www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Twaalfde jaargang - n° 581 - Week 3 : van 11 tot 17 januari 2015

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

RECHTZETTING NIEUW
TELEFOONNUMMER WACHTDIENST DOKTERS

Bij de voorstelling van het nieuwe telefoonnummer (09 22 80 222) voor de wachtdienst van de Meetjeslandse huisartsen, is een fout in de communicatie geslopen: er werd tijdens de mededeling niet bij vermeld dat het nieuwe nummer niet geldt voor Maldegem, Knesselare en Aalter.

Maldegem blijft zijn oproepnummer voor de wachtdienst (050 71 12 12) behouden. Dat werd ons bevestigd door dokter Hans De Schuyter.


ADEGEM KLONK ONDER EEN
STRALENDE ZON OP EEN VOORSPOEDIG 2015

Voor de zevende maal organiseerde het Adegemse feestcomité de eerste zondag van het nieuwe jaar zijn nieuwjaarsreceptie op het kerkplein.

In die zeven jaar hebben zij volgens Daniel De Metsenaere maar eenmaal sneeuw moeten ruimen om de nieuwjaarsreceptie veilig te kunnen laten doorgaan. Dit jaar konden de Adegemnaren onder een stralende zon elkaar het beste wensen voor 2015.

ADEGEM KLONK ONDER EEN STRALENDE ZON OP EEN VOORSPOEDIG 2015
Het ging er ook dit jaar bijzonder gezellig aan toe. Iedereen had tijd voor een praatje en niemand had haast.

Voor de leden van het feestcomité waren de eerste dagen van 2015 druk: naast de feestelijkheden in de eigen familiekring moesten zij ook de nieuwjaarsdrink op het kerkplein voorbereiden. Daarbij was het aantal mensen dat naar het kerkplein zou komen de grote onbekende.

ADEGEM KLONK ONDER EEN STRALENDE ZON OP EEN VOORSPOEDIG 2015
De tentjes waar de drank en de hapjes geserveerd werden, werden druk bezocht.

In zijn korte nieuwjaarstoespraak bedankte voorzitter David Storm, namens het bestuur van het feestcomité, de mensen voor hun talrijke opkomst.

Hij bedankte ook de gemeente en de andere sponsors die het mogelijk gemaakt hadden om de Adegemnaren opnieuw een smakelijke receptie aan te bieden.

Net als wij kon voorzitter Storm vaststellen dan er meer volk dan de vorige jaren op de receptie aanwezig was en dat de receptie ook langer heeft geduurd.


COMMISSIE OF PROCEDEREN

Het Maldegemse schepencollege is niet onder de indruk van de reactie van Open VLD raadslid Bart Van Hulle op de belasting op de economische bedrijvigheid.

De leden van het schepencollege stellen zich wel vragen bij de handelswijze van de heer Van Hulle.

Burgemeester Marleen Van Den Bussche wees er op dat er bij de behandeling van de nieuwe versie van het belastingreglement op economische bedrijvigheid was overeengekomen om een werkgroep op te richten waarin alle fracties die in de gemeenteraad zitten vertegenwoordigd zijn.

Die commissie zou onderzoeken of de belasting (de tarieven en de categorieën) moeten aangepast worden.

Het college vindt dat de oppositie moet kiezen: ofwel kiest zij om te procederen, of ze kiest voor overleg, zoals afgesproken. De beide tegelijk ziet men bij het schepencollege niet onmiddellijk zitten.


SPORTINSTUIF VOOR 50 PLUSSERS IN MEOS

Vrijdag 22 januari organiseert de Maldegemse sportdienst een sportinstuif voor 50 plussers.

Onder de vlag van sportelen (samen genieten van het leven en het sporten) kunnen de senioren vanaf 13 uur kiezen uit twee sessies van telkens 60 minuten.

Onder deskundige begeleiding kunnen zij zich op hun eigen tempo uitleven in drums alive, fitbal, yoga, step, aerobic, netbal, een sportelcircuit en kubbs. Iedereen kan ook de BLOSO-fitheidstest doen. De sportieve namiddag wordt afgesloten met koffie, gebak en een muzikale bingo.

Inschrijven (kost 5 euro) kan tot en met 16 januari bij de sportdienst (sporthal Meos) Bloemestraat 36G in Maldegem of online via www.maldegem.be/sport/sportactiviteiten.htm


MARTEN DE JAEGER NIEUWE
SCHEPEN LOKALE ECONOMIE

MARTEN DE JAEGER NIEUWE SCHEPEN LOKALE ECONOMIE
Tijdens de gemeenteraad van 18 december legde Marten De Jaeger de eed af als nieuwe schepen van Maldegem. Vanaf 1 januari volgt hij uittredend schepen Antoine Pauwels op.

Na de maandagmarkt van maandag 5 januari werden de marktkramers in het gemeentehuis uitgenodigd voor een nieuwjaarsdrink.

Tijdens haar korte toespraak stelde burgemeester Van den Bussche Marten De Jaeger als nieuwe schepen van lokale economie aan de marktkramers voor.

Namens de marktkramers dankte Guide Bauwens voor de ontvangst. Hij is er van overtuigd dat er ook in 2015 goed zal kunnen samengewerkt worden met de nieuwe schepen lokale economie en met Rita Verleye, de ambtenaar lokale economie.


FIEN WITTEVRONGEL NIEUWE
WIJKAGENT BIJ DE PZ MALDEGEM

FIEN WITTEVRONGEL NIEUWE WIJKAGENT BIJ DE PZ MALDEGEM

Bij het begin van de eerste personeelsvergadering van de PZ Maldegem legde Fien Wittevrongel voor burgemeester Marleen Van den Bussche de eed af als wijkmedewerker van de PZ Maldegem.

Fien, die in Adegem woont, zal ingezet worden in het Vossenhol, Donk en op het industrieterrein.


IEDEREEN BEROEMD TE GAST
BIJ BRANDSTOFFEN DE COCK

IEDEREEN BEROEMD TE GAST BIJ BRANDSTOFFEN DE COCK
De afgelopen week kregen Franky De Cock en Monique Goethals op het Vliegplein drie voormiddagen de tankquiz van Iedereen Beroemd op bezoek.

Het Eén programma Iedereen Beroemd begint iedere werkdag met zijn tankquiz. Als locatie hebben zij in de eerste plaats zelfstandige pompuitbaters uitgezocht.

Zo kwamen zij de voorbije week bij de familie De Cock - Goethals (Brandstoffen De Cock) in het Vliegplein terecht.

Het was Monique die de vragen mocht stellen aan de klanten die daarmee tankcheques konden winnen.

Dat niet iedereen geluk heeft met de vragen werd afgelopen maandag al bewezen.

Op haar eerste vraag, goed voor 25 euro brandstof, moest Nelly het juiste antwoord schuldig blijven.

IEDEREEN BEROEMD TE GAST BIJ BRANDSTOFFEN DE COCK
Dinsdagvoormiddag kwamen tijdens de opnames de Driekoningen (drie leerlingen van de Papaver) op bezoek.

Monique en Franky waren verwonderd dat er zoveel bij kwam kijken om slechts een paar minuten in het programma uit te zenden. Er kwamen in de winkel veel kabels en extra licht aan te pas.

Ook voor drie leerlingen van de Papaver had Iedereen Beroemd iets speciaals in petto: zij mochten dinsdag als de Driekoningen helpen bij de eerste vraag.

Zij zongen een gedeelte van een gekend driekoningenlied. De deelnemer aan de tankquiz vulde met succes de laatste zin aan en dat leverde hem een tankcheque op.

Franky en Monique zijn tevreden met de komst van Iedereen Beroemd naar hun zaak: het was niet een goede reclame voor hen, zij hebben er ook mee voor gezorgd dat enkele van hun klanten tankcheques wonnen.


DE HOOFDPRIJS GAAT NAAR HET LOT 114841

DE HOOFDPRIJS GAAT NAAR HET LOT 114841
UNIZO Groot Maldegem organiseerde maandagavond de trekking van de eindejaarstombola in de Gouden Leeuw.

Volgens voorzitter Gino Braet is zijn bestuur, en de 62 handelszaken die aan de eindejaarsactie deelnamen, tevreden over het verloop van de eindejaarstombola.

Het lot 114841 van de hoofdprijs de Fiat 500 cabrio werd uitgegeven door Keurslager Filip uit de Noordstraat in Maldegem.

De reservenummers voor de hoofdprijs zijn 461332, 517553 en 647746.

Als de winnaar van de hoofdprijs tegen vrijdag 13 februari om 24 uur zijn prijs niet heeft opgeëist gaat de hoofdprijs naar het eerste reservenummer.

Als die de prijs ook niet opeist gaat die naar het tweede reservenummer. Als die tenslotte ook niet komt opdragen gaat de auto naar het derde reservenummer.

De nummers 139467, 180708, 464493, 465598 en 534450 winnen elk 1000 euro.

De prijzen van 500 euro gaan naar de nummers 172601, 225059, 359033, 382260, 437462, 471654, 501519, 631805, 636622 en 676472.

In alle deelnemende handelszaken werden nog drie prijzen van 50 euro uitgegeven.

Alle winnende loten kunnen tot 13 februari worden ingewisseld voor aankoopbons van 10 euro bij Semaburo in de 39ste Linielaan 8 in Maldegem.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home