www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Tiende jaargang - n° 525 - Week 51 : van 15 tot 21 december 2013

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

KOREN BIJNA KLAAR
VOOR KERSTCONCERT

KOREN BIJNA KLAAR VOOR KERSTCONCERT

Het gemengd koor Canticorum en het kinderkoor van de Papaver, leggen met hun begeleiders de laatste hand aan de voorbereiding van hun kerstconcert, dat doorgaat op zondag 22 december om 19u in de Sint Adrianuskerk.


GEZINSBOND WANDELT DE WINTER IN

Op zaterdag 21 december, de dag dat de winter begint, organiseert de Adegemse afdeling van de Gezinsbond zijn winterwandeling.

De wandeling start om 19 uur aan de Zandloper op de Zandakkers.

Gezien de tijd van het jaar, wordt de deelnemers aangeraden om naast stevige wandelschoenen ook een muts en een sjaal aan hun outfit toe te voegen.

Het wordt een wandeling langs rustige wegen. Na een paar kilometers wordt er een stop ingelast. Daar kunnen de wandelaars genieten van een drankje en een hapje.

Op het einde van de wandeling is er voor iedereen een warme hotdog.

Deelnemen aan de winterwandeling kost 5 euro per persoon. Gezinnen die met 3 of meer personen aan de wandeling deelnemen, betalen 12,50 euro.

Inschrijven kan tot 19 december bij Wilfried Sierens, tel 050 71 55 77 of [email protected] en bij Dorine De Vlieger tel 050 71 61 33 of via [email protected].


ZILVEREN HUMIVAL ORGANISEERT
SCHLAGERFESTIVAL IN DEN HOOGEN PAD

De vzw Humival uit Waarschoot viert dit jaar zijn 25 jarig bestaan.

Om dat jubileumjaar feestelijk af te sluiten organiseert Humival op maandag 23 december vanaf 14u een namiddag "Music For Everyone" in den Hoogen Pad in Adegem.

Op het programma van de sterrenparade staan optredens van Herbert Verhaeghe, Wendy Van Wanten, Andrei Lugovski, Lindsay en Luc Steno.

Kaarten voor dit schlagerfestival kosten 19,50 euro en kunnen besteld worden bij de vzw Sterrenparade tel 09 336 42 51 of via [email protected].

Voor rolstoelgebruikers, en mensen met een beperking die hun kaart tijdig bestellen, maken de organisatoren graag een mooie plaats vrij in den Hoogen Pad.


VINCI PARKBOETES SPIJZEN
OPNIEUW GEMEENTEKAS

Al jaren controleert Vinci Park in onze gemeente of automobilisten hun schijf op een wettelijke manier leggen in de blauwe zone en of de invaliditeitskaarten juist gebruikt worden.

Wie de regels overtreedt op het moment dat de Vinci Park controleurs in Maldegem hun ronde doen, vindt een stortingsbulletin tussen zijn ruitenwissers.

Dat er nog altijd veel mensen het moeilijk hebben om hun parkeerschijf te leggen, blijkt uit de cijfers van Vinci Park. In 2012 schreven zij 1871 boetes uit.

Verwacht wordt dat dit aantal in 2013 tot 1900 zal oplopen. De gemeente Maldegem hield in 2012 9600 euro over aan de Vinci Parkboetes.

Dat bedrag kwam niet in de kas van de gemeente omdat er in 2011 een verlies (opbrengst - kosten aan Vinci Park) van 12800 euro was.

Van de winst die in 2013 zal gemaakt worden zal nog 3200 euro gebruikt worden om het verlies van 2011 af te schrijven.

Uit de statistieken van Vinci Park blijkt dat in de Nieuwstraat, de Markt en de Stationsstraat de meeste boetes worden uitgeschreven.


WORDT GEERT KEIZER ?

In 2012 werd Geert van De Wynckel tot prinscarnaval van Maldegem uitgeroepen. Dit jaar werd zijn titel verlengd en werd Geert Koning.

Geert wil in 2014 toetreden tot de Orde van de Keizers maar dat kan niet door een gewone aanduiding door de Raad van Elf.

Er moet daarvoor een verkiezing worden georganiseerd. Geert heeft ondertussen al twee tegenkandidaten.

De verkiezing zal op zondagnamiddag 16 februari in den Hoogen Pad worden georganiseerd.


DIENST STEDENBOUW VERHUIST

Wie in de toekomst bij de dienst stedenbouw moet zijn, kan daarvoor niet langer terecht in de archiefgebouwen.

De dienst verhuist naar de Bloemestraat 45 en komt daardoor bij de andere diensten die dossiers voor vergunningen behandelen.

De dienst zal tijdens de verhuis op 16, 17 en 18 december voor het publiek gesloten zijn.

Alle gemeentelijke diensten zijn op woensdag 25, donderdag 26 december, dinsdag 31 december en 1 januari 2014 gesloten.

De dienst Burgerzaken en het onthaal zullen op dinsdag 24 en 31 december open zijn van 8u30 tot 12u15.


KERSTMARKT OP HET KERKPLEIN

Samen met de verenigingen die er hun thuisbasis hebben, organiseert café het Damberd op zondag 22 december een kerstmarkt op het kerkplein in Adegem.

Wie een plaatsje op de kerstmarkt wil moet zich in het Damberd aanmelden. De kerstmarkt begint om 13u en duurt tot 17u30.


DOKTER HERREBAUTLAAN STAK
ZIJN FEESTVERLICHTING AAN

DOKTER HERREBAUTLAAN STAK ZIJN FEESTVERLICHTING AAN

De activiteiten, (Nieuwjaar, paasfeest, Sinterklaas en de BBQ) die er in de loop van het jaar worden georganiseerd, hebben er voor gezorgd dat in de dokter Herrebautlaan iedereen - iedereen kent.

Met het aansteken van de feestverlichting, willen de inwoners van de Dokter Herrebautlaan iedereen die er passeert laten weten dat zij klaar zijn voor de eindejaarsfeesten.


SINTERKLAAS BLEEF LANGER IN ADEGEM

SINTERKLAAS BLEEF LANGER IN ADEGEM
Omdat hij het op 6 december zo druk had, hebben Sinterklaas en het programmatiecomité van den Hoogen Pad de jaarlijkse ontmoeting met de Sint naar zondag 8 september verschoven.

Daardoor kon de grote kindervriend wat meer tijd vrijmaken voor de meer dan 150 kinderen die zich voor een ontmoeting met hem hadden ingeschreven.

Dit jaar was het Jan De Smet (de Nieuwe Snaar) die de kinderen voorbereidde op de komst van de Sint. De liedjes van zijn boek/cd "Steek de vingers in de lucht" stonden centraal in zijn optreden.

Hij begeleidde zichzelf op een achttal instrumenten. Niet alleen de kinderen, maar ook de ouders en grootouders die naar den Hoogen Pad waren meegekomen, genoten van zijn optreden.

Van zodra de Sint zijn intrede had gedaan, ging de aandacht van de kinderen vooral naar Sinterklaas en zijn knechten die lekkers voor hen hadden meegebracht.


U ZIJT WELLEKOMEN IN KLEIT

Voor wie samen met de familie en of vrienden kerst wil zingen, organiseren DF Adegem en Maldegem, KVLV Kleit en het parochiaal koor, op donderdag 26 december om 16u in de Sint Vincentius Paulokerk in Kleit, het zangmoment "U zijt wellekomen".

Op het programma staan Nederlandstalige kerstliederen waarvan sommigen eeuwenoud zijn. U zijt Wellekome, Maria die zoude naar Bethlehem gaan, Hoe leit dit kindeken en Susa Nina zijn zeker in het programma opgenomen.

Voor wie naar het zangmoment komt is er een gratis zangbundel. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met DF Adegem en Maldegem, tel 050 71 43 57 of via [email protected].

Deelnemen aan U zijt wellekomen is gratis. De deelnemers kunnen een vrijwillige bijdrage geven, die aan Vluchtelingenwerk Vlaanderen wordt geschonken.

Voor het vlot en sfeervol verloop van het zangmoment, kunnen de organisatoren rekenen op een ervaren zangleider en een organist.


BRANDWEER MALDEGEM
ROND DE FEESTTAFEL

BRANDWEER MALDEGEM ROND DE FEESTTAFEL
De leden van het Maldegems brandweerkorps, zaten vorige week vrijdagavond rond de feesttafel in Huyze De Baere voor hun Barbarafeest.

Volgens de brandweermannen met de langste staat van dienst, is het de eerste maal in de geschiedenis, dat er niemand van schepencollege mee aan de feesttafel zat. Volgens sommige brandweermannen zitten de in aantocht zijnde besparingen bij de brandweer daarvoor iets tussen.

Het feest is het moment waarop leden van het korps die in de loop van het voorbije jaar met succes een cursus hebben gevolgd, hun brevet krijgen.

Kevin Schroeven, Sofie Grijp, Robin Coene en Charline Deklerck ontvingen hun brevet van hulpverlener ambulancier.

Robin Coene ontving ook nog zijn brevet van brandweerman-duiker module I. Mark De Coninck en Ivan Bonte ontvingen hun brevet van Sergeant.

Ignace Dehaene behaalde dit jaar zijn brevet van adjudant en onderluitenant.

Katie Bonne ontving als eerste vrouwelijk lid van het korps haar brevet van onderluitenant. Luitenant Michel Dauwe ontving zijn brevet van crisis-situatiebeheer.

Georges Incoul, Eric Roets en Gerard De Sloovere, die in dit jaar de kaap van de 60 jaar bereikten en bijgevolg ontslag moesten nemen, ontvingen hun ereteken.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home