www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Twaalfde jaargang - n° 602 - Week 24 : van 7 tot 13 juni 2015

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

GARAGEVERKOOP IN DE REGEN

GARAGEVERKOOP IN DE REGEN
Ondanks de regen werd er toch vlot verkocht tijdens de eerste garageverkoop van de Zandring.

Zoals de weermannen en vrouwen hadden aangekondigd, werd vorige week zondag een regendag.

Tegenslag voor de Zandring ( Ringbaan, Zandakkers en Blekkersgat) die zondag hun eerste garageverkoop hadden gepland.

Enkele van de buurtbewoners die van plan waren om deel te nemen aan de garageverkoop, hebben door de regen afgehaakt.

Er bleven echter ruim voldoende deelnemers en koopwaar over om een bezoekje te brengen aan de Zandring.

Dat hebben de mensen ook gedaan. Om hen ongehinderd van de ene verkoopstand naar de andere te laten wandelen, had het Buurtcomité er voor gezorgd dat een groot gedeelde van de Ringbaan en de Zandakkers tijdens de garageverkoop voor het verkeer was afgesloten.

GARAGEVERKOOP IN DE REGENNadat de laatste bezoekers waren vertrokken, evalueerden de inwoners van de Zandring bij een drankje een eerste maal hun eerste garageverkoop.

Zowel in de voormiddag als in de namiddag kregen zij in de Zandring regelmatig volk aan hun verkoopstandjes. Het waren vooral kopers die naar de Zandring waren afgezakt.

De bezoekers hadden zich op de regen voorzien. Uit de reacties van enkele deelnemers aan de garageverkoop bleek dat er goed verkocht werd.

Nadat de laatste bezoekers vertrokken waren, deelden de mensen van de Zandring bij een drankje hun ervaringen met hun eerste garageverkoop.

De meeste van hen waren van oordeel dat de garageverkoop volgend jaar voor herhaling vatbaar is.


MALDEGEM BIJ DE TOP
DRIE VAN DE BOB CAMPAGNE

Uit de cijfers van de BOB campagne 2014 leren wij dat Maldegem wat het aantal uitgevoerde controles betreft bij de top drie van het Meetjesland hoort.

Op de eerste plaats met 5.787 controles staat Aalter. Deinze staat met zijn 4.468 controles tijdens de 2 bobcampagnes op de tweede plaats.

In Maldegem werden er tijdens de winter BOB campagne 1216 controles uitgevoerd. Tijdens de zomercampagne werden er 1193 blaascontroles uitgevoerd.

Met zijn 2.409 controles staat Maldegem op de derde plaats. De top vijf wordt volgemaakt door Zelzate (1.463 controles) en Eeklo (1.249 controles).

In Waarschoot moesten er in 2014 tijdens de BON campagnes slechts 186 chauffeurs een ademtest afleggen.

Uit de cijfers die wij in het verleden van de Pz Maldegem kregen blijkt dat ondanks het hoog aantal uitgevoerde controles het percentage positieve blazers in Maldegem lager ligt dan het Nationaal en Vlaams gemiddelde.


MEDISCH AFVALCONTAINERS
VOOR LANDBOUWERS

MEDISCH AFVALCONTAINERS VOOR LANDBOUWERS
Schepen Marten De Jaeger en Lut D'hondt stelden afgelopen maandag op het recyclagepark de medische afvalcontainers voor landbouwers.a

Vorig jaar kwam er mede onder impuls van Lut D'Hondt een goedkope oplossing voor de landbouwers om van hun landbouwfolie af te geraken. De landbouwfolie is niet het enige afval waarmee de landbouwers problemen hebben.

De landbouwers krijgen regelmatig de veearts over de vloer en blijven met medisch afval ( medicatie, spuiten ) achter. Zij moeten kunnen bewijzen op welke legale manier zij dat medisch afval van hun bedrijf verwijderen.

Tot op heden sloten de meeste landbouwers (dure) contracten af met gespecialiseerde firma's die dat afval kwamen ophalen.

Lut D'hondt heeft samen met het schepencollege en de landbouworganisaties een systeem uitgewerkt waardoor de landbouwers met medisch afvalcontainers op een goedkopere manier van hun medisch afval af geraken.

Tijdens de voorstelling van de medische afvalcontainer van 50l, wees schepen van milieu Marten De Jaeger er op dat de onderhandelingen over het systeem met de medisch afvalcontainers werden gevoerd door zijn voorganger schepen Annelies Lammertyn.

De landbouwers kunnen bij de gemeente een medisch afvalcontainer kopen voor 16 euro.

Als hun container vol is kunnen de landbouwers hem naar de chemowagen brengen die tweemaal per maand naar het recyclagepark in de Steenhouwerslaan komt.

Zowel bij de aankoop van de container als bij de aflevering van de container aan de chemowagen, krijgen de landbouwers een attest waardoor zij kunnen bewijzen dat zij hun medisch afval op een legale manier afvoeren.

Nog voor de containers waren voorgesteld, hadden 20 landbouwers er al een besteld.

Niet alleen de landbouwers ook de zelfstandige thuisverplegers, veeartsen en dokters kunnen gebruik maken van de medisch afvalcontainers.


EXTRA GETUIGEN IN PROCES
TEGEN RAADSLID RUDY DE SMET

De uitspraak in het proces tegen gemeenteraadslid Rudi De Smet (N-VA), over corruptie tijdens zijn tewerkstelling op het containerpark, die voorzien was voor 17 juni zal naar een latere datum verschoven worden.

De rechtbank heeft vorige week beslist dat het alvorens een uitspraak te doen nog 2 getuigen wil horen op de rechtbank.


SENIOREN TE GAST BIJ
L1 B VAN V B S DE PAPAVER

SENIOREN TE GAST BIJ L1 B VAN V B S DE PAPAVER
Met een liedje dat ook de bewoners van het Warmhof goed kenden, werd hun namiddag in de Papaver afgesloten.

Vrijdagnamiddag stond er ontspanning op het programma bij de leerlingen van L1b van de Papaver.

Juffrouw Christa had voor de gelegenheid een 12 tal bewoners van het Woon en Zorgcentrum Het Warmhof naar de VBS de Papaver uitgenodigd.

Voor de koffie en het gebak werden geserveerd, werkten de leerlingen en de senioren samen verder aan een kunstwerkje dat de leerlingen voor hun gasten aan het maken waren.

Dat kunstwerkje prijkt nu op de kamers van de senioren in het Warmhof.

Er zat ook muziek in de namiddag. Jan Wauters zorgde op de fluit voor de begeleiding en de leerlingen zongen liedjes die zij voor hun eerste communie en/of hun lentefeest hadden geleerd.

De senioren genoten van hun namiddag tussen de kinderen.

De namiddag vloog voorbij en het afscheid kwam vroeger dan ze gedacht hadden.


't KRUISKE DEELDE PO 1 PRIJZEN UIT

't KRUISKE DEELDE PO 1 PRIJZEN UIT

Tijdens de PO 1 van de Jupiler league waren er in café 't Kruisken regelmatig prijzen te winnen.

Telkens er een wedstrijddag werd afgewerkt, konden klanten die een van de wedstrijden op het Scherm in 't Kruisken volgden, gratis op een formulier de uitslagen van alle wedstrijden van die speeldag in PO 1 voospellen.

Wie het best de uitslagen voorspeld had won de dagprijs.

Op het einde van de PO 1 werden de behaalde scores samengesteld.

Voor de 5 deelnemers met het beste resultaat was er een prijs. Die prijzen gingen naar 1. Freddy Van Paemelen 2. Yvo Mampaey 3. Didier De Waele 4. Frankie Blomme 5. William Craeye. Café 't Kruisken is ook een van de organisatoren van de Highland -Games die dit jaar voor het eerst in Adegem ( omgeving van den Hoogen Pad) op zondag 12 juli worden georganiseerd.


KLAAR VOOR DE ZOMERKERMIS

KLAAR VOOR DE ZOMERKERMIS

Voorzitter David Storm en zijn Adegems feestcomité is klaar met zijn programma voor de zomerkermis die dit jaar van vrijdag 10 juli tot en met dinsdag 14 juli wordt georganiseerd.

Zoals de vorige jaren zijn het ook dit jaar de kinderen en poppenkast Pedrolino die op vrijdagnamiddag de kermis openen.

Andere blikvangers in het programma zijn:

- De Grote Antiek- en Rommelmarkt in een verkeersvrij Adegem Dorp (Inschrijven bij David Storm 0476-27.23.38

- De tentoonstelling en het jubileumcafé van de V V A ( bestaat 125jaar) in den Hoogen op zaterdag.

- Het Belgisch Kampioenschap Highland Games met nevenactiviteiten en animatie op zondag in en rond den Hoogen Pad.

- Wielerwedstrijden ( op maandag vanaf 12u30) W A o D en wedstrijd voor parochianen met start en aankomst aan 't Kruisken.

- de kermiskoffietafel ( maandag 14u) voor de 55 plusser van gans Maldegem met optreden van Roland De Ridder ( Kaarten kosten 5 euro te koop bij het secretariaat van den Hoogen Pad en Daniel De Metsenaere tel 0486-12.84. 13)

- De Ballenworp ( maandag om 17u30) voor alle Adegemse kinderen aan de rand van de kermis.

- De Avondmarkt - wereldfeest en Ambachtelijke avondmarkt. Voor het volledige kermisprogramma verwijzen wij naar de pagina van Adegemkermis op www.adegem.net


WERKPLEK LEREN BIJ IML VERSTRAETE

WERKPLEK LEREN BIJ IML VERSTRAETE
Zes leerlingen van het 6de jaar TSO printmedia van het VTI Brugge, hebben tussen februari en mei gedurende 5 dagen leer- en werkervaring opgedaan bij IML

Verstraete op het Vliegplein in Maldegem.

Dankzij dit project kwamen de leerlingen op de werkvloer in contact met de modernste machines.

Zij konden van op de eerste rij het productieproces van een wereldleider in IML volgen.

Hier en daar mochten zij ook zelf de handen uit de mouwen steken.

Dinsdagavond mochten zij voor hun ouders, de directie van hun school en de directie van IML Verstraete in het bedrijf een overzicht geven hun de ervaringen die zij tijdens hun verblijf in IML verstraete hebben opgedaan.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home