www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Twaalfde jaargang - n° 615 - Week 37 : van 6 tot 12 september 2015

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

DE PAPAVER BEGINT SCHOOLJAAR
MET DANSJE EN NIEUWE KLASLOKALEN

DE PAPAVER BEGINT SCHOOLJAAR MET DANSJE EN NIEUWE KLASLOKALENDE P
Alle leerkrachten en leerlingen van de VBS De Papaver verzamelden dinsdagvoormiddag op de speelplaats van de kleuters. Met het welkomwoord van directeur Geert De Kezel en een dansje openden ze samen het nieuwe schooljaar.

De laatste dagen van de vakantie waren stresserend voor de directeur en de leerkrachten van de VBS de Papaver: het was alle hens aan dek om de klaslokalen voor de twee derde leerjaren voor het begin van het nieuw schooljaar klaar te krijgen.

Nog voor het einde van het vorig schooljaar stond het vast dat in het nieuw schooljaar het zesde leerjaar moest ontdubbeld worden. Daarvoor waren er nieuwe lokalen nodig. De Papaver heeft wel plannen voor nieuwbouw, maar dat project kan de eerste jaren nog niet gerealiseerd worden. Daarom werd gekozen voor het plaatsen van containerklassen op de speelplaats van de vroegere jongensschool.

Om plaats te maken voor die containerklassen, moest eerst de opbergplaats (in een ver verleden het Adegemse dodenhuisje) worden afgebroken. Midden juli kon het gebouw afgebroken worden en vervolgens was het wachten op de bouwvergunning voor de containerklassen.

Een week voor het begin van het nieuw schooljaar waren de containerklassen geplaatst en voorzien van elektriciteit en verwarming. Dan was het aan de directie en de leerkrachten om de lokalen als klaslokalen in te richten.

DE PAPAVER BEGINT SCHOOLJAAR MET DANSJE EN NIEUWE KLASLOKALEN
De leerlingen van het derde leerjaar verhuisden dinsdag met de glimlach van de vroegere meisjesschool naar de nieuwe klaslokalen op de speelplaats van de vroegere jongensschool.

VERHUIZEN
Het begin van het nieuw schooljaar gaat in de Papaver altijd met enkel verhuizen van leerlingen gepaard. De kleuters van de derde kleuterklas van vorig schooljaar zitten nu in het eerste leerjaar. Zij verhuisden van de speelplaats van de kleuters naar de speelplaats van het eerste leerjaar.

De leerlingen van het tweede leerjaar van het vorig schooljaar zitten nu in het derde leerjaar. Zij verhuisden van de gebouwen van de vroegere meisjesschool naar de gebouwen van de vroegere jongensschool.

"Het was voor ons een logische keuze om de leerlingen van het derde leerjaar, die toch moesten verhuizen, de containerklassen te laten betrekken" vertelde directeur De Kezel ons, nadat hij de leerlingen en de ouders verwelkomd had voor het nieuwe schooljaar.

De ganse papaverfamilie danste het nieuwe schooljaar in. Daarna mochten de leerlingen van het derde leerjaar als eerste de speelplaats verlaten en hun nieuwe klaslokalen opzoeken.

Zij deden dat met de glimlach: zij gingen immers naar ruime en mooiere klaslokalen. Daarna was het aan de leerlingen van het eerste leerjaar om afscheid te nemen van hun vertrouwde speelplaats.


GBS DE KRUIPUIT RUSTPUNT
IN "GENIETEN VAN MALDEGEM"

GBS DE KRUIPUIT RUSTPUNT IN GENIETEN VAN MALDEGEM

De wegen van alle fietsers die deelnamen aan de eerste editie van "Genieten van Maldegem", leidden vorige week zondag naar de GBS De Kruipuit. Daar konden de fietsers hun deelnemerskaart laten afstempelen en de innerlijke mens verfrissen.

Er namen 1520 fietsers en mountainbikers deel aan Maldegems gemeentelijke promotiedag. Dat is een flink pak minder dan tijdens de laatste editie van "Maldegem wandelt, Fietst, Proeft en swingt".

Voor de fietsers had de hevige regen die in de nacht van zaterdag op zondag viel geen invloed. Het parcours voor de mountainbikers daarentegen moest grondig worden gewijzigd.


WEDSTRIJD GEHOORZAAMHEID
BIJ HOND EN MEESTER

WEDSTRIJD GEHOORZAAMHEID BIJ HOND EN MEESTER
Zaterdag namen 120 honden en hun baasjes deel aan de wedstrijd "Gehoorzaamheid" die door "Hond en Meester" op zijn terreinen naast het André Trensonstadion werd georganiseerd.

Norbert Deuninck, voorzitter van "Hond en Meester", zag op zijn deelnemerslijst combinaties uit alle hoeken van België staan: de wedstrijd in Adegem wordt immers aanzien als een laatste test voor het kampioenschap van België, dat komend weekend wordt georganiseerd.

Tijdens een wedstrijd "Gehoorzaamheid" moeten de honden een aantal gehoorzaamheidsopdrachten foutloos uitvoeren. Iedere hond vertrekt bij het begin van zijn proeven met 100 punten.

Voor ieder foutje die de hond of zijn baasje maakt, gaat er minstens een half punt van zijn totaal af. Ieder jaar zijn er combinaties die 99 punten halen.


ALTAAR SINT ADRIANUSKERK
NOG MAAR EENS VERPLAATST

ALTAAR NOG MAAR EENS VERPLAATST

De vaste kerkbezoekers van de Sint Adrianuskerk zullen zondagmorgen raar opgekeken hebben toen zij de kerk binnenkwamen: voor de derde maal op rij zien zij het altaar verplaatst.

Bij de eerste verhuis werd het altaar tussen de pilaren aan de preekstoel geplaatst. Daarna werd het iets naar voor verschoven.

De afgelopen week is het opnieuw verhuisd naar de middenbeuk ter hoogte van de preekstoel.

Een telling leerde ons dat er nu in de kerk minder stoelen rond het altaar staan dan dat er stoelen langs de muren staan. Het is duidelijk niet de bedoeling dat die stoelen nog gebruikt worden tijdens de wekelijkse erediensten.

De manier waarop de parochiale raad met de herschikking van het interieur van de kerk heeft aangepakt, bevestigt niet alleen ons vermoeden dat het zonder een duidelijk plan aan die herschikking begonnen is.


AVT START VOORVERKOOP
VOOR "HARDE TIJDEN"

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober, zondag 1, vrijdag 6, zaterdag 7, zondag 8 en maandag 9 november brengt het Adegems Volkstheater in den Hoogen pad de komedie "Harde Tijden".

Op zondag begint de voorstelling om 15 uur, de andere dagen om 20 uur.

De komedie, die volgens auteur Piet Notteboom een hebzuchtkomedie is, toont aan dat wie denkt dat hij gelukkiger zal worden als hij rijk is bedrogen uitkomt.

Piet Notteboom is met "Harde Tijden" niet aan zijn proefstuk toe. Het Theaterproject Berlebuize oogstte een paar jaar terug met "Eiland in de Polder", eveneens een stuk van van zijn hand, succes binnen en buiten het Meetjesland.

De regie van "Harde Tijden" is in handen van Christa Grijp. Naast de vaste waarden Judith Goethals, Mariska Lammertyn, Steffi Verspille, Christa Grijp, Frank, Sam en Etienne Notteboom, Paul en Michael Goethals en Tijs Wittoeck debuteren Manu Vandeginste en Manu Goethals in " Harde tijden".

KAARTEN
De voorverkoop van de kaarten voor "Harde tijden" start op zaterdag 12 september om 9 uur. Vanaf dan kan iedereen zijn plaatsen reserveren op www.adegemsvolkstheater.be en betalen zonder bijkomende kosten.

Op zaterdag 12 en zaterdag 26 september worden er tussen 9 en 12 uur ook kaarten verkocht in den Hoogen Pad. Wie daar zijn kaarten koopt wordt verwend met een kopje koffie of een borrel.

Vanaf 12 september kunnen ook van maandag tot vrijdag tussen 17 en 20 uur telefonisch kaarten besteld worden op de nummers 0479 21 66 52 en 0479 21 34 92.


ENKEL PLAATSELIJK
VERKEER RICHTING RAVERSCHOOT

ENKEL PLAATSELIJK VERKEER RICHTING RAVERSCHOOTENKEL PLAATSELIJK V
Door de aanleg van een rioleringsnetwerk is er de komende maanden op het Staalijzer enkel plaatselijk verkeer mogelijk.

In het kader van het Strategisch Plan Afvalwater Maldegem (SPAM) voert Aquafin in samenwerking met de gemeente Maldegem de komende maanden rioleringswerken uit op het Staalijzer, aan Malecote en op Raverschoot.

Door die werken is er behalve voor fietsers en voetgangers geen doorgaand verkeer mogelijk naar Raverschoot.

Momenteel komen zowel het oppervlaktewater als het afvalwater in de hogergenoemde straten in de grachten terecht.

Na de werken worden het oppervlaktewater en het afvalwater in een gescheiden rioleringsnetwerk afgevoerd.

Het oppervlaktewater gaat rechtstreeks naar het kanaal. Het afvalwater wordt eerst in het waterzuiveringsstations gereinigd voordat het naar het kanaal wordt doorgesast.

De werken kosten meer dan 2.3 miljoen euro. Daarvan is 1,7 miljoen euro ten laste van de gemeente Maldegem.


DE RONDE VAN MALDEGEM
BEGINT IN ADEGEM

Het Buurtinformatienetwerk (BIN) en de PZ Maldegem beginnen deze week aan hun ronde van Maldegem.

In die ronde zijn zij met een infoavond te gast op 8 verschillende locaties in onze gemeente.

De eerste infoavond rond diefstal en inbraakpreventie en de werking van BIN gaat door op woensdag 9 september om 20 uur in den Hoogen Pad. De toegang is gratis.


CANADESE-POOLSE-BRITSE
HERDENKINGSPLECHTIGHEID

De jeugd zegt het waarschijnlijk niet veel meer, maar op het Militair Canadees Kerkhof in de Prins Boudewijnlaan liggen er meer dan 1000 soldaten begraven (vooral Canadese, Poolse en Britse) die sneuvelden tijdens onze bevrijding in WO II.

Ieder jaar wordt de tweede zondag van september op het Canadees kerkhof een herdenkingsplechtigheid als eerbetoon aan deze gesneuvelde soldaten gebracht.

Dit jaar gaat de plechtigheid, waaraan wordt deelgenomen door onder meer een vertegenwoordiger van de koning en de ambassadeurs van Canada, Polen en Groot Brittannië, door op zondag 13 september.

Aan de mensen die de plechtigheid willen bijwonen wordt gevraagd om ten laatste om 9u40 aanwezig te zijn op het Canadees kerkhof.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home