www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Dertiende jaargang - n° 641 - Week 10 : van 6 tot 12 maart 2016

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

WERKEN EN OMLEIDINGEN
OP SPANJAARDSHOEK EN OMGEVING

WERKEN EN OMLEIDINGEN OP SPANJAARDSHOEK EN OMGEVING
De eerste voorraad buizen voor de werken aan de nutsleidingen liggen al enkele dagen klaar op Spanjaardshoek

Op woensdag 9 maart worden de inwoners van Spanjaardshoek, Kruisken en Heulendonk verwacht op een informatiemoment in den Hoogen Pad, over werken die in hun straten zullen uitgevoerd worden. Het betreft in de eerste plaats de werken die de komende maanden zullen uitgevoerd worden aan de nutsleidingen.

De Watergroep begint al met de werken aan de nutsliding op maandag 7 maart. Pas als de werken aan de nutsleidingen zijn uitgevoerd zal er begonnen worden met de aanleg van het nieuw rioleringsstelsel.

De werken aan de nutsleidingen zullen vermoedelijk tot eind juli duren. Tijdens die periode zal er in de omgeving van de werken verkeershinder zijn. Om die hinder te beperken zullen de werken in verschillende fazen worden uitgevoerd.

In de eerste fase wordt er gewerkt tussen Middelleen en het Kruispunt met de Verbranden Bos. Er wordt tijdens die werken eenrichtingsverkeer ingevoerd voor het verkeer dat uit de richting van Adegem Dorp komt. Het verkeer dat uit de richting Heulendonk komt en naar een Adegem centrum moet volgt de omleiding via de Verbranden Bos en de Kallestraat.

Tijdens de tweede fase (tussen april en mei) wordt er gewerkt aan de Verbranden Bos 7 tot en met het kruispunt Kruisken Spanjaardshoek en Kruisken tot aan de Windvang. Tijdens die werken worden kleine omleidingen voorzien. Tijdens de werken op het kruispunt wordt het verkeer op het kruispunt met lichten geregeld.

Tijdens de derde (mei en juni) en de vierde fase (juni en juli) wordt er gewerkt tussen het kruispunt van de Verbranden Bos en het kruispunt Heulendonk en daarna van het kruispunt Heulendonk tot Kleemputte.

Tijdens die twee laatste fazen wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd voor het verkeer dat uit Adegem richting Kruipuit moet. Het verkeer dat uit de Kruipuit komt en richting Adegem moet zal omgeleid worden via Onderdijke, de Gentweg en de Verbranden Bos.

Wie de komende maanden niet noodzakelijk over Spanjaardshoek moet rijden wordt aangeraden om gebruik te maken van de N9, de R43 (Ring Eeklo), de Kop van de Vaart en Veldekens.


TRIP ALS PREVENTIE
TEGEN DRUGS

TRIP ALS PREVENTIE TEGEN DRUGS
Met "Trip" liet acteur Braam Verreth (gekend van Familie) de leerlingen meekijken in het hoofd van een drugsverslaafde.

In het kader van de engagementsverklaring (een initiatief van de gemeente Maldegem, de PZ Maldegem, de Redekiel, de schooldirecties en Rotary Maldegem) werden de leerlingen van het vierde secundaire van de Zusters Maricolen en het Koninklijk Atheneum donderdagnamiddag uitgenodigd op de toneelvoorstelling "Trip" in den Hoogen Pad.

Gedurende anderhalf uur nam acteur Braam Verreth de leerlingen mee in het hoofd van een jongere die door drugsgebruik steeds verder aftakelt. De acteur betrok zijn publiek doorlopend bij zijn optreden.

Trip is slechts een deel van het preventie-initiatief. Leerkrachten van beide scholen hebben in het vooruitzicht van die voorstelling een korte opleiding gehad in De Sleutel, een instelling die zich bekommert om verslaafden.

Met een lessenpakket dat door De Sleutel is uitgewerkt volgen er in de klassen nog nabesprekingen over "TRIP". De voorstelling viel die leerlingen zwaarder dan ze hadden verwacht.


BURGEMEESTER KREEG
DOODSBEDREIGING EN HAATMAILS

BURGEMEESTER KREEG DOODSBEDREIGING EN HAATMAILS

Nadat zij vorige week -op basis van het verslag van een dierengedragsanalist- beslist had dat de Duitse Herdershond Toby met een spuitje moest inslapen heeft burgmeester Marleen Van den Bussche enkele slapeloze nachten gekend: haar mailbox zal vol mails waarvan de meeste niet voor publicatie vatbaar zijn.

Het ergste was echter de telefonische doodsbedreiging die ze via haar voicemail te horen kreeg. "Ondanks die mails en doodsbedreiging blijf ik achter mijn beslissing staan. De hond was betrokken bij drie bijtincidenten en de kans dat er verbetering in zijn gedrag komt is, volgens het verslag van de deskundige, problematisch. Ik kan het risico niet lopen dat door mijn beslissing er in de toekomst nog eens iemand door Toby gebeten wordt." stelde burgemeester Van den Bussche.

De auteur van de doodsbedreiging werd inmiddels opgepakt en heeft bekend. Het telefoontje kwam niet uit onze gemeente. Of er een vervolging komt zal van de onderzoeksrechter afhangen.


PROFESSOR BENOIT TE GAST
BIJ KINDERKANKERFONDS MALDEGEM

PROFESSOR BENOIT TE GAST BIJ KINDERKANKERFONDS MALDEGEM

Ieder jaar worden er in Maldegem verschillende acties georganiseerd ten voordele van het Kinderkankerfonds van het UZ Gent, waarvan professor Benoit de grote bezieler is. De jaarlijkse verkoopacties van de kerststukken is de meest in het oog springende actie.

Vrijdagavond was professor Benoit te gast bij de Maldegemse actiegroep in Gasthof Sint Marie, waar het gezelschap door de uitbaters op een smakelijke receptie werd onthaald.

In totaal bracht de Maldegemse actiegroep vorig jaar 7.444 euro samen voor het Kinderkankerfonds.

Professor Benoit legde uit waaraan het kinderkankerfonds de afgelopen jaren het geld dat via sponsors en donaties binnenkwam besteed heeft. Zorg voor een betere levenskwaliteit voor de kankerpatiëntjes staat daarbij centraal.

De professor bedankte de Maldegemse actiegroep, die hij een van de trouwe sponsors van het Kinderkankerfonds noemt.


SNELHEIDSCONTROLES
TIJDENS VERKEERSVEILIGE DAG

Ook de PZ Maldegem werkte mee aan de verkeersveilige dag: er werden op verschillende plaatsen, waaronder de Zwepe, snelheidscontroles georganiseerd.

80 chauffeurs werden bekeurd voor een snelheidsovertreding.

Een laagvlieger werd afgeklokt op 119km/u. Hij mocht zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren.

Er werd tijdens de controles een niet verzekerd voertuig in beslag genomen en ook een roodrijder vloog op de bon.


MIDDELBURG KRIJGT
WEINIG HOOP

MIDDELBURG KRIJGT WEINIG HOOP
Een delegatie van het VKOM bestuur kwam in Middelburg toelichting geven bij zijn beslissing om de school daar te sluiten.

Bijna iedereen in Groot Maldegem leeft mee met de Middelburgse bevolking, die zich verzet tegen de sluiting hun school.

Toen een delegatie van het bestuur van het Vrij Katholiek Onderwijs Maldegem (VKOM) in de turnzaal van de school in Middelburg kwam uitleggen waarom de school gesloten wordt kreeg zij niet alleen de ouders van de kinderen die daar school lopen voor zich, maar ook meer dan 300 sympathisanten die uit alle hoeken van Maldegem kwamen.

De delegatie kwam droog melden dat het jaarlijkse verlies van de school de reden is voor de sluiting.

Toen vanuit het publiek concrete vragen gesteld werden over de financiën kwam er vanwege de delegatie een gedeeltelijk of helemaal geen antwoord.

Op het einde van de bijeenkomst toonde de VKOM-delegatie zich bereid om verder met een kleine delegatie van Middelburg over de school te onderhandelen.

Nicole De Smet voegde er, als voorzitter van de delegatie, onmiddellijk aan toe dat dit niet betekent dat de school in Middelburg open blijft.

Een eerste bijeenkomst met een delegatie van Middelburg heeft donderdagavond weinig positieve resultaten opgeleverd.

Het VKOM wacht op concrete voorstellen van Middelburg. Die zullen er volgens leden van die delegatie in de nabije toekomst komen.


"BEDNET" IN
DE DRIESPRONG

BED NET IN DE DRIESPRONG
De Driesprong in Maldegem was een van de scholen
die vrijdag deelnamen aan de "BedNet"-dag.

Veel leerkrachten en leerlingen van het basisonderwijs kwamen vrijdag in pyjama naar school.

Dat was om de kinderen die langdurig ziek zijn en de lessen via het BedNet project volgen een riem onder het hart te steken.

"In De Driesprong hebben wij nog niet samengewerkt met BedNet. In Zelzate, waar ik in mijn periode als leerkracht les gaf, hebben wij wel met Bed net samengewerkt" vertelde Nina Beeckmans, de directrice van De Driesprong.

Leerlingen van De Driesprong die een aantal weken ziek zijn kunnen -als hun gezondheid dat toelaat- rekenen op thuisonderwijs om niet achterop te geraken.

Meer informatie over BedNet vindt u op www.bednet.be.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home