www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Twaalfde jaargang - n° 608 - Week 30 : van 19 tot 25 juli 2015

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

ZELFS OUDERS NEGEREN HET
EENRICHTINGSVERKEER IN DE ZANDAKKERS

ZELFS OUDERS NEGEREN HET EENRICHTINGSVERKEER IN DE ZANDAKKERS

Op vraag van de verantwoordelijken van de speelpleinwerking op de Zandakkers in Adegem en van de ouders die hun kinderen van en naar de speelpleinwerking brengen, werd enkele jaren terug tijdens de maanden juli en augustus eenrichtingsverkeer in de Zandakkers ingevoerd. Ook dit jaar is die regeling van toepassing.

De speelpleinwerking is nog maar een paar weken oud maar het is toch al duidelijk dat verschillende automobilisten, ook ouders die hun kinderen naar de speelpleinwerking brengen en ze er afhalen, het eenrichtingsverkeer dat goed is aangeduid negeren.

Zij brengen door hun onverantwoorde houding rond 13u en 17u vooral de kinderen die te voet of met de fiets naar de speelweide in de Zandakkers komen in gevaar.


ADEGEM GENOOT VAN ZIJN ZOMERKERMIS

ADEGEM GENOOT VAN ZIJN ZOMERKERMIS
Tijdens de Highland Games werd er met zware gewichten gegooid alsof het speelgoed was.

Voorzitter David Storm en zijn feestcomité kunnen terugblikken op een geslaagde zomerkermis. De Highland games zijn zeker een versterking voor het kermisprogramma, maar het was zeker niet het enige evenement dat tijdens het kermisweekend geslaagd was.

Zowel de kindernamiddag op vrijdag als de rommelmarkt op zaterdag losten de gestelde verwachtingen in.

ADEGEM GENOOT VAN ZIJN ZOMERKERMIS
Alle stoelen in den Hoogen Pad waren maandagnamiddag bezet tijdens de kermisnamiddag voor de senioren.

Net als vorig jaar was ook dit jaar het feest voor de senioren, met dit jaar Roland De Ridder als muzikale gast, een succes. Er was dit jaar meer vraag naar kaarten dan dat er beschikbare plaatsen waren.

Gezien het succes van deze namiddag zal Roland de Ridder ook volgend jaar te gast zijn op de seniorennamiddag van Adegemkermis.

De kinderen vingen maandagnamiddag niet alleen ballen, zij kregen ook nog snoep en een gratis rit op een van de kermisattracties.

ADEGEM GENOOT VAN ZIJN ZOMERKERMIS

Voor de wielerwedstrijd voor parochianen schreven zich een dertigtal deelnemers in. Pieterjan Spyns won bij de -40 jarigen. Danny Haemerlinck kwam als eerste 40 plusser over de meet en Kristiaen Van de Geuchte was de snelste bij de vijftigplussers.

Hoewel er voor maandagnamiddag regen was aangekondigd verschenen er toch meer dan 140 renners aan de start voor de WAOD wielerwedstrijden.

De seingevers hadden het maandagnamiddag bijzonder druk: door een zwaar ongeval op de Expresweg werd een belangrijk deel van het verkeer tijdelijk omgeleid via Maldegem en Adegem en kwam zo op de omloop van de wielerwedstrijden terecht.

Bij het publiek ging de belangstelling vooral uit naar de wedstrijd voor de parochianen die om 18u startte. Pieterjan Spyns die pas drie maanden in Adegem-Dorp woont, reed in Adegem zijn tweede wedstrijd en won.

ADEGEM GENOOT VAN ZIJN ZOMERKERMIS
Samen met het feestcomité opende een delegatie van de Maldegemse gemeenteraad dinsdagavond de tweede editie van de wereldmarkt.

Er trokken zich dinsdagavond donkere wolken samen boven Adegem. Op het moment dat de tweede editie van de wereldmarkt geopend werd, vielen er enkele regendruppels maar voor de rest bleef het droog.

Ook dit jaar kwam het publiek massaal op de wereldmarkt af.

Het was niet alleen druk aan de verschillende standen ook het was ook zoeken om op de terrasjes een vrije stoel te vinden.

HIGHLAND GAMES

ADEGEM GENOOT VAN ZIJN ZOMERKERMIS
Niet alleen de proeven voor het BK Highland Games ook de show met de 14 roofvogels scoorde hoog bij het talrijk opgekomen publiek.

De grootste publiekstrekker van de zomerkermis was ongetwijfeld het BK Highland Games dat op de terreinen van het vroegere Elisabethrusthuis werd georganiseerd.

De werkgroep die deze organisatie op zich heeft genomen kreeg zowel lof van de federatie, de gemeente, het feestcomité als het publiek.

Het publiek heeft met volle teugen genoten van zowel van het optreden van de sterke mannen als van de show met de roofvogels.

Zowel de werkgroep als het feestcomité hopen dat de federatie na deze perfectie organisatie ook volgend jaar een wedstrijd Highland Games in Adegem in zijn programma opneemt.


FEEST IN DE DOKTER HERREBAUTLAAN

FEEST IN DE DOKTER HERREBAUTLAAN

Ook dit jaar werd er gezellig getafeld tijdens het buurtfeest van de Dr. Herrebautlaan. Wie nog niet met vakantie vertrokken was of al terug was schoof er zaterdagavond aan op het buurtfeest.

FEEST IN DE DOKTER HERREBAUTLAAN


FEEST EN KAMPIOENSCHAP
IN HET ANDRE TRENSONSTADION

FEEST EN KAMPIOENSCHAP IN HET ANDRE TRENSONSTADION
Ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan van het André Trensonstadion werd er een verjaardagsfeestje gebouwd.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehand voordat André Trenson en zijn krulbolvrienden de nodige vergunningen kregen om in de bufferzone van het industrieterrein hun krulboltempel te bouwen, maar op 18 juli 1995 was het André Trensonstadion gebruiksklaar.

Het waren toenmalig burgmeester Jean Rotsart de Hertaing en schepen van sport Johan de Roo die de krulbolderstempel officieel openden.

Drie dagen later werd er het wereldkampioenschap krulbollen georganiseerd. Aan dat kampioenschap namen verschillende Canadezen deel.

Het heeft de afgelopen jaren gestormd in de wereld van de krulbolders, maar net als de andere federaties heeft ook het André Trensonstadion die stormen overleefd.

Vorige week zondag werd de 20ste verjaardag van het André Trensonstadion met een etentje en een verjaardagbolling gevierd.

FEEST EN KAMPIOENSCHAP IN HET ANDRE TRENSONSTADION

De hoofdprijzen van de verjaardagbolling waren Bij de mannen voor Remi De Zutter, Gaston Van De Vijver en Eddy Lammens.

Bij de vrouwen gingen Marie-Thérèse Grijp, Ingrid De Witte en Lea Van Landschoot met de hoofdprijzen naar huis.

Bij de loting voor de verjaardagbolling werd er voor gezorgd dat er bij iedere ploeg 1 ervaren krulbolder zat.

In alle ploegen zaten er ook mensen die voor het eerst een krulbol in hun handen namen. Zij hadden een beetje uitleg nodig voor zij hun bol lieten rollen.

De 20ste verjaardag van het Andre Trensonstadion werd een echte familiale namiddag.

KAMPIOENSCHAP

FEEST EN KAMPIOENSCHAP IN HET ANDRE TRENSONSTADION
Dirk Heyde, Rudy Van Goethem en Kris Van Waes werden op 11 juli in het André Trensonstadion de Vlaamse krulbolkampioenen van 2015.

Het André Trensonstadion is de officiële inrichter van het Vlaams Krulbolkampioenschap. Dat kampioenschap werd op 11 juli georganiseerd.

Er waren voor dat kampioenschap 220 inschrijvingen. Rond 22u begon de finale.

Het team van Albert D'Hooge, Aimé De Pauw en Romain Lameire dat het team van Bertrand Van Hyfte, Nick Bauwens en Davy Duthoy naar de derde plaats hadden gespeeld, moesten het in de finale met 9-4 afleggen van de ploeg bestaande uit de schutters Dirk Heyde, Rudy Van Goethem, en Kris Van Waes.

Voor die drie bolders was het een eerste kampioenstitel.


ROBERT EN AGNES VIERDEN
HUN DIAMANTEN HUWELIJKSJUBILEUM

ROBERT EN AGNES VIERDEN HUN DIAMANTEN HUWELIJKSJUBILEUM
Samen met hun familie werden Robert Van Basselaere en zijn echtgenote Agnes De Groote ter gelegenheid van hun diamanten huwelijksjubileum door schepen Annelie Lammertyn in het Maldegems gemeentehuis ontvangen.

Zestig jaar nadat zij er elkaar hun jawoord gaven, waren Robert Van Basselaere en zij echtgenote Agnes De Groote terug te gast in het Maldegems gemeentehuis.

Schepen van burgerlijke stand Annelies Lammertyn blikte terug op de levensloop van het diamantenpaar.

Robert werd op 18 juni 1926 in de Vulderstraat in Adegem geboren. Hij liep eerst school op den Appelboom en daarna op de Kruipuit. Daarna hielp hij bij zijn ouders op de boerderij.

Zijn legerdienst bracht hem eerst naar Gent en daarna naar het Duitse Aken.

Agnes zag op 11 juni 1930 het levenslicht in kleit. Zij liep daar school en hielp daarna bij haar ouders.

Van zodra zij de leeftijd van 18 jaar had bereikt, werd zij de chauffeur van haar vader, die veekoopman was. Zij voerde hem naar de markten en de landbouwers.

Zowel Agnes als Robert hebben in hun kinderjaren de oorlog meegemaakt en herinneren zich nog dat zij voor die oorlog enkele dagen met hun familie hebben moeten vluchten.

Robert zag Agnes voor het eerst toen hij met zijn vader mee moest naar een veekoopman om koeien te kopen. Robert had niet alleen oog voor de koeien maar ook voor Agnes, de dochter van de veekoopman.

Toen Agnes enige tijd later met haar vriendin op weg naar de cross in Eeklo reed en in de Vulderstraat passeerde, is Robert meegereden. Daarna volgende nog verschillende uitstapjes en werden Agnes en Robert een stel.

Na vijf jaar verkering trouwden zij voor de wet in Maldegem en in de kerk in Kleit.

Zij gingen inwonen bij de moeder van Robert in de Vulderstraat. Daar hebben zij het landbouwbedrijf verder uitgebouwd. Zij kregen 8 kinderen.

Hun familie is ondertussen uitgebreid met 20 kleinkinderen en 11 achterkleinkinderen.

ROBERT EN AGNES VIERDEN HUN DIAMANTEN HUWELIJKSJUBILEUM Gemeenteraadslid Boudewijn de Schepper overhandigde het diamantenpaar het gemeentelijk geschenk.

Twintig jaar geleden besloten Robert en Agnes om hun landebouwbedrijf over te laten.

Robert heeft nog altijd groene vingers en Agnes verricht nog huishoudelijk werk.

Het diamantenkoppel kan op elk moment rekenen op de hulp van hun kinderen en kleinkinderen.

Zij hopen samen nog vele jaren in de Vulderstraat gelukkig te kunnen zijn.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home