www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Dertiende jaargang - n° 639 - Week 8 : van 21 tot 27 februari 2016

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

NOEL EN CHRISTIANE
HAND IN HAND IN HET DIAMANT

NOEL EN CHRISTIANE HAND IN HAND IN HET DIAMANT
Ter gelegenheid van hun diamanten huwelijksjubileum werden Noël Mercy en Christiane Van Landschoot in het Maldegems gemeentehuis ontvangen.

Samen met hun familie werden Christiane Van Landschoot en haar echtgenoot Noël Mercy vorige week zaterdag ter gelegenheid van hun diamanten huwelijksjubileum in de trouwzaal van het Maldegems gemeentehuis ontvangen. Schepen van Burgerlijke Stand Annelies Lammertyn blikte tijdens de ontvangst terug op het leven van de jubilarissen.

Christianne werd op 11 februari 1938 in de ouderlijke woning in Adegem geboren. Zij doorliep de lagere meisjesschool in Adegem. Toen zij 14 jaar was ging zij aan de slag in een textielbedrijf in Gent. Zij heeft altijd in de textiel gewerkt.

Noël zag eveneens in Adegem op20 mei 1931 het levenslicht. Hij doorliep het Lager Onderwijs in de Adegem Jongensschool. Door de oorlog kregen de kinderen op verschillende locaties les. Vanaf zijn 14de tot hij werd opgeroepen voor zijn legerdienst ging Noël bij verschillende landbouwers werken.

Na zijn opleiding in België zat hij voor de rest van zijn legerperiode in Duitsland. Hij na zijn legerdienst niet terug naar de landbouwers maar werd bouwvakker. Dat bleef hij tot op het einde van zijn beroepsloopbaan.

In de jaren vijftig hielpen de mensen elkaar nog. Het was in 1955 toen Noël samen met een vriend een lekke fietsband gingen herstellen bij de ouders van Christiane. Noël had niet alleen belangstelling voor de fiets maar ook voor dochter Christiane.

Op 9 februari 1956 huwden zij voor de wet in het Adegems gemeentehuis. Twee dagen later werd in de Sint Adrianuskerk hun huwelijk ingezegend door pastoor Van Damme.

NOEL EN CHRISTIANE HAND IN HAND IN HET DIAMANT
Burgemeester Marleen van den Bussche overhandigde het diamantenpaar het gelukwenstelegram van het vorstenhuis.

Voor het jonge paar zijn intrek nam in de Waleweg woonden zij een tijdje in bij de ouders van Noël. Zij hebben ook nog enkele jaren in Kleit gewoond. In 1970 keerden zij terug naar Adegem, naar hun nieuwe woning in de Oude Weg.

Christiane en Noël kregen 2 kinderen die hun 2 kleinkinderen schonken. Zij hebben ook al een achterkleinkind om te verwennen.

Twee opgroeiende kinderen in huis en nog werken voor een textielbedrijf zorgde er voor dat Christiane geen tijd had voor hobby's. Ook voor Noël de hardwerkende bouwvakker was er weinig tijd voor hobby's. Ze waren er wel altijd voor elkaar.

Nu genieten zij van de welverdiende rust. Christiane doet dat thuis in de zetel. Noël wandelt en fietst en op maandag gaat hij krulbollen. Hij is ook vaandeldrager bij Eendracht Maakt Macht Adegem.

Noël en Christiane genieten van de kleine dingen van het leven. Zij hopen dat nog vele jaren samen te kunnen doen.


NA WATEROVERLAST
KWAM HET WATERTEKORT

Sedert begin dit jaar hebben de inwoners van een deel van de Thijskensstraat nog niets anders dan miserie gehad met water. Eerst was er wateroverlast waardoor de straat zelfs tweemaal tijdelijk moest worden afgesloten.

Vorige week vielen de inwoners van een deel van de Thijskensstraat zonder leidingwater: tijdens de werken aan de riolering had een kraanman de leiding van de waterleiding geraakt.

Het euvel werd hersteld maar het water werd tijdelijk ongeschikt voor consumptie verklaard door de watergroep.

De inwoners van de Thijskensstraat kregen de raad van de Watergroep om, voordat zij het kraantjeswater gebruikten voor consumptie, het water eerst 5 minuten te koken.

De Watergroep spoelde de leiding en de tests in het labo wezen vorige week donderdag uit dat het kraantjeswater in de Thijskensstraat opnieuw zonder koken mag gebruikt worden.


MALECOTE EEN DAG
TE LAAT VERWITTIGD

Woensdag kort na de middag stelden de inwoners van een deel van Malecote vast dat er weinig druk op hun kraantjeswater zat. Een uurtje later kwam er zelfs helemaal geen water meer uit de kraantjes.

Omdat zij door de watermaatschappij niet verwittigd waren van een mogelijke onderbreking van de toevoer van water dachten de mensen dat er tijdens de werken aan de riolering een buis van de waterleiding geraakt was. In de vooravond stroomde er opnieuw normaal water door de kraantjes.

Groot was de verbazing van de inwoners van Malecote toen zij donderdagmorgen hun brievenbus openden. Daarin zat een brief van de Watergroep waarin de mogelijke tijdelijke onderbreking van de levering van water werd aangekondigd.


EEN ONGEVAL
VERANDERDE MIJN LEVEN

EEN ONGEVAL VERANDERDE MIJN LEVEN

In het kader van "Preventie Maldegem" was Dirk Smet uit Lokeren van Getuigen Onderweg, van de organisatie Rondpunt, te gast bij de leerlingen van de 3de graad secundair onderwijs van het Atheneum.

In een uur vertelde hij hen hoe een verkeersongeval op 10 jarige leeftijd zijn leven volledig heeft omgegooid.

Na 8 maanden in het UZ Gent waarvan 3 maanden in coma verliet hij het ziekenhuis in een rolstoel. Hij moest opnieuw leren lopen spreken en lezen.

Later was er op de reguliere arbeidsmarkt geen plaats voor hem. Hij maakte in zijn betoog steeds de vergrelijking welke toekomst hij destijds in gedachten had en welk moeilijk leven hij nu moet lijden.

Toch blijft Dirk Smet positief door het leven gaan. "Ik ken veel leeftijdsgenoten die door ziekte volledig van andere mensen afhankelijk zijn.

Ik heb dank zij de medewerking van Begeleid Wonen een zelfstandig leven kunnen opbouwen. Dank zij facebook hou ik ook contact met de ruime wereld" besloot hij zijn voordracht.

Het was voor de leerlingen die allemaal tussen de 16 en 18 jaar waren na de voordracht even slikken voor zij de heer Smet een warm applaus gaven.


NOG GEEN NIEUWE DATUM
VOOR VERGADERING

Na een buurtvergadering in 't Spaanderken op woensdag 27 januari bezorgden de vertegenwoordigers van Spanjaardshoek, Kruisken en Heulendonk een schrijven aan het Maldegemse gemeentebestuur met daarin alle op- en aanmerkingen die de inwoners van die straten hadden op de plannen voor de werken aan de riolering in hun straten.

Van leden van het schepencollege hoorden wij dat zij begrip hadden voor de opmerkingen en dat zij een infovergadering planden op 15 februari.

Die bijeenkomst werd verschoven naar 22 februari omdat de gemeente eerste wou overleggen met Aquafin (partner in de werken) over een mogelijke aanpassing van de plannen.

De beloofde uitnodiging voor de vergadering van 22 februari is er niet gekomen. Volgens schepen Annelies Lammertyn werden de plannen opnieuw door de Technische Dienst bekeken maar is er van uit die hoek nog geen signaal gekomen voor het nieuw infomoment.

In afwachting van de nieuwe bijeenkomst wil het schepencollege voor de vergadering ook de situatie ter plaatse gaan bekijken.


WATERONDERBREKING IN DE
KALLESTRAAT EN WEIDE

Inwoners van de Kallestraat en de Weide kregen deze week een brief van de Watergroep waarin stond dat er, als gevolg van werken aan de leiding, mogelijks op dinsdag 23 februari tussen 8 en 16 uur een onderbreking in de toevoer van het water kon zijn.

Op de brief die de mensen in de Kallestraat kregen stond eveneens vermeld dat het leidingwater vanaf 22 februari tijdelijk ondrinkbaar zal zijn.

Om de mogelijke lichtbruine kleur van het water kwijt te geraken is het volgens de brief voldoende om de kraan eventjes te laten lopen.

Wie het kraantjeswater vanaf 23 februari toch wil gebruiken voor consumptie moet het voor het gebruik eerst minstens 5 minuten laten koken.

De Watergroep zal de mensen verwittigen wanneer zij het water niet meer moeten koken.


DIEFSTAL UIT
BESTELWAGENS

In de nacht van donderdag op vrijdag werd op twee plaatsen in Maldegem (Bogaardestraat en Halledreef) ingebroken in bestelwagens die buiten geparkeerd stonden.

Toen de eigenaars van de bestelwagens 's morgens vaststelden dat bepaalde machines niet meer in hun bestelwagen lagen hadden zij eerst geen sporen van inbraak aan hun voertuig gezien.

Bij een betere controle bleek dat er een gaatje geboord was in het slot en dat daarna de deur was geopend.

De dieven hadden enkel oog voor machines met een motor. Uit een van de bestelwagens is voor minstens 20.000 euro aan machines gestolen.

Een derde inbraakpoging in een bestelwagen in de Eikenlaan mislukte.

Niet alleen in Maldegem is er in bestelwagens ingebroken. In het recent verleden is er ook in gemeenten in de regio in bestelwagens ingebroken.

Er wordt onderzocht of al die aanbraken aan elkaar kunnen gelinkt worden. In bevestigend geval wordt het onderzoek naar de daders door de Federale Politie overgenomen.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home