www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Elfde jaargang - n° 533 - Week 7 : van 9 tot 15 februari 2014

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

DIRECTEUR GINNEBERGE NOG
ZEKER TOT EIND MAART AFWEZIG

Omdat directeur Ginneberge zeker nog tot eind maart om medische redenen afwezig is, moet de inrichtende macht van de VBS de Papaver voorlopig tot die datum in zijn vervanging voorzien.

Annelies Lammertyn werkte sedert zij schepen werd in Maldegem enkel nog deeltijds (twee dagen per week) als onderwijzeres in de Papaver.

Haar werd gevraagd om tijdelijk drie dagen per week in de school te werken en tijdens die dagen ook de taken van directeur Ginneberge voor haar rekening te nemen.

De overige twee dagen van de week worden de taken van de afwezige directeur overgenomen door Vic Blomme, lid van de inrichtende macht.

De ouders kunnen met eventuele vragen ook terecht bij de secretaresse van de Papaver.

Annelies Lammertyn liet weten dat het hier om een tijdelijke maatregel gaat. Zij benadrukte dat zij in geen geval de plaats van directeur bij de Papaver ambieert.


FABIOLALAAN IS OPNIEUW DE
SLIMSTE STROATE EN SCHENKT PRIJS WEG !

FABIOLALAAN IS OPNIEUW DE SLIMSTE STROATE EN SCHENKT PRIJS WEG
In den Hoogen Pad streden vorig week zaterdag 27 ploegen voor de titel van Slimste Stroate van Maldegem.

Van de 30 ploegen die zich voor de quiz de Slimste stroate van Maldegem hadden ingeschreven daagden er vorige week 27 op.

Erik Hebberecht, die voor het eerst de quiz samen met het Adegemse feestcomité organiseerde, had de vragenreeksen samengesteld.

Na afloop van de quiz hoorden we van ervaren quizzers dat de quiz minder moeilijk was dan in de jaren dat hij door "Heulendonk Feest" werd georganiseerd. Dat werd ons ook bevestigd door Erik Hebberecht.

Die niet- regelmatige quizzers vonden dit een goede zaak: "Zo behaalden wij ook een meer dan behoorlijke score", klonk het bij hen.

De ploeg van de Noordstraat had na de eerste vijf vragenronden nog het maximum van de punten. Hun hoop op de overwinning kreeg een ferme deuk bij de vragenreeks over de inhoud van P-magazine.

Alle deelnemende ploegen wisten op voorhand dat de antwoorden van een vragenronde over de in januari P-magazines verschenen artikels zouden gaan. De ploeg van de Noordstraat was vergeten de P-magazines te raadplegen en dat koste hen dure punten.

FABIOLALAAN IS OPNIEUW DE SLIMSTE STROATE EN SCHENKT PRIJS WEG

De ploeg van de Fabiolalaan, bestaande uit Bryan De Noël, Mario Decuyper, Hans Roegiers en Patrick Roels won de quiz.

Het is de derde maal dat de Fabiolalaan het straatnaambordje "De Slimste stroate" wint. Omdat zij al twee maal op vakantie waren in de Alpen schonken zij hun prijs aan de ploeg Walland, die op de tweede plaats eindigde.

Naast de vragen over P-magazine waren er vragenronden over
1: Game set and match (tennis)
2: Omdat ik Vlaming ben
3: De 3 eindjes aan elkaar knopen
4: Going back in the time (muziekronde)
5: Filmaffiches
6: Actua 2013
7: Sportkoppels
8: Zoek het antwoord in een rooster, en
9: Heiliger dan de Paus.

Zoals aangekondigd kon Erik Hebberecht al voor 23 uur de uitslag van de quiz bekend maken. Alle ploegen die buiten de top 20 vielen werden 21ste geplaatst.

Na de Fabiolalaan -met 96 punten op 100- volgden:
2. Walland (95), 3. Moerwege (94), 4. Noordstraat (93), 5. Konduit (91), 6. Soeplepels (90), 7. De vier evangelisten (89), 8. Van R (89), 9. Competentiematrix (89), 10. Bloemenwijk (86), 11. Zandring (85), 12. Vanovers (83), 13. Bloemestraat 2 (83), 14. Oude Weg (81), 15. Dorp 33 (80), 16.Ringbaan (78), 17. Noorderlicht (77), 18. Appelboom (77), 19. De K'ezelkes (75) en 20. Die van den Ouden Weg (74).

Na de prijsuitreiking hoorden wij van zowel Erik Hebberecht als van David Storm, voorzitter van het Adegemse feestcomité, dat ze tevreden waren over het verloop van de quiz die ze voor het eerst samen organiseerden en over de eerste reacties die zij op de quiz kregen.

Van voorzitter Storm vernamen wij ook de dat de quiz "De Slimste Stroate" in 2014 doorgaat op zaterdag 11 oktober, de zaterdag van de winterkermis.

Zaterdagavond beloofden al verschillende ploegen dat zij opnieuw van de partij zullen zijn...


JEVO MAAKTE
VALENTIJNSONTBIJTEN KLAAR

JEVO MAAKTE VALENTIJNSONTBIJTEN KLAAR

Bestuur, speelsters en sympathisanten die zich vrij konden maken begonnen vrijdagmiddag aan de voorbereiding van de meer dan 400 valentijnsontbijten, die zij zondagvoormiddag ten laatste voor 10u30 allemaal aan huis moesten bestellen...


PWA-ERS ALS SNEEUWRUIMERS

De wet voorziet dat iedereen verplicht is om tijdens de wintermaanden zijn voetpad voldoende sneeuw- en ijsvrij te houden.

Voor bejaarden en mensen met een beperking is dat niet altijd mogelijk. Tot op heden waren zij aangewezen op de goodwill van hun buren.

Omdat niet iedereen buren heeft die voor hem of haar deze karwei opknappen heeft het Plaatselijk Werkgelegenheids- Agentschap (PWA) een nieuwe dienst opgestart.

Deze nieuwe dienst is er vooral voor 70 plussers, mensen met een beperking en diegenen die gebruik maken van de dienst Gezins- en bejaardenhulp of thuiszorg.

Wie beroep wil doen op de nieuwe dienst (vooraf inschrijven is noodzakelijk) of er meer informatie over wenst kan contact opnemen met PWA Maldegem (Barbara De Pauw) in het dienstencentrum Oud Sint Jozef, Mevr. Courtmanslaan 81/0-01 Maldegem, tel: 050 40 39 26 of via [email protected].


GEEN POSITIEVE ADEMTESTEN
VOOR EN NA DE PARKCROSS

GEEN POSITIEVE ADEMTESTEN VOOR EN NA DE PARKCROSS
Een aarzeling van Niels Albert in de zandbak was voldoende voor Belgisch kampioen Sven Nys om er alleen van door te gaan.

Ondanks de afwezigheid van wereldkampioen Stybar en de ploeg Sunweb (die het niet eens raakten over de startpremies) vonden toch meer dan 5000 sportliefhebbers hun weg naar de 8ste parkcross in Maldegem.

De renners hebben hen een wedstrijd gebracht die tot en met de laatste ronde spannend bleef: met Sven Nys, Tom Meeusen en Niels Albert kreeg Maldegem een podium dat iedere organisator zich wenst.

GEEN POSITIEVE ADEMTESTEN VOOR EN NA DE PARKCROSS
Voor verschillende automobilisten die een parkeerplaats zochten in de omgeving van het Sint Annapark begon het bezoek aan de parkcross met een verrassing: zij werden uit het verkeer geplukt voor een ademtest.

Zoals tijdens de voorstelling van de 8ste parkcross was aangekondigd, pakte de PZ Maldegem woensdag uit met een BOB Campagne.

Zowel voor als na de cross werden op verschillende plaatsen controles op rijden onder invloed uitgevoerd.

Commissaris Eddy de Jaeger wees er op dat die actie geen unicum is: vorige week zondag werden in het Nederlandse Hoogerheide ter gelegenheid van het wereldkampioenschap cyclocross ook controles op rijden onder invloed uitgevoerd.

Bij de PZ Maldegem is men tevreden over de gevoerde actie: van de meer dan 200 chauffeurs die een ademtest aflegden was er niemand positief.

In tegenstelling met de voorbije jaren moest de politie dit jaar na de parkcross geen vaststellingen doen bij ongevallen waarbij mensen betrokken waren die van de parkcross kwamen en die gedronken hadden.


KIDSCROSS VIEL LETTERLIJK
IN HET WATER

KIDSCROSS VIEL LETTERLIJK IN HET WATER

Het is een traditie dat de leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar van de basisscholen de donderdag en de vrijdag na de parkcross op het parcours van de parkcross mogen rijden.

Voor die kidscross van dit jaar waren 300 leerlingen van verschillende scholen ingeschreven.

Door de slechte weersomstandigheden kon er enkel op dondernamiddag op de omloop gereden worden.

Daar hebben vooral de leerlingen van de Driesprong gebruik van gemaakt.


IJSPISTE DRAAIT OP ELEKTRICITEIT

IJSPISTE DRAAIT OP ELEKTRICITEIT
Het bestuur van de Verenigde Handelaars Maldegem Centrum (VHMC) stelde maandagmiddag het programma van de ijspiste voor.

Omdat de winter het tot op heden heeft laten afweten hebben de ijsschaatsers hun ijsschaatsen nog niet moeten bovenhalen.

Voor hen is er goed nieuws: van vrijdag 14 februari tot en met zondag 9 maart kunnen zij voor hun hobby terecht op de ijspiste naast de nieuwbouw van het Maldegemse gemeentehuis.

De ijspiste is alle dagen behalve op dinsdag en donderdag open.

Om een bezoek aan de ijspiste ook voor mensen die enkel naar de ijsschaatsers willen kijken aantrekkelijker te maken, is er een gezellig verwarmde bar rond de piste en heeft de VHMC verschillende activiteiten rond de aanwezigheid van de ijspiste geweven.

Voor de scholen en verenigingen die in groep naar de ijspiste komen zijn er speciale (voordelige) prijzen.

HOOP
Het schepencollege liet er de afgelopen maanden geen twijfel over bestaan dat het de laatste maal is dat de milieu-onvriendelijke ijspiste naar Maldegem komt.

Gino Braet, voorzitter van VHMC, kon tijdens de voorstelling van het programma van de ijspiste aankondigen dat de piste nu een stuk milieuvriendelijker is.

Door de goede samenwerking met de gemeente kan er vanaf dit jaar voldoende stroom afgenomen worden van contactpunten op en rond de markt. Daardoor zijn de generatoren die lawaai maken en op diesel draaien overbodig.

Er zal niet alleen minder milieuhinder zijn, de energiefactuur zal eveneens lager zijn dan vorig jaar.

De heer Braet en het VHMC-bestuur hoopt dat met deze belangrijke wijziging de kans vergroot dat de ijspiste er in de toekomst toch nog mag komen.


STOOMCENTRUM VERKOOPT
GEEN STOOMLOCOMOTIEVEN

Voor de mensen die denken dat de VZW Stoomcentrum in de problemen zit laat Jason Van Landschoot, als voorzitter van de vzw, weten dat het Stoomcentrum niets te maken heeft met de verkoop van de twee locomotieven die door het huis de Gerechtsdeurwaarders Gent te koop worden aangeboden.

De locomotieven staan wel op de terreinen van de VZW maar zijn eigendom van een vroeger lid.

De VZW Stoomcentrum heeft niet de intentie om zelf een bod te doen op een of beide machines.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home