www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Twaalfde jaargang - n° 616 - Week 38 : van 13 tot 19 september 2015

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

RINGBAAN LOCATIE
VOOR FILMFRAGMENTEN

RINGBAAN LOCATIE VOOR FILMFRAGMENTEN
Deze jongeren spelen een belangrijke rol in de film "WIJ", die in de loop van 2016 uitkomt.

Wie vrijdagvoormiddag door het deel van de Ringbaan tussen het kruispunt met de Kallestraat en de inrit van de Lekvijverswegel wou rijden werd vriendelijk verzocht om een andere route te zoeken om zijn bestemming te bereiken: er werden in die zone opnames voor een film gemaakt.

De opnames waren pas gestart of de opnameploeg kreeg al bezoek van de Maldegemse politie. Er was geen toestemming aangevraagd voor het maken van de opnames en voor het tijdelijk afsluiten van een deel van de Ringbaan.

Na overleg kon het gezelschap zijn opnames toch verder zetten.

RINGBAAN LOCATIE VOOR FILMFRAGMENTEN
Ook voor dit hondje is er in de film een rol weggelegd.

Over de inhoud van de film wou regisseur Filip Hartworn uit Utrecht niet veel kwijt. Hij wil wachten tot de film volledig is ingeblikt is om meer over de film te vertellen.

Van Hester Hau vernamen wij dat film een samenwerking is tussen het Belgisch productiehuis "Het A-Team" en het Nederlands productiehuis Habbekrats. De opnames zijn vorige maand in de omgeving van Gent en Wetteren gestart.

Omdat er in de film ook scenes op de boerenbuiten zitten werden er naar verschillende geschikte locaties gezocht. Zo is het gezelschap ook op de Ringbaan in Adegem terecht gekomen.

Omdat er bij het filmen ook rekening moest gehouden worden met de weersomstandigheden werden de weersvoorspellingen door de filmploeg nauwlettend gevolgd.

Toen zij hoorden dat het vrijdagmorgen zonnig en droog zou zijn zakte de ganse crew naar Adegem af. Na ongeveer 4 uren filmen waren alle scenes die in Adegem moesten gedraaid worden opgenomen en kon de groep vertrekken.


OPNIEUW VERKEER IN BEIDE
RICHTINGEN IN DE ZANDAKKERS

Sedert begin vorige week zijn de verkeersborden die het (tijdelijk) eenrichtingverkeer in de Zandakkers aanduidden verwijderd. Er is nu opnieuw verkeer in beide richtingen mogelijk.

Het tijdelijke eenrichtingverkeer (de maanden juli en augustus) in de Zandakkers is er een paar jaar terug gekomen op vraag van de verantwoordelijken van de Adegemse speelpleinwerking en van ouders die regelmatig hun kind(eren) naar de speelpleinwerking brachten op ze er afhaalden.

Opmerkelijk was dan wel dat het juist ouders waren die hun kind(eren) brachten of ophaalden die zich niet aan het eenrichtingverkeer hielden. Enkel als er politie in de buurt was hield iedereen zich aan de regels.


MAZOUT GESTOLEN
OP DE MOLLEVIJVER

Donderdagavond rond 18u30 werd bij de PZ Maldegem melding gemaakt van een diefstal van mazout op de Mollevijver.

Er zou ongeveer 100 liter mazout uit een tank van een kraan zijn gestolen. Van de dader(s) is er geen spoor...


DRONKEN AUTOMOBILISTE
BELANDT IN MAISVELD

Donderdagnacht rond 1 uur stelde de politie vast dat er op het Blakkeveld een auto in een maisveld was gereden.

Na controle bleek dat de bestuurster te veel had gedronken. De auto moest uit het maisveld getakeld worden.


EERSTE INFOAVOND ROND
DIEFSTAL EN INBRAAKPREVENTIE

EERSTE INFOAVOND ROND DIEFSTAL EN INBRAAKPREVENTIE
Meer dan 60 geïnteresseerden waren aanwezig op de eerste infoavond rond diefstal- en inbraakpreventie.

Omdat volgens de cijfers van de politie het aantal woninginbraken tijdens de donkere maanden (oktober, november en december) gevoelig stijgen hebben de PZ Maldegem en het Buurtinformatienetwerk Maldegem (BIN) een Ronde van Maldegem gepland.

Op acht verschillende locaties geven zij een infoavond rond diefstal- en inbraakpreventie en de BIN werking. De eerste avond ging vorige week donderdag door in den Hoogen Pad. Meer dan 60 mensen kwamen op deze avond af.

De uitleg over de diefstal en inbraakpreventie en de helpende handen die de politie daarbij reikt werden gegeven voor Danny De Visscher van die Dienst "Preventieadvies".

Wijkagent Peter Vermeulen Had het over de nationale actie "1 Dag Niet" (een dag zonder inbraken), die dit jaar op vrijdag 13 november wordt georganiseerd.

De Maldegemse politie zal gans die week acties voeren om de inbraken te voorkomen. Ook burgers en organisaties worden opgeroepen om initiatieven te nemen die diefstallen en inbraken in de gemeente kunnen voorkomen.

Net als Peter Van Hecke, voorzitter van BIN Maldegem, had de heer Vermeulen het ook over de werking van het Buurtinformatienetwerking Maldegem en het positief resultaat dat de samenwerking tussen de PZ Maldegem en BIN Maldegem de afgelopen jaren heeft opgeleverd.

Op woensdag 16 september is de tweede infoavond in De Kring in Kleit. Op woensdag 23 september begint om 20 uur in de GBS De Kruipuit de derde infoavond. De inkom is gratis.


BENEDIKTE LAMMERTYN IS MALDEGEMS
EERSTE SCHOOLWIJKINSPECTEUR

BENEDIKTE LAMMERTYN IS MALDEGEMS EERSTE SCHOOLWIJKINSPECTEUR
Vrijdagvoormiddag stelde commissaris Christophe Geernaert Benedikte Lammertyn -Maldegems eerste schoolwijkinspecteur- voor aan Nina Beeckmans, de nieuwe directrice van De Driesprong Maldegem.

"Er is al jaren een goede samenwerking tussen de politie en alle scholen in onze gemeente. Wij willen die goede samenwerking behouden en door ze beter te structureren nog verbeteren.

De aanstelling van een schoolwijkinspecteur moet tot die verbetering bijdragen" stelde commissaris Christophe Geernaert, toen hij vrijdagvoormiddag Benedikte Lammertyn als Maldegems wijkschoolinspecteur voorstelde aan de nieuwe directrice van De Driesprong Nina Beeckmans.

Commissaris Geernaert heeft het idee van een schoolwijkinspecteur opgepikt in Leuven, waar een studenten-wijkinspecteur is.

Volgens Benedikte Lammertyn is de voorbereiding van het project schoolwijkinspecteur in de loop van het vorig schooljaar al ingezet. "Het is de bedoeling dat ik als schoolwijkinspecteur het aanspreekpunt wordt voor alle scholen. Via een typeformulier dat wij opgesteld hebben kunnen de scholen een aanvraag indienen voor politionele ondersteuning bij verschillende activiteiten" legde de schoolwijkinspecteur uit.

Het is volgens commissaris Geernaert niet de bedoeling dat alleen staat in haar opdracht als schoolwijkinspecteur. De schoolwijkinspecteur onderhoudt de contacten met de scholen en binnen het korps wordt er beslist hoeveel mensen er bij een initiatief kunnen ingezet worden.

Er wordt bij de Maldegemse politie ook nog over andere bijzondere wijkinspecteurs gedacht. Er wordt momenteel onderzocht of een wijkinspecteur voor het verenigingsleven en een wijkinspecteur voor vreemdelingen en asielzoekers in Maldegem de politiewerking in Maldegem een meerwaarde zou geven.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home