www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Twaalfde jaargang - n° 598 - Week 20 : van 10 tot 16 mei 2015

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

VELDEKENS KRIJGT
GEEN SCHOONHEIDSPRIJS

VELDEKENS KRIJGT GEEN SCHOONHEIDSPRIJS
Om het niveauverschil tussen het wegdek en de opritten op een verantwoord peil te krijgen, werd er bij verschillende opritten een hellend vlak tussen het fietspad en het wegdek aangelegd.

Ruim drie weken later dan voorzien zijn de werken aan Veldekens beëindigd.

Voor de werken begonnen, was Veldekens met zijn verschillende lapjes asfalt een draak van een straat.

Nu ze vernieuwd is krijgt ze ook geen schoonheidsprijs. Zoals verwacht heeft de aannemer om het niveauverschil tussen het wegdek en de opritten te overbruggen een dikkere laag asfalt op het fietspad gelegd en op verschillende plaatsen aan de opritten hellende vlakken aangelegd.

Een fraai uitzicht is het niet. Mogelijks zal dat zich volgend jaar een beetje gecamoufleerd worden als het haagje tussen het wegdek en de fietspaden is gepland en groeit.

Ook de uitlijning van het fietspad werkt veel mensen op de lachspieren.

FASE 2 EN 3 SAMEN

Nu de werken aan Veldekens achter de rug zijn, gaat vanaf af maandag 11 mei het kruispunt op de Kruipuit dicht.

Dat kruispunt gaat voor enkele weken dicht. Hoewel het nog niet door het AWV werd bevestigd, zullen de geplande werken op de Zwepe (fase 3) gelijktijdig uitgevoerd worden met de herinrichting van het kruispunt op de Kruipuit (fase 2).

Daardoor zou een deel van de achterstand op het werkschema worden ingehaald.

Tijdens de werken aan het kruispunt is er op Veldekens alleen plaatselijk verkeer toegelaten.

De omleidingen die tijdens de werken aan Veldekens van toepassing waren, blijven behouden.


DE KOETSHOEVE HEEFT NIEUWE UITBATERS

DE KOETSHOEVE HEEFT NIEUWE UITBATERS
Na 16 jaar laat Patrick Van Hoorebeke de uitbating van De Koetshoeve over aan Kathleen Pattyn en Christophe Lacoste.

Ruim 16 jaar geleden kocht Patrick Van Hoorebeke, die toen een bloeiende beenhouwrij en traiteurszaak in Eeklo had, het café Berlaars op Berlaars in Adegem.

" Het café was op dat moment geen vetpot maar ik was aan een nieuwe uitdaging toe.

Om de zoveel jaar wil ik iets anders doen. Berlaars werd heringericht en kreeg De Koetshoeve als naam.

De eerste jaren waren het vooral de wielertoeristen die mij vertrouwen in de toekomst gaven.

Ik heb zelf nooit een wielertoeristenclub in mijn zaak gehad maar hoeveel honderden fietsers er hier even kwamen uitblazen kan ik niet schatten.

Met mijn ervaring als kok heb ik van het café een taverne, brasserie, restaurant en tearoom gemaakt.

Door een smakelijk menu tegen een betaalbare prijs aan te bieden vonden steeds meer mensen de weg naar De Koetshoeve.

Toen de dansnamiddagen voor senioren op verschillende plaatsen uit de grond rezen, heb ik van de maandagnamiddag de dansnamiddag van De Koetshoeve gemaakt.

Wekelijks komen hier tientallen senioren de benen op de dansvloer strekken.

ook de komst van de jachthaven was voor mijn zaak een meevaller" vertelde Patrick ons tijdens een van zijn laatste dagen als uitbater van De Koetshoeve.

WEINIG VERANDEREN

Het gerucht dat Patrick De Koetshoeve zou verlaten werd de afgelopen jaren al enkele malen de wereld ingestuurd maar dat bleek steeds onjuist.

Het was Patrick zelf die enkele weken terug het nieuws heeft bekend gemaakt dat zijn verhaal in De Koetshoeve ten einde was.

Hij is er van overtuigd dat hij in Kathleen Pattyn uit Kaprijke en Christophe Lacoste uit Gent degelijke overnemers gevonden heeft.

Hij zal de eerstkomende maanden tijdens de drukste perioden nog helpen in de zaak. Van de nieuwe uitbaters kreeg hij de verzekering dat zij aan het concept van De Koetshoeve niet veel zullen wijzigen.

Over zijn eigen toekomst wil Patrick nog niet veel kwijt. Hij broedt naar eigen zeggen op een nieuwe uitdaging in de regio.


MALDEGEM WIL ZIJN
OUDE BUSHALTES TERUG

MALDEGEM WIL ZIJN  OUDE BUSHALTES TERUG
Als een autobus van de lijn tijdens de piekuren een paar minuten stil staat aan de halte aan het Sint Annakasteel staan er minstens 15 auto' s achter de bus stil.

Sedert 1 mei heeft De Lijn zonder inspraak van de gemeente of de lokale middenstand de bushaltes van de Lijnen naar Brugge en Gent van de Markt naar het Sint Annakasteel verplaatst.

Behalve de directie van De LIJN, die als besparing tijdens de daluren ook het traject naar het station heeft afgeschaft, is niemand met deze wijzigingen gelukkig.

Zowel de buschauffeurs, de gebruikers van het openbaar vervoer als de plaatselijke middenstand klagen over de nieuwe regeling.

Er werd een Facebookpagina " wij willen onze oude bushalten terug" opgestart. Een telefoontje naar De Klachtendienst van De Lijn leerde ons dat de Maldegemnaren onder elkaar klagen maar de moeite niet doen om naar de klachtendienst van De LIJN te bellen.

Als er overleg komt tussen de gemeente en De LIJN kunnen de mensen De LIJN verwijzen naar hun klachtendienst die geen enkele klacht over de nieuwe regeling heeft ontvangen.


ADEGEM HERDACHT EINDE WO II

ADEGEM HERDACHT EINDE WO II
Samen met leerlingen van de VBS Papaver Adegem en de GBS De Kruipuit, brachten het bestuur en leden van Eendracht Maakt Macht Adegem op 8 mei hulde aan de in Adegem tijdens WO II gesneuvelde soldaten en burgers.

Er zijn steeds minder mensen die weten wat er op 8 mei (V dag) herdacht wordt.

Het einde van WO II is blijkbaar minder belangrijk dan het einde van WO I (11 november).

De Adegemse afdeling van Eendracht Maakt Macht is een van de weinige vaderlandslievende verenigingen in onze regio die jaarlijks op 8 mei met een plechtigheid op het kerkhof het einde van WO II herdenkt.

Dit jaar namen naast leden van Remembrance met hun oud-legervoertuigen, en de leerlingen van de VBS De Papaver, ook leerlingen van de GBS De Kruipuit deel aan de plechtigheid.

Die plechtigheid werd dit jaar ingezet aan de graven de soldaten die tijdens WO II in Adegem sneuvelden.

Zowel aan die graven, als aan de gedenksteen waarop de namen van de Adegems oorlogsslachtoffers uit beide wereldoorlogen staan, schetste Georges De Vos, voorzitter van Een dracht Maakt Macht Adegem het verschil tussen het levensomstandigheden en het comfort die de huidige jeugd kent en de levensomstandigheden van de jongeren die leefden tijdens de oorlogsjaren.

ADEGEM HERDACHT EINDE WO II Samen met erevoorzitter, de 98 jarige Cyriel Ryckaert, legde voorzitter De Vos bloemen neer aan de gedenksteen op het kerkhof.

Voorzitter De Vos wees dan ook op de grote offers die zowel de strijdende soldaten als de burgerbevolking tijdens de oorlog hebben gebracht.

Het is volgens de voorzitter belangrijk dat de jeugd daar af en toe eens bij stilstaat.

Na de hulde aan de gedenksteen beantwoorde Cyriel Ryckaert vragen van de leerlingen.


DRUKKE DAGEN VOOR
DE LEERLINGEN VAN 1A VAN DE PAPAVER

DRUKKE DAGEN VOOR DE LEERLINGEN VAN 1A VAN DE PAPAVER

Nadat zij er zich de afgelopen weken samen met hun juffrouw Conny hadden op voorbereid deden vorige week zondag Mare Aesaert, Jason Bauwens, Sien De Bruyne, Yoni De Coninck, Iris Defruyt, Milow De Keyser, Kjell De Maertelaere, Fay De Mil, Lars De Noël, Ilisa De Vreeze, Yarno Dooghe, Laure Lasoen, Mathis, Lasoen, Wout Lasoen, Brent Lippens, Grégory Lotens, Isaline Vancoppenolle, Sybbe Van de Velde, Roos Van Hulle, Lize Van Leeuwe, Nore Verbeke, Len Vijncke, Julie-Laure Willemarck en Lauwrent Willemarck hun eerste communie in de Sint Adrianuskerk in Adegem.

DRUKKE DAGEN VOOR DE LEERLINGEN VAN 1A VAN DE PAPAVER

Nadat zij zondag hadden geschitterd als eerste communicantjes waren de leerlingen van 1A van de VBS De Papaver dinsdagnamiddag gastheer en gastvrouw voor een tiental senioren uit het Woon en Zorgcentrum Het Warmhof.

Voor de hun gasten een drankje en een stukje cake aanboden, maakten zij samen met hen eerst een bloemplaatje af.

De leerlingen schoven bij verschillende senioren aan om op het tekenplaatsje dat ze voor hem of haar gemaakt hadden iets te tekenen.

De afgewerkte plaatjes kregen 's avonds een plaats op de kamers van de senioren in het Warmhof.


IS DE HILLESTRAAT
LICHTEN VRIJ VOOR DE AUTOWIJDING ?

Hoewel er in de Hillestraat betonvakken werden vervangen en het verkeer er momenteel door middel van verkeerslichten wordt geregeld, is er over die werken en de verkeershinder die ze veroorzaken niets terug te vinden op de rubriek wegenwerken van de gemeente Maldegem.

Het Comité Van O L Vr. Van de Weg weet dan ook niet of op donderdag 14 mei, de dag van de Autowijding, De Hillestraat zoals gewoonlijk kan gebruikt worden door de auto's die van de autowijding komen.

De autowijding begint om 10u30. Mocht het verkeer in de Hillestraat nog door middel van verkeerslichten worden geregeld, dan kunnen de auto' s die van de autowijding komen slechts met mondjesmaat door de Hillestraat naar de N9 rijden.

Een alternatief is van de autowijding via Adegem-Dorp naar de N9 rijden.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home