www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Tiende jaargang - n° 515 - Week 41 : van 6 tot 12 oktober 2013

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

JOMMEKESKERMIS IN DE PAPAVER

JOMMEKESKERMIS IN DE PAPAVER
Jommeke en zijn vrienden waren al even
te gast bij de leerlingen van de Papaver

De directie, leerkrachten en het oudercomité van de VBS De Papaver zorgen al jaren voor een eigen kermisprogramma, met onder meer workshops voor de kinderen, voor de zondag van de Adegemse winterkermis. Dit jaar wordt het een Jommekeskermis.

Om de kinderen al eens te laten proeven van wat ze op zondag 13 oktober in de Papaver mogen verwachten kwamen Jommeke en zijn vrienden en ook Anatool maandagnamiddag het programma van de Jommekeskermis voorstellen in den Hoogen pad.

Zo kregen de leerlingen van de Papaver als eerste het verhaal van "het Labo van professor Gobelijn", een verhaal dat geschreven werd door de leerkrachten van de Papaver, te zien. Op zondag 13 oktober wordt dat verhaal in de Papaver om 14u30 nog eens overgedaan.

JOMMEKESKERMIS IN DE PAPAVERJommeke en zijn vrienden waren ook al
even te zien in Adegem-centrum.

Jommeke en zijn vrienden zijn zondag al vroeger te gast in de Papaver: hun kermis begint al om 14u. In de workshop kunnen de kinderen terecht voor fratsen met Jommeke, sleutelhangers maken met Filiberke, een tekenatelier, de poppenkast en Tik Tak.

Om 16u30 begint er een papegaaiententoonstelling en wie wil kan met Jommeke en zijn vrienden op de foto. Natuurlijk wordt bij de Papaver ook de innerlijke mens niet vergeten. Er zijn drankjes en net zoals de vorige jaren zijn er zondagnamiddag ook pannenkoeken.


MEVR. COURTMANSSCHOOL LIET
EEN BELLETJE RINKELEN

MEVR. COURTMANSSCHOOL LIET EEN BELLETJE RINKELEN
Ondersteund door hun vrije radio Go Wild hebben de leerlingen van de Middenschool van het Atheneum op initiatief van de klas 2A vrijdagnamiddag gedurende een minuut belletjes laten rinkelen.

De leerkrachten levensbeschouwing van de Middenschool van de Mevr. Courtmansschool hebben het de afgelopen weken tijdens hun lessen vooral gehad over het onderwijs over de gehele wereld.

Uit die lessen hebben de leerlingen geleerd, dat hoewel onderwijs een recht is voor alle leerlingen, nog veel kinderen geheel of gedeeltelijk verstoken blijven van onderwijs dat hen kan helpen een beter leven op te bouwen.

De leerlingen van 2A hebben in het kader van de internationale actie "Saved by the bell" samen met hun leerkrachten en Go Wild, de vrije radio van de school, een bel-actie voorbereid die vrijdagmiddag, de dag voor "de dag van de keerkracht", werd uitgevoerd.

Na een themauitzending van radio Go Wild lieten 250 leerlingen een belletje rinkelen en zongen zij op de tonen van de Cup Song een lied dat leerlingen van 2A samen met Maggy Ryckaert, lerares godsdienst, geschreven hebben.


HERSCHILDEREN VAN WEGMARKERINGEN

Omdat de Hillestraat en Spanjaardshoek geen voorrangswegen meer zijn werden de (stop) tanden op de hoek van de zijstraten die op de beide straten uitkomen overschilderd. Die overschildering is ondertussen al op enkele plaatsen uitgesleten.

Net toen wij op onze redactie vragen binnenkregen over het opnieuw overschilderen van de haaientanden stelden Rudi De Smet en Nicole Maenhout in de gemeenteraad eveneens vragen over de herschildering.

In zijn antwoord stelde schepen van openbare werken Erwin Goethals dat de gemeente een ploeg heeft die instaat voor het schilderen en herschilderen van wegmarkeringen. Er bestaat ook een planning voor de herschildering.

De raadsleden kunnen die planning inkijken op de gemeentelijke technische dienst.


NIET PARKEREN OP DE VERHOOGDE BERM

Tijdens de gemeenteraadszitting van donderdag 26 september stelde Jason Van Landschoot zich vragen bij het momenteel gevoerde parkeerbeleid.

Hij wou weten of er in onze gemeente echt zones zijn waar automobilisten regelmatig verkeerd parkeren.

Volgens burgemeester Marleen van den Bussche komen de klachten over verkeerd parkeerders vooral uit Maldegem en Adegem centrum.

In een volgende vraag had de heer Van Landschoot het over de overbodige verkeersborden (tegenover ALIBI) en de nog niet geplaatste borden met parkeerverbod voor vrachtwagens langs de N9 (tussen residentie Atlantis en de verkeerslichten) .

Langs de verhoogde berm waren de verkeersborden niet nodig omdat parkeren daar automatisch verboden is. Zijn vraag over de nog niet geplaatste verkeersborden was volgens burgemeester Van den Bussche overbodig omdat die verkeersborden pas in de loop van de week waren toegekomen en ondertussen al geplaatst waren.


GBS DE KRUIPUIT WINT WISSELBEKER

GBS DE KRUIPUIT WINT WISSELBEKER
De GBS de Kruipuit won de eerste wisselbeker van de scholenveldloop. Zij willen die de volgende jaren ook winnen zodat zij hem mogen houden.

Woensdag 2 oktober organiseerde de Stichting Vlaamse Schoolsporten (SVS) in samenwerking met de Sportdienst en ACME de 22ste scholenveldloop in het Maurice De Waelestadion.

Alle basisscholen uit Maldegem en de deelgemeenten namen aan de sportmanifestatie deel.

Voor het eerst werd er ook een wisselbeker uitgereikt voor de school die verhoudingsgewijs met de meeste van zijn leerlingen aan de scholenveldloop deelnam.

De GBS de Kruipuit nam met 33% van zijn leerlingen deel en won de wisselbeker.

Niet alleen de leerlingen maar ook de leerkrachten en de ouders die naar het Maurice De Waelestadion waren gekomen deelden in het sportief succes.

Er namen net geen 250 leerlingen aan wedstrijden deel. Alle deelnemers ontvingen nadat zij gelopen hadden een medaille en een attentie. Voor de eerste drie van iedere reeks was er nog iets extra.

Omdat de kinderen zich bij het begin van hun wedstrijd niet zouden vergalopperen moesten alle leerlingen zich opwarmen voor ze aan hun wedstrijd begonnen.

De eerste honderden meters van hun wedstrijd moesten ook samen afgelegd worden tegen een voor iedereen haalbaar tempo dat hen door begeleiders werd opgelegd.

Beelden van deze scholenveldloop zin te zien op www.camob.be.


KOMT ZE ER OF KOMT ZE ER NIET?

Het bestuur van de Verenigde Handelaars van Maldegem Centrum (VHMC) hadden al enkele malen samen me schepencollege rond de tafel gezeten maar zij waren er nog niet uit of er in 2014 nog tijdelijk een echte ijspiste in Maldegem zou komen.

Na de vergadering van afgelopen maandag liet het Maldegemse schepencollege weten dat er in 2014 in de periode rond de krokusvakantie voor de laatste maal een ijspiste naar Maldegem zal komen.

Volgens het schepencollege kan het aan de ene kant zijn inwoners niet oproepen om zuinig te zijn met energie en anderzijds zelf een energieverslindend initiatief steunen.

Toch geeft het schepencollege nog eens toestemming voor het tijdelijk installeren van de ijspiste. Zij zal net als dit jaar de VHMC een subsidie toekennen.

Het schepencollege zal voor na 2014, samen met de VHMC, naar een warm winters alternatief voor de ijspiste zoeken, stond er nog in het persbericht.

Gino Braet, voorzitter van HVMC en UNIZO Groot Maldegem, liet ons weten dat de mensen die namens VHMC rond de oderhandelingstafel zaten akte genomen hebben van het voorstel van het schepencollege maar dat er op het ogenblik nog geen sprake kan zijn van een akkoord.

Het voorstel dat door het schepencollege werd gedaan moet nu eerst besproken worden met de leden van VHMC en met de eigenaar van de ijspiste.

Uit die gesprekken zal moeten blijken of, voor zowel de zelfstandigen van het centrum die voor de randanimatie moeten zorgen als voor de eigenaar van de ijspiste, de voorgestelde periode wel haalbaar is. De krokusvakantie valt in 2014 immers zeer laat.

Pas als daar een positief antwoord op komt is er volgens de heer Braet sprake van een akkoord.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home