www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Elfde jaargang - n° 551 - Week 25 : van 15 tot 21 juni 2014

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

DONDER DEED KLOKKEN ZWIJGEN

De onweersvlagen van vorig weekend hebben ook de Sint Adrianuskerk getroffen: door een blikseminslag werd het uurwerk ontregeld en zwegen de klokken.

Het uurwerk functioneert terug maar heeft nog wat tijd nodig om op de juiste instelling te komen. Sedert vrijdag luiden ook de klokken weer.


VOORAL LANDBOUWERS LEDEN
SCHADE DOOR HAGEL EN REGEN

Vorig weekend zijn in het Meetjesland verschillende gemeenten tweemaal getroffen door hevige buien met overvloedige regen en hagel. Adegem deelde tweemaal in de klappen.

Her en der werden gaten in dakbedekkingen van serres en veranda's geslagen en sneuvelden er glasramen.

Uit een reactie van brandweercommandant Alex Van Suyt blijkt dat het slechte weer vooral de land- en tuinbouwers getroffen heeft. Zij zagen een belangrijk deel van hun gewassen vernietigd worden door de hagel.

Voor schade aan gebouwen moest de Maldegemse brandweer in onze gemeente niet uitrukken. Zij had wel haar handen vol met het voorlopig herstellen van beschadigde daken.


SAUNAKONING IN DE OUDE STAATSBAAN

SAUNAKONING IN DE OUDE STAATSBAAN

Nadat hij 17 jaar actief was als zelfstandig elektricien specialiseerde Bernard De Clercq zich vier jaar terug in Eeklo in sauna's. Vorige week zaterdag opende de saunakoning een nieuwe toonzaal in de Oude Staatsbaan 137A.

In zijn jeugdjaren hielp hij daar de familie De Pickere bij het maken van afsluitingen in beton en betonconstructies. Later kocht hij de gebouwen en nu heeft hij die omgebouwd tot zijn nieuwe toonzaal.


WILLY POLLET KAMPIOEN
BIJ DE OKRABOLDERS

WILLY POLLET KAMPIOEN BIJ DE OKRABOLDERS

Van september tot juni hebben de OKRA bolders de tweede woensdag van de maand afspraak op de krulbolbaan op Heulendonk. Een dertigtal OKRA leden, waaronder enkele uit Oostwinkel, namen aan het kampioenschap deel.

Woensdagnamiddag werden de laatste partijen gespeeld. De eerste plaats van Willy Pollet kwam op de laatste speeldag niet meer in gevaar.


VOETGANGERSEXAMEN IN DE ARK

VOETGANGERSEXAMEN IN DE ARK

Naast hun klassieke proefwerken hadden de leerlingen van het 4de leerjaar van de Ark Maldegem er donderdagvoormiddag nog een voetgangersexamen bij. Aan de organisatie van dit examen verleende ook de PZ Maldegem haar medewerking.

Alle leerlingen vertrokken afzonderlijk voor een wandeling door het centrum. Op verschillende plaatsen in het centrum stonden controleurs opgesteld. Zij noteerden de fouten die de leerlingen tijdens hun wandeling maakten.


OP ZOEK NAAR DE
KROMME SPERRE !

OP ZOEK NAAR DE KROMME SPERRE!
Een elftal Facebookvrienden belandden in hun zoektocht
naar de "Kromme Sperre" in het Drongengoed.

Enkele mensen die regelmatig actief zijn op de Facebook-groep "Ge zeu van Maldegem oje..." hebben mekaar gevonden in de groep "De Bende van de Kromme Sperre". Een van de leden van die "bende" is onze Geert De Baets.

Onlangs werd de Kromme Sperre -in het "hertenkamp" (Drongengoed)- een van de populaire chatonderwerpen van de Facebook-groep.

Volgens een van de ontelbare verhalen van Geert was die boom in zijn jeugdjaren de plaats waar verliefde koppeltjes graag afspraken. Geert beweert dat hij dat verhaal zo goed kent omdat hij er zelf ook nog wel een aantal keren is geweest.

Toen het verhaal bekendheid kreeg wilden de andere leden van de groep die Kromme Sperre ook wel eens zien. Het duurde niet lang of er werden concrete afspraken gemaakt om de "historische" plek te bezoeken.

Enkele van de vrienden reden met de fiets naar het Drongengoed en een aantal anderen maakten de verplaatsing met de auto.

De Kromme Sperre zou (als ze er nu tenminste nog zou staan!) al meer dan 50 jaar oud zijn, maar de boom is vanzelfsprekend ondertussen al lang geveld.

Dat was voor de Bende van de Kromme Sperre echter niet zo erg: het belangrijkste was dat zij er eens samen op uit waren.

Geert kwam vanuit Frankrijk om er bij te zijn, een andere deelnemer kwam over uit de Ardennen, en een dame kwam zelfs uit Marokko !

De eerste reünie werd afgerond met een eetfestijn en is iedereen uitstekend bevallen. Dat het niet bij die ene ontmoeting zal blijven staat nu al vast...


MALDEGEM EN KNESSELARE IN
COMPETITIE VOOR DE 10000 STAPPEN

MALDEGEM EN KNESSELARE IN COMPETITIE VOOR DE 10000 STAPPEN
Met een wedstrijd Nordic Walking per ploeg in het Drongengoed werd de officiële start gegeven van de 10000 stappencompetitie

Volgens wetenschappers moet iemand die gezond wil leven minstens 10.000 stappen per dag doen. Er lopen dan ook veel mensen met een stappenteller op hun lichaam en er worden ook wedstrijden georganiseerd tussen gemeenten.

Vooral het administratief personeel heeft gedurende de dag weinig beweging. Om hen aan te moedigen meer te bewegen organiseren gemeenten onderling een wedstrijd.

De wedstrijd tussen Maldegem en Knesselare, die vier weken duurt, is vorige week officieel gestart. Bij Maldegem schreven zich, naast gemeenteraadsleden en leden van de raad van het OCMW, ook nog 220 personeelsleden van de gemeente en het OCMW in voor de wedstrijd. In Knesselare nemen 90 mensen aan de wedstrijd deel.

De deelnemers moeten iedere dag hun aantalstappen op een lijst invullen. Na de laatste competitiedag worden de stappen van iedereen afzonderlijk samengeteld. De persoon met de meeste stappen wordt de individuele winnaar.

Alle stappen van de Maldegemse deelnemers worden samengeteld en gedeeld door het aantal deelnemers. Ook in Knesselare wordt die rekening gemaakt. De gemeente die het hoogste gemiddelde van de stappen haalt wint de wisselbeker.

Leden van het Maldegems schepencollege en leden van de Raad van het OCMW hebben de competitie sterk ingezet. Zij stapten woensdag te voet van het gemeentehuis van Maldegem naar het Drongengoed.

Personeelsleden van de gemeente en het OCMW Maldegem hebben afgesproken dat zij in hun vrije tijd samen zullen sporten. Daarmee zijn extra stappen te verdienen.


POLITIE CONTROLEERDE
OP AUTOGORDELDRACHT

Vorige week heeft de PZ Maldegem controles uitgevoerd op het dragen van de autogordel.

Het resultaat was niet schitterend: meer dan 35% van de mensen die gecontroleerd werden droeg de gordel niet.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home