www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Twaalfde jaargang - n° 607 - Week 29 : van 12 tot 18 juli 2015

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

MET MARCEL STEYAERT LANGS HET
NIEUWE VELDEKENS EN DE KRUIPUIT

MET MARCEL STEYAERT LANGS HET NIEUWE VELDEKENS EN DE KRUIPUIT
Op het kruispunt van de Kruipuit met Veldekens moeten men het met slechts één zebrapad stellen. Wie als voetganger richting Oostwinkel wil, moet eerst richting Eeklo gaan om een zebrapad (zonder aansluitend voetpad!) te vinden om veilig over te steken.

Sinds vrijdag is het kruispunt van de Kruipuit met Veldekens opnieuw open voor het verkeer. Het werd op 23 februari afgesloten. Tijdens de informatieavond die een week voor het begin van de werken werd georganiseerd werd 9 juni als einde van de werken aangegeven.

Op de Zwepe zijn de werken nog niet volledig af: er werden al twee betonvakken vernieuwd maar die moeten nu nog indrogen. Het verkeer wordt op die plaats met lichten geregeld. Na de vakantie moet nog een derde vak uitgebroken en heraangelegd worden.

Als gewezen Open VLD gemeenteraadslid heeft Marcel Steyaert de afgelopen maanden al veel reacties op hun vernieuwde straat gekregen van inwoners van Veldekens.

Iedereen was aanvankelijk blij dat de lapjesstraat zou vervangen worden door een nieuwe en veiliger straat. Nu de werken af zijn vrezen de mensen echter dat hun straat veel gevaarlijk zal zijn dan vroeger.

De heer Steyaert nam ons eerst mee naar het kruispunt van Veldekens met de Kruipuit en de baan naar Oostwinkel.

"Voor de auto's die uit de richting van Oostwinkel komen is het kruispunt veiliger en overzichtelijker geworden, maar er is bij het opmaken van de plannen voor de herinrichting van het kruispunt duidelijk geen rekening gehouden met de aanwezigheid van een school.

Voor de fietsers en voetgangers die uit de richting van Oostwinkel komen en richting de Zwepe willen is het zeker niet veiliger dan vroeger. Het enige zebrapad ligt voorbij het kruispunt met de Kruipuit en de oversteekplaats voor de fietsers is al evenmin aangeduid" legde de heer Steyaert uit.

MET MARCEL STEYAERT LANGS HET NIEUWE VELDEKENS EN DE KRUIPUIT
Van het haagje tussen de rijweg en de fietspaden is niets meer te zien door het onkruid dat er staat. Ook de paaltjes die daar in de grond zijn geslagen zijn op verschillende plaatsen niet meer te zien.

Voor Marcel Steyaert en veel andere inwoners van Veldekens is de vervanging van de kasseien tussen rijweg en de fietspaden een miskleun.

"Het haagje en de paaltjes -die de fietsers meer bescherming moeten bieden- zijn niet meer te zien omdat ze overwoekerd zijn door onkruid" deed de heer Steyaert zijn verhaal verder.

Veldekens wordt als verbindingsweg tussen Eeklo en Aalter druk bereden door zware (brede) vrachtwagens. Het is voor de inwoners van Veldekens nu al duidelijk dat een zware vrachtwagen en een personenwagen elkaar niet kunnen kruisen zonder dat een van de voertuigen met zijn wielen in de groene zone terecht komt. Het wordt nog erger als twee vrachtwagens elkaar moeten kruisen: dan moeten beide voertuigen in het haagje rijden.

De palen die in de groene zone staan zullen schade berokkenen aan de personenwagens die moeten uitwijken. Zware vrachtwagens zullen die paaltjes uitrijden. "Het haagje zorgt er ook voor dat inwoners van Veldekens die met hun fiets uit de richting Eeklo komen eerst hun huis moeten voorbij rijden om daarna de baan over te steken om dan terug op het fietspad in de richting van Eeklo te rijden om op hun oprit te geraken" stelde de Marcel Steyaert vast.

INFORMATIEAVOND
De inwoners van Veldekens klagen ook over het gebrek aan informatie die ze voor en tijdens de werken kregen. Het is volgens hen niet omdat het AWV de opdrachtgever is van de werken dat de bevoegde schepen van Maldegem die werken niet van nabij moet opvolgen en optreden in het belang van de inwoners.

"Ik raad het Maldegems schepencollege aan Veldekens en de Zwepe niet te snel over te nemen van het AWV. Zij zouden beter eerst een informatieavond voor de inwoners organiseren waarop die hun grieven kunnen naar voor brengen. Met die opmerking moet de gemeente dan naar het AWV gaan" besloot Marcel Steyaert zijn oordeel over het nieuwe Veldekens en het nieuwe kruispunt.


ADEGEMKERMIS BEGON
ONDER EEN STRALENDE ZON

ADEGEMKERMIS BEGON ONDER EEN STRALENDE ZON
Meer dan 140 kinderen openden vrijdagnamiddag Adegem Kermis samen met poppentheater Pedrolino. Tijdens de pauze kregen de kinderen een drankje en op het einde van de voorstelling was er voor iedereen snoep.

ADEGEMKERMIS BEGON ONDER EEN STRALENDE ZON
Het werd dit jaar een rommelmarkt zonder regen en dat had positieve gevolgen voor de rommelmarkt: er waren minder mensen die zich voor een plaatsje op de markt ingeschreven hadden afwezig en zowel in de voor- als in de namiddag was het drukker dan de vorige jaren.

Bekijk hier het kermisprogramma !


EDDY EN JEANNINE VIERDEN HUN
GOUDEN HUWELIJKSJUBILEUM

EDDY EN JEANNINE VIERDEN HUN GOUDEN HUWELIJKSJUBILEUM
Samen met hun familie werden Eddy De Smet en Jeannine De Vent ter gelegenheid van hun gouden huwelijksjubileum in het Maldegems gemeentehuis ontvangen.

Jeannine De Vent was net op tijd uit het ziekenhuis ontslagen om samen met haar echtgenoot Eddy De Smet hun gouden huwelijksjubileum te vieren. Ter gelegenheid van dat jubileum werden zij door schepen van burgerlijke stand Annelies Lammertyn in het Maldegems gemeentehuis ontvangen.

Jeannine zag op 26 juni 1945 het levenslicht in het moederhuis in Eeklo. Zij woonde samen met haar ouders in de Raverschootstraat in Eeklo. Zij volgde les in O L Vr. ten Doorn. Na haar studie heef zij een korte periode in loondienst gewerkt.

Eddy -volgens zijn identiteitskaart Edilbert- werd op 21 juni 1943 in Eeklo geboren. Hij liep school in de Broederschool in Eeklo. Toen hij 14 jaar was werkte hij mee in het bedrijf van zijn vader, die in vervoer van dieren deed. Tijdens het weekend werden er met dezelfde vrachtwagen ook verhuizen gedaan.

EDDY EN JEANNINE VIERDEN HUN GOUDEN HUWELIJKSJUBILEUM
Schepen Valerie Taeldeman overhandigde het gouden paar het gelukwenstelegram van het vorstenhuis.

Eddy was 17 toen hij op weg met zijn fiets naar de kermis in Lembeke Jeannine tegenkwam. De twee kwamen elkaar nog een paar maal toevallig tegen en werden een koppel.

Na vijf jaar verkering werd er getrouwd. Het gouden paar herinnert zich nog dat het die dag in de voormiddag prachtig weer was maar 's namiddags water goot.

Eddy nam de zaak van zijn vader over. Jeannine stond in voor de boekhouding en het aanvragen van de nodige vergunningen.

Zij kregen twee dochters die hen vier kleinkinderen bezorgden.

In 1978 kwam het gezin in de Prins Boudewijnlaan in Adegem wonen. Omdat hij wat meer thuis wou zijn nam Eddy een chauffeur in dienst. Hij stond daarna in voor het onderhoud van de wagen en reed af en toe ook zelf nog een vracht.

Tien jaar geleden hebben Eddy en Jeannine hun zaak overgelaten. Zij hadden tot dan weinig tijd gehad om vakantie te nemen, maar die vakanties hebben zij ondertussen al ingehaald.

Zij hebben al een flink stuk van de wereld gezien. Nu het opnieuw beter gaan met de gezondheid hopen Jeannine en Eddy dat zij hun droom, met hun motorhome door Canada trekken, waar kunnen maken...


MALDEGEM LOOPT NIET WARM
VOOR SPEELSTRATEN

De gemeente Maldegem heeft haar voorwaarden om straten in verkavelingen tijdens de vakantiemaanden tot speelstraten om te vormen vereenvoudigd. Die vereenvoudiging heeft er niet voor gezorgd dat er dit jaar meer aanvragen voor speelstraten zijn binnen gekomen.

Vorig jaar dienden inwoners uit twee straten in Adegem een aanvraag in. Dit jaar kwam er bij de gemeente enkel een aanvraag binnen van de inwoners van Deisterweg in Adegem.

Die straat wordt tijdens de vakantiemaanden tijdens het weekend gedeeltelijk (tussen de huisnummers 7 en 17) tussen 14 en 19 uur voor het doorgaand verkeer worden afgesloten.

De gemeente Maldegem zorgt voor logistieke ondersteuning en staat in voor de verzekering "burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen" voor de peters en/of meters van de speelstraat.


DAPPERSBROEKELKEN
HEEFT ZIJN SPEELWEIDE

DAPPERSBROEKELKEN HEEFT ZIJN SPEELWEIDE
Enkele weken terug werd het plan voor de inrichting van de speelweide in Dappersbroekelken voorgesteld. De keuze van de speeltuigen gebeurde in overleg met de inwoners van de wijk.

Vorige week maandag kwamen de schepenen Valerie Taeldeman en Erwin Goethals, samen met de dames van de Jeugddienst, naar het Dappersbroekelken om er kijken naar de speeltuigen die een paar dagen eerder op de speelweide geplaatst werden.

Op de speelweide is er geen georganiseerde speelpleinwerking. De kinderen kunnen er ieder moment van de dag spelen.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home