www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Twaalfde jaargang - n° 593 - Week 15 : van 5 tot 11 april 2015

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

SLECHT WEER VERTRAAGT
WERKEN OP VELDEKENS

Normaal moest de eerste fase van de werken op Veldekens klaar zijn.

Het slechte weer heeft er voor gezorgd dat de ijzernetten nog niet op de gewalste betonvakken konden worden aangebracht.

Daardoor kon ook de nieuwe laag asfalt nog niet gegoten worden. Met Pasen is er een week bouwverlof.

De firma ASWB zal als de weersomstandigheden het toelaten de netten op donderdag en vrijdag leggen. Dan kan er op 13, 14 en 15 april geasfalteerd worden.

De wegmarkering en groene zone zouden dan voor 16 en 17 april zijn.

Door de vertraging aan de eerste fase van de werken, kunnen de werken aan het kruispunt op de Kruipuit ten vroegste op 20 april beginnen.

Ook de werken op de Zwepe zullen met enkele dagen vertraging aangevat worden.


BUITENSPEELDAG WERD
BINNENSPEELDAG IN MEOS

BUITENSPEELDAG WERD BINNENSPEELDAG IN MEOS
De trampoline was een van de speeltuigen die woensdag in het kader van de buitenspeeldag in Meos stond opgesteld.

Vorige week woensdag was het in Vlaanderen Buitenspeeldag. Veel steden en gemeenten zorgen er op die dag voor dat de kinderen zich buiten konden amuseren.

Ook de Maldegemse jeugddienst en jeugdraad speelt al jaren in op de Buitenspeeldag.

Normaal gaat de Buitenspeeldag door op de speelweide in de Gidsenlaan en in het Sint Annakasteel. Door het stormachtige weer besliste de gemeente begin vorige week om het Sint Annapark tijdelijk te sluiten.

Omdat er voor woensdagnamiddag opnieuw wind en regen voorspeld werd, besliste de jeugddienst en de jeugdraad in overleg met de schepen van jeugd Valerie Taeldeman, om van de Buitenspeeldag een Binnenspeelnamiddag in de sporthal MEOS in de Bloemestraat te maken.

Alle speeltoestellen die al in het kader van de buitenspeeldag op de spelweide waren opgesteld, werden naar de sporthal verhuisd.

Via verschillende kanalen werden de kinderen en de ouders verwittigd van de wijziging van locatie van de Buitenspeelnamiddag. Voor de kinderen maakte het duidelijk niet uit of ze buiten of binnen mochten spelen.

Om 15u waren al meer dan 430 kinderen aan het spelen in Meos en er kwamen nog steeds kinderen bij. De verantwoordelijken van de jeugddienst waren er van overtuigd dat zij ook dit jaar de kaap van de 500 kinderen zouden bereiken.

Er waren ook heel wat ouders en grootouders meegekomen naar de sporthal in de Bloemestraat.

Terwijl de kinderen zich in de sporthal uitleefden in sport en spel, genoten zij van een drankje op het geïmproviseerd terras in de inkom van de sporthal.


WONING (TIJDELIJK)
ONBEWOONBAAR NA BRAND

WONING (TIJDELIJK) ONBEWOONBAAR NA BRAND
Woensdagnamiddag rond 13u30 brak brand uit op het dak van de familie Van Rooijen in de Katsweg in Maldegem.

Er werden opdat moment werken aan het dak uitgevoerd. De brandweer was snel ter plaatse maar moest niet alleen tegen de vlammen maar ook tegen de hevige wind strijden.

Ze had het vuur snel onder controle maar de hevige wind zorgde er voor dat de vlammen steeds opnieuw aanwakkerden. Vooral het dak en de eerste verdieping liepen zware schade op.

Van hoofdcommissaris Yasmine Vanavermaete, vernamen wij dat de woning (tijdelijk) onbewoonbaar verklaard werd.

De familie werd in eerste instantie opgevangen door de buren maar vond voorlopig onderdak bij familie.


UITGEWAAIDE BOOM
ZORGDE VOOR VERKEERSHINDER

UITGEWAAIDE BOOM ZORGDE VOOR VERKEERSHINDER
De stormwind van vorige week zondag zorgde er voor dat een boom(pje) uit het bos van de familie Van Landschoot tegen de vlakte ging.

Een gedeelte van de omgewaaide boom kwam terecht op Adegem-Dorp aan de Pastorij.

Hoewel de auto' s die van en naar den Hoogen Pad reden nauwelijks konden passeren, was er geen enkel voertuig die de moeite nam om te stoppen om te proberen de openbare weg vrij te krijgen of de politie te verwittigen.

De politie, die door een fietsster die daar passeerde verwittigd werd van de omgewaaide boom, riep de hulp in van de brandweer om de omgewaaide boom van de openbare weg te verwijderen.


AUTOSCHUIMERS HADDEN
HET OP DURE WAGENS GEMUNT

In de nacht van maandag op dinsdag hebben autoschuimers ingebroken in auto's in de Buurtstraat, de Kleine Buurtstraat, 't Rivierenhof en de Marnix D' Havelooselaan in Maldegem.

Ook in gemeente in de regio werden de afgelopen week inbraken in voertuigen gemeld.

Net als in Maldegem sloegen de autoschuimers ook daar hun slag vooral in BMW' s en Mercedessen. Zij hadden het vooral gemunt op de middenconsole.

Vooral de airbags en de wegnavigatietoestellen zijn gegeerde buit.In Maldegem werd uit een Mercedes ook het stuur meegenomen.

De autoschuimers gaan zeer professioneel te werk en laten zwaar beschadigde auto's achter.

De Politie raadt de mensen die over een garage beschikken aan om hun auto 's avonds niet op hun oprit of voor hun deur te laten staan maar hem in hun garage te zeten.


AANTAL MELDINGEN SLUIKSTORTINGEN
STEEG NAUWELIJKS IN 2014

Uit de reactie van de mensen blijk dat sinds de tarieven op het recyclagepark vorig jaar drastisch verhoogd werden, het sluikstorten in onze gemeente sterk is toegenomen.

In tegen stelling met deze reacties blijkt uit de cijfers die ons door commissaris Christoph Geernaert werden ter beschikking gesteld dat het aantal meldingen van sluikstoringen in onze gemeente in 2014 slechts licht gestegen is in vergelijking met 2013 en 2012.

In 2014 liepen er bij de gemeente en de politie 70 meldingen van sluikstortingen binnen. Dat is 9 meer dan in 2013 en slechts 2 meer dan in 2012.

Er werden in 2014 33 pv's opgesteld tegen sluikstorters. Dat is 11 meer dan in 2013 en 9 minder dan in 2012.

Dankzij de goede samenwerking tussen de gemeente, MOP (Maldegem Ontzettend Proper) en de Politie), wordt er volgens commissaris Geernaert snel opgetreden als er een melding van een sluikstorting binnenkomt.

Dat de cijfers van de politie niet overeenstemmen met de reacties van de mensen bewijst dat veel mensen sluikstortingen zien maar die niet melden aan de politie of de gemeente.


GESLAAGDE APRILVIS IN DE DRIESPRONG

Op 1 april kregen de leerlingen van de Driesprong een brief mee naar huis voor hun ouders of de brief werd de ouders per mail gezonden.

In die brief stond dat de leerlingen de laatste tijd onrespectvol omsprongen met het gebruik van het wc papier.

Daarom had de directie besloten dat vanaf heden de kinderen zelf een rol of een aantal velletjes wc papier moesten meebrengen naar school.

De bedenkers van die 1 aprilgrap hadden niet verwacht dat hun aprilvis voor zoveel commotie zou zorgen. Van zodra de ouders de brief hadden gelezen stond de telefoon op het secretariaat van de school roodgloeiend.

Het antwoord apparaat werd zelfs ingeschakeld. Sommige ouders dreigden met een klacht bij de minister van onderwijs.

Niet alleen de ouders en de kinderen liepen in de grap, ook een aantal leerkrachten, die niet bij het bedenken en uitwerken van de aprilvis berokken waren,liepen er in.

Enkele kinderen hadden om zeker veilig te zijn op 2 april toch wc papier meegebracht naar school.

OP ZONDAG GEEN
BELBUSSEN MEER VOOR 9U EN NA 19U

De Vlaamse overheid verminderde opnieuw de dotatie aan De Lijn. Dat betekende dat De Lijn op zoek moest naar besparingen.

De raad van bestuur van De Lijn heeft beslist dat er vanaf 1 mei op zondag voor 9u en na 19u geen belbussen meer rijden tussen Maldegem, Knesselare en Aalter.

De laatste vier dagen van juni wordt er op dat traject op zondagsdienst gereden.

Men gaat er bij De Lijn van uit de kinderen die dagen toch niet meer naar school moeten.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home