diksmuide er als de kippen bij zijn om een verkoopstand op de tweedehandsbeurs te reserveren.

" Wij zouden meer verkoopstandjes in de grote zaal kunnen organiseren, maar wij hebben er bewust voor gekozen om voldoende ruimte te laten tussen de verkoopstandjes zodat de bezoekers gemakkelijk tussen de verschillende standjes kunnen wandelen en gemakkelijk vinden wat zij zoeken."

vertelde voorzitter Dorine de Vlieger. Die aanpak wordt zowel door de standhouders als de bezoekers gewaardeerd die ook dit jaar vlot hu weg naar den Hoogen Pad vonden.

Een praatje met zowel bestuursleden van de Gezinsbond als met verkopers en bezoekers leerde ons dat iedereen die bij de tweedehandsbeurs betrokken was tevreden was.


GEMEENTE OPENT OPNIEUW BLOKPUNTEN

Tijdens de kerstvakantie konden studenten, om zich voor het bereiden op hun examens, terecht in blokpunten die door de gemeente in samenwerking met de bibliotheek en de Jeugddienst ter beschikking werden gesteld.

Gezien de belangstelling voor die blokpunten en de positieve reacties die er op het initiatief kwamen, heeft de gemeente na overleg met de Jeugddienst en de bibliotheek beslist om ook tijdens de paasvakantie en in mei en juni blokpunten te organiseren.

Studenten die zich tijdens de paasvakantie in een rustige omgeving willen voorbereiden op hun examen, kunnen tot en met zaterdag 9 april terecht in de bibliotheek.

De studenten zijn er van maandag ( niet op paasmaandag )tot en met vrijdag tussen 9u en 19u welkom. Op zaterdag is dat van 9u tot 12u30.

Naast de rust om in te studeren is er voor de studenten ook gratis koffie en water. In mei en juni zullen de blokpunten in de bibliotheek en de cafetaria van het jeugdhuis De Redekiel open zijn.

De juiste openingsuren van de 2 locaties worden in de loop van april bekendgemaakt via de facebookpagina's van de jeugddienst en UiT in Maldegem en via www.maldegem.be/blokpunten.


VANAVOND QUIZ SCHAT
KOMT NAAR DEN HOOGEN PAD

VANAVOND QUIZ SCHAT KOMT NAAR DEN HOOGEN PAD

Augias, de Oud Leiders van KSA Maldegem, organiseert al 14 jaar zijn quiz "Vanavond quiz Schat".

Tot vorig jaar ging die quiz op vrijdagavond in Maldegem door. Dit jaar wordt de quiz zaterdag op 2 april in den Hoogen pad georganiseerd.

Net als in het verleden steken de organisatoren met ludieke vragen een verassingselement in hun quiz. Ook de flitsende filmpjes en mooie prijzen blijven onderdeel van de quiz.

Om 20u worden de eerste vragen op de ploegen die uit 4 leden bestaan afgevuurd. Voor informatie en inschrijving kan men terecht bij [email protected]


50 ACTIEF VIERDE 10 JARIG BESTAAN

50 ACTIEF VIERDE 10 JARIG BESTAAN
Christoff was de Special Guest op de viering van 10 jaar Actief. De schlagerzanger ging graag op de foto met het bestuur van de jubilerende vereniging.

Op vraag van William Van Poelvoorde, die toen verantwoordelijke was voor ACLVB en de Liberale mutualiteit in maldegem, richtte Rudy Verschoote 10 jaar geleden in Maldegem een afdeling van 50 Actief op.

Na 10 jaar is Rudy nog altijd voorzitter en enig mannelijk bestuurslid van de vereniging die ondertussen 230 leden telt. Iedere maand heeft 50 Actief minsten een activiteit.

De meeste van die activiteiten gaan door in het dienstencentrum Oud Sint Jozef en staan ook open voor niet leden. Voor de feestvergaderingen (jaarlijks drie) wordt uitgeweken naar den Hoogen Pad.

Vorige week dinsdag werd in den Hoogen Pad het 10 jarig bestaan van 50 Actief gevierd. Na de feestmaaltijd konden de 200 gasten genieten van een optreden van Christoff.


VOORLOPIG GEEN
ASIELZOEKERS IN DRONGENGOED

In oktober van vorig jaar werd bekend gemaakt dat er op het militair domein in Drongengoed een asielcentrum voor 300 asielzoekers zou komen. Er was ondertussen al begonnen met de voorbereiding van de organisatie van het centrum. Die werken zijn stopgezet.

De afgelopen weken heeft het gemeentebestuur van Knesselare ook geen nieuws meer gekregen van Fedasil of het Rode kruis. Ondertussen was het al duidelijk geworden, dat het niet gemakkelijk zou zijn om in Drongengoed dat ver afgelegen van de woonkernen en in een natuurgebied ligt, een asielcentrum op te bouwen.

In Knesselare en Ursel zijn ze er zich van bewust dat Drongengoed niet definitief van de lijst van locaties voor asielzoekers is geschrapt.

Zolang de instroom van asielzoekers op het huidig peil blijft, worden er in Drongengoed geen asielzoekers verwacht.

Er zijn ondertussen wel al 75 asielzoekers in het oude klooster in de Kloosterstraat. In Knesselare zijn ze van oordeel dat zij met de asielzoekers die ze nu al opvangen ruim hun deel van de opvang doen.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home