www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Dertiende jaargang - n° 632 - Week 1 : van 3 tot 9 januari 2016

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

DE VIER VAN ADEGEM.NET WENSEN U
EEN GEZOND EN VOORSPOEDIG 2016!


EENRICHTINGSVERKEER
IN EEN DEEL VAN BROEKELKEN

EENRICHTINGSVERKEER IN EEN DEEL VAN BROEKELKEN
Sedert woensdag 30 december is er in een gedeelte van het Broekelken, tussen de Waleweg en de Radestraat, tijdelijk eenrichtingsverkeer ingevoerd.

Omdat er veel sluipverkeer vanaf de expresweg via Celieplas en de Waleweg zijn weg naar de Staatsbaan vond werd het gedeelte van Celieplas richting Waleweg, ter hoogte van het kruispunt met de Warmestraat, bij burgemeestersbesluit voor het verkeer (behalve voetgangers en fietsers) met betonblokken afgesloten.

Zoals door veel mensen uit de Warmestraat en omgeving werd voorspeld werd met het afsluiten van het stukje Celieplas het probleem van de verkeersdrukte in de Waleweg maar gedeeltelijk opgelost. Vooral de mensen uit onze gemeente en zij die hun weg in onze gemeente kennen hadden snel een nieuwe sluipweg gevonden.

EENRICHTINGSVERKEER IN EEN DEEL VAN BROEKELKEN
Zo druk is het nu regelmatig aan het kruispunt
van de Warmestraat met Broekelken.

Vanaf het moment dat de betonblokken geplaatst waren reden zij van Celieplas door de Warmestraat en sloegen af naar het Broekelken. Via het Broekelken konden ze vervolgens opnieuw de Waleweg bereiken. Ook het verkeer dat vanaf Staatsbaan naar de Expresweg wou rijden gebruikte die route.

De automobilisten hebben niet lang van hun nieuwe sluiproute gebruik kunnen maken: na overleg tussen burgemeester Marleen Van den Bussche, de politie en de dienst mobiliteit is er een nieuw burgemeestersbesluit gekomen dat de invoering van eenrichtingsverkeer regelt in het gedeelte van Broekelken tussen de Waleweg en het kruispunt van Broekelken met de Radestraat.

Het eenrichtingsverkeer is ingegaan op woensdag 30 december. Net als de betonblokken blijft ook het eenrichtingverkeer in het stukje Broekelken zeker tot 4 februari bestaan.

Na een evaluatie op 31 januari zal er beslist worden of er aan de genomen maatregelen aanpassingen nodig zijn.

Mensen die problemen hebben met de getroffen maatregelen en betere alternatieven hebben kunnen die overmaken aan de gemeente.


ONGEVAL MET VLUCHTMISDRIJF
OP DE KRUIPUIT

ONGEVAL MET VLUCHTMISDRIJF OP DE KRUIPUIT

Voor de familie Bart De Wachter - Els Eggermont uit Ursel eindige 2015 met een valse noot. Zij waren voor het vieren van oudjaarsavond uitgenodigd bij de ouders mevr. Eggermont in Eeklo.

Toen de familie (ouders en drie kinderen) donderdagavond omstreeks 18 uur met hun Form C Max op weg waren naar Eeklo werden zij in Adegem op de Kruipuit net voor de lange gevaarlijke bocht aangereden door een voor hen donkere personenwagen.

Volgens Els en Bart was de klap zo hevig dat de chauffeur van het andere voertuig zeker iets moet gevoeld hebben en er moest ook schade zijn aan het andere voertuig.

Gelukkig voor de familie uit Ursel werd niemand van de vijf inzittenden gewond. De kinderen waren wel erg geschrokken. De wagen van de familie was in die mate beschadigd dat hij moest getakeld worden.

De grootouders kwamen hun kleinkinderen op de plaats van het ongeval ophalen. Bart De Wachter en Els Eggermont konden pas nadat de vaststellingen door de politie waren gedaan en hun auto was getakeld naar het oudjaarsavondfeest vertrekken.

Zij hebben het verhaal van hun ongeval met vluchtmisdrijf op Facebook geplaatst. Op korte tijd was het bericht 250 maal bekeken.

Een vrouw uit de omgeving waar het ongeval was gebeurd wist te melden dat zij op het moment van het ongeval een Land Rover had zien passeren.

Op nieuwjaarsdag kreeg de familie De Wachter-Eggermont een telefoontje van de politie-inspecteur die de vaststellingen van het ongeval had gedaan. Hij kon hen mededelen dat een vijftigjarige man uit Eeklo zich bij de PZ Meetjesland gemeld had als betrokken partij bij het ongeval.

Doordat de aanrijder gekend is heeft de familie De Wachter-Eggermont nu de zekerheid dat zij niet zelf de kosten van de herstellingen aan hun auto moeten betalen.


ERIK HEBBERECHT ZOEKT
OVERLEVINGSKANS VOOR QUIZ

Nu het Adegems feestcomité beslist heeft om de quiz "De Slimste Stroate van Maldegem", waarvan Erik Hebberecht de geestelijke vader is, niet meer in zijn jaarprogramma op te nemen wil de heer Hebberecht proberen het voorbestaan van de quiz te verzekeren.

Hij wil nagaan of er in Adegem of Maldegem organisaties of verenigingen belangstelling hebben om de organisatie van de jaarlijkse quiz over te nemen. De quiz afwisselend in Maldegem en Adegem organiseren behoort tot de mogelijkheden.


DE JONGSTE VLAAMSE CYCLOCROSSER
WOONT IN ADEGEM

DE JONGSTE VLAAMSE CYCLOCROSSER WOONT IN ADEGEM
Net als zijn papa David is de vierjarige Matheo Van Waes door de wielermicrobe gebeten. Ook zijn 20 maanden oude broertje Mauro is al actief met zijn loopfietsje.

Bij de familie Van Waes-Bracke in de Moerwege draait een groot deel van de vrije tijd rond het fietsen, zowel op de weg als in het veld.

Papa David was in zijn jonge jaren voetballer. Nadat hij de shoes aan de haak had gehangen en enkele jaren passief aan sport deed werd hij vier jaar terug door de wielermicrobe gebeten. Hij neemt nu deel aan wegwedstrijden en veldritten.

Sedert vorig jaar moet zijn echtgenote Sabrina niet alleen meer voor haar echtgenoot supporteren. Ook hun nu 4 jarig zoontje Matheo neemt regelmatig deel aan een cyclocrosswedstrijd bij de Landelijke Renners en Crossers (LRC). Bij die wielerfederaties worden er wedstrijden ingericht voor jongeren. In de jongste categorie mogen de kinderen tot 8 jaar meerijden.

Dat het fietsen bij Matheo in het bloed zat werd al vroeg duidelijk. Hij heeft nooit steunwieltjes aan zijn fietsje gehad. Het fietsparcours voor kleuters bij de Papaver legde hij met zijn fietsje zonder steunwieltjes zonder problemen af. Ook als hij met zijn fietsje naar school rijdt zoekt hij graag hindernissen als het voetpad en verkeersdrempels op.

Vorig seizoen, Matheo was toen amper 3 jaar, ging hij in Oostmalle waar zijn papa aan een cyclocross had deelgenomen, nadat alle reeksen gereden waren, met zijn fietsje het parcours op en nam daar enkele hindernissen. Iedereen (ook zijn ouders) waren verwonderd dat hij die hindernissen zo vlot nam.

"Het was zeker niet onze bedoeling om Matheo al aan wedstrijden te laten deelnemen. Dat voorstel kwam van het bestuur van LRC. Wij laten hem nu zelf beslissen als hij aan een wedstrijd wil deelnemen. Hij hoeft de wedstrijden niet uit te rijden. Als hij moe is moet hij stoppen. Als wij van langs de kant zien dat hij het moeilijk heeft dan laten wij hem ook afstappen.

Voor onze Matheo is cyclocrossen spelen op de fiets: hij geniet van de aanmoedigingen die hij tijdens zijn wedstrijd van 12 minuten krijgt en hij vindt het leuk dat hij na iedere wedstrijd een cadeautje krijgt van de inrichters. Het is ook een plezier om hem aan het werk te zien. Zelfs bij het nemen van hindernissen staat er een glimlach op zijn gelaat", vertelden zijn ouders.

Van trainers en extra begeleiding voor de jonge sporter willen zijn ouders de eerstkomende jaren nog niet weten: zij willen dat Matheo zich amuseert. Matheo rijdt momenteel op een fiets voor een 8 jarige. Zonder problemen gaat hij in en uit de klikpedalen. Naast zijn gewone fiets en zijn crossfiets heeft hij ook nog een BMX fiets die uit Amerika komt. Ook met die BMX amuseert hij zich.

Of Matheo over 5 of 10 jaar nog altijd cyclocrosser zal zijn is ook voor zijn ouders een vraagteken, maar daar liggen zij niet van wakker. Kiest hij voor een andere sport dan zullen zij hem ook in die sport steunen. Zolang hij aan het sporten maar plezier beleeft is het voor hen in orde.


WIE VERZETTE DE BETONBLOKKEN
OP CELIEPLAS?

WIE VERZETTE DE BETONBLOKKEN OP CELIEPLAS?

Toen wij op 24 december een kijkje gingen nemen naar de betonblokken op Celieplas werd ons voorspeld dat het niet lang zou duren voor die hindernissen verplaatst werden. Die voorspelling is snel uitgekomen.

Op zaterdag 27 december rond 10 uur liep er bij de Maldegemse politie een telefoontje binnen met de melding dat enkele van de betonblokken op Celieplas verplaatst waren en de auto's terug van Celieplas naar de Waleweg konden rijden. Toen de politie ter plaatse kwam zagen zij, op de plaats waar betonblokken verplaatst waren, duidelijke sporen van zware tractorbanden.

De betonblokken werden terug op hun plaats gezet zodat er opnieuw geen doorgaand verkeermeer mogelijk is. Van de automobilisten die tijdens de periode dat de betonblokken verplaatst waren via Celieplas naar de Waleweg reden werd niemand op de bon gezet.


CONTROLES OP
TWEEDE KERSTDAG

Op 26 december heeft de Maldegemse politie gedurende verschillende uren op verschillende plaatsen in Maldegem en Adegem snelheids- en alcoholcontroles uitgevoerd. Tijdens de controle op de Zwepe (richting Eeklo) reden 18 van de 147 gecontroleerde voertuigen te snel.

Een chauffeur moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren omdat hij 129 km/u reed waar de maximum toegelaten snelheid maar 70 km/u is. Een buitenlandse chauffeur kreeg een onmiddellijke inning van 110 euro.

Tijdens een korte controle op Veldekens werden 2 van de 7 gecontroleerde voertuigen geflitst. Ook op daar legde niemand een positieve ademtest af. Het is de intentie van de PZ Maldegem om in de toekomst nog regelmatig dergelijke controles uit te voeren.


DIEVEN OP
HETERDAAD BETRAPT

Vorige week maandag werd de Maldegemse politie tweemaal opgeroepen voor een diefstal in de Euroshop. In beide gevallen kond de dief op heterdaad betrapt worden. Beide personen werden voor ondervraging meegenomen naar het politiehuis in de Industrielaan.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home