www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Twaalfde jaargang - n° 582 - Week 4 : van 18 tot 24 januari 2015

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

GERUSTSTELLEND NIEUWS VOOR DE WIJK
RINGBAAN, ZANDAKKERS EN BLEKKERSGAT

GERUSTSTELLEND NIEUWS VOOR RINGBAAN, ZANDAKKERS EN BLEKKERSGAT
Voorzitter Kathelijne Vermeulen had het in haar nieuwsjaartoespraak onder meer over spraakpraatjes.

Vorige week zaterdag werden de inwoners van de Ringbaan, Zandakkers en Blekkersgat in de jeugdlokalen op de Zandakkers verwacht om er samen als buren te klinken op het nieuwe jaar.

Het buurtcomité had voor een voorraad drank en hapjes gezorgd. Tijdens het genieten van de hapjes en de drankjes konden de aanwezigen via een beeldmontage terugblikken op de activiteiten die in 2014 in hun buurt waren georganiseerd.

Voorzitter Kathelijne Vemeulen blikte in haar toespraak op enkele van die activiteiten terug.

Zij had het ook over spraakpraatjes die in hun buurt nog bestaan en die er voor zorgen dat de buurt een warm gevoel uitstraalt. Die spraakpraatjes hebben doorgaans het weer en de gezondheidstoestand van de gezinsleden als onderwerp.

Het buurtcomité had burgemeester Marleen van den Bussche naar de nieuwjaarsreceptie uitgenodigd en haar gevraagd om tijdens haar toespraak iets te vertellen over de invloed die de uitbreiding van het industrieterrein en het toekomstvisieplan 2050 voor Adegem zal hebben op het leven in de wijk Ringbaan, Zandakkers en Blekkersgat.

GERUSTSTELLEND NIEUWS VOOR RINGBAAN, ZANDAKKERS EN BLEKKERSGAT
Burgemeester Van den Bussche had goed nieuws voor de
inwoners van de wijk Ringbaan, Zandakkers en Blekkersgat.

GEEN EXTRA HINDER
Voor het iets later verschijnen op de afspraak had burgemeester Van den Bussche een aanvaardbare reden: op weg naar de Zandakkers moest de burgemeester stoppen voor een politiecontrole. Net als de andere automobilisten werd ook zij aan een ademtest onderworpen.

De burgemeester had goed nieuws voor de aanwezigen: zij verzekerde hen dat geen van beide dossiers voor extra hinder zullen zorgen.

Er komt niet alleen een uitbreiding maar ook een herschikking van het industrieterrein. Daarvoor zullen er op het industrieterrein meer bufferzones komen, waardoor de afvoer van het oppervlaktewater beter georganiseerd wordt.

In het plan voor de uitbreiding van het industrieterrein is ook de aanleg van een weg van de Ringbaan naar de N9 (ter hoogte van de vroegere Misti) voorzien. Het zwaar verkeer van het nieuwe gedeelte van het industrieterrein wordt langs daar afgeleid.

Het is volgens de burgemeester ook de bedoeling dat het op- en afrijden van het bestaande industrieterrein van zwaar verkeer via het kruispunt van de N44 (kruispunt Krommewege) gebeurt. Daarom zal ook het kruispunt van de Krommewege en het Vliegplein anders worden ingericht.

Het toekomstvisieplan 2050 zal volgens de burgemeester evenmin invloed hebben op het leven in de buurt: op de weiden ten noordoosten van de Ringbaan zullen geen woningen komen omdat die grond lager gelegen is en daardoor watergevoeliger is. Die strook wordt in het toekomstvisieplan als natuurgebied ingevuld.

Het zou de bedoeling zijn dat de beek, die daar nu ingebuisd doorloopt, opnieuw wordt opengelegd en dat er langs de beek een fietspad komt.

GEEN DOORSTEEK
Burgemeester Van den Bussche wees ook nog op de invloed die het buurtcomité Ringbaan, Zandakkers en Blekkersgat gehad heeft bij de opmaak van het toekomstvisieplan.

In een voorontwerp van het plan had het studiebureau een doorsteek voorzien voor de auto's van Adegem-Dorp en den Hoogen Pad naar de Ringbaan en het industrieterrein.

De tussenkomst van de leden van het buurtcomité heeft er volgens de burgemeester mee voor gezorgd dat die doorsteek er niet komt. Enkel de voetgangers en fietsers krijgen daar een doorsteek.

De burgemeester beloofde tot slot nog dat, als de plannen voor het industrieterrein en het toekomstvisieplan vastere vorm krijgen, die plannen met het buurtcomité zullen besproken worden.

Na deze geruststellende woorden konden de aanwezigen opnieuw van hun drankjes, hapjes en van elkaars gezelschap genieten.


HUISGEVEL IN DE CANADEZENLAAN
ONDER DE GRAFFITI

HUISGEVEL IN DE CANADEZENLAAN ONDER DE GRAFFITI

Adelin Blomme en Olga Tierentyn konden hun ogen niet geloven toen zij vorige week zaterdag morgen hun huis uit kwamen: iemand had hun gevel met graffiti beklad!

Vrijdagavond had de kleindochter van Olga en Adelin hen gewaarschuwd dat zij een verdacht geluid hoorde buiten. Omdat het nog al hevig waaide dacht Adelin dat dit het fluitend geluid van de wind was. Hij besteedde er daarom verder geen aandacht meer aan.

Groot was zijn verrassing toen hij zaterdagmorgen de voor- en zijgevel van hun woning zag: die waren met graffiti beklad. Op de voorgevel beperkte de schade zicht tot een enkele streep. Op de zijgevel was echter ook nog het woord "Pedofiel" op de muur gespoten.

De Politie werd er bijgehaald. Aan mensen die vrijdagavond of zaterdagnacht iets verdachts gezien hebben in de Canadezenlaan wordt gevraagd om dat aan de politie te melden.


NIEUWE BEVOEGDHEDEN
VOOR ENKELE SCHEPENEN

Antoine Pauwels, die op 31 december 2014 ontslag nam als schepen, wordt in het schepencollege opgevolgd door Marten De Jaeger.

De nieuwe schepen neemt echter niet alle bevoegdheden van de ontslagnemende schepen over. Daardoor zijn er binnen het schepencollege enkele taakverschuivingen.

Marten De Jaeger wordt als schepen bevoegd voor middenstand, handel, lokale economie, KMO-beleid, onderwijs, rechtszaken, toerisme, leefmilieu, duurzaamheid en ontwikkelingssamenwerking, reiniging, afvalbeleid en recyclagepark.

Frank Sierens blijft schepen van financiën en cultuur en krijgt er erfgoed bij. Geert De Roo blijft schepen van sport en landbouwbeleid. Hij wordt nu ook bevoegd voor het seniorenbeleid en de verbroedering. Annelies Lammertyn wordt schepen van burgerzaken, communicatie en kinderopvang.


LAAGVLIEGER OP DE ZWEPE

Vorige week zondag voerde de PZ Maldegem op verschillende plaatsen snelheidscontroles uit. Er werden 1420 voertuigen op hun snelheid gecontroleerd. Voor 69 onder hen ging de flits af.

De hoogste snelheid werd met 161 kilometer per uur genoteerd tijdens de controle op de Zwepe, waar de maximum toegelaten snelheid 70 kilometer per uur is. Die chauffeur moet voor de politierechter verschijnen. Naast een forse boete riskeert hij ook nog een rijverbod.


ERIK HEBBERECHT STELT TEN TOON IN GENT

Al enkele jaren zijn skylines de inspiratie voor de schilderijen van Erik Hebberecht, de kunstenaar uit Adegem. "Met sterk omlijnde kleurvlakken breng ik de mensen naar alle hoeken van de wereld" omschrijft de kunstenaar zijn werken.

Nog tot 30 juni zijn 28 van zijn skylines te bewonderen het NH Hotel Gent Belfort in de Hoogpoort (naast het stadhuis). De schilderijen zijn gratis te bewonderen tijdens de openingsuren van het hotel.


ALTE HERREN ZOEKEN VERSTERKING

"Alte Herren", een voetbalploeg die zijn wedstijden op het terrein van FC Adegem speelt, wil zijn toekomst veilig stellen en zijn spelerskern uitbreiden. Daarom is de club op zoek naar voetballers van 30 jaar en ouder, die op vrijdagavond een match willen spelen.

De ploeg komt al jarenlang uit in een Westvlaamse competitie. Wie belangstelling heeft kan contact opnemen met Raf van de Velde, op het nummer 050 71 25 29.


PRINS CARNAVAL DIETER
DOET ER NOG EEN JAARTJE BIJ

PRINS CARNAVAL DIETER DOET ER NOG EEN JAARTJE BIJ

Nadat Prins Carnaval Geert vorig jaar in den Hoogen Pad de prins carnavalsverkiezing won en daardoor de titel van Keizer Geert mag dragen, werd Dieter Boecquaert -die tweede eindigde in de verkiezing- tot prins carnaval gekroond. Hij leidde Maldegem vorig jaar samen met Keizer Geert door zijn Carnavalsweekend.

Dit jaar krijgt Prins Dieter van de Raad van Elf de kans om alleen de leiding te nemen over Carnaval in Maldegem.

Vorige week zaterdagavond werd Prins Dieter tijdens de nieuwjaarsdrink van de Raad van Elf officieel voorgesteld.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home