www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Twaalfde jaargang - n° 611 - Week 33 : van 9 tot 15 augustus 2015

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

GELUK EN VERDRIET
LAGEN DICHT BIJ ELKAAR

GELUK EN VERDRIET LAGEN DICHT BIJ ELKAAR

In onze editie van vorige week maakten wij melding van het gouden huwelijksjubileum van Marijn De Busschere en Lucrèce Defreyne.

Het gouden paar werd samen met zijn familie in het Maldegems gemeentehuis ontvangen.

Vorig weekend werd de 66 jarige Lucréce tweemaal door een hartaanval getroffen. Volgens familie van Lucrèce werd zij in een kunstmatige coma gehouden maar is zij daar niet meer uit ontwaakt.

Haar echtgenoot Marijn en haar familie nemen in intieme kring afscheid van Lucrèce.


OPNIEUW VERDACHTE
PERSOON OP ADEGEMS KERKHOF

Zondagnamiddag werd de aandacht van een jonge vrouw die het graf van haar overleden echtgenoot ging bezoeken, getroffen voor de vreemde gedragingen van een persoon die zich op het kerkhof bevond.

Volgens mensen die eveneens op het kerkhof aanwezig waren, zat die zonderlinge man op de bank op het kerkhof tot de vrouw op het kerkhof kwam.

De vrouw heeft onmiddellijk het kerkhof verlaten. Zij herinnerde zich onmiddellijk de berichtgeving over een naaktloper op he Adegems kerkhof.

Nadat ze haar nare ervaring op het kerkhof met enkele vertrouwenspersonen had besproken, heeft de vrouw de politie verwittigd.

Ondertussen vernamen wij dat zowel de naaktloper als de man die zich vreemd gedroeg op het kerkhof met de fiets naar het kerkhof waren gekomen.

BEZOEK AANPASSEN

Vooral vrouwen die regelmatig op het Adegems kerkhof een bezoek brengen aan het graf van een familielid of vriend vertellen het nieuws over de naaktloper en de man die zich vreemd gedroeg aan elkaar door.

Uit reacties van verschillende van die vrouwen blijkt dat zij nu voorzichtiger zijn als zij een bezoek aan het kerkhof brengen.

Zij proberen die bezoeken te plannen op momenten dat er andere mensen of arbeiders van de gemeente op het kerkhof aanwezig zijn.

Als reactie op ons nieuws over de naaktloper op het Adegems kerkhof kregen wij een reactie uit Maldegem.

Volgens die reactie werd enige tijd terug ook in het Sint Annapark in Maldegem een naaktloper opgemerkt.


HET ONKRUID EN DE
HAAGPLANTJES ZIJN WEG

In de zitting van het Maldegems het schepencollege van maandag 3 augustus werd beslist dat zowel het onkruid als de haagplantjes in de bermen tussen de rijweg en de fietspaden van Veldekens onmiddellijk moesten verwijderd worden.

Ook de houten paaltjes die in de bermen waren aangebracht moesten verwijderd worden.

Volgens burgemeester Marleen Van den Bussche werd die beslissing genomen in het belang van de veiligheid van de fietsers en de inwoners van veldekens.

In november zal er beslist worden wat er met de bermen zal gebeuren.

Ondertussen hebben de inwoners van Veldekens een schrijven gekregen van de gemeente waarin het verwijderen van het onkruid en het haagje werden aangekondigd.

Aan de inwoners wordt ook gevraagd om zelf voorstellen te doen in verband met de aanleg van de bermen in het najaar.

Over de andere klachten over hun vernieuwd wegdek en fietspad die de inwoners van Veldekens hebben wordt in de brief met geen woord gerept.


INGRIJPENDE WIJZIGINGEN
IN DE KONING ALBERTLAAN

Omdat er op de Koning Albertlaan, verbinding met de expresweg, geen voorselectiestroken zijn voor auto's die recht of links moeten afslaan of terug in de andere richting willen rijden, heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) beslist om tijdens een proefperiode een aantal belangrijke wijzigingen aan de infrastructuur van de Koning Albertlaan aan te brengen.

Wie in de Koning Albertlaan rijdt zal ter hoogte van de Passiedreef en de Vakebuurtstraat niet meer links mogen afslaan of naar de andere rijrichting terugkeren.

Ook aan de middenbermen ter hoogte van de Oostdreef en Zoetendale wordt het verboden om te keren om in de andere richting te rijden.

Nog tot begin september zullen er op de Koning Albertlaan infoborden met de nieuwe regeling staan. Vanaf september worden de verkeersborden in de straat geplaatst.

Tot eind oktober zal het AWV tellingen op de Koning Albertlaan uitvoeren.

Die resultaten daarvan zullen in november met de gemeente Maldegem worden besproken.

Daarna zal beslist worden of de proefopstelling een definitief karakter krijgt.


KRUISPUNT NOORDSTRAAT -
MARKTSTRAAT TIJDELIJK DICHT

Omdat er bij de gemeente de laatste tijd klachten binnen kwamen over de losliggende riooldeksels ( maken veel lawaai als er een auto overrijdt) ter hoogte van het kruispunt van de Noordstraat met de Marktstraat, heeft de gemeente' beslist om de losliggende riooldeksels te vervangen.

De werken zullen uitgevoerd worden tussen dinsdag 11 augustus en vrijdag 21 augustus.

Voor de automobilisten die uit de Schouwburgplaats komen is er geen probleem, zij kunnen zoals voorheen naar de Markstraat rijden.

Het verkeer in de Gentse Steenweg en de Mevr. Courtmanslaan zal omgeleid worden via de Oude Gentweg.

Het autoverkeer dat uit de richting Nederland komt moet omrijden via de Gidsen laan.

De Lijnbussen die richting Brugge rijden worden via de oude Gentweg omgeleid. De halte aan de tekenacademie wordt tijdelijk overgebracht naar de Oude Gentweg.


EERSTE ROMMELMARKT IN DE MOEREWEGE

EERSTE ROMMELMARKT IN DE MOEREWEGE
Het feestcomité van Moerewege en omgeving is tevreden over zowel het aantal deelnemers als over de publieke belangstelling voor hun eerste rommelmarkt.

Terwijl het feestcomité van de Moerewege nog werkt aan het programma van zijn kermis die voor begin november voorzien is, pakte dat bestuur dit weekend al uit met 2 activiteiten die veel volk trokken.
Zaterdagmorgen voor 7u hadden de meeste van de standhouders hun verkoopstandje in de Moerewege en de Striepe die verkeersvrij werden gehouden, al opgesteld.
Het feestcomité dat voor het eerst uitpakt met een rommelmarkt zag dat het goed was en verzekerde ons zaterdagnamiddag dat er volgend jaar zeker een 2de editie van de rommelmarkt komt.

SNEUKELEN EN FIETSEN

EERSTE ROMMELMARKT IN DE MOEREWEGE

Het publiek was vooral zaterdagvoormiddag naar de Moerewege en de Striepe gekomen om koopjes te doen. Rond 18u was de rommelmarkt afgelopen.
De leden van het feestcomité konden meteen beginnen met de opkuis van de Moerewege en de Striepe.
Daarna was het tijd om nog even het draaiboek van de tweede sneukeltoer, met start en aankomst in den Hoogen Pad, die op zondag 9 augustus wordt georganiseerd door te nemen.
Om het organisatorisch in de hand te kunnen houden heeft het feestcomité de inschrijvingen afgesloten toen de teller op 250 stond.


KERKINTERIEUR KRIJGT ANDER UITZICHT

KERKINTERIEUR KRIJGT ANDER UITZICHT

Dit zijn de laatste dagen dat het interieur van de sint Adrianuskerk in Adegem er zo uitziet.

De parochiale raad heeft beslist dat het interieur van de kerk een nieuwe look moet krijgen.

Daarom zal het altaar dat nu nog in het prachtige hoogaltaar staat naar voor worden geschoven in de omgeving van de preekstoel.

De stoelen in de kerk zullen niet langer in hun rechtighoekige blokken staan maar worden in verschillende groepen in een halvemaan opgesteld.

Als het voorstel tot wijziging van het beeld van interieur van een paus komt is het volgens ingewijden zeker niet van de paus van Rome.


KVG OOSTENDE TE GAST
OP MALDEGEMSE VOETBALSTAGE

KVG OOSTENDE TE GAST OP MALDEGEMSE VOETBALSTAGE
Op de laatste dag van hun voetbalstage kregen de jonge voetballers training van trainers van KVG Oostende en speelden zij vriendschappelijke wedstrijden tegen de jeugdproegen van KVG O.

De Maldegemse voetbalstage was dit jaar aan haar 16de editie toe. Dit jaar schreven zich meer dan 180 jonger sporters uit alle hoeken van het Meetjesland en van over de West Vlaamse grens in voor deze stage.

Er waren dit jaar een dertigtal medewerkers nodig om de voetbalstage vlot en veilig te laten verlopen.

Tot en met 2011 werd de voetbalstage afgesloten met een bezoek aan een ploeg uit de hoogste klasse (voor de jongste deelnemers) en een bezoek aan een buitenlandse ploeg (voor de oudere deelnemers).

Vanaf 2012 nodigt Maldegem jeugdploegen van 1ste klasse ploegen uit naar de slotdag van hun voetbalstage. Eerst kwam Zulte Waregem.

Daarna volgende Club en Cercle Brugge. Afgelopen vrijdag kwamen 110 jeugdspelers van KVG Oostende en een aantal jeugdtrainers van de kustploeg op bezoek naar Maldegem.

Het werd een sportieve verbroedering waarbij de deelnemers aan de voetbalstage een dagje training kregen van de trainers van Oostende en er ook wedstrijden speelden tegen de Jeugdploegen van Oostende.

Volgens Maldegems sportmanager Kristine Moens verliep de 16de editie van de voetbalstage vlot en probleemloos.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home