www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Twaalfde jaargang - n° 627 - Week 49 : van 29 november tot 5 december 2015

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

ADEGEMSE TRUCKER OVERLEDEN
NA ONGEVAL IN ARDOOIE

ADEGEMSE TRUCKER OVERLEDEN NA ONGEVAL IN ARDOOIE
De brandweer moest de zwaar gewonde Marius Wozniak uit de ingedeukte cabine van zijn vrachtwagen bevrijden.

De eerste echte vriesnacht van deze herfst was maandagmorgen de oorzaak van veel verkeersongevallen op de Belgische wegen. Bij een van die ongevallen is de 49-jarige Mariusz Wozniak uit de Albert De Keselstraat in Adegem overleden.

De heer Wozniak was met de vrachtwagen van zijn werkgever uit Bassevelde met een lading rollen papier op weg naar Parijs. In Ardooie ging zijn vrachtwagen op de brug over de E403, toen hij de afslag naar de E403 wou nemen, aan het slippen.

Op dat moment kwam er een vrachtwagen uit de richting Roeselare op de brug gereden. De vrachtwagen bestuurd door de heer Wozniak gleed op de vrachtwagen die uit de andere richting kwam en die vrachtwagen kantelde. De chauffeur kon met lichte verwondingen uit zijn wagen bevrijd worden.

Voor de Adegemse trucker van Poolse afkomst waren de gevolgen van het ongeval helaas veel zwaarder: hij zat geklemd in zijn volledig ingedeukte cabine. De brandweer moest hem eerst daaruit bevrijden voordat de dokter hem de eerste zorgen kon toedienen. Daarna werd de heer Wozniak overgebracht naar het ziekenhuis in Roeselare waar hij dinsdag aan zijn verwoningen overleed.

Familie en vrienden nemen op woensdag 2 december om 10 uur met een plechtigheid in de Sint Adrianuskerk in Adegem afscheid van Mariusz.


HET LICHT SCHIJNT
IN DE LEKVIJVERSWEGEL

HET LICHT SCHIJNT IN DE LEKVIJVERSWEGEL

De Lekvijverswegel is een druk door fietsers bereden en door voetgangers bewandelde kerkwegel. Kinderen rijden via deze kerkwegel van en naar school en ook werknemers gebruiken die weg om naar hun bedrijf op het industrieterrein te rijden.

Omdat het er 's morgens en 's avonds donker is, vooral tijdens de wintermaanden, als de scholieren naar school en de werknemers naar hun werk rijden werd al jaren geleden aan het schepencollege gevraagd om langs die kerkwegel een lichtbron te plaatsen.

"De eerste aanvraag is meer dan vijf jaar geleden ingediend. Ik heb mijn vraag dan aan verschillende schepenen en raadsleden herhaald. Tot voor een paar dagen bleef het er donker. Als het veel geregend had kon je doordat het water op de weg blijft staan het verschil niet zien tussen de kerkwegel en de gracht er naast" vertelde Laurette Veirman, die regelmatig langs de Lekvijverwegel rijdt.

Sedert afgelopen dinsdag hebben de gebruikers van de Lekvijverswegel geen reden meer om te klagen: er is een verlichtingspaal geplaatst en Eandis heeft de nodig aansluitingen gedaan, zodat er sedert dinsdagavond in de Lekvijverswegel licht schijnt in de duisternis.

Als de automobilisten (die af en toe, ondanks het verbodsteken, in de kerkwegel rijden) er nu nog wegblijven zijn de fietsers en voetgangers er volledig veilig...


SENIORENBEURS
IN DEN HOOGEN PAD

SENIORENBEURS IN DEN HOOGEN PAD
Op de seniorenbeurs waren alle zelfstandige thuisverplegers in een stand terug te vinden.

Omdat er in Maldegem geen zaal was die groot genoeg was om er de vijfde seniorenbeurs in te organiseren werd er uitgeweken naar den Hoogen Pad in Adegem. Achteraf zou blijken dat ook den Hoogen Pad te klein was om de vele diensten en bedrijven die aan de seniorenbeurs deelnamen een comfortabele plaats te geven.

Er kwam ook een pak volk naar de seniorenbeurs. Ondanks de drukte kregen de senioren aan alle standen uitgebreid antwoord op hun vragen.

SENIORENBEURS IN DEN HOOGEN PAD
In de kleine vergaderzaal was er een infosessie over de wetgeving op de elektrische fietsen. Dat veel senioren gebruik maken van een elektrische fiets was te zien aan de ruime belangstelling die er voor die infosessie bestond.

Om de bezoekers aan de seniorenbeurs niet te veel te storen verhuisden De Stresskonijnen met hun sketches van de zaal naar de cafetaria van den Hoogen Pad. Daardoor werd het in de cafetaria nog drukker dan het er al was.

Over het geheel van de vijfde seniorenbeurs hoorden we niets dan positieve reacties.


BOOMSTAMMEN GESTOLEN
OP PARCOURS SURVIVALRUN

BOOMSTAMMEN GESTOLEN OP PARCOURS SURVIVALRUN
Deelnemers aan een survivalrun moeten over inzicht, kracht en een goede conditie beschikken om hun wedstrijd uit te lopen.

Ook voor de 21ste editie van de survivalrun van het Meetjesland hadden de organisatoren een volle deelnemerslijst.

De voorbereiding van deze sportieve manifestatie was niet vlekkeloos verlopen: een paar dagen voor de survivalrun stelden de organisatoren vast dat de 450 kleine boomstammen die op het parcours lagen gestolen waren.

Het is niet de eerste maal dat er een paar dagen voor de survivalrun op de omloop zaken gestolen of beschadigd worden.

Ondanks die tegenslag en de regen kende de survivalrun een vlot verloop. De minder gunstige weersomstandigheden hadden vooral het publiek afgeschrikt.

Er zijn weinig sporten die zoveel eisen van een sporter dan de survivalrun. Dat die mensen, in tegenstelling met veel andere zogezegde hobbysporters, dit doen voor de sport en hoogstens voor een prijs in natura geeft hun sportieve prestaties nog meer glans.


STRAATNAMEN IN
NIEUWE VERKAVELINGEN

Tijdens de gemeenteraadszitting van donderdag 26 november werden de namen voor de straten van de nieuwe verkavelingen in de Staatsbaan voorlopig vastgelegd.

Voor de straat die in de verkaveling tussen de nummers 65 en 67 van de Staatbaan komt werd "Papaverhof" naar voor geschoven.

Voor de verkaveling tussen de nummers 25 en 27 werd de straatnaam "Molinehof" voorgesteld.

Over deze voorstellen wordt nu een advies gevraagd aan de cultuurraad en komt er een openbaar onderzoek. Daarna neemt de gemeenteraad een definitieve beslissing.


SNELHEIDSCONTROLES
IN ADEGEM

De PZ Maldegem nam deze maand niet deel aan de flitsmarathon maar organiseerde op dinsdag 24 november 's avonds en 's nachts snelheidscontroles op de Zwepe, Veldekens en de Staatsbaan in Adegem.

In totaal reden 80 chauffeurs te snel. Twee snelheidsduivels die respectievelijk 121 km/u en 127 km/u reden waar de maximumsnelheid 70 km/u was moesten hun rijbewijs voor 15 dagen inleveren.

Een chauffeur die positief op drugs getest werd moest zijn rijbewijs voor zes uren inleveren. De boetes volgen.

In de toekomst zullen op nog andere plaatsen in de gemeente zowel met de bemande als met de onbemande flitscamera snelheidscontroles worden uitgevoerd.


DAGELIJK MINSTENS
VIJF ADEMTESTS

Omdat de grote controles op alcoholgebruik toch snel via de sociale media worden doorgegeven, zal de Maldegemse politie tijdens de komende BOB campagne enkel bij speciale gelegenheden -zoals de verkeersveilige nacht- grote acties opzetten.

Bij de PZ Maldegem doet iedere patrouille minstens vijf ademtests per dag. Daardoor is in onze gemeente de pakkans groter dan in de omliggende gemeenten.


"LES FOLLES DE GAND"
SCHITTERDEN IN DEN HOOGEN PAD

LES FOLLES DE GAND SCHITTERDEN IN DEN HOOGEN PAD

Meer dan 300 senioren hebben vrijdagnamiddag in den Hoogen Pad een heerlijke namiddag beleefd.

De sociale raad had dit jaar in het kader van de week van de senioren Marjan Berger en "Les Folles De Gand" naar den Hoogen Pad uitgenodigd.

Marjan Berger liet het publiek genieten van gekende Vlaamse nummers. Les Folies deden hun naam alle eer aan: zij brachten prachtige acts maar zorgden er ook voor dat het publiek de lachspieren aan het werk kon zetten.


HOOG BEZOEK TIJDENS DE
VOORLEESWEEK IN DE DRIESPRONG

HOOG BEZOEK TIJDENS DE VOORLEESWEEK IN DE DRIESPRONG

In de Driesprong weet men ieder jaar voor de voorleesweek enkele speciale gasten naar de Katsweg uit te nodigen.

Donderdagvoormiddag waren Raymonda Verdyck, Afgevaardigd Bestuurder van het G0 onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, en Stef Van Malderen, de projectleider van de Taalbende, te gast in De Driesprong.

Voor Mevrouw Verdyck was het de eerste maal dat zij tijdens de voorleesweek in een klas uit een boek voorlas.

Ook burgmeester Marleen van den Bussche, schepen van Onderwijs Marten De Jaeger en Vlaams volksvertegenwoordiger en schepen Valerie Taeldeman vonden een gaatje in hun agenda om voor te lezen in de Driesprong...


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home