www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Twaalfde jaargang - n° 628 - Week 50 : van 6 tot 12 december 2015

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

HILDA EN ETIENNE VIERDEN HUN
BRILJANTEN HUWELIJKSJUBILEUM

HILDA EN ETIENNE VIERDEN HUN BRILJANTEN HUWELIJKSJUBILEUM
Naar aanleiding van hun briljanten huwelijksjubileum, kregen Hilda Welvaert en Etienne Rutsaert thuis het bezoek van een delegatie van het college van burgemeester en schepenen.

Het was een stralend briljanten paar dat samen met zijn familie vorige week woensdag in hun woning op Veldekens in Adegem een delegatie van het Maldegems schepencollege ontving. Alvorens de geschenken te overhandigen blikte schepen van burgerlijke stand Annelies Lammertyn even terug op het leven van de jubilarissen.

Hilda Welvaert werd op 3 augustus 1929 in de ouderlijke woning in Oostwinkel geboren. Nadat zij in Oostwinkel de lagere school had doorlopen, werd zij nog enkele jaren intern in Eeklo. Daarna bleef ze thuis om mee te helpen in het huishouden en op de boerderij van haar ouders.

Etienne Rutsaert zag op 4 april 1929 in zijn ouderlijke woning in Aalter het levenslicht. Na het lager onderwijs in Aalter studeerde Etienne nog enkele jaren verder in Gent. Daarna bleef hij thuis om te helpen op het landbouwbedrijf van zijn ouders.

In 1949 mocht Hilda met haar tante mee naar Aalter kermis. Zij gingen daar op bezoek bij de ouders van Etienne. Terwijl de tante met de ouders van Etienne keuvelde wisselden Hilda en Etienne de eerste blikken en woorden. Dat was het begin van hun romance die een jaar later op 22 november 1950 uitmondde in hun huwelijk.

Het burgerlijk huwelijk werd voltrokken in het Adegemse gemeentehuis. Het kerkelijk huwelijk werd ingezegend in kek van Oostwinkel.

Het jonge paar vestigde zich op Veldekens in Adegem waar zij hun landbouwbedrijf uitbouwden. Hilde en Etienne kregen 3 kinderen. Hun familie is ondertussen uitgebreid met 9 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen.

Etienne en Hilda hebben het leven in het algemeen en het landbouwleven in het bijzonder grondig zien wijzigen.

HILDA EN ETIENNE VIERDEN HUN BRILJANTEN HUWELIJKSJUBILEUM
Burgemeester Marleen van den Bussche overhandigde het briljantenpaar het gelukwenstelegram en de koninklijke penning van het vorstenhuis.

Nadat zij 27 jaar op hun boerderij hadden gewerkt,lieten zij die over aan hun zoon André. Het was tijd voor een nieuwe uitdaging.

Etienne werd regioverantwoordelijke voor de spaarkas Centea. Etienne moest veel op de baan. Voor de administratie kon hij thuis rekenen op de medewerking van zijn echtgenote.

Nu genieten Hilda en Etienne van een welverdiende rust. Zolang hij kon ging Etienne regelmatig fietsen. Hij nam ook deel aan zoektochten.

Hilda is een actief KVLV lid. Koken, breien en kruiswoordraadsel invullen zijn haar hobby' s. Samen nemen zij deel aan de activiteiten van OKRA.

Etienne en Hilda genieten van alle mooie dagen dat het leven hen schenkt. Zij hopen dat samen nog vele jaren te kunnen doen.


DE PAPAVER SLOOT ZIJN
RODE NEUZEN ACTIE AF

DE PAPAVER SLOOT ZIJN RODE NEUZEN ACTIE AF

Vrijdagnamiddag na de schooluren hebben de leerlingen en leerkrachten dansend hun Roden Neuzen actie afgesloten. Er was tussen 16 en 17 uur een Aerobic- en Zumbasessie voor de leerkrachten, leerlingen en hun ouders. ' s Avonds was er ook nog een Aerobic- en Zumbasessie voor volwassenen.


GEEF EENS EEN M BON ALS CADEAU

GEEF EENS EEN M BON ALS CADEAU
Enkele maanden terug zette de Maldegemse gemeenteraad het licht op groen om te starten met gemeentelijke cadeaubonnen.

Na en gesprek met de lokale handelaars bleek dat velen van hen bereid waren om in het project van de Maldegem Bon te stappen.

De M bon werd officieel voorgesteld in het gemeentehuis. De M bonnen zijn voorlopig alleen te kopen bij het onthaal in het gemeentehuis.

Wie een M Bon koopt, krijgt er een lijst bij met de namen en adressen van alle handelszaken in de gemeente waar de M Bon kan verzilverd worden.

Schepen van lokale economie Marten De Jaeger sluit niet uit, dat er afhankelijk van het succes van de M Bon, nog meer verkooppunten komen.


POLITIE SCHRIJFT NU GAS BOETES
UIT VOOR PARKEEROVERTREDINGEN

Sedert 15 november schrijft de Maldegemse politie bij het vaststellen van een parkeerovertreding geen PV meer uit maar een GAS (Gemeentelijke Administratieve Sanctie)boete.

Afhankelijk van de aard van die overtreding bedraagt die GAS boete 55 euro of 110 euro.

Door de meeste overtredingen op de parkeerreglementering over te hevelen van de PV's naar de GAS boetes, zullen de politierechtbanken meer tijd hebben om ernstiger zaken aan te pakken.

Het is ook zo dat veel mensen hun boete voor een parkeerovertreding niet betaalden en daar nooit een dringende aanmaning voor gekregen hebben.

"Nu liggen de kaarten anders. Als onze mensen een GAS boete uitschrijven, gaat de vaststelling naar de sanctionerende ambtenaar in Gent. De persoon die een GAS boete gekregen heeft, krijgt 15 dagen de tijd om tegen de boete in beroep te gaan.

Komt er geen beroep of wordt het beroep verworpen, dan krijgt de overtreder een uitnodiging om de GAS boete te betalen.

Een dubbel van het schrijven gaat naar de gemeente. Bij het schrijven dat naar de gemeente gaat zit ook nog een herinneringsbrief.

Die moet de gemeente versturen als de overtreder binnen een bepaalde periode niet betaalt. Geeft de overtreder dan nog geen gevolg aan de uitnodiging tot betaling, dan krijgt hij het bezoek van een deurwaarder om de boete te innen.

De extra kosten voor het bezoek van de deurwaarder vallen ook ten laste van de overtreder" legde commissaris Christophe Geernaert uit.


NOG GEEN DUIDELIJKHEID
OVER KRUISPUNT N49 CELIEPLAS

De afgelopen weken heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in verschillende gemeenten de plannen voorgesteld van zijn nieuwe streefbeeld voor de N49, die autosnelweg E34 wordt.

Uit die plannen hebben wij geleerd dat er in onze gemeente nog een enkele plaats is (de verkeerswisselaar op de N44) waar we de E34 op en af kunnen rijden.

Alle kruispunten met de N49 worden afgesloten. Voor alle kruispunten die verdwijnen -behalve voor dat van Celieplas- zijn de begeleidende maatregelen al gekend.

Of er op Celieplas een tunnel, een fietstunnel of een brug komt is nog niet uitgemaakt. Begin Volgend jaar wordt het MER (milieueffectenrapport) plan opgemaakt. Dat moet na een openbaar onderzoek worden goedgekeurd.

Pas als het MER plan is goedgekeurd, kunnen de definitieve plannen voor de ombouw van de N49 naar E34 en de begeleidende maatregelen worden opgemaakt en kunnen de vergunningen worden aangevraagd.

Verwacht wordt dat de werken voor de zone tussen Westkapelle en Maldegem begin 2018 zullen beginnen.


OKRA ADEGEM VIERDE
HUWELIJKSJUBILARISSEN

OKRA ADEGEM VIERDE HUWELIJKSJUBILARISSEN

Het bestuur van OKRA Adegem had donderdagnamiddag zijn leden die in 2015 hun huwelijksjubileum van 50 jaar of meer gevierd hadden uitgenodigd op een feestelijke namiddag in de cafetaria van den Hoogen Pad.

Naast de koffie, het gebak en de fijne muziek waren er voor de jubilarissen Agnes De Groote - Robert Van Basselaere (diamant), Angèle Schauteet - Armand D'Hooge (diamant), Ria Staelens - Antoine Sierens (goud), Francine Van Kerckvoorde- Wilfried Goethals en Marcelline Van de Geuchte - Jozef Basslé (goud) ook nog attenties.


GEERT OP DE PRAATSTOEL

Geert De Baets is weer in het land. Op zondag 13 december is hij de centrale gast tijdens het aperitiefgesprek dat door de Gezinsbond en Davidsfonds Adegem wordt georganiseerd.

Tijdens dat aperitief gesprek, dat om 10u15 in de cafetaria van den Hoogen Pad begint, wordt Geert geïnterviewd door Marnix van de Kerckhove.

Genieten van het aperitiefgesprek, het drankje en het hapje kost 5 euro voor niet-leden, leden betalen 4 euro.


TWEEDEHANDSBEURS IN DEN HOOGEN PAD

Het Adegemse feestcomité organiseert op zondagvoormiddag 13 december tussen 9 en 12 uur zijn derde tweedehandsbeurs in den Hoogen Pad.

Wie nog een van de laatste verkoopstandjes wil reserveren (10 euro per tafel) kan contact opnemen met het nummer 0485- 84.98.57.


MEER AUTO'S LANGS DE LEKVIJVERSWEGEL

Door de werken aan de nieuwe verkaveling in de Kallestraat is deze straat tijdelijk onderbroken voor het doorgaand gemotoriseerd verkeer.

Er is een omleiding voorzien via de Verbranden Bos. Het is opmerkelijk dat er sinds de Kallestraat onderbroken is, meer auto' s langs de Lekvijverswegel rijden in plaats van de omleiding te volgen.

Er staat nochtans aan beide kanten van de Lekvijverswegel duidelijk aangeduid dat daar geen auto' s toegelaten zijn.


SENIOREN VAN DE PASTORIJ VERBROEDERDEN MET DE PAPAVER

SENIOREN VAN DE PASTORIJ VERBROEDERDEN MET DE PAPAVER

Vorige week donderdag waren de leerlingen van juffrouw Conny en juffrouw Christa te gast bij de senioren in de pastorij.

Samen zongen zij liedjes die zowel de kinderen als de senioren kenden. Zij werden daarbij op het accordeon begeleid door Stijn De Kesel.

SENIOREN VAN DE PASTORIJ VERBROEDERDEN MET DE PAPAVER

Vrijdag waren de senioren van de Pastorij op hun beurt uitgenodigd op het sinterklaasfeest van de leerlingen van het eerste leerjaar.

Zij hebben zich er goed geamuseerd met de fratsen van de knecht van de Sint.


FIEN WITTEVRONGEL IS
DE VERENIGINGEN-WIJKINSPECTEUR

FIEN WITTEVRONGEL IS DE VERENIGINGEN-WIJKINSPECTEUR

Na de scholen hebben nu ook de Maldegemse verenigingen hun eigen aanspreekpunt bij de Maldegemse politie. Fien Wittevrongel werd voorgesteld als de Maldegemse wijkinspecteur Verenigingen. Alle verenigingen kunnen bij haar terecht met hun vragen en opmerkingen.

Zij zal er voor zorgen dat de vragen en opmerkingen van de verenigingen bij de juiste persoon en dienst van de PZ Maldegem terecht komen en dat er een passend gevolg aangegeven wordt.


KERSTCONCERT MET LISA DEL BO
EN HET PAPAVER KINDERKOOR

Zondag 13 december organiseert de VBS de Papaver in de Sint Adrianuskerk een kerstconcert met Lida del Bo.

Ook het kinderkoor van de school treedt tijdens het kerstconcert op.

Kaarten voor het kerstconcert dat om 18u begint kosten 20 euro. Zij kunnen besteld worden op het secretariaat van de school of op het nummer 0497- 02.16.35.

De opbrengst van het kerstconcert wordt gebruikt om een nieuwe overdekte speelplaats te financieren.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home