www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Twaalfde jaargang - n° 620 - Week 42 : van 11 tot 17 oktober 2015

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

OKRA ADEGEM VERWENDE
ZIJN OUDSTE LEDEN

OKRA ADEGEM VERWENDE ZIJN OUDSTE LEDEN
Dinsdagnamiddag waren de leden van OKRA Adegem die dit jaar 80 jaar of ouder zijn in den Hoogen Pad verwacht op de jaarlijkse verwennamiddag die hen door het bestuur werd aangeboden.

Het is een traditie bij OKRA Adegem om jaarlijks een verwennamiddag te organiseren voor al zijn leden die dit jaar de kaap van de 80 jaar bereiken en voor diegenen die die kaap al hebben overschreden.

Op de ledenlijst van OKRA Adegem staan er 91 namen van mensen die 80 jaar of ouder zijn. Daarvan waren er 54 aanwezig op de verwennamiddag in de cafetaria van den Hoogen Pad. Met zijn 97 jaar was Cyriel Ryckaert de ouderdomsdeken van het gezelschap.

OKRA ADEGEM VERWENDE ZIJN OUDSTE LEDEN
Op de OKRA ledenlijst van de 80 plussers zijn er dit jaar 14 namen bijgekomen. Tien van hen nieuwe tachtigers waren aanwezig op de verwennamiddag.

Voor die verwennamiddag moet het bestuur van OKRA geen spectaculair programma in elkaar steken: de tachtigplussers zijn al tevreden als zij eens een namiddag met leeftijdsgenoten kunnen samenkomen.

PANNENKOEKEN
Dit jaar begon de verwennamiddag met een korte bezinning. Daarin werd even teruggedacht aan de leden die dit jaar zijn overleden. Daarna werd via een quiz nagegaan hoe goed de oudste leden van OKRA Adegem hun bestuur en de leden kennen.

Telkens een lid een goed antwoord gaf op een vraag van voorzitter Cecile Ryckaert ontving dat lid een prijs. Terwijl de OKRA leden zich op hun quiz concentreerden werden in de keuken de pannenkoeken klaar gemaakt. Van zodra in de quiz de laatste vraag was beantwoord werden de pannenkoeken geserveerd.

Het werd plots veel stiller in de cafetaria van den Hoogen Pad. Iedereen concentreerde zich op de heerlijke pannenkoeken. Op het einde van de verwennamiddag was er voor alle 80 plussers nog een attentie.


GROOT KOTK ONTBIJT
IN DEN HOOGEN PAD

Ook dit jaar sluit de Maldegemse werkgroep Kom Op Tegen Kanker zijn tweejaarlijkse actie af met een groot ontbijt. Op 25 oktober staan de ontbijttafels gedekt in den Hoogen Pad. Wie ooit aan een KOTK ontbijt heet deelgenomen weet dat er een uitgebreid en lekker ontbijtbuffet wordt aangeboden.

Wie ouder is dan 12 jaar betaalt voor het uitgebreid ontbijt 8 euro. Kinderen tussen 5 jaar en 12 jaar ontbijten voor 5 euro en voor al wie jonger is dan 5 jaar en mee eet moet 2 euro betaald worden. Vooraf inschrijven hoeft niet. Het ontbijtbuffet is open van 8 tot 10 uur.

INFORMATIE
De slotvoormiddag heeft ook een informatief luik. Om 9u15 begint er een infosessie met Dr. Eddy Kuppens over darmkanker en de behandeling van darmtumoren. Om 10u15 heeft Dr. Sven Lanssens het over huidkanker.

Vanaf 11 uur kan er geaperitiefd worden. Organisaties en privépersonen komen in de loop van de voormiddag de opbrengsten van hun KOTK actie aan de werkgroep overdragen.

Er is een sneltombola en ook de uitslag van de KOTK zoektochten die op 4 oktober werden afgesloten worden die zondagvoormiddag bekend gemaakt.


ADEGEMSE ZESTIGJARIGEN
ROND DE FEESTTAFEL

ADEGEMSE ZESTIGJARIGEN ROND DE FEESTTAFEL
Net als 10 jaar terug waren de Adegemnaren die in 1955 geboren zijn op de afspraak voor hun reünie.

In 2005 organiseerden Charles D'Havé, Christa Gryp, Greta Boels, Caroline Grootaert en Freddy Van Hulle de eerste reünie van hun leeftijdsgenoten die in 1955 in Adegem geboren zijn en zij die in dat jaar geboren zijn en zich later in Adegem gevestigd hebben. De afgelopen maanden heeft hetzelfde vijftal de tweede reünie voorbereid.

In de zaal D'Have, die door de familie D'Havé gratis ter beschikking werd gesteld, kwamen de zestigjarige Adegemnaren vrijdagavond bijeen. Het duurde niet lang of iedereen kende opnieuw iedereen en er werden herinneringen opgehaald.

Het werd een gezellige avond. Het was al enkele uren zaterdag voordat de laatste zestigers Adegem-centrum verlieten.


GEZINSBOND ORGANISEERDE (VOORLOPIG
LAATSTE) FOTO-EN FIETSZOEKTOCHT

GEZINSBOND ORGANISEERDE VOORLOPIG LAATSTE FOTO-EN FIETSZOEKTOCHT
Marin Leyman uit Sint Jan -in-Eremo won de 16de editie van de foto en fietszoektocht van de Gezinsbond Adegem.

Met de prijsuitreiking in de cafetaria van den Hoogen Pad viel zondagvoormiddag het doek over de 16de editie van de foto- en fietszoektocht van de Gezinsbond Adegem.

Van de 101 deelnemingsformulieren die werden afgehaald zijn er 84 volledig ingevuld terug binnengekomen. Uit de deelnemerslijst blijkt dat ook veel mensen van buiten Adegem aan deze zoektocht deelnemen.

Voordat zij de uitslag bekend maakte wees Christa Gryp er op dat dit jaar de vragen van de foto- en fietszoektocht iets moeilijker waren dan de vorige jaren. Daarmee wou de Gezinsbond voorkomen dat er opnieuw veel mensen alle vragen juist beantwoorden.

Ondanks de verhoogde moeilijkheidsgraad van de vragen waren er toch nog 11 mensen die het juiste antwoord op alle vragen kenden. Het was de schiftingsvraag over het aantal (997) paperclips die in een bokaal zaten die de klassering van de11 deelnemers met alle antwoorden juist bepaalde.

Er was een deelnemer (maar die was niet bij de 11 met alles juist) die slechts één paperclub naast het juiste aantal was.

Volgens mevr. Gryp waren er 4 vragen die het verschil in de uitslag konden maken. Omdat er bij een van die vragen zoveel vragen werden gesteld werd die vraag geschrapt.

UITSLAG EN PRIJZEN
1. Leyman Marin (Sint-jan-in-Eremo) 2.Van Tieghem Geert (Assebroek) 3. Verwilst Lucia (Sint-jan-in-Eremo) 4. Van Tieghem Stien (Assebroek) 5. De Busschere Lia (Adegem) 6. De La Meilleure Francine (Adegem) 7. Van Waeyenberghe Wilfried (Adegem) 8. Valčre Rollier (Maldegem) 9. Van Waeyenberghe Karen (Eeklo) 10. Verborght Robert (Adegem).

Met zijn eerste plaats wint Marin Leyman een vlucht met een luchtballon. Alle andere deelnemers mochten bij het afroepen van hun naam een prijs kiezen van op de, net als de vorige jaren, rijk gevulde prijzentafel.

VOORLOPIG LAATSTE
Op het einde van de prijsuitreiking had Christa Gryp ook nog een minder prettige mededeling voor de deelnemers waarvan er verschillende deelnamen aan alle 16 foto- en fietszoektochten: de 16de editie van de foto- en fietszoektocht is de voorlopig laatste editie van deze zoektocht geweest.

GEZINSBOND ORGANISEERDE VOORLOPIG LAATSTE FOTO-EN FIETSZOEKTOCHT
Na 16 zoektochten zijn Luc Van Acker en
Gaston Regelbrugge aan herbronning toe.

Luc Van Acker en Gaston Regelbrugge, de verantwoordelijken voor de uitstippeling van het parcours en de vragen hebben besloten om er (voorlopig) een punt achter te zetten.

"In 2000, het jaar waarin wij het 75 jarig bestaan van de Gezinsbond vierden, hebben wij onze eerste zoektocht uitgewerkt. In het jaar dat wij het 90 jarig bestaan van de Gezinsbond Adegem vieren hebben wij besloten om er mee op te houden.

Na 16 zoektochten is onze inspiratie voor zowel het uitstippelen van parcours als het opstellen van de vragen uitgeput. In die 15 jaar hebben wij alle mogelijke paden en wegels in Adegem en omgeving, zelfs tot over de Nederlandse grens aangedaan.

Over alles wat er op die parcours te zien was hebben wij vragen gesteld. Het is tijd om een stap opzij te zetten" vertelden Luc en Gaston ons na de prijsuitreiking.

Het duo sluit het evenwel niet uit dat zij over een paar jaar terug een foto- en fietstocht voor de Gezinsbond in elkaar steken.


DE OUDE GENTWEG IS DE
SLIMSTE STROATE VAN MALDEGEM

DE OUDE GENTWEG IS DE SLIMSTE STROATE VAN MALDEGEM

Van de 18 ploegen die zaterdagavond aan de quiz "De slimste Stroate van Maldegem 2015" deelnamen eindigden twee ploegen met evenveel punten.

De schiftingsvraag moest de winnaar van het bijzonder straatnaambord en de luchtdoop voor vier personen aanduiden.

De ploeg van de Oude Gentweg mag zich voorbereiden op zijn luchtdoop. De Noordstraat -de ploeg die in 2014 "De slimste Stroate van Maldegem" was- werd dit jaar tweede.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home