www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Elfde jaargang - n° 534 - Week 8 : van 16 tot 22 februari 2014

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

ERE-BURGEMEESTER DE ROO IN ROUW

ERE-BURGEMEESTER DE ROO IN ROUW

Op vrijdag 14 februari is Rita Trenson in het zieken huis in Jette overleden.

Rita stond zelden of nooit in de belangstelling, maar zij was de sterke vrouw achter ere-burgemeester Johan De Roo.

Familie, vrienden en kennissen nemen op zaterdag 22 februari om 9u45 afscheid van Rita met een eredienst in de kerk van Kleit.


COMPOSTHOEKJE KOMT IN DE BOOMGAARD
VAN HET VERDWENEN RUSTHUIS

COMPOSTHOEKJE KOMT IN DE BOOMGAARD VAN VERDWENEN RUSTHUIS
Schepen Annelies Lammertyn wees ons de plaats aan waar in Adegem het composthoekje komt.

Nadat het schepencollege een overeenkomst heeft bereikt met het OCMW, kan het beginnen met het maken van de plannen voor het Adegemse composthoekje.

De gemeente neemt een strook van 10x15 meter van de vroegere boomgaard van het gesloopte Elisabethrusthuis langs Adegem-Dorp.

Er zal een gedeelte van de haag verwijderd worden om daar de ingang van het composthoekje te maken, dat kan worden afgesloten.

De eerstkomende weken zullen de Adegemnaaars nog niet met hun composteerbaar materiaal in het composthoekje terecht kunnen.: zelfs de gemeente kan niet zomaar een omheining plaatsen. Zij moet voor de aanleg van het composthoekje eerst een vergunning aanvragen. Die vergunning moet worden afgeleerd door ... de gemeente!

Als het composthoekje in gebruik is, zal het op woensdagvoormiddag en vrijdagnamiddag open zijn voor het publiek. Dan zal er ook toezicht en begeleiding zijn.

Als het zover is zal er nog meer informatie over het composthoekje gegeven worden, en met welke zaken men er terecht kan.

Schepen Lammertyn merkte op dat dit de voorlopige plaats is van het composthoekje: als later het toekomstvisieplan Adegem 2050 wordt ingevuld, is het mogelijk dat het composthoekje een andere plaats krijgt.

Zeker is dat dit niet voor de eerstkomende jaren is...


GBS DE KRUIPUIT ZOEKT
HAAKSTERS, BREISTERS EN NAAISTERS

"Kunstig leuk" is het thema dat als rode draad door het schooljaar van de 3de klas van de GBS de Kruipuit loopt. In de loop van het schooljaar zullen de leerlingen kunstenaars ontmoeten en zullen zij ook zelf kunst maken.

Samen met hun juffrouwen Sabine en Horizon willen de leerlingen in de loop van het schooljaar met een inpakproject uitpakken. Voor dat project hebben de leerlingen de hulp nodig van mensen die kunnen breien, haken en naaien. Ook wol een stof is welkom.

Op donderdag 20 februari organiseert de GBS de Kruipuit een crea-namiddag waarop gebreid, gehaakt en genaaid zal worden.

Ouders en grootouders die het inpakproject willen ondersteunen zijn vanaf 13u10 welkom op de school. Zij kunnen de dagen daarvoor ook al hun deelname bevestigen aan juffrouw Sabine of juffrouw Kim....


TWEEDE POGING VOOR OPENINGSCROSS

Tijdens het weekend van 8 en 9 februari stond bij M.T. Cloosterman de openingswedstrijd van het nieuwe motorcrossseizoen op het programma.

De regen had er echter voor gezorgd dat de terreinen op Berlaars (achter de Koetshoeve) onberijdbaar waren. De openingswedstrijd werd dan ook afgelast.

Voor het weekend van 15 en 16 februari stond er een wedstrijd in Lierde geprogrammeerd. Omdat de inrichters voor die wedstrijd geen vergunning hadden, kreeg MT Cloosterman van MCLB de toestemming op dit weekend de openingswedstrijden te organiseren. ..


VEEL VOLK EN SFEER OP DE
OPENING VAN DE IJSPISTE

VEEL VOLK EN SFEER OP DE OPENING VAN DE IJSPISTE

Een paar honderd mensen zakten vrijdagavond naar het centrum van Maldegem af om er de opening van de ijspiste bij te wonen.

Leden van Kunstschaatsclub Kryos brachten een prachtige show, en Paul Severs deed iedereen op en rond de ijspiste zingen.

Als afsluiter van de officiële opening was er ook nog het optreden van Sam Gooris.

Nog tot en met 9 maart kan er behalve op dinsdag en donderdag in Maldegem geschaatst worden...


BLOEDCOLLECTE IN DEN HOOGEN PAD

Op dinsdag 25 februari organiseert het Rode Kruis zijn driemaandelijkse bloedcollecte in den Hoogen pad.

Bloedgevers kunnen er terecht tussen 17 en 19 uur 30.


SPETTERENDE
PRINSVERKIEZING !

SPETTERENDE PRINSVERKIEZING
Samen met leden van de Orde van de Soepkiekens zette Geert Van de Wynckel een sterke personal act neer, die hem zekerheid gaf op zijn verkiezing tot keizer carnaval.

Omdat den Hoogen Pad de enige gemeentelijke zaal was die groot genoeg was om al de supporters van de drie kandidaten die aan de verkiezing van prins carnaval deelnamen een plaats te geven, kon de Raad van Elf niet veel anders dan die zaal te kiezen voor de prinsverkiezing.

In Maldegem wordt prins carnaval normaal door de Raad van Elf van d'Euzdre Veuze aangeduid. Omdat Geert Van de Wynckel echter, nadat hij al twee jaar het boegbeeld van Carnaval in Maldegem was, keizer carnaval wou worden, moest er een verkiezing georganiseerd worden.

De verkiezing werd, in de formule van de Duitse Oktoberfesten, met de half-literpinten georganiseerd. Dietwin de Jodelaar en Yves Segers zorgen voor extra sfeer.

De uitdagers Dieter Boecquaert en Niels Devliegere hebben hun best gedaan, maar waren niet opgewassen tegen Geert die al twee jaar ervaring heeft als boegbeeld van carnaval in Maldegem.

Hij scoorde niet alleen beter op de vragen over carnaval, maar zijn show was ook beter dan die van de andere kandidaten en de kaartenverkoop had hem ook al extra punten opgeleverd.

SPETTERENDE PRINSVERKIEZING
Geert Van de Wynckel is sedert zondagnamiddag
Keizer carnaval Geert II.

Niels Boecquaert wordt prins carnaval 2014. Hij koos Lisa Dhondt als zijn hofdame. Dieter Devliegere wordt de adjudant van Prins Niels.

Terwijl Yves Segers de mensen in de zaal uit hun dak liet gaan, trok de jury zich even terug om de punten van de verschillende proeven samen te tellen.

Niemand was verwonderd toen schepen van feestelijkheden Geert De Roo, als voorzitter van de jury, rond 18u30 aankondigde dat Carnaval in Maldegem er een keizer bij heeft.

IEDEREEN TEVREDEN
Niels en Dieter waren niet te erg ontgoocheld over hun verlies: er volgden nog een paar verrassingen die de mogelijke teleurstelling in tevredenheid veranderden.

De Raad van Elf besliste dat Carnaval in Maldegem 2014 niet alleen door Keizer Geert II zal geleid worden. Hij zal daarin worden bijgestaan door Dieter, die de titel van Prins Carnaval kreeg. Ook Niels is nauw bij Carnaval in Maldegem betrokken: hij wordt de adjudant van prins Dieter....


FEMMA ORGANISEERT
KINDERNAMIDDAG

Op 12 maart (tijdens de krokusvakantie) organiseert Femma Adegem een kindernamiddag.

Vanaf 14 uur wordt er in de cafetaria van den Hoogen Pad een taart gemaakt.

De kinderen moeten naar die namiddag een houten lepel, een schotelvod, een mesje en een brood of andere doos meebrengen.

Inschrijven voor deze namiddag kan bij Gerda Willemarck, tel 050 71 16 24 of 0495 47 98 62.


DE ROODFLITSCAMERA'S
STAAN ER

DE ROODFLITSCAMERA'S STAAN ER
Woensdag heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op twee kruispunten langs de N44 (Aalterbaan) roodsflitscamera's geïnstalleerd.

Nadat de gemeente Maldegem er de afgelopen jaren al meermaals, zonder succes, bij de minister van openbare werken had op aangedrongen om op het kruispunt van de Aalterbaan en de Halledreef roodflitscamera's te plaatsen, was voor Maldegem en vooral voor Kleit de maat vol.

Na een nieuw ongeval -met een levensgevaarlijk gewond kind- begin augustus 2014, hebben de gemeente, de PZ Maldegem en de actiegroep een dringende oproep om roodflitscamera's naar de bevoegde minister gestuurd.

Om hun vraag naar die roodflitscamera's te motiveren werd in de brief verwezen naar de drie doden die er de afgelopen drie jaar bij ongevallen op dat kruispunt gevallen zijn en naar de resultaten van de metingen en tellingen die door de PZ Maldegem de afgelopen maanden waren gebeurd.

Een delegatie van het Maldegemse schepencollege en van de PZ Maldegem werd, samen met mensen van het AWV, op het kabinet van minister Hilde Crevits ontvangen.

Op 18 oktober liep in Maldegem het bericht binnen dat de roodflitscamera's op het kruispunt van de Aalterbaan met de Halledreef zullen geplaatst worden.

Vorige week, bij een stormachtige wind, werden de camera's geïnstalleerd.

Niet alleen het kruispunt met de Halledreef kreeg roodflitscamera's, ook het kruispunt met de Krommewege is sedert woensdag in beide richtingen met dit soort camera's uitgerust....


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home