www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Dertiende jaargang - n° 640 - Week 9 : van 28 februari tot 5 maart 2016

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

MARATHONBOLLING TEN
VOORDELE VAN DE VIERKLAVER

MARATHONBOLLING TEN VOORDELE VAN DE VIERKLAVER

Zaterdagmiddag om 13u30 begon in de zaal De Poermolen in Donk de jaarlijkse Marathongaaibolling ten voordele van de Vierklaver. Ook dit jaar waren er veel ploegen die het Marathonteam hebben uitgedaagd.

Zondagmiddag om 13u30 wordt de marathonbolling afgesloten op de tonen van het themalied uit Zorba De Griek.


NOG MEER VERKEERSHINDER
OP DE EXPRESWEG

Sedert afgelopen maandag is het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) ter hoogte van de verbrandingsoven begonnen met de bouw van de tunnel onder de Expresweg.

Om de werken vlot en veilig te laten verlopen moet het verkeer op de Expresweg tijdens de duur van de werken in beide richtingen over een enkele rijstrook gebeuren.

Het AWV heeft op de Expresweg ook op het kruispunt met Celieplas de afslag richting Adegem afgesloten. Daardoor kon Maldegem afgelopen maandag de betonblokken in Celieplas verwijderen en het eenrichtingsverkeer in een deel van Broekelken terug intrekken.

Er komt nog meer verkeershinder op de Expresweg: vanaf 29 februari begint het AWV met de heraanleg van het kruispunt van de Expresweg met de Aardenburgkalseide.

Tijdens de werken zal het verkeer in beide richtingen op een rijstrook gebeuren. Het kruispunt blijft open voor het verkeer richting Maldegem en Aardenburg.

In de eerste fase van de werken (van 29 februari tot 11 maart) worden in beide richtingen de afslagstrook en de rechterrijstrook voor het verkeer afgesloten en heraangelegd.

Het verkeer dat uit de richting Knokke komt en in Maldegem af wil slaan zal gebruik moeten maken van de verkeerswissel met de N44 (Aalterbaan).

Het verkeer dat uit de richting Eeklo komt en in Maldegem de Expresweg wil verlaten zal moeten doorrijden naar de afslag meer de Koning Albertlaan.

Tijdens de tweede fase van de werken (van 14 tot 25 maart) worden de linkse rijstroken aangepakt.

Het verkeer dat richting kust rijdt en naar Maldegem wil zal verder door moeten rijden tot aan de afslag met de Koning Albertlaan. Het verkeer dat richting Antwerpen rijdt en in de richting van Aardenburg wil wordt afgeleid via de Buurtstraat en de Noordstraat.

Tijdens die tweede fase wordt de maximumsnelheid in de Buurtstraat teruggebracht tot 50km/u.

Van de werken wordt gebruik gemaakt om ook de nieuwe infrastructuur voor de roodflitscamera's op het kruispunt aan te brengen. Van zodra de werken af zijn zullen de roodflitscamera's aan de Aardenburgkalseide opnieuw werken.


DE ARK MIDDELBURG
WORDT GESLOTEN

DE ARK MIDDELBURG WORDT GESLOTEN

Sedert afgelopen vrijdag hangen en staan er zwarte vlagen aan de VBS De Ark Middelburg. De leerkrachten, waarvan sommige er meer dan 20 jaar werken kregen, kregen tussen twee lessen door te horen dat hun school -een afdeling van het Vrij Katholiek Onderwijs Maldegem die steeds meer leerlingen aantrekt- op het einde van dit schooljaar gesloten wordt.

Er was een brief voor de ouders van de kinderen die momenteel in Middelburg naar school gaan om hen het nieuws te melden.

Opmerkelijk aan dit schrijven is dat de brief gedateerd is op 2 februari terwijl volgens de inhoud van de brief de beslissing over de sluiting van de Ark Middelburg op 23 februari genomen is.

Het nieuws over de sluiting sloeg zowel bij de leerkrachten als bij de ganse Middelburgse bevolking, die als één man achter hun schooltje staan, in als een bom.

Op een infoavond geeft de directie van het VKOM de ouders meer uitleg over de sluiting van de school. Volgens het schrijven aan de ouders zou het jaarlijks verlies dat de school lijdt te groot zijn om ze nog verder open te kunnen houden.

Zowel de ouderraad als de Middelburgse bevolking bereiden zich voor op hun ontmoeting met de directie van het VKOM.


GOES EN DE GASTEN VOORLOPIG
NIET IN DE POERMOLEN

Voor vrijdag 4 maart stond door het programmatiecomité van den Hoogen Pad in de zaal de Poermolen in Donk de show "OnskentOns" van Goes en De Gasten geprogrammeerd.

Om organisatorische redenen kan deze voorstelling niet doorgaan. Van zodra de nieuwe datum voor de voorstelling gekend is zal dit op de website van den Hoogen pad bekend gemaakt worden.


NIEUWE DATUM VOOR
INFOMOMENT SPAM 12

De inwoners van Kruisken, Spanjaardshoek en andere straten die in het SPAM 12 (aanleg nieuwe rioleringen en nevenwerken) zitten worden op woensdagavond 9 maart om 19u30 in den Hoogen Pad verwacht voor een nieuwe informatieronde.

De inwoners uit die straten hadden hun grieven over de plannen van de werken in een brief gebundeld. Uitvoering. Volgens schepen van openbare werken Erwin Goethals zal er op dat infomoment vooral gesproken worden over de werken die in de nabije toekomst door de maatschappijen van de nutsleidingen zullen uitgevoerd worden.

Die werken zullen begin maart beginnen en vermoedelijk tot eind oktober duren. Daarna kunnen de weken aan de riolering beginnen.

Volgens schepen Goethals is er nog weinig ruimte om plannen voor de aanleg van de riolering aan te passen. Er werd een openbaar onderzoek voor die werken georganiseerd, waarin ook de openlegging van een aantal ingebuisde grachten zitten.

Tijdens dat openbaar onderzoek is er van uit de straten geen enkel bezwaar binnengekomen. De werken zijn dan ook vergund zoals zij op de plannen stonden die tijdens de eerste vergadering te zien waren.


PEUTERKIJKDAG
IN DE PAPAVER

Voor verschillende peuters komt hun eerste schooldag er aan en de VBS De Papaver is klaar om de kleuters te ontvangen.

Om zowel de kleuters als hun ouders een voorproefje te geven van hoe de kleuters in De Papaver worden opgevangen organiseert de school op maandag 21 maart een peuterkijkdag.

Om 8u30 worden de ouders en de peuters op de speelplaats van de kleuters verwacht. Er wordt kennis gemaakt met de school en de werking binnen de kleuterklas van juffrouw Tamara.

Tijdens hun bezoek krijgen de ouder de gelegenheid om hun peuters in de Papaver in te schrijven.


GEEN GENADE VOOR TOBY

GEEN GENADE VOOR TOBY

Omdat de Duitse herdershond Toby, die in september 2015 door Natascha Roek uit een asiel was geadopteerd, al driemaal betrokken was bij een bijtincident, werd hij 14 dagen terug door de politie in beslag genomen en overgebracht naar een dierenasiel in Gent.

Alvorens een beslissing te nemen over de toekomst van Toby heeft burgemeester Marleen van den Bussche een gedragsanalyse op de hond laten uitvoeren door een dierengedragspecialiste verbonden aan de Gentse Universiteit.

Volgens burgmeester Van den Bussche blijkt uit dat onderzoek dat Toby sociaal verlaagde vaardigheden heeft en dat er onvoldoende mogelijkheden zijn om daar verandering in te brengen: de kans dat de hond in zijn bijtgedrag zou hervallen is volgens het onderzoek te groot.

Daarom besliste burgemeester Van den Bussche dat Toby moet inslapen. De eigenares van Toby, die wordt bijgestaan door dierenactiviste Brenda Neirinckx, gaat in beroep tegen de beslissing van burgemeester Van den Bussche.

Zij wil haar Toby door andere gedragsspecialisten laten onderzoeken om na te gaan of ook zij tot dezelfde conclusie komen als de gedragspecialiste die door de burgemeester voor het onderzoek werd aangesteld.

In afwachting van de uitslag van die onderzoeken blijft de herdershond in het asiel in Gent.


TE WEINIG BELANGRIJKE PUNTEN
OM GEMEENTERAAD TE ORGANISEREN

Zowel N-VA als Open VLD schieten met scherp op de CD&V/ Groene meerderheid omdat die de gemeenteraadszitting voor februari van de kalender heeft geschrapt.

N-VA fractieleider Johan de Metsenaere pikt het niet dat om besparingsredenen de zitting niet doorgaat. Er wordt volgens de heer de Metsenaere niet bespaard op de democratie. "Door het afschaffen van de gemeenteraad ontneemt de meerderheid ons de kansen om het beleid kritisch te bekijken" klonk het bij de N-VA fractieleider.

Volgens Jason Van Landschoot, fractieleider van Open VLD, is de te krappe meerderheid van 14 op 27 zetels van de CD&V/ Groene meerderheid de oorzaak van het schrappen van de raadszitting. De meerderheid heeft het volgens de heer Van Landschoot steeds moeilijker om een datum te vinden waarop iedereen van de meerderheid zich kan vrijmaken voor een raadszitting.

Bij de meerderheid pikt men het dan weer niet dat de oppositiepartijen laten doorschemeren dat de raadzitting werd geschrapt omdat een lid van de meerderheid met vakantie zou zijn op de datum van de raadszitting.

"Wij hebben de beide fracties per mail verwittigd dat er te weinig (belangrijke) punten waren om een gemeenteraadszitting te organiseren" klonk het bij CD&V en Groen. De beide meerderheidsfracties verzekerden dat Maldegem in 2016 de verplichte 10 raadszittingen zeker zal organiseren.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home