www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Tiende jaargang - n° 523 - Week 49 : van 1 tot 7 december 2013

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

WEG NAAR DEN HOOGEN
PAD OVERDAG ONDERBROKEN

WEG NAAR DEN HOOGEN PAD OVEDAG ONDERBROKEN
Van maandag 2 december tot vermoedelijk vrijdag 13 december, zal het stukje Adegem-Dorp richting den Hoogen Pad op de werkdagen tussen 7 en 18u voor het verkeer worden afgesloten

In opdracht van de watermaatschappij wordt er voor het project Senioren onder de Toren ter hoogte van de oude Pastorij een nieuwe aansluiting geplaatst.

Na 16 uur en tijdens het weekend is er wel verkeer mogelijk door dat deel van Adegem-Dorp.

Tijdens de periode van de werken zijn den Hoogen Pad en het kerkhof te bereiken via de Staatsbaan.

Om het verkeer in goede banen te leiden werd door de politie de nodige signalisatie voorzien.


NIET IEDEREEN WIL ADEGEMSE
BIBLIOTHEEEK IN DEN HOOGEN PAD

NIET IEDEREEN WIL ADEGEMSE BIBLIOTHEEEK IN DEN HOOGEN PAD
Het schepencollege wil de Adegemse afdeling van de bibliotheek in den Hoogen Pad onderbrengen.

Omdat de energiekosten van het Adegemse gemeentehuis veel te hoog oplopen, wil het Maldegems schepencollege de bovenste verdieping van het gemeentehuis sluiten, de bibliotheek in den Hoogen pad onderbrengen en het gelijkvloers van het gemeentehuis een andere bestemming geven.

Zowel het beheerscomité van het gemeenschapscentrum als het beheerscomité hebben bezwaren tegen deze verhuis. De vergaderzaal naast de inkomhal van den Hoogen Pad is volgens de beide comité's te klein om er de bibliotheek in onder te brengen.

Dat vergaderlokaal wordt door de verenigingen intens gebruikt. Voor het verdwijnen van dat vergaderlokaal heeft de gemeente geen alternatief.

De beheerscomités stellen voor om de mogelijkheid te onderzoeken om de bibliotheek in de St. Adrianuskerk een nieuw onderkomen te geven.

Volgens Piet Blomme, lid van de Kerkfabriek en voorzitter van de cultuurraad, werd een paar jaar terug aan de kerkfabrieken in onze gemeente gevraagd om na te gaan of de kerken nog voor andere dan liturgische doeleinden kunnen gebruikt worden.

De heer Blomme vreest dat het onderbrengen van de bibliotheek in de Sint Adrianuskerk voor de gemeente niet alleen grote aanpassingswerken met zich zal meebrengen.

Er zullen ook blijvende energiekosten zijn. De temperatuur in een bibliotheek ligt immers veel hoger dan in een kerk. Het zal voor de gemeente een afwegen worden, of die te maken eenmalige en blijvende kosten niet hoger zullen uitvallen dan de kosten om het gemeentehuis van dubbel glas en degelijke isolatie te voorzien.

N-VA vreest dat de nieuwe verhuis van de bibliotheek een eerste stap is in de richting van de opdoeking van het Adegems filiaal van de bibliotheek.

Dat wordt met klem door schepen van cultuur Frank Sierens tegen gesproken. De gemeente wil blijven inzetten op de bibliotheek voor de jeugd.

Voor de volwassenen wordt via een regelmatig wisselend aanbod voor een ruim en gevarieerd leesaanbod gezorgd.


LISA DEL BO EN MUZIKALE CLOWN
KLEURDEN SENIORENNAMIDDAG

LISA DEL BO EN MUZIKALE CLOWN KLEURDEN SENIORENNAMIDDAG

Ook dit jaar waren alle kaarten voor de seniorennamiddag die door de Maldegemse seniorenraad werd georganiseerd de deur uit. Zowel Lisa Del Bo als de muzikale clown zorgden er voor dat de senioren zich vrijdagnamiddag geen moment verveelden.


KERSTCONCERT IN DE
SINT ADRIANUSKERK

Na de twee succesvolle kerstconcerten van het kinderkoor van de Papaver en de VVA, wil het gemengd koor Canticorum dit jaar een kersconcert dat het innige karakter van de kerstboodschap benadrukt.

Naast het Gemengd koor Canticorum onder de leiding van Jan Wauters, en het kinderkoor van de Papaver onder de leiding van Annelies Lammertyn, geven dit jaar ook het strijkkwartet Luce en organist Luc Van de Veire kleur aan het kerstconcert, dat om 19 uur begint.

Op het programma staan, naast klassieke koormuziek, kerst- en vredesliederen ook werken van Bach, Buctehude, Vivaldi, Goldplay en songs van Kinderen voor kinderen.

Kaarten voor het optreden kosten 8 euro in voorverkoop. De kaartenverkoop loopt zo vlot dat het kerstconcert waarschijnlijk op voorhand zal uitverkocht zijn.

De opbrengst van het kerstconcert gaat naar Nood zoekt troost en KVG.

Voor de organisatie van het kerstconcert kan Canticorum ook dit jaar rekenen op de medewerking van het Davidsfonds, Femma, KVLV, de ouderraad van de Papaver en de Adegemse feestcommissie.


ADEGEMSE TIENER EEN
DAG WEERVROUW OP VTM

Vorige week kondigde Jill Peeters, de weervrouw van VTM, aan dat zij het een avond presenteren van het weerbericht op VTM veilde ten voordele van HAIYAN 21-21.

Tot donderdagavond kon er geboden worden op het eenmalig presenteren van het weerbericht.

Donderdagavond maakte VTM bekend dat de veiling 4.551 euro heeft opgebracht en dat Frederik Constandt uit het Kruisken in Adegem het weerbericht een avond mag presenteren.

Het is niet Fredrik maar zijn 13 jarige dochter Renée die samen met Jill Peeters een avond het weerbericht zal presenteren.

Wanneer Renée Constandt als weervrouw op VTM zal te zien zijn moet nog afgesproken worden.


FIT EN GEZOND
MET DE GEZINDSBOND

Op maandag 25 november ging bij de Adegemse afdeling van de Gezinsbond in de turnzaal van de Papaver een nieuwe lessenreeks conditiegym van start.

Er staan iedere maandag twee lessen op het programma. De eerste begint op 19u30.

Wie die niet kan halen kan nog altijd vanaf 20u30 aan zijn of haar conditie werken.

Op 11 januari 2014 start de gezinsbond met zijn nieuwe reeks zwemlessen en watergewenning in het Sint Annazwembad.

Voor informatie en inschrijving over of voor een van de activiteiten kan contact opgenomen worden met Karel De Roo, de verantwoordelijke van GSF Adegem, Spanjaardshoek 30a Adegem. Tel 050 71 46 70 of via [email protected].


SUBSIDIES VOOR HET
OCMW GROENSELHOF

SUBSIDIES VOOR HET OCMW GROENSELHOF
Op 12 maart 2012 stelde het OMCW zijn Groenselhof in W&Z Het Warmhof voor. Het project werd een succesverhaal.

Het OCMW is er nog niet officieel van in kennis gesteld, maar telefonisch vernamen ze toch al dat de Vlaamse gemeenschap een subsidie van 15.000 euro toekent aan 't Groenselhof.

Dat Groenselhof zijn volkstuintjes die door het OCMW aan de rand van het Warmhof werden aangelegd, en die ter beschikking worden gesteld aan inwoners van Maldegem die zelf geen tuintje hebben.

Er zijn nu een twaalftal mensen die regelmatig hun volkstuintje in het Begijnewater komen bewerken.

Zij worden daarbij als het nodig is met raad en daad bijgestaan door een werkman met groene vingers van het OCMW.

TUINHUISJE
Bij zijn subsidieaanvraag heeft het OCMW een bestedingsnota moeten voegen.

Volgens die nota zal de subsidie in de eerste plaats worden gebruikt voor het installeren van een tuinhuisje, waar het alaam zal kunnen in ondergebracht worden en waar de mensen die in het tuintje komen zullen kunnen schuilen als het begint te regenen.

Bij de officiële voorstelling van 't Groenselhof stelde toenmalig OCMW voorzitter Marleen Van den Bussche dat het project na verloop van tijd zou geëvalueerd worden.

Zij sloot niet uit, dat als die evaluatie gunstig zou uitvallen, er nog andere volkstuintjes zouden bijkomen.

Het aantal aanvragen voor een volkstuintje lag in 2012 immers hoger dan het aantal beschikbaar tuintjes.

Zowel het OCMW als de gemeente, beschikken nog over percelen grond in onder meer bufferzones, die als volkstuintjes kunnen aangelegd worden.

Volgens Koen Cromheecke, die het project administratief opvolgt, heeft het Maldegems OCMW momenteel geen plannen om het aantal volkstuintjes uit te breiden.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home